Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

CB8Pve9.png

MoQhw0Q.png

Odpowiadający:         @ Nermi                           Prowadzący:    @ Narks.

Witajcie czytelnicy! Dzisiaj mam szansę przedstawić Wam admina arenek i discorda. Mowa tu jest oczywiście o @ Nermi . Na początek naszego wywiadu, powiedz nam, co sądzisz o aktualnej sytuacji w Polsce? Nie boisz się, że zostaniesz zarażony? Przestrzegasz wszystkich obostrzeń sanitarnych?

Witam Ciebie @Narks oraz wszystkich czytających. Zaskoczyłeś mnie nieco tym pytaniem, ale jak już trzeba, to na nie odpowiem. Co sądzę o aktualnej sytuacji? Myślę, że to, co robi rząd wraz z Premierem na czele jest śmieszne. Będąc na czele Państwa powinni używać mózgu, bo po coś nam on jest. Według mnie coraz to kolejne obostrzenia są niepotrzebne i nikomu nic niedające. Czy się boję? W jakimś stopniu na pewno, tylko że nie chodzi o mnie, a raczej o rodziców i dziadków, bo potem to oni mogą mieć problemy ze zdrowiem, bo ja jakoś z tego wyjdę i przejdę Covida-19 "BEZOBJAWOWO". Czy przestrzegam obostrzeń? Jeśli chodzi o maski to tak i nie. Na świeżym powietrzu w czerwonej strefie niby zakazane jest chodzić bez maski, ale według mnie jest to bzdura i kolejne kłamstwa ze strony rządzących, dlatego też na dworze nie ubieram tego czegoś na usta i nos. Resztę obostrzeń staram się wykonywać, jak to na polskiego obywatela przystało.

Zapewne sporo osób też nie zamierza zakładać masek na świeżym. Bo nie oszukując się, to na świeżym powietrzu maski nas tylko podduszą i to wszystko. Najbardziej śmieszne jest to, że w parku już nie musisz nosić maski... Czyli wirus nie chodzi do parku. Gdy wchodzisz do sklepu, to zakładasz maskę z grzeszności dla sprzedawcy, czy dla własnego dobra?

Myślę, że w pewnym stopniu to i to. Widziałeś pewnie filmy, jak to ludzie zostają wyrzucani ze sklepów za brak maseczki, chcę uniknąć takich sytuacji i nie robić sobie problemów. Myślę tylko o tym, żeby jak najszybciej wyjść z tego sklepu i móc oddychać świeżym powietrzem. Niekiedy w sklepie jak nie mogę oddychać lub jak mi okulary zaczynają parować, to maseczkę zakładam tylko na usta.

Większość osób ma pretensje do kasjerki/sprzedawczyni, dlaczego nie ma założonej maski na nosie. Niektórzy nie rozumieją, że ciężko jest rozkładać towar, obsługując i jeszcze mieć dobrze założoną maskę. Jak wtedy oddychać? Klienci tylko zakładają na 5 minut i wychodzą ze sklepu... Jak często pierzesz/kupujesz maseczki? Miałeś kiedyś sytuacje, że przy założonej masce nie mogłeś złapać oddechu? 

Używam "jednorazówek", ale użyłem ich więcej niż jeden raz to wiadome, zbankrutowałbym jakbym musiał kupować maseczkę, co chwila. Jak często je kupuje? Raz w miesiącu kupuję 10 szt. na okres 30 dni. Myślę, że to i tak dużo, bo niektórzy nie kupują ich wcale. Co do drugiego pytania, tak miałem taką sytuację, natomiast od razu jak mi się zrobiło ciepło i nie mogłem oddychać, ściągnąłem maseczkę i powiedziałem do kasjerki, że już nie mogę złapać oddechu, zapłaciłem i wybiegłem wręcz ze sklepu.

Nie da się ukryć, że osoby, które są odpowiedzialne za produkowanie maseczek, mają teraz pełne kieszenie pieniędzy... Jak mam być szczery, to ja zmieniam jednorazówkę, co 7 dni. Bardzo niezdrowo, ale co poradzić. Lecimy z następnym pytaniem. Jeżeli zostanie wyprodukowana szczepionka to będziesz chciał się zaszczepić?

Powiem wprost - nie mam takiej potrzeby. Nie widzę sensu, żeby szczepić się na Covid-19 jeszcze w początkowej fazie, kiedy nie wiadomo co to za lek i czy w ogóle działa.

Miejmy nadzieję, że już niedługo pandemia się skończy i będziemy mogli normalnie funkcjonować. Skoro mowa tutaj o funkcjonowaniu, to jak oceniasz funkcjonowanie forum? Zmieniłbyś coś? Chciałbyś zobaczyć jakiś nowy serwer?

