Jump to content

Recommended Posts

• Popular Post
Posted

ejzIjJs.png

gTVgUab.png

Wstęp

Witam serdecznie w pierwszej odsłonie nowej serii zatytułowanej "Starcie poglądów"

Zdaję sobie sprawę, że większość z Was może nie wiedzieć co to za seria; więc kliknij tu, a dowiesz się wszystkiego!

Dzisiejszy odcinek wkracza z mocnym przytupem, bowiem na pierwszy ogień swój udział wezmą: @ xKarcia oraz @ Weak.

ZACHĘCAM DO CZYTANIA!!!

Lt5OYsV.png

1. Jakie przyjmujcie stanowisko związane z COVID - 19 ?

@ xKarcia✎  

Według mnie jakkolwiek to się stało to teraz i trzeba zrobić wszystko, aby ograniczyć liczbę zarażonych osób. I w pełni popieram kwarantanny, kary finansowe, zakazy wychodzenia czy też zgromadzeń. Myślę, że jakby wszyscy z ręką na sercu się do tego dostosowali, to zagrożenie szybciej by minęło. Niestety mamy społeczeństwo takie, a nie inne, więc na pewno to wszystko wydłuży się mocno w czasie. Stracimy na tym wszyscy. Myślę, że dopóki nie dotknie nas prawdziwy kryzys to ludzie dalej będą źle postępować.

@ Weak.

Sami zobaczcie:

• Wirus zostaje odkryty w Wuhan, gdzie znajduje się laboratorium, które prowadzi badania między innymi nad bronią biologiczną, mutacjami wirusów itd. Dobrze wiemy, że to właśnie światowe potęgi, czyli USA, Chiny, Rosja zajmują się badaniami nad bronią biologiczną.
  • Wirus dociera do Europy.
  • USA zamyka granice dla obywateli krajów Europejskich OPRÓCZ Wielkiej Brytanii.
  • Cała Europa ma kwarantannę OPRÓCZ Wielkiej Brytanii.
  • Właśnie w Wielkiej Brytanii znajduje się instytut badawczy Pirbright, który od 2014 prowadzi badania nad szczepionką na koronawirusa, a dokładnie 13 marca na Google Patenty pojawiła się informacja, że szczepionka została opatentowana i ma status "active"
  • Laboratorium Pirbright jest finansowane przez rząd brytyjski i UWAGA! Amerykańską Fundację Billa i Melindy Gates "Wellcome"
  • Bill Gates właśnie odszedł z Microsoft twierdząc, że woli poświęcić się działalności charytatywnej i skupić na badaniach "przeciwwirusowych", ratowaniu świata i przeciwdziałaniu efektowi cieplarnianemu. No cóż, za wspaniałomyślność ?! (Dla mnie oznacza to definitywnie, że w laboratorium i produkcji leków/ szczepionek widzi większy zysk niż w pracy dla Microsoftu! )
  • Bill Gates, Trump, i inne osobowości polityczne i gospodarcze należą do znanej grupy Bilderberg, która jak wiadomo podejmuje decyzje o wszystkim, o czym my myślimy, że decyduje rząd.
  • Dlaczego USA próbuje zapłacić teraz niemieckiemu laboratorium za wykupienie dopiero co odkrytego leku na wirusa i mieć na niego wyłączność?
  • Jaki jest związek Wielkiej Brytanii, Chin i USA w całej tej sprawie? Czy przypadkiem nie chodzi o destrukcje finansowej i gospodarczej sytuacji Europy? O zadłużenie krajów europejskich, które doprowadzi do zapożyczenia się kraju w Banku Centralnym, który należy do kogo? Znowu Amerykanin? Tak. Rodzina ROTHSCHILDÓW (również należą do Bilderberg)
  • Nie wspomnę o tym, że Wielka Brytania niedawno wystąpiła z Unii Europejskiej - przypadek? Nie sądzę.

