Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

1BX4HQ1.png

Witajcie Kochani w czwartym wydaniu miesięcznika!

Miłego czytania! 

TZBjvd0.png

1. Informacje

2. Przywitania

3. Strefa Redaktorska

4. Polecane seriale

5. Mem miesiąca

6. Top 3 najaktywniejszych posterów

7. Top 3 najpopularniejszych autorów

8. P/O

wqyaGsd.png

~ Standardowo chciałbym Was zaprosić do głosowania na serwery, w zamian dostajecie punkty reputacji. 

LINK

~ Zapraszam do składania podań na UBTeam CS:GO i Grafika. 

UBTGrafik

~ Na forum zostały dodane nowe czcionki.

~ W tym miesiącu pojawił się nowy serwer CS:GO - COD MOD 401 LVL.

Życzę miłej gry! :ct:

~ @ Dudnes załatwił współpracę z inną stroną, która oferuje zakłady bukmacher. Jeśli jesteś osobą pełnoletnią, to zapraszamy do wspólnego obstawiania i wygrywania. :Kappa2: 

KLIK

Cey30Ex.png

W tym miesiącu na naszą sieć dołączyło kilkanaście osób, są to:

@ aleksandrra@ NeXt2k20@ SZNYCEL@ Paaa-ttti!@ Patryq20@ fiksQ@ ~Justyna~@ pauls@ FreD@ Pyrseq@ bulkowski@ xFelipe@ Sarhio@ GuardiaN@ Vaper BZYKU@ DeDuS@ _zvck@ LaCoste@ kwasu@ Odziomusss@ Wahasin@ Bekon920@ Kwazimordka@ Filterek@ NeooX@ ThundeR!@ MrAimer@ rextor2k@ Stiw Majster_69@ Zołza.@ pariahho@ sir. nottm@ Hubzzzki@ CzlowiekVodka@ Padaka_Gaming@ Trenuje AwuPe@ _-FM-_ Player xd@ Yuki@ Gabber@ BIAŁYTS80@ adiboo91@ stilldre@ shinichi

Witamy i życzymy świetnej zabawy na serwerach, jak i forum.

6yDCshV.png

Na początek przygotowałem krótki tekst na temat Konstytucji 3 maja.

Warto wspomnieć o tym święcie, choć o odrobinę. Wiem, że to miesięcznik kwietniowy, ale nikt nie napisał żadnego tematu, więc ja postanowiłem chociaż tutaj coś napisać. 

zQQ3Ses.png 

konstytucja-3-maja-a22f7bae.jpeg

Konstytucja 3 maja została uchwalona w roku 1791. Konstytucja 3 maja była druga na świecie po konstytucji amerykańskiej, a pierwsza w Europie. Obchodzenie tego święta było zakazane podczas rozbiorów, a ponowne obchodzenia święta zostało wznowione w II Rzeczypospolitej w 1919 roku. 

zQQ3Ses.png

W tym miesiącu mogliśmy dowiedzieć się nieco więcej o

@ EXTREMAAAAA, który bardzo uwielbia grać w FIF-ę. :Kappa2: 

KLIK

Osoba prowadząca: @ Titania

@ Łasica, który jest często w tabeli na serwerze DD2 #2.

KLIK

Osoba prowadząca: @ Titania

@ Bulbuśiu biegającym za piłką nożną.

KLIK

Osoba prowadząca: @ `ComeLy

zQQ3Ses.png

Pytanie dnia, które się cieszyło największym zainteresowaniem brzmi: Gdzie za dzieciaka chowaliście hajs?

Dziękujemy Wam za taką aktywność! :ct:

zQQ3Ses.png

Postanowiłem uruchomić trochę fantazji i przygotować dla Was nietypowe święto! :PogChamp2:

220px-Armpit_hairy.JPG

Dzień Wąchania Pach

Moi Drodzy, jak wiecie, wąchanie pach sprawia przyjemność mnóstwo osobom. Jeśli chcemy koledze, koleżance, czy dziewczynie sprawić przyjemność, to należy porządnie wyszorować pachy, aby niebezpieczny smrodek ich szybko nie uśpił. Trzeba również uważać na niebezpieczne kudły, które tylko czekają, żeby udusić swoją ofiarę.

Szampańskiej zabawy życzy Ci @ Narks.:Kappa2:

zQQ3Ses.png

Chcielibyście liznąć trochę wiedzy na temat tomografii komputerowej i rezonansu magnetycznego? Nasza Redaktor Naczelna przygotowała specjalnie dla ciebie artykuł! Wystarczy kliknąć poniższy link. 

LINK

W czasie konoronawirusa należy być czujny, dlatego, że oszuści na każdym kroku próbują wyłudzić potrzebne im dane, czy po prostu pieniądze. Zapraszam do poniższego linku. 

