Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

wywiad1.png.78ebe118cf5837aa2e4a3cd0356e31c3.png

Witajcie, Katy.

Kolejna sobota oznacza kolejny wywiad. Dziś przeprowadzę go z @ Meow.

Zapraszam do czytania.

|

\/

Bulbo: Hej, Meow. Mogę przeprowadzić z Tobą wywiad?

Meow: Jasne, czemu nie.

Na początek przedstaw nam się.

Siema jestem Michał, 25 lat. Mieszkam w Katowicach.

Gdzie obecnie pracujesz?

Powiem Ci, że nigdzie nie pracuję.

Okej, a od jakiego czasu i z jakiego powodu?

Nie pracuję od 12 kwietnia 2019 roku z powodów zdrowotnych.

Czy to dokładnie to samo, o czym pisałeś na forum?

Tak, wtedy to się zaczęło.

Rozumiem. Może lepiej zmieńmy temat. Od kiedy mieszkasz w Katowicach?

Od urodzenia, ale w latach 2015/2016 mieszkałem w Niemczech.

Przeprowadzka była spowodowana nową pracą?

Nie. Po prostu podróżowałem.

Uuu. Można pozazdrościć. Jakie najciekawsze miejsca zwiedziłeś?

Tak naprawdę szukałem swojego miejsca na ziemi, aby osiedlić się na stałe, znaleźć pracę. Niestety choroba zmusiła mnie do powrotu do rodzinnego domu.

W takim razie jaka była twoja ostatnia praca?

Można to najprościej nazwać operatorem wózków widłowych i liniowym, miałem pod sobą trochę osób.

I to stamtąd wziął się Twój nick, prawda?

Jako, że pracowałem w Holandii, moi współpracownicy nie potrafili wymawiać mojego imienia i zawsze było coś w stylu  "Meow". Tak najłatwiej było im to wymówić i zostało tak wszędzie.

A czy miałeś jakiś nick przed tym?

Tak, Pekin.

Skąd pomysł?

Bardzo lubiłem kapustę pekińską. Nie wnikajmy w to może lepiej.

Przejdźmy może faktycznie na inny temat. Kiedy zaczęła się Twoja przygoda z Counter-Stike?

Konto założyłem w 2010 roku. Zacząłem od CS 1.6, w którym rozegrałem ponad 800 godzin tylko na koncie Steam.

Zgaduję, że na non-steam'owej wersji 2 tysiące godzin będą?

Raczej tak, zwłaszcza, że w tamtych czasach miałem sporo wolnego czasu.

A kiedy przeszedłeś na nowszego CS'a?

Maksymalnie po pół roku od wypuszczenia. Ciężko było się przyzwyczaić, ale jak widać zostałem na dłużej. Obecnie na swoim głównym koncie mam ponad 2,5 tysiąca godzin.

Jaka była twoja najwyższa zdobyta ranga?

Powiedziałbym, że Global, ale nie będę kłamał. Najwyżej doszedłem do Supreme z powodu braku czasu oraz momentami chęci. Po prostu skończyłem z ganianiem za rangą i zacząłem czerpać więcej przyjemności z grania. W którymś momencie dodatkowo dołączyłem na Katujemy i zacząłem jeszcze częściej grać na serwerach społecznościowych.

To i tak dobry wynik. Ja najwyżej dotarłem do Orzełka... Co do Katujemy, jak tu trafiłeś?

Szczerze powiedziawszy, to zupełnie przez przypadek. Szukałem jakiejś sieci i akurat Katujemy przykuło moją uwagę. Jak dalej się okazało, to był strzał w dziesiątkę. Znalazłem tu odskocznię od szarej rzeczywistości oraz poznałem naprawdę wiele ciekawych osób, które jak pokazały ostatnie wydarzenia, są w stanie pomóc w ciężkiej chwili. Dziękuję Wam za to jeszcze raz.

Poznając nowych ludzi, co najbardziej sobie w nich cenisz, a czego nienawidzisz?

Najbardziej cenię sobie szczerość, wierność i uczciwość, a nienawidzę kłamstwa.

A jak uważasz. Jesteś duszą towarzystwa, czy jednak wolisz przebywać samemu?

Jest to dla mnie bardzo ciężkie pytanie. W głębi serca dalej jestem duszą towarzystwa. Cenię sobie życie stadne. Mówi o tym nawet mój tatuaż przedstawiający dwa wilki, czyli zwierzęta, które najlepiej czują się w grupie.

Spoiler

62206124_1678741738937883_8658475406686420992_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_oc=AQmjsjsTYi3sLSctXtiIGwRnlSZByuKS358OUldI4s9B8Cmq2uuD0r-XIaNg6cs4sFM&_nc_ht=scontent.fktw1-1.fna&oh=453a061330ef6686b9e8cd6e62e126d8&oe=5EFFA029

Przejdźmy może teraz do szybkich strzałów. Co ty na to?

Dawaj.

Pepsi, czy Coca Cola?

Żadne z tych. Woda.

