Deserved Popular Post Asuna Posted April 30, 2022 Donor Woman Deserved Popular Post Posted April 30, 2022 Chcesz dowiedzieć co działo się w kwietniu na naszym forum? Redakcja Katujemy.eu serdecznie zaprasza do miesięcznika kwietniowego. Życzymy przyjemnej lektury! STREFA FORUM PRZYWITANIA W kwietniu na forum powitaliśmy aż 30 użytkowników! @ Liv Morgan @ repcaKK @ Nathaniel @ debas_Jan @ Zekus @ f0pa @ Jestem, V @ Woozy @ requ. @ goooooooooood1337 @ Vexuu @ HPPv5 gra kLaR @ KyO @ -KONESER- @ _michuu_ @ pimpek @ Przemek. @ wujas @ ZohanZpolski @ Nad3r @ Jin @ My Math Is Suck @ The Notorious @ -FAFA- @ sxn997 @ AdriaNNN @ Tabuniasty @ DANIELZOOSS @ magnerox7 @ Szulim. Dotacje w kwietniu W kwietniu wsparły nas 4 osoby. Były nimi: @ KaZix @ Ejdrien. @ waRRRRRR. @ Martinos. TM. Bardzo dziękujemy! Urodziny w kwietniu @ mY shoT @ war @ Svka1337 Jeszcze raz wszystkiego najlepszego! Nowy Technik Forum Wraz z początkiem miesiąca na forum przybyła do nas kolejna osoba, która swymi umiejętnościami zasiliła nasze szeregi. Dokładnie 4 kwietnia mieliśmy okazję powitać @ Paweł., który pełni rolę nowego Technika Forum. Od tamtej pory zajmuje się on błędami na forum, ale także różnymi nowymi funkcjami, jakie wprowadzał i będzie wprowadzać na forum. Awanse/Rezygnacje/Degradacje AWANSE @ Titania - Vice Administrator @ dejmanoXD - Globalny Moderator @ Paweł. - Technik Forum @ Esku - Właściciel Serwera @ exot1K - Właściciel Serwera @ onajNNNNNNNNN - Opiekun Serwera @ repcaKK - Opiekun Serwera @ Zekus - Opiekun Serwera @ Night0oo - Opiekun Serwera @ svensk - Opiekun Serwera @ _Marcinek_ - UNBAN™ CS:GO @ dejmanoXD - UNBAN™ CS 1.6 @ Asuna - Opiekun Typera @ lihtu - Typer REZYGNACJE @ Sym3trycznY. - Właściciel Serwera @ Tery - Właściciel Serwera @ hudinii - Opiekun Serwera @ repcaKK- Opiekun Serwea @ mY shoT - Opiekun Serwera @ sajmon094 - Opiekun Serwera @ Vanilla. - Opiekun Serwera @ dejmanoXD - Typer @ Junior - UNBAN™ CS:GO Zmiany na forum w kwietniu Kwiecień przyniósł trochę zmian na forum: > Poprawiono wczytywanie banerów forum > Poprawiono optymalizację forum > Zmieniono plakietki: Wspierający, V.I.P, Donator, Inwestor, Sponsor z poziomu profilu > Dodano nowe medal dla osób wspierających forum: Donator, Inwestor, Sponsor (Autor medali czak) > Dodano nowy poddział oraz przebudowany tematy i rangi Donator, Inwestor oraz Sponsor (Pełna lista zmian KLIK) > Zmieniono przywileje rang: Donator > Możliwość przechowywania plików do 50mb > Możliwość zmiany nicku 1x na 30 dni (Zmiana z 1x na 7 dni) Inwestor > Możliwość przechowywania plików do 75mb > Możliwość zmiany nicku 1x na 14 dni (Zmiana z 1x na 7 dni) > Możliwość nadania dziennej ilości reputacji 50x (Zmiana z nieskończoności) Sponsor > Możliwość przechowywania plików do 100mb > Możliwość zmiany nicku 1x na 7 dni (Zmiana z 2x na 7 dni) > Zmieniono przywileje następujących rang VIP > Możliwość przechowywania plików do 125mb (Zmiana z 100mb) > Maksymalna ilość miejsca do przechowywania zdjęć profilowych 3mb (Zmiana z 4mb) > Dodano pływający przycisk "Wróć do góry" > Dodano efekt "fade" w sliderze > Połączenie sklepów Hacker13 oraz Karcok (Od teraz możecie wejść bezpośrednio na link SKLEP po czym kliknąć wybrany serwer z listy) > Przebudowano blok "Centrum Pomocy" > Zaktualizowano PHP do najnowszej wersji > Poprawiono optymalizację forum > Zmieniono