Jedno jest pewne - jesteśmy pionkami, mrówkami, zabawkami do testów i gierek polityczno-ekonomicznych i gówno za przeproszeniem możemy w obliczu tych, którzy o nas decydują, a my nawet o nich nie mamy pojęcia, bo na co dzień pokazuje się nam polityków, oficjalne twarze, oficjalne fakty i ich oficjalne wersje. Siedźcie ludzie w domu. Będą nami rządzić jak będą chcieli i nic z tym nie zrobimy, ale niech zaraza sobie pójdzie to, chociaż pojedziemy sobie na wakacje po tym całym cyrku.

s9Q11BE.png

2. Jak widzicie swoje życie za 50 lat? Będziecie otoczeni gromadką wnuków, spełniać się zawodowo, czy macie kompletnie inną wizję waszej przyszłości? 

@ xKarcia✎  

Za 50 lat to ja już będę po 70. W tym wieku to jedynie mogę być otoczona rodziną, bo mam nadzieję, że pracować już nie będę. O, na pewno będę miała dużo piesków.

@ Weak.✎  

50 lat? Obecnie mam +20, nie myślę o tym co będzie za 5, czy 10 lat, a co dopiero 50, więc nawet pewnie tego nie dożyję i nie ma co tutaj rozpisywać się.

s9Q11BE.png

3. Jakie jest Wasze zdanie nt. przyjaźni damsko-męskiej? Uważacie, że taka relacja ma szansę przetrwać, czy raczej po pewnym czasie przerodzi się w coś większego? 

@ xKarcia✎  

Z pewnością dużo takich relacji przeradza się w coś większego albo chociaż jedna ze stron tego by chciała. Jednak gdy wyznaczy się odpowiednią granicę, to taka relacja ma szanse przetrwać. W swoim życiu potrzebujemy różnorodnych osób, czy to ze względu na płeć, czy zainteresowania.

@ Weak.✎ 

Dziwne pytanie. Każda relacja jest taka sama, nie wszystko musi kończyć się na związku, a też warto mieć u swojego boku osobę płci przeciwnej.

s9Q11BE.png

4. Co odpycha Was u osoby płci przeciwnej? Jakie cechy wyglądu i charakteru budzą u was niechęć? 

@ xKarcia✎   

Odpycha mnie brak zainteresowań, każdy w swoim życiu powinien mieć jakąś pasję. Wywyższanie się, ignorancja, brak swojego zdania - nie jest ok. Nie lubię też jak mężczyzna jest zaniedbany. Brak podstawowej higieny, zaniedbane ubrania, to nie dla mnie.

@ Weak.✎ 

Jedzenie pizzy z ananasem. XD A tak poważnie, to w wyglądzie odrzuca mnie niedbałość o siebie, ale nie każdy ma możliwość tego robienia, nie wybieraliśmy sobie rodzin, czy też w młodym wieku swojego otoczenia. W charakterze najbardziej u drugiej osoby denerwuje mnie patrzenie na wszystko, ale nie na siebie, fałszywość, zawiść do drugiej osoby. Można tu wymieniać wiele rzeczy, które mnie denerwują, bardzo na to skupiam uwagę, ale też nie chce wszystkiego wypisywać, bo nie ma to sensu.

s9Q11BE.png

5. Jaki stosunek macie do uchodźców? Uważacie, że powinniśmy ich przyjmować do naszego kraju? Dlaczego?

@ xKarcia✎  

Ja jestem osobą otwartą. Kompletnie nic do takich osób nie mam, jeżeli według nich w naszym kraju będzie im lepiej, zapraszam. Jednak uważam, że takie osoby w jakimś stopniu powinny się dostosowywać do zasad panujących w naszym kraju, to oni są tutaj gośćmi, kultura ich obowiązuje.