Wakacje w górach, czy nad morzem?

Nad morzem.

Koty, czy psy?

Koty.

Sport, czy nauka?

Według mnie obie rzeczy są ważne i ciężko na to odpowiedzieć.

Film, czy książka?

I to, i to bardzo lubię. Czasem film, a czasem książka by wyobraźnia zaczęła działać.

Skok ze spadochronu, czy na bungee?

Jak już miałbym wybierać, to ze spadochronu.

Wydaje mi się, że wystarczająco Cię pokatowałem. Dzięki wielkie Michał. Chciałbyś może jeszcze kogoś pozdrowić na sam koniec?

Ja również dziękuję. A co do pozdrowień,

Pozdrawiam gorąco @ Bulbo@ Paula. @ Pyriusz Black @ iTALL @ IMean   @ Sebik0oo  @ sebek18  @ Ves  @ Melisaman  @ Junior @ CHerbatniK  @ Vespe3r @ tiker  @ Lassisch   @ EcCo  @ EXTREMAAAAA  @ haikoo  @ TUPTUŚ  @ cloud`   @ SQUeZ    @ LadyAnna  @ Karcok @ zibo   @ Jase  @ Zdolna. @ Erwin @ Dark`fallen @ Ry! @ Weak. @ Delfinek @ mvny @ Zlamiasszz

• Lubię to! 19
  • Haha 1
  • Uwielbiam 8
  • Zasłużony
Opublikowano

Dobrze się czytało, jednakże czuję mały niedosyt.

Tak jak szybko zabrałam się do czytania, tak szybko skończyłam.
Mimo wszystko plusik za pracę ^^ +

Dziękuję za pozdrowienia @ Meow. :serduszko:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Ej, chłopaki. Oboje.

Nie chce być niemiły, ale to jest żart, nie?

To nie jest wywiad... Rozmowa dwóch osiedlowych łebków, co na siebie wpadli i ogarnęli, że są sąsiadami, to pogadają - a tyle co do siebie mówili to ELO na klatce.

Brak zaangażowania z obu stron.

Zero rozbudowania tekstu, chociażby przez samego redaktora, aby zachęcić do głębszych wypowiedzi.

No nie wiem, mogę wymieniać w kółko, ale imo do kosza. 
Nieprzyjemnie się to czytało.

~~

Żeby nie było. Jest to moja subiektywna opinia. Odsyłam pod link na kolejnej stronie czym jest wywiad. 

Pozdrawiam

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Przykro mi 5
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Bardzo fajny wywiad, przeczytałem z wielką przyjemnością. Jedyne co pozostało, to właśnie lekki niedosyt!

Dziękuję za pozdrowienia!

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Całkiem Spoko Wywiadzik :D Ważne, że ,,WODA ZDROWIA DODA" 

Dzięki za pozdrowienia! :serduszko:

• Uwielbiam 2
Opublikowano

A mi się podoba całość. Wywiad na luzie, coś jak koło plotka bez zbędnego doszukiwania się informacji na siłę. Plusik +

Dzięki za pozdrowienia @ Meow.

• Uwielbiam 2
  • Zasłużony
Opublikowano

Powiem Ci, że myślałem, że zrobisz dłuższy wywiad i rozbudowane pytania. Zauważyłem, że trafiła Ci się osoba, która umie odpowiedzieć na pytanie w więcej niż 3 słowach, dlatego szkoda, że nie zadałeś trochę więcej pytań. Leci plus na zachętę i czekam na kolejny wywiad. 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano
Dnia 22.02.2020 o 15:04, Mendokusei napisał:

Ej, chłopaki. Oboje.

Nie chce być niemiły, ale to jest żart, nie?

To nie jest wywiad... Rozmowa dwóch osiedlowych łebków, co na siebie wpadli i ogarnęli, że są sąsiadami, to pogadają - a tyle co do siebie mówili to ELO na klatce.

Brak zaangażowania z obu stron.

Zero rozbudowania tekstu, chociażby przez samego redaktora, aby zachęcić do głębszych wypowiedzi.

No nie wiem, mogę wymieniać w kółko, ale imo do kosza. 
Nieprzyjemnie się to czytało.

I taką opinię się ceni. Każda opinia jest ważna, czy ta pozytywna, czy negatywna <3 

Miejmy nadzieję, że następny wywiad będzie lepszy.

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 4
Opublikowano

Sztos wywiad. Jak czytałem to aż miałem banan na ryju. Pozdroooo Pekin!!

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Bardzo fajny wywiadzik i bardzo przyjemnie się go czyta. Dobra robota chłopaki, a i dzięki za pozdrowienia @ Meow.

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Naturalny wywiad!

PLUSIK DLA WAS PANOWIE.

Bez żadnych sztucznych tekstów na pokaz... 

• Uwielbiam 2
  • Sponsor
Opublikowano

Czuję lekki niedosyt, zacząłem czytać i... no właśnie i co. @ Bulbowiem, że stać Cię na lepsze wywiady.