zapis baz danych na szybszy > Aktualizacja silnika forum do najnowszej wersji > Poprawiono wtyczkę od liczenia godzin użytkownikom Zmieniono format legendy z 24h na 48 Spoiler > Dodano wyróżnienia dla osób posiadających urodziny w dany dzień Spoiler > Zmieniono kontakt z Administracją forum > Dodano efekt poświaty na chatboxie dla rang Administracyjnych forum: Vice Administrator Administrator Właściciel Spoiler Nowe & zmienione serwery W tym miesiacu pożegnaliśmy serwery: 1) ZOMBIE PLAGUE CS 1.6 Nowe serwery nie zawsze okazują się strzałem w 10. Tak też było z serwerem ZP, który powstał na początku kwietnia. Niestety w tym samym miesiącu serwer został zamknięty. 2) FFA / 5 MAPS CS 1.6 Niektóre zmiany i formy reaktywacji serwerów bywają zawodne. Początkowo zmieniono MOD serwera z FFA na 5 MAPS. Zmiana ta nie wpłynęła dobrze na serwer i niedługo później został zamknięty. 3) 5 VS 5 #2 Serwer został przekazany w kolejne ręce lub zamnięty. Jego dalszych losów nie znamy. 4) ONLY AWP & ONLY AWP #2 Początkowo serwery ONLY AWP oraz ONLY AWP #2 przeszły fuzję. Prosperowało to samymi korzyściami, niestety nie znamy dalszych losów serwera. Nowe serwery ONLY MIRAGE #7 CS:GO WŁAŚCICIEL: @ exot1K OPIEKUN: @ Zekus ILOŚĆ SLOTÓW: 26 IP: 91.224.117.161:27015 STREFA TOP 3 Top 3 użytkowników Najlepsi autorzy Najlepsi posterzy Top 3 "popularna zawartość w tym miesiącu" 1. @ Rudzia otrzymała aż 35 punktów reputacji za temat "[26] Miesięcznik Katujemy.eu - marzec 2022" > KLIK < 2. @ Asuna otrzymała 31 reputacji za temat "[2] Fuck Marry Kill - LEGENDAR" > KLIK < 3. @ Asuna otrzymała 30 reputacji za temat [1] Fuck Marry Kill - visca" > KLIK < STREFA PODSUMOWANIA TWÓRCZOŚCI Redakcja Co redakcja przygotowała dla Was w kwietniu? Sprawdźcie sami, co dla Was przygotowaliśmy w tym miesiącu! WYWIADY W kwietniu mieliśmy okazję przeczytać wywiad przeprowadzony przez @ Titania, a gościem specjalnym był nasz niezawodny opiekun UB:TEAM @ k ejmaN. Oto fragment: "Jestem lojalny, wrażliwy na ludzką krzywdę. Zaangażowanie - gdy dostaję jakieś zadanie bądź sam sobie dam, to staram się to wykonać, jak najlepiej potrafię. Jestem punktualny, sam nie lubię spóźnień. Potrafię pracować samodzielnie, jak i w grupie. Mam dziwne poczucie humoru, na znajomych nie potrafię się długo gniewać - szybko mi przechodzi, niektórzy mówią, że czasami zachowuje się jak baba. xD Nie jestem uległy, czasami ciężko mi przychodzi, by komukolwiek zaufać. I najgorsze na koniec, jestem strasznie ciekawski, czasami aż przesadnie. Potrafię męczyć jednym pytaniem, dopóki nie dostanę normalnej i szczerej odpowiedzi. Również za dużo myślę". Całość możecie przeczytać tutaj > KLIK PONIEDZIAŁKOWE ROZMOWY Zobaczcie komu @ Rudzia mogła w kwietniu zadać kilka ciekawych pytań: ODCINEK [10] Goście: @ kajoj, @ Paulinkaa, @ Nomeron, @ Bartłomiej Całość odcinka > KLIK ODCINEK [11] Goście: @ exot1K, @ Night0oo, @ lihtu, @ Keyira Całość odcinka > KLIK PYTANIE NA DZIŚ Na jakie pytanie w kwietniu odpowiadaliście najchętniej? Okazuję się, że pytanie brzmiało: "Kiedy masz imieniny?" Na te pytanie odpowiedzi udzieliło aż 43 osoby! Mamy nowy rekord! Ciężko będzie to przebić, ale wierzymy w Wasze zaangażowanie i chętne odpowiadanie na nasze pytania! Każdego dnia możecie znaleźć pytanie -> TUTAJ <- POD LUPĄ Systematycznie, co dwa tygodnie możemy dowiedzieć co sądzą o nas inni użytkownicy forum. Brzmi ciekawie, a wygląda jeszcze lepiej! Każdy choć trochę chciałby wiedzieć, co myślą o nim forumowicze! W kwietniu pod lupę trafiły dwie osoby, a byli to: @ hudinii > KLIK @ `Joker.