Ja też mam taką nadzieję, zobaczymy kiedy odpuści ^^. Funkcjonowanie forum jest jak najbardziej ok. Panuje tutaj miła atmosfera, przez co ludzie zostają. Jedyne zastrzeżenia, jakie mam, to płynność forum, tzn. strony wczytujące się 30 sekund, ale wiem, że nie da się nic z tym zrobić... Czy chciałbym zobaczyć nowy serwer? Chciałbym, np. taki Only DD2, Retake Pistols bądź For fun, ale byłem tutaj, jak ten ostatni nie wypalił, więc nie liczę na niego.

Może kiedyś owe serwery zawitają na naszym forum. Jak sądzisz, administracja forum wykonuje swoje obowiązki, tak jak należy? Myślałeś nad tym, co by było, gdybyś dostał szansę jako moderator?

Administratorzy, moderatorzy są aktywni, myślę, że swoje obowiązki wykonują w sposób należyty i prawidłowy. Widać, że im zależy na tym forum i wkładają w to swoje serducho :P Nie myślałem, bo nie mam na razie takich planów. Moderatorów jest wystarczająco dużo i radzą sobie, aczkolwiek jak będzie, to zobaczymy w przyszłości.

Najważniejsze, żeby forum się rozwijało i będzie dobrze. Z kim najlepiej dogadujesz się z sieci? Masz osoby, za którymi nie przepadasz? Gdybyś musiał wybrać 4 osoby, z którymi zostałbyś na zawsze w piwnicy - kto by to był?

Najlepiej dogaduję się z @ Pandzia  i z Tobą. Jeśli chodzi o osoby, których nie lubię - jest dwójka takich i powinny dobrze wiedzieć, o kogo chodzi. W piwnicy zostałbym z @ Pandzia , @ Rudzix @ Kinia  i TY.

Zmieniając temat, powiedz nam, co lubisz robić w wolnych chwilach? Jakie masz zainteresowania? Jakiego zawodu uczysz się w szkole? Masz swoją drugą połówkę? (Nie, nie mam na myśli o wódce haha)

W wolnych chwilach siedze na forum, gram w cska i oglądam Netflixa. Moje zainteresowania to informatyka, gra w siatkówkę i tematy związane ze strażą pożarną. W szkole uczę się na profilu technik informatyk, aktualnie jestem w 2 klasie po podstawówce, mam 16 lat. Czy mam swoją drugą połówkę? Tak, mam i jest mi z tym dobrze.

Jak długo grasz w siatkówkę? Co spowodowało, że zainteresowałeś się tą dyscypliną sportu? W przyszłości będziesz chciał pracować jako informatyk? Brałeś udział w zawodach szkolnych? 

W siatkówkę gram od początku 4 klasy Szkoły Podstawowej, bardzo mnie zaciekawiła gra w siatkówkę, można też powiedzieć, że zainteresowałem się "przez rodzinę", bo wszyscy oglądali mecze z siatkówki i wstrzyknęli we mnie tę pasję. Brałem udział w zawodach międzyszkolnych w 7 oraz 8 klasie, wtedy też zostaliśmy mistrzami powiatu w piłkę siatkową. Szczerze, nie widzę siebie jako informatyk w przyszłości, wybrałem tę klasę tylko dlatego, by mieć już zawód i mieć "zabezpieczenie" na wypadek niepójścia na studia.

Wspomniałeś, że oglądasz Netflixa, to pewnie masz swój ulubiony serial, więc jaki to będzie?

Ulubiony serial to nie co innego niż La Casa de Papel, czyli dom z papieru. 

Dom z papieru? Witaj w klubie, to mój też ulubiony serial. Czekasz na następny sezon? Który z bohaterów podbił Twoje serce? W jakim zawodzie będziesz chciał pracować?

Czekam na 5 sezon i już nie mogę się doczekać. Oczywiście, że moje serce skradła Tokio, nikt inny by tego nie zrobił. Bohaterka jest stanowcza, umie wywołać emocje i jest ładna *dwa serduszka machające nawzajem. :heart4: W przyszłości chciałbym zostać, podobnie jak @ SQUeZ , strażakiem zawodowym.

Prawdopodobnie 5 sezon będzie ostatnim sezonem... Bardzo szkoda, bo serial super - dużo akcji, ciekawy scenariusz. Tokio przez dużą ilość osób, była krytykowana, że jest irytująca. Dla mnie najlepsze wrażenie wywarł Profesor - mądry człowiek w serialu, praktycznie każdy krok przemyślał. Z informatyka na strażaka? To całkiem inne zawody, co Cię zainteresowało, żeby być strażakiem?

