Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Donator
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

2.jpg.53d11e57aeb93efcfc5017acfc381849.jpg

Powrót do czasów dzieciństwa – beztroskiego życia, zabawy, radości. W tym czasie kształtujemy swoją osobowość, poznajemy świat i różne osoby, które często zostają z nami na całe życie.
Jest to również czas, kiedy mamy dużo, dużo czasu, z którym nie wiemy co zrobić i szukamy w Internecie jakiegoś zajęcia. Najczęściej są to gry. Kapitan Pazur, Kangurek KAO, Ignition, Deluxe Ski Jump czy może The Settlers I–IV. A Wy, w jakie gry graliście, jak byliście mali? Jak je wspominacie? I co przykuło Waszą uwagę, że zaczęliście z tym swoją przygodę?

@ Titania

Jeżeli mowa o grach komputerowych, to jest tego sporo. Mieliśmy zawsze wspólny komputer z rodzeństwem i tak naprawdę, co brat nabywał, pobierał, „piracił” - w to grała cała reszta. Dużo czasu na pewno spędziłam na Metin 2, Call of duty, Simsy III, Heroes III, Twierdza krzyżowiec, Jazz rabbit, Need for speed, GTA i wiele innych. Dużo również grało się na pegazusie, czy to w mario, kaczki, czy czołgi. Były jeszcze przez chwile popularne game boy’e, na których również się ciupało w przeróżne gierki. Ciężko wybrać jedną gierkę, ponieważ do każdej z chęcią i radością, gdyby czas mi na to pozwolił, bym wróciła. W sumie od czasu do czasu wracam do starych gierek i gra się równie przyjemnie jak sprzed laty. Jedną z takich gierek jest counter strike 1.6, ponieważ gram aż po dziś dzień.

mt2.jpg.22827038e32ede92c50f3574ec2b95eb.jpg

@ czak

Jako dzieciak pierwsze gry, w jakie grałem, to było Mario, Olimpiada, Hero Goal i inne pegasusowe ustrojstwa - po prostu nie było nic innego i tylko na to mogłem sobie pozwolić, ale klimat tych gier jest nie zapomniany, godziny spędzone przed padem... W późniejszym wieku (7-8 lat) pamiętam przygodę z Tekken i Mortal Combat, a grywałem w pobliskim, jak to wtedy się nazywało - salonie gier, całe kieszonkowe tam zostawiałem (1zł za rundę grania, jak się przegrało to grało się kilka razy xD), wtedy nie miałem pojęcia o komputerach, różnych typach gier, a sama rozgrywka i "bijatyka" była dla mnie odskocznią od świata. Później były kafejki i pierwszy raz w Half-life, a potem CS 1.6 gdzie grałem chyba do 2015 roku z drobnymi przerwami.

mk.thumb.jpg.5c8b788e09d3170135fc800216c8b464.jpg

@ Łasica

DSJ - każdy lubił kiedyś stać się Małyszem

Supaplex - bardzo stara gra ucząca logicznego myślenia

Heroes of Might and Magic 3 - klasyk, przykuł mnie do niej klimat, muzyka oraz możliwość gry ze znajomymi

CS 1.6 (zacząłem od najstarszych wersji po roku 2004) - zawsze lubiłem strzelanki, odstresowywałem się przy tym. To jedyna gra, w którą gram do dzisiaj.

supaplex.jpg.a32c5c8d4e15a79772abc33187624164.jpg

@ xKarcia

Jeśli chodzi o gry komputerowe, to pamiętam, że od dzieciaka grałam w Knights&Merchants. Na pewno to nie była pierwsza gra, ale ją jako pierwszą pamiętam. Grałam z nią głównie ze względu na tatę, bo też w nią grał. A teraz jest nawet wersja online i dalej gram z tatą, ale teraz jako przeciwnicy :cryingg:. Ze względu na to wspomnienia mam świetne, bo cały czas tworzymy jakieś nowe.

knights.jpg.171d216b24e27d44cdb87aebf46d7151.jpg

@ chmiel

Grałem w dużo gier za małego, zaczynając od przeglądarkowych kończąc na tych kupowanych. Ale za dziecka najbardziej utkwiły mi w pamięci gry typu icy tower, cs 1.6 i wiele wiele innych. Bardzo dobrze wspominam wszystkie gry z dzieciństwa i zawsze fajnie jest wrócić myślami do tamtych czasów. Gry przykuły moją uwagę ze względu na moje otoczenie, koledzy grali w gry, więc też chciałem sobie spróbować i tak pozostało do dziś.