^^ > KLIK TRUDNE TEMATY W kwietniu zostało poruszone 3 trudne, a jednocześnie ważne tematy, o których śmiało można dyskutować. Przygotowany przez @ Extinct. o KUBIE ROZPRUWACZU > KLIK Przygotowany przez @ Narks. o DOKUCZANIU W SZKOLE > KLIK Przygotowany przez @ Titania o BEZSENNOŚCI > KLIK OPOWIADANIA Lubicie czytać twórcze historie o użytkownikach? Koniecznie zajrzyjcie do działu opowiadań! W tym miesiącu mogliśmy przeczytać historię o: WIERSZ o @ ally > KLIK OPOWIADANIE o @ mY shoT > KLIK Chcesz, aby właśnie z Tobą przygotowano takie historie? Nie ma sprawy! Zapisać do opowiadania lub wierszyka możecie się pod każdym aktualnym tematem w tym dziale. KISS OR SLAP Zobaczcie sami, kto tym razem mógł obdarować soczystymi buziakami lub plaskaczami użytkowników naszego forum. @ Emilqa > KLIK @ KaZix > KLIK WYBORY Lubicie wybierać pomiędzy jednym a drugim? W tym miesiącu mogliśmy się przekonać o preferencjach naszych użytkowników dotyczących: LEAGUE OF LEGENDS vs VALORANT > KLIK ROWER vs HULAJNOGA > KLIK WIELKANOC vs BOŻE NARODZENIE > KLIK SERNIK vs SZARLOTKA > KLIK CIEKAWOSTKA DNIA Nie zapominajcie, że redakcja ciągle wyszukuje dla Was cenne informacje ze świata! Dział możecie znaleźć TUTAJ. FAMILIADA Co tydzień w niedzielę wstawiane są 3 pytania. Osoba, która jako pierwsza poprawnie odpowie dostaje punkty. Punkty oczywiście można zamienić za wspaniałe nagrody! Zapraszamy do rywalizacji w TYM dziale. QUIZY Jakie quizy mogliśmy zobaczyć w tym miesiącu? O @ Titania > KLIK WIELKANOC > KLIK CHEMIA > KLIK Q&A Pytania i odpowiedzi użytkowników naszego forum, które mogliśmy ujrzeć w tym miesiącu: @ Fannoth -> KLIK @ Ejdrien. -> KLIK @ Keyira -> KLIK TOP 10 W KWIETNIU TOP 10 NAJWIĘKSZYCH MIAST NA ŚWIECIE TOP 10 ZALET UPRAWIANIA SPORTU TOP 10 NAJDŁUŻSZYCH MOSTÓW TOP 10 NIEPRAWDOPODOBNYCH OPERACJI MEDYCZNYCH FUCK & MARRY & KILL W kwietniu ruszyła nowa seria, która od samego początku cieszy się wielką renomą i popularnością! Nominowana osoba wybiera w niej, kogo zamierza poślubić, puknąć lub zabić. Zobaczcie sami, kto już miał taką możliwość w kwietniu: @ visca -> KLIK @ LEGENDAR -> KLIK STREFA TWÓRCZOŚCI Lubicie nieco inną twórczość, nie tylko ze strony redakcji? Zapraszamy do strefy twórczości oraz fenomenalnych dzieł. W KWIETNIU mogliśmy zobaczyć dzieła oraz ich autorów, takie jak: PRIMA APRILIS wykonane przez @ Asuna SPIRYTYZM wykonane przez @ Liv Morgan OKULTYZM wykonane przez @ Liv Morgan NEED FOR PUTIN UNDERGROUND wykonane przez @ Karcok WIELKANOC wykonane przez @ Narks. Typer Typer powrócił na forum już jakiś czas temu, w związku z czym Redakcja postanowiła Wam także tutaj przybliżyć to, co działo się w tamtym dziale. SPORT PIŁKA NOŻNA Regularnie kilka dni przed rozpoczęciem weekendowych meczów pojawiają się tematy z typowaniem, w których możecie zgarnąć punkty za poprawne odgadnięcie wyników, a te wymieniać na niezwykłe nagrody. Spieszcie się, bo Ligi niedługo się kończą! Co też nie znaczy, że to będzie koniec z tematami do typowania. Tematy znajdziecie > TUTAJ < NEWSY W tym miesiącu @ lihtu przygotował dla nas krótką ciekawostkę odnośnie najnowszych doniesień. Czy Fernandinho