@ Weak.✎ 

To czy powinniśmy, czy nie przyjmować ma tutaj małe znaczenie. Każdy "Uchodźca" z odrobiną oleju w głowie będzie się wzbraniał przyjazdu do PL, ponieważ nie jesteśmy w stanie zapewnić im takich socjali jak inne kraje UE. Nie chodzi o to, że jesteśmy biednym narodem, tylko o to, że nie będziemy odbierali rodakowi chleba, by wyżywić grupę nonszalanckich osób, które podczas wojny, zamiast walczyć o swój kraj/rodzinę/poglądy to uciekają niczym szczury z tonącego okrętu gdzie większość tych osób to mężczyźni średniego wieku. Ile w Polsce było zamachów terrorystycznych? - 0 ile w Polsce było gwałtów na kobietach przez uchodźców? - 0 ile było kradzieży, rozbojów, zabójstw przez uchodźców? - 0 A dlaczego? Sami sobie odpowiedzcie.

s9Q11BE.png

6. Wybitny umysł czy nieskazitelna uroda? Co wybieracie i dlaczego? 

@ xKarcia✎  

Wybitny umysł :v Za hajs z niego zrobiłabym nieskazitelną urodę. XD

@ Weak.✎ 

Jeżeli chodzi o kobietę, to każda jest piękna na swój sposób i ma swój urok. Ważniejszy jest dla mnie umysł, bo uroda z wiekiem przemija, a przeważnie kocha się drugą osobę za jej osobowość, inteligencje, wsparcie, czy też zrozumienie.

s9Q11BE.png

7. Jak powinna wyglądać wasza idealna randka? 

@ xKarcia✎  

Tak naprawdę nie liczy się jak ta randka będzie wyglądać, ale z kim ona będzie. Jednak bardzo cenie sobie dobre jedzenie, dobre winko, jak dostanę jakiegoś kwiatka to też się uśmiechnę. A co do miejsca to już obojętnie. Nieraz może się okazać, że najlepsza randka to ta w czterech ścianach niż ta w drogiej restauracji.

@ Weak.✎ 

Ciężko powiedzieć jak ona powinna wyglądać, jak na mężczyznę przystało, to powinienem dać z siebie wszystko, tak oby druga połówka poczuła się, jak na swojej wymarzonej randce.

s9Q11BE.png

8. Najgorsza prawda czy najpiękniejsze kłamstwo? Co wolelibyście usłyszeć, a co powiedzieć drugiej osobie? 

@ xKarcia✎  

Cenię sobie szczerość i też staram się być szczera. To taki fundament udanej relacji. Jeżeli już się straci zaufanie, to bardzo ciężko je odbudować, szczególnie u mnie. Jestem strasznie pamiętliwa i bardzo trudno wybaczam.

@ Weak.✎ 

Gardzę kłamstwem. Osobiście wolę usłyszeć najgorszą prawdę, zawsze byłem za tym, aby mówiono mi prawdę, nieważne, jakie miałoby to skutki.

s9Q11BE.png

9. Jesteście za przywróceniem kary śmierci w Polsce? Jeśli tak, za jakie czyny skazalibyście winnego na egzekucję?

@ xKarcia✎  

Ja jestem za. Jednak wtedy procesy powinny być prowadzone z jak największą dokładnością. I kara nie powinna być wykonywana od razu, tylko po jakimś czasie np. pół roku. Czemu dopiero po pół roku? Żeby zyskać czas, aby mieć pewność, że właściwa osoba zostanie ukarana, takiej kary nie da się cofnąć. Taka kara powinna być za odebranie komuś życia, pedofilie, handel żywym towarem, wszelkie zamachy terrorystyczne.

@ Weak.✎ 

Kara śmierci jest skutkiem tego co dany człowiek coś w swoim życiu złego zrobił, ale czy na pewno? Żyjemy w Polsce, Polskie sądy w dzisiejszych czasach nie funkcjonują tak jak powinny, przed sądem są stawiane osoby, które nie powinny tam się znajdować, a następnie są skazywane za coś, czego nie zrobili. Przez głupie decyzje sądu, człowiek traci swoje lata, które przeżywa się tylko raz, ale też może walczyć o swoje przyszłe. A przy karze śmierci, ludzki błąd może kosztować życie drugiego człowieka, które ma się tylko niestety jedno. Na obecną sytuację i na Polskie sady, nie jestem za tym, aby przywrócono karę śmierci. Jeżeli byłbym za wprowadzeniem kary, to karałbym tylko osoby, które dopuściły się najgorszych rzeczy, zaczynając od pedofilii, a kończąc na pozbawienia życie drugiej osoby.