KLIK

zQQ3Ses.png

Pod Lupą swoją opinie mogli przeczytać @ Carolina@ Melisaman@ Ves@ Anubiakkoraz @ SQUeZ

zQQ3Ses.png

Dawno, dawno temu, za górami, za lasami żyła sobie @ Titania, która pisze wyśmienite opowiadania. 

Jesteś smutny? Koniecznie zobacz opowiadania, a Twój uśmiech na twarzy pojawi się błyskawicznie! 

KLIK

bx1NnEa.png

Pierwszym polecanym serialem jest: 

Szkoła dla Elity

Serial jest naprawdę interesujący i szybko zabija czas. Większość scen odbywa się w szkole, w klubach. Niektórzy uczniowie mają bogatych rodziców, którzy mogą załatwić im prawie wszystko, co będą chcieli. Nagle wszystko się psuje, gdy się okazuje, że siostra Guzmána została zabita. 

Drugim polecanym serialem jest: 

Snajper

Dawny przyjaciel z wojska prosi Boba Lee o pomoc w powstrzymaniu zamachu na prezydenta Stanów Zjednoczonych. Niedługo okazuje się, że snajper nie powstrzymał zamachu i on został oskarżony o dokonanie zamachu. Świadomy, że został wplątany w spisek próbuje dowieść swojej niewinności.

sR0Jcbw.png

4049754.jpg

oM0Mdlb.png

mFjcIbd.jpg

lrf1QXB.png

flnUilf.png

7Ql10N4.png

1. Według Ciebie, czy poprzez siedzenia w domu przez wirusa można się uzależnić od komputera?

2. Czy przez dłuższe siedzenie przy komputerze można mieć problemy ze wzrokiem?

3. Jest jakaś inna opcja, aby osoby uczące się online nie musiały siedzieć przy laptopie/komputerze? 

@ Zielonaa.

1. Myślę, że wszystko zależy od człowieka. Każdy spędza ten czas inaczej. Niektórzy potrafili sobie nawet zrobić własną siłownię w piwnicy. Ja pracując w domu czasem nawet po 10h, po pracy staram się przebywać jak najdłużej na świeżym powietrzu, mamy zniesione niektóre obostrzenia, niedługo będzie ich jeszcze więcej. Można wychodzić z domu w celach rekreacyjnych, więc myślę, że powinno się z tego korzystać. Tym bardziej, że pogoda temu sprzyja. Nie rozumiem ludzi, którzy cały ten czas, marnują na siedzenie przed komputerem. Myślę, że ten wirus nauczy nas, aby doceniać możliwość wychodzenia z domu i cieszenia się z tak prostych rzeczy, jak przejażdżka rowerem, czy spacer. Mam taką nadzieję, aczkolwiek tak jak wspomniałam na początku, wszystko zależy od człowieka, jego chęci, priorytetów, czy woli zadbać w tym czasie o zdrowie, czy zmarnować go siedząc przed komputerem i nie robiąc nic pożytecznego dla siebie.

2. Oczywiście, że tak. Sama jestem tego przykładem. Odkąd zaczęłam pracę w firmie, w której przez co najmniej 8h muszę spędzać przed komputerem, mój wzrok znacznie się pogorszył, zaczęłam miewać migreny, mam o wiele mniej energii niż kiedyś. Świeże powietrze i aktywność fizyczna to najlepsze lekarstwo.

3. Skrócić czas trwania lekcji, przekazać najważniejsze informacje i zadawać pracę domowe, które nie będą wymagały spędzania kolejnych godzin przed komputerem. Myślę, że nie da się w 100% tego ograniczyć, aczkolwiek można się postarać, aby był to minimalny potrzebny czas, a reszta wolnego, należy już do nas :). Nie marnujmy swojego życia i zdrowia na komputer, ponieważ nikt nam tego później nie zwróci.

@ xKarcia

1. Jasne, że można, ale czy to prawdopodobne, to wątpię. Myślę, że ludzie już mają po dziurki w nosie siedzenia w domu i robią wszystko, aby z tego domu wyjść. Widać dużo rodzin na spacerach, rowerach i jest to przyjemny widok. Na pewno w wielu rodzinach poprawi się kontakt :D

2. Tak. Sama pamiętam, że jakoś w podstawówce wkręciłam się, w Rebelde (XD) oglądałam codziennie do 3/4 nad ranem. A we wrześniu hop to okulisty XD

3. Myślę, że ciężko. Jedynie można ograniczyć liczbę godzin. Sama jak mam od 8 do 20, to moje oczy umierają xd.

@ Durus

1. Uważam, że tak, jeżeli nie będziemy racjonalnie patrzeć na spędzanie czasu. Mówią nam, że mamy siedzieć w domu, ale jakim kosztem. Młode osoby, które chodzą do szkoły, nie mają co robić, nie oszukujmy się i spędzają mnóstwo czasu przed komputerem, aż w końcu przerodzi się to w uzależnienie.