zakończy karierę? Tego możecie dowiedzieć się > TUTAJ < KOSZYKÓWKA Kompletna nowość! Dzięki @ lihtu w typerze miała okazję "zabłysnąć" koszykówka, bowiem to on zdecydował zająć się tym sportem. Za nami już pierwsze Play Offy, a niedługo dalej będziecie mogli zgarniać punkty w tym dziale. Tematy znajdziecie > TUTAJ < TYGODNIK PIŁKARSKI Co wtorek przygotowywany jest Tygodnik Piłkarski, w którym są streszczone najważniejsze informacje z różnych lig dziedziny piłki nożnej. Ponadto są podane wyniki meczów weekendowych kolejek, a także parę pytań angażujących Was do aktywności w dziale. Serdecznie zachęcamy do udzielania się zainteresowanych! W kwietniu pojawiły się trzy tygodniki: -> [10] Tygodnik piłkarski -> [11] Tygodnik piłkarski -> [12] Tygodnik piłkarski E-SPORT Kwiecień w e-sport niestety nie obfitował z tego względu iż LEC LoL się zakończył tak, jak i ESL Pro League. Nie mniej jednak z początkiem maja rusza Major. Także nie może zabraknąć w typowaniu. Tematy znajdziecie > TUTAJ < CIEKAWOSTKI W każdą sobotę czekają na Was ciekawostki naprzemiennie - o postaciach z Ligi Legend oraz o wybranych Piłkarzach. W tym miesiącu mieliśmy przyjemność przybliżyć sobie następujące historie: -> [9] Ciekawostki - Lux -> [10] Ciekawostki - Kylian Mbappe -> [11] Ciekawostki - Yasuo -> [12] Ciekawostki - Javier Zanetti STREFA KONKURSOWA Konkursy serwerowe Pierwszego dnia każdego miesiąca na katujemy startuje serwerowy konkurs! Wystarczy, że znajdziesz się w TOP 3, aby zgarnąć VIP`a na 7 DNI. Konkurs dotyczy poniższych serwerów CS:GO: - CS:GO Only Mirage - CS:GO Only Mirage #2 - CS:GO Only Mirage #3 - CS:GO Only Mirage #4 - CS:GO Only Mirage #7 - CS:GO Arena 1v1 - CS:GO Arena 1v1 #2 - CS:GO 5 VS 5 - CS:GO Only Deagle Konkurs Wielkanocny Świąteczny okres to idealny czas na zjednoczenie w jeszcze lepszej atmosferze! Katujemy również postanowiło dostarczyć Wam tego klimatu i zorganizowaliśmy dla Was konkurs. W kwietniu na naszej sieci odbył się event polegający na szukaniu wielkanocnych jajek oraz króliczków 🐇. Zadanie nie było łatwe, ponieważ było ich aż 40! Użytkownicy mieli 5 dni na odszukanie wszystkich symboli Wielkanocnych. Szukali dniami i nocami, ale komplet udało się odnaleźć tylko 3 osobom! Najlepsi poszukiwacze: 1.@ k ejmaN. - 40 @ Rudzia - 40 @ czak - 40 2.@ dejmanoXD - 39 3.@ Emilciaa - 38 Szczegółowe wyniki znajdziecie TUTAJ. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i życzymy równie spostrzegawczego oka w życiu codziennym! STREFA ROZRYWKI Tapety Katujemy W kwietniu powstał specjalnym temat, w którym znajdują się tapety Katujemy! Nasz @ czakzrobił wspaniałą robotę, @ Karcokteż dołożył coś od siebie. Przykładowa tapeta: Spoiler Więcej można zobaczyć -> TUTAJ <- 5 ciekawostek o 5 użytkownikach forum @ lihtu: "Prawdopodobnie zostałbym piłkarzykiem gdyby nie połamanie obu rąk w przeciągu sześciu miesięcy :D" @ Night0oo: "Jak byłem młodszy pływałem oraz grałem w drużynie piłkarskiej i moimi największymi sukcesami było 3 miejsce w zawodach powiatowych w pływaniu oraz wygranie Lokalnej ligi juniorów." @ ally: "Siema jestem Ola zanana wam jako ally lub wcześniej Alexandra. Jako ciekawostkę o mnie mogę powiedzieć wam, że mam prawie 180 cm wzrostu i gram w koszykówkę. Jestem typem introwertyka, ale jak już wyjdę z domu to lecę w gruby melanż." @ Vanilla.: " W szkole średniej ustanowiłam