Szkoda, że będzie ostatni :( Super serial... Najbardziej irytującą osobą według mnie jest ten cały Arturito, jest to osoba, którą sam bym zatłukł chyba haha Tak na poważnie, są osoby o jego charakterze, które zawsze coś knują itd. i to mnie wkurza, ale no nic nie zrobię. Co do drugiego pytania, po wyborze szkoły dołączyłem do Ochotniczej Straży Pożarnej i zaciekawiło mnie to bardzo. Zaczynałem pogłębiać swoją pasję i wtedy odkryłem, co w życiu chcę robić i do czego dążę. Informatyka to takie zaplecze, jakby mi się nie udało dostać do Państwowej Straży Pożarnej.

Oby Ci się udało dostać do Państwowej Straży Pożarnej! :D Czy kiedykolwiek spotkałeś się z osobą poznaną przez internet? Jeśli nie, to z kim chciałbyś się spotkać?

Dziękuje :heart4: Niestety, jeszcze nie udało mi się spotkać osoby poznanej przez internet. Z kim chciałbym się spotkać, najbardziej chyba z przyjaciółką, tylko że ona mieszka po drugiej stronie Polski. I tu jest właśnie ten problem, że nie ma jak zważając uwagę na wiek.

Jeszcze troszkę i może się spotkacie na kawce i herbacie. ;d Jak już jesteśmy przy znajomościach internetowych - to jakie jest Twoje zdanie na temat związków przez internet? Czy taki związek jest przede wszystkim poważny?

Dzięki, oby się tak stało ;P Co do związków na odległość. Jeśli jest to prawdziwa miłość i spotykacie się często i wiecie, że w przyszłości wasze drogi się zejdą, to jak najbardziej tak. Natomiast jeśli się daje komuś fałszywą nadzieję na związek czy się jest w takim związku, to tak średnio bym powiedział. Lepiej sobie odpuścić i poznać kogoś bliżej. Wiadomo, że w miłości potrzebna jest bliskość, porozmawianie w życiu realnym w cztery oczy, więc lepiej mieć kogoś "na miejscu" niż 300 czy 900 km od nas.

Duża część ludzi stara się szukać miłości w realnym świecie, ale też się zdarzają przypadki, że naszą miłość poznamy w internecie. Może masz swoją ulubioną piosenkę?

Dokładnie tak. :v Nie umiem wybrać jednej, więc wyślę dwie, których słucham na okrągło.

Widzę, że słuchasz piosenek na wyluzowanie. ;d Niestety jak chcemy obejrzeć jakiś fajny odcinek na Youtube, to od razu wyskakuje reklama albo nawet dwie... Można trafić też na fajne kanały, które przyciągają uwagę. Czy masz może ulubiony kanał? Gdy odpalasz filmik i wyskakują Ci dwie reklamy, to co wtedy robisz?

Te problemy się skończyły po kupieniu premium z kolegami i wyszło wtedy po 2,5 zł chyba... ale zmierzałem się z tym problemem. Wtedy też jak odpalałem odcinek i pojawiały się reklamy, to wtedy od razu przełączałem odcinek na inny, by nie wkurzać się na YouTube. Jedną reklamę dało się przeżyć, bo to było 6 sekund, ale nie dwie. Co do kanału ulubionego YouTubera? Chyba nie mam, nie jestem psychofanem ani fanem żadnego YT'bera, lubie oglądać wszystkich i każdego po trochę. Wiadomo, najbardziej kręcą mnie filmiki o IT (np. Ziemniaka czy X-komu) i te o Straży Pożarnej, bo chcę wiedzieć, co czeka mnie w niedalekiej przyszłości. ;P

Jednak koledzy się do czegoś przydają. 😂 Na Youtubie można też znaleźć sporo poradników, które się przydadzą. Miałeś taką sytuację, gdy przeglądałeś sobie ciuchy, a potem po wejściu na FB wyskakuje Ci reklama ciuchów tych, których oglądałeś?

Dokładnie, koledzy są potrzebni haha Tak, to prawda, jest pełno poradników, które ułatwiają i pomagają w życiu codziennym. Co do pytania, tak miałem, ostatnio też na lekcji zawodowej (UTK) Pan wspomniał o tym, ale Nermiś wolał patrzeć w telefon i nie pamiętam na czym to polega, ale myślę, że odpowiedź bym skleił w jedną całość, gdyby mnie nauczyciel wziął do odpowiedzi. W tym momencie nie jestem w stanie sobie przypomnieć haha.

Będzie trzeba powiedzieć Panu, że ktoś tu go nie słuchał. W sumie można stwierdzić, że jesteśmy na każdym kroku śledzeni, a nawet nie możemy mieć o tym pojęcia. Cała elektronika, technologia pnie się do przodu. Ostatnio była dyskusja na temat internetu 5G, że przez to umrzemy, usmażymy się i tak dalej. Czy 5G może być dla nas szkodliwe?