2. Przez dłuższe siedzenie..... Tak, lecz jeżeli będziemy robić przerwy między długimi godzinami na kompie lub też spacerki, rezultat będzie wolniejszy, a nawet niezauważalny, biorąc wszystko w całość. Problemy ze wzrokiem będą na pewno, od nas zależy, jak bardzo będą one widoczne.

3. Jeżeli posiadają laptopa, to jak najbardziej tak. Mogą wyjść na balkon, do ogrodu. Niestety nie ma innej opcji, aby nie patrzeć w monitor..... Okropny jest ten czas dla ludzi.

@ sQubany.

1. Uważam, że tak, jeżeli nie będziemy racjonalnie patrzeć na spędzanie czasu. Mówią nam, że mamy siedzieć w domu, ale jakim kosztem. Młode osoby, które chodzą do szkoły, nie mają co robić, nie oszukujmy się i spędzają mnóstwo czasu przed komputerem, aż w końcu przerodzi się to w uzależnienie.

2. Przez dłuższe siedzenie..... Tak, lecz jeżeli będziemy robić przerwy między długimi godzinami na kompie lub też spacerki, rezultat będzie wolniejszy, a nawet niezauważalny, biorąc wszystko w całość. Problemy ze wzrokiem będą na pewno, od nas zależy, jak bardzo będą one widoczne.

3. Jeżeli posiadają laptopa, to jak najbardziej tak. Mogą wyjść na balkon, do ogrodu. Niestety nie ma innej opcji, aby nie patrzeć w monitor..... Okropny jest ten czas dla ludzi.

@ boomer_

1. Jeden rabin powie tak, inny powie nie, wszystko zależy od człowieka, jak wiadomo, każdy jest inny. Odpowiadając najbardziej obiektywnie, stwierdzam, że da się uzależnić, ponieważ przy obecnej sytuacji pc jest dla niektórych jedynym oknem na świat czy możliwością skontaktowania się ze znajomymi, przez co ciężko zapanować nad czasem spędzanym przed ekranem.

2. Oczywiście, że tak, sam pracując, przy komputerze staram się używać okularów z antyrefleksem, żeby chronić swoje oczy, ważna jest też odległość monitora od naszych oczu tak, aby nie przemęczały się przy pracy/używaniu komputera. Ogólnie problemy wzroku nie dotyczą tylko komputera a każdego urządzenia z ekranem.

3. Nie jestem do końca w temacie, ponieważ swoją edukację skończyłem jakiś czas temu. Na pewno da się ograniczać czas spędzony przy laptopie/komputerze są rzeczy, które można robić bez komputera, natomiast sama specyfika nauki zdalnej wymusza na uczniu spędzanie czasu przy laptopie/komputerze.

IQFgEl3.png

Dziękuję, jeśli dotrwałeś/aś do samego końca! Chciałbym Wam zadać pytanie na temat miesięcznika. Czy chcielibyście zobaczyć miesięcznik w formie graficznej, czy jednak zostajemy przy formie pisanej? Dajcie znać w komentarzu, co myślicie.

Miłego dnia! :ct:

• Lubię to! 16
  • Haha 2
  • Uwielbiam 17
Opublikowano

Pytania i Odpowiedzi - Kompletnie moim zdaniem tu nie pasuje. 

Awanse / Degradacje - Brakuje. 

Miesięcznik kwietniowy, dodajesz post o konstytucji 3 maja. haha XD 

HAHA i tak pięknie łap kopa ode mnie XD. 

Trochę mało dowiedziałem się co stało się na forum w tym msc. 

• Lubię to! 5
Opublikowano

Czuję się pominięty. :default_russian_roulette: Też dołączyłem w tym miesiącu. :default_biggrin: Dobra robota. 

• Donator
Opublikowano

Dobra robota leci plusik.

A serial "Strzelec" polecam, bardzo fajny.

• Lubię to! 3
Opublikowano

Dzięki za „mini wywiad”. Jak zawsze leci plusik. 

• Lubię to! 3
  • Legenda
Opublikowano
Dnia 4.05.2020 o 11:01, Narks. napisał:

Dawno, dawno temu, za górami, za lasami żyła sobie @ Titania

"...i miała długiego zwisającego fifolaka, którym zamiatała chodniki" :cry:

Wyszło bardzo ciekawie i kolorowo, a nawet z nutką humorku. Gazetka poziom wyższa niż poprzednia i tak trzymaj!

Z wypowiedziami użytkowników troszkę przekombinowane, widziałabym tam ewentualnie 3 pytania i dwóch odpowiadających.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.