Dzięki za pozdrowionka @ Meow.

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Fajnie się czytało pomimo ze był to krótki wywiad 🙂🙂 @ Bulboplus za prace 👊🏻
Czy ja dożyje czasów kiedy w internecie nie będzie napinaczy?? @ Meow.dziekuje za pozdrowienia

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Jest oki, może troszeczkę za krótko, ale nie ma zasady, że wszystkie wywiady mają być długie.

Ze swojej strony dodam, że lepiej wpisywać osoby pozdrawiane, bo wygląda to nieco estetyczniej. :> Poza tym supi.

@ Meow.pozderki również! ;3

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Wywiad bardzo fajny!

Dzięki za pozdrowienia! 

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Wywiadzik spoko ale mógł być trochę dłuższy w sumie tak jak napisał @ EXTREMAAAAA nie ma takiej zasady że każdy ma być długi. Ale fajnie się czyta ^^

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Wszystko spoko, krótko i zwięźle. Dziękuje za pozdrowienia @ Meow.

Jedynie propozycja ode mnie do redakcji, aby używać jednego kolorku [zielonego] do pytań i reszta biały tekst żeby oczy mniej się męczyły. Co prawda to tylko moja opinia, ale może się przyda ;d 

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
  • Zasłużony
Opublikowano

Bardzo przyjemny wywiad, fajnie się czyta. Nie zanudza i nie jest również za krótki.

Wielki szacuneczek dla was chłopaki!

Dzięki za pozdrowionka @ Meow., również pozdrawiam :D

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Troszkę krótko, ale fajnie!

@ Meow.Dzięki za pozdrowionka, odbijam je do Ciebie trzymaj się! :D

• Uwielbiam 2
  • Donator
Opublikowano

Wywiad miło się czytało, szkoda, że trochę krótki ale zawsze można się o Michale czegoś dowiedzieć.

A co do wypowiedzi @ Aris, jak nie wiesz kolego co to jest wywiad i zanim cokolwiek napiszesz to zapoznaj się z jego definicją  tzn.

Wywiad – rozmowa pomiędzy dwiema osobami, lub prowadzącym i grupą osób, podczas której osoba przeprowadzająca wywiad zadaje pytania w celu uzyskania pewnych informacji, dotyczących na przykład jakiegoś ważnego wydarzenia.

To jak @ Bulboten wywiad poprowadził zależy od niego, my o @ Meow.dowiedzieliśmy się kilku ciekawych rzeczy i o to tu chodziło. Tyle ode mnie i oczywiście zostawiam plusika :)

No i dzięki @ Meow. za pozdrowionka, również pozdrawiam :)

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Uwielbiam 4
Opublikowano

Wywiad krótko i na temat to mi się podoba :default_biggrin:

Jako były redaktor (na byłych forach) jest to wywiad na dobrym poziomie, oczywiście mogło być więcej pytań ale miło się to czyta i estetycznie napisane, leci :like:

• Haha 1
  • Uwielbiam 1
  • Legenda
Opublikowano

Nie jest to wywiad na wysokim poziomie. Pojawiają się również błędy. Czasami nawet miałam wrażenie, że odpowiedzi @ Meow. są bardziej "dopieszczone" niż pytania redaktora ~jakby uczeń przerósł mistrza. Niekiedy trzeba z "luźniej gadki" ubrać słowa w "płaszcz perfekcjonizmu". Wywiad nie polega tylko na zarzucaniu odpowiadającego pytaniami, ale również zainteresowaniu jego odpowiedziami, tego też brakuje w Twoim wywiadzie. Długość wywiadu, zależy od redaktora. Skoro uznałeś, że taki jak na Twoją osobę jest wystarczający, to go zakończyłeś. Od Ciebie @ Bulbo zależy jak wysoko podniesiesz sobie poprzeczkę. Mam nadzieję, że teraz będziesz ją tylko podnosić.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
  • Donator
Opublikowano

Słabiutki ten wywiad... jak szybko zacząłem, tak szybko skończyłem czytać. Pytania mało rozbudowane, brak zaangażowania ze strony redaktora, jak i pytanego.

Zgaduję, że na non-steam'owej wersji 2 tysiące godzin będą? - To może nie zgaduj, tylko zacznij zadawać sensowne pytania.

image.png.b2a8671c869490bf80776a2256547835.png

To samo te kolory, w końcu zielony  to jest redaktor czy osoba odpowiadająca?

18 godzin temu, XOTourLilf3 napisał:

Wywiad krótko i na temat to mi się podoba :default_biggrin:

Jako były redaktor (na byłych forach) jest to wywiad na dobrym poziomie, oczywiście mogło być więcej pytań ale miło się to czyta i estetycznie napisane, leci :like:

No to słabym byłeś redaktorem widocznie, jeśli sądzisz, że ów wywiad jest "dobrym poziomie"...

Całość wypadła naprawdę słabo, pytania mało profesjonalne..

Postaraj się następnym razem ;) 

• Dzięki 1
  • Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.