Ciii, to, to się wytnie, haha. Też mi się tak wydaje, widzą co robimy w internecie, co przeglądamy i nie jesteśmy anonimowi ;) A słyszałeś teorie o tym, że 5G stworzyli kosmici albo co lepsze, że worki foliowe srebrne na głowie uratują nas od fal, które 5G wytwarza? Bzdury, kpina i nie ma co w to wierzyć. Wszystko idzie do przodu, technologia, elektronika. Jeszcze nie każdy ma światłowód w domu, a oni już jakieś 5G wymyślają haha Myślę, że dobrze, tylko problem z telefonami, które będą mogły obsłużyć to 5G. Nie jestem przeciwnikiem ani nie biorę udziału w protestach przeciwko 5G. Odpowiadając na pytanie i sumując, to co napisałem wyżej, wydaje mi się, że ta sieć nie jest szkodliwa dla przeciętnego człowieka.

Powiem Ci, że nie słyszałem o tych teoriach spiskowych. Możliwe, że za jakiś będzie masa telefonów z dostępem do 5G. Kamilku, powiedz nam, jakie cechy cenisz u drugiej osoby?

Na pewno będzie dużo telefonów, które zaczną obsługiwać standard sieci typu 5G. Obyśmy doczekali tych czasów, chyba że będą zbierać się jak Orange ze światłowodami 😂 Wtedy może być problem, ale dajmy na to, że go nie będzie. Damianku drogi, przede wszystkim szczerość, jest to według mnie najistotniejsza cecha charakteru i nie lubię, jak ktoś kłamie patrząc w oczy. Kolejnymi cechami, które cenię to na pewno wyrozumiałość, troskliwość i uprzejmość. Nie lubię osób egocentrycznych, którzy chcą tylko dla siebie jak najlepiej, a innych potrafią udupić, żeby mieć z tego korzyść.Dzięki Damian 😁🤣

W ostatnim zdaniu tak samo myślimy. Co poradzić, znajdą się takie osoby, które będą chciały drugiej osobie zrobić przykrość. Jest coś, co chciałbyś w swoim życiu zmienić?

Tak, chciałbym. Zdecydowanie jest to wygląd, ale już pracuję nad tym, więc myślę, że w niedługim czasie uda mi się osiągnąć cel, jaki sobie ustanowiłem. Nad innymi rzeczami się nie zastanawiałem, więc zostawię to pytanie w spokoju haha

Najważniejsze jest to, co masz w środku. Niektórzy mogą być piękni, a w środku mają jad. Nie chcę Cię martwić, ale zbliżamy się do końca wywiadu. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?

Oo dzięki za słowa wsparcia ❤ Ale, że tak już? To już koniec? Hahaha jak to? Jeszcze przed pozdrowieniami chciałbym przeprosić za kiedyś, za tą akcję z siecią złodzieja i za to, że Was tak opuściłem, ale myślę, że zrozumiałem swój błąd i wróciłem tutaj, gdzie było mi najlepiej. Chciałbym pozdrowić wszystkie osoby czytające to oraz takie indywidualne pozdrowienia dla Ciebie, dla @ Koyot  @ Bulbuś  @ SQUeZ  @ Kinia  @ EXTREMAAAAA  @ Karcok @ Dudnes @ Titania  @ Lovell @ Ciepliś  @ sebek18 @ dbk  @ Krono  @ Durus  @ Grześ @ hanq6 @ BieluS  @ Kociamber @ Knightyy  @ KosiU  @ Japoniec.  @ Kondziu  @ haikoo  @ cloud` @ Pandzia  @ Rudzix (jeśli o kimś zapomniałem to przepraszam, wybaczcie, bo dużo was)

• Lubię to! 9
  • Wow 1
  • Uwielbiam 15
  • Donator
Opublikowano

Dziękuje za wywiad i za twój, jak i mój, poświęcony czas. Myślę, że wyszło dobrze, wkradły się jakieś błędy, ale mam nadzieję, że nikt nie zauważy .. @ Narks. Jeszcze raz dziękuje :serduszko:

@ SQUeZ Czytałem kiedyś wywiad z Tobą, a jednak takie rzeczy chce się pamiętać. Pozdrowionka :heart1:
@ Kondziu @ czak totalnie zapomniałem o tym :v zaskoczył mnie chłop pytaniem, toż to ja w szoku byłem :PogChamp2:

• Haha 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Dziękuję za pozdrowionka. Nie wiedziałem, że wiesz że chce zostać strażakiem :D

• Uwielbiam 1
  • Właściciel
Opublikowano

Dzięki za pozdrowienia :default_happy:

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Dziękuje za pozdrówki :P Również pozdrawiam!

+ leci dla was chłopaki za dobry wywiadzik tylko tak jak @ czak zauważył zabrakło przedstawienia się na początku :P Tak to fajny długi, treściwy wywiadzik ! Oby tak dalej! 

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.