rekord szkoły w wyrabianiu legitymacji przez calutki rok. Nigdy nie poświęciłam czasu po szkole na naukę, nawet wypracowania pisałam na raty na jakichś nudnych lekcjach przez co miałam bardzo dużo uwag dzinniczku/librusie, ale nauczyciele przymykali na to oko ze względu że średnia ocen przez ostatnie 9 lat mojej edukacji wynosiła minimum 5, a żeby dostać świadectwo z wyróżnieniem musieli na ciągać ocenę z mojego zachowania które nie było adekwatne do bycia "kujonem"." @ Keyira: " Gdy miałem 14 lat byłem mistrzem Europy juniorów w karate." Zgadnij kto to Urodziłam się w Polsce. Nie mam rodzeństwa. Nigdy nie ważyłam powyżej 90 kg. Szybko się uczę nowych umiejętności w pracy. Ulubione zwierze to pies. Najlepsza postać z kreskówek to Szczerbatek. Potrafię gotować. Nie lubię fałszu i kłamstwa. Potrafię ładnie pisać. Za grosz nie mam talentu do śpiewania. W wolnym czasie najchętniej korzystam z pogody, jeżdżę na rowerze. W głębi duszy wierzę w ludzką dobroć. Jestem wdzięczna mamie za poświęcenie. Pierwsza osoba, która prawidłowo odgadnie o KIM MOWA otrzyma +5 reputacji! Anonse ZATRUDNIĘ! Potrzebni degustatorzy/kelnerzy w nowo otwartej restauracji "FIUTELLA". Obowiązkowo spożywanie pokarmów w każdej formie i ilości. Osoby posiadające dodatkowe zwysły wyczuwające powstańca w spodniach są szczególnie mile widziane! Restauracja ceni sobie komfort, swobodę i wywkitne jedzenie, które ma zachęcać do kopulacji. W związku z tym mile widziane osoby, które preferują poruszanie się bez ubrań. Wymagane ukończone 18 lat lub pozwolenie pisemne od rodziców. UWAGA: Nie jest to spółka towarzyska! Fotografia przedstawia przykładowe danie z menu śniadaniowego. Spoiler Mem miesiąca Mamy nadzieję, że Was nie zanudziliśmy. Do zobaczenia za miesiąc! Wykonali: @ Asuna @ Titania @ Rudzia 5 1 1 15
Guest Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Widać że dużo pracy zostało w to włożone i wygląda to bardzo ładnie leci serducho Co do "zgadnij kto to" obstawiam że Gosia!? Titania May 1, 2022 Zła odpowiedź
Legend Titania Posted May 1, 2022 Investor V.I.P Woman Legend Posted May 1, 2022 Fenomenalny efekt końcowy i co by się nie działo redakcja zawsze da radę 1 3
Katowicz Vanilla. Posted May 1, 2022 Sponsor V.I.P Deserved Woman Katowicz Posted May 1, 2022 Super miesięcznik jak zawsze elegancka robota redakcji 1 3
Legend czak Posted May 1, 2022 V.I.P Donor Legend Posted May 1, 2022 Super wykonanie! Brawo. :) Odp. To pewnie @ Extinct. ? Titania May 2, 2022 Wciąż zła odpowiedź 3
lhu Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Ładnie wykonane Czy to @ Titania ? Titania May 2, 2022 Niestety nie 3
Guest Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Dobra robota! Czy to @ Vanilla. ? Titania May 2, 2022 Prawidłowa odpowiedź! Otrzymujesz +5 reputacji!
Legend Karcok Posted May 1, 2022 Sponsor Legend Posted May 1, 2022 Mowa o pięknej @ Asuna Miesięcznik to jak zwykle zwieńczenie pięknej pracy redaktorów na forum! To ile serca wkładacie w swoje prace można dobitnie ujrzeć na takim miesięczniku! Super robota! 3
Svka1337 Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Piękna robota, widac dużo czasu trzeba było włożyć żeby zrobić coś tak pięknego 3
-FAFA- Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Fantastyczna robota i ogrom pracy włożony w wykonanie, zostawiam plusa. 3
Recommended Posts