s9Q11BE.png

10. Ostatnie pytanie na rozluźnienie.  Jak powinny wyglądać wasze wymarzone wakacje? 

@ xKarcia✎   

Moje wymarzone wakacje, to miejsce, gdzie jest morze i gdzie jest co zwiedzać. Uwielbiam spędzać czas nad morzem, ale nie jestem typem osoby, która tylko leży na leżaku i nic nie robi przez tydzień. Lubię zwiedzać ciekawe miejsca, zabytki, poznawać kulturę danego kraju, czy też miejscowości.

@ Weak.✎ 

Zależy od sytuacji, są takie sytuacje, że chciałbym wakacje spędzić z rodziną jak kiedyś, wszyscy w jednym gronie, a jest jeszcze taka sytuacja, że chciałbym wyjechać do ciepłych krajów z bliską mi osobą i odciąć się od swoich spraw codziennych.

s9Q11BE.png

Podsumowanie

Mam nadzieję, że się spodobało.

Liczę na waszą ocenę w komentarzach. 

Zostaw reakcję lub komentarz, muszę wiedzieć, czy seria się przyjęła przez Was Miśki :serduszko:

Wszelka krytyka również mile widziana. Nikt nie jest idealny. Jeśli coś razi w oczy, zmienić - piszcie śmiało! 

Widzimy się już za tydzień w drugiej odsłonie.

.........................................................

Copyright © 2020 by @ The Denver

Graphics by @ DarkAng3l!

• Like 7
  • I love it 18
Posted

Dobra robota! 

• Thanks 1
Posted

O kurka, ale podobne poglądy. Spodziewałem się raczej skrajności, może nawet dwóch. Miłe zaskoczenie. W sumie @ Weak.też trochę zaskoczył odpowiedziami :v

Fajowe, szykuj kolejne  @ The Denver:default_cool:

• Thanks 1
  • V.I.P
Posted

@ xKarcia za hajs zrobisz nieskazitelną urodę? 

Ale po co? 

Natura tworzy wiele pięknych rzeczy sama. Podobnie jest z ludźmi. Każdy ma w sobie coś pięknego, wyjątkowego i to sprawia, że jesteśmy nieskazitelni.

Podział na urodę dla mnie jest śmieszny.  Wyglądamy inaczej, jedna ma blond włosy a druga brązowe i kręcone jak świderki.

Coś co już jest piękne nie ma sensu zmieniać. Możesz ulepszać, ale nie zawsze da to oczekiwany efekt. Więc możemy troszkę siebie zmienić, ale odrobinkę bo i tak piękne już jesteśmy.

• Thanks 1
  • Wow 1
  • I love it 2
Posted

Przepiękna robota Denver! 

Bardzo przyjemnie się czyta, a sam pomysł na to jest mistrzostwem świata. 

Ps. Kiedy ja wystąpię? :Kappa2:

• Thanks 1
Posted

Podobały mi sie wypowiedzi @ Weak.aleWeak.ale @ xKarciateż widać że na poziomie.

Seria jest wspaniała!

Leci + za taką pracę i kreatywność!:default_biggrin:

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 weeks later...
Posted

I kolejny temat, który będę mile odwiedzał. 

Lecę czytać kolejną część ;D

• Like 1
Posted

Temat został zamknięty. Nie oznacza to, że nie można go czytać! 

Chciałbym bardzo podziękować Wam za wyrażenie opinii co do mojej pracy! Jest mi na prawdę miło, w jaki sposób przyjęliście moją inicjatywę! serduszko.gif

Zainteresowanych zapraszam do śledzenia piątkowej serii! 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.