206363366_icytower.thumb.jpg.9018f8935d763ee4458cf5ac2ec13f23.jpg

@ Bulbuś

Najlepiej wspominam NFS: Most Wanted. Oczywiście tego starszego <3. Poza tym wiele godzin za dzieciaka przegrałem w Lego Star-Warsy i Battlefronta 2. Poza tym grałem w NFS: Undercover i BF4

lsw.jpg.a6fe94ff2db5ce8d2e0b4895f27334b7.jpg

@ Pandzia

Gothic 2 Noc Kruka oraz Minecraft na wersji 1.4.7 to było to ewentualnie 10h dziennie, w cs 1.6 się grało na zombie modach, codach itd. piękne czasy w gothica 2 dalej gram czy mc z sentymentu + to, że ciągle wychodzą nowe modyfikacje zachęcające mnie do ponownego spędzenia 100h nad fabułą :default_biggrin:.

gn2nk.jpg.2b097c1d2c95664de2b25ec8121d1e53.jpg

@ Gosia ?!

W piłkę nożną na dworze XD Początkiem początków były gry przeglądarkowe, typu mario, sonic i tak dalej. Za dzieciaka, tak naprawdę, nie zwracało się uwagi, w co się gra, byleby zająć czas, a zawsze to sprawiało frajdę. Taką już poważniejszą grą, w którą zagrałam, był Sniper Elite z 2005 roku bodajże - typowa strzelanka z misjami. Może właśnie ta gra sprawiła, że później przerzuciłam się na CS 1.6, ale kto to wie. Aktualnie w grach stawiam jedynie na zabawę lub fabułę, nudzi mnie monotonia.

se2.thumb.jpg.53069e26b6ffa9c50d4186c8886f1a48.jpg

@ happy.

Gry, w które grałem nawet często to między innymi:

- Sąsiedzi z Piekła Rodem

- Kapitan Pazur

- GTA VC

-Kangurek Kao

- CS 1.6

- Mario

- Need for speed carbon oraz most wanted

Oczywiście najbardziej moją uwagę przykuł cs 1.6. Gralem w to najczęściej spodobała mi się ta atmosfera na serwerach, jak i klimacik tej pikselozy. Była to gra multiplayer, dlatego najczęściej w nią grałem. Na drugim miejscu bylo gta vc tutaj przykuł moją uwage klimat jak z miami i tryb fabularny. Takie lata 80-90. W inne gry gralem sporadycznie.

pro.jpg.a4c3cee5a2ad55e31463968362c13561.jpg

@ KosiU

Jak byłem mały, to grałem w Metina, dużo czasu siedziałem na nim z bratem i sobie graliśmy. Zawsze, gdy przyszła niedziela lub dzień gdzie nie było co robić, to sobie odpalałem Metina i grałem. Grałem również w Farming Simulator 11, bo lubiłem takie przygody farmera.

fs11.thumb.jpg.13611a7f6eddc9c81353e71e22f9b672.jpg

@ visca

Na samiutkim początku mojej przygody z grami zacząłem grać w takie gry jak Claw, NFS i Fifa. Gra, która jednak utkwiłą mi w pamięci to "Claw". Opowiada o przygodach takiego kota, który musiał przechodzić przez różne plansze zeby zdobyć taki kryształ. Minęło już jakieś bodajże 10 lat od moich początków. Moja mama grała również dużo w gry i to również przykuło moją uwagę i od tamtego momentu sam zacząłem więcej grać. Wspominam je bardzo fajnie, bo to były moje początki ogólnie z komputerem, jak i z grami i zafascynowało mnie tak, że do tego momentu mam czasami nawet ochotę wrócić.

fifka.thumb.png.411ed21f4cb3786ac55d41c28aab363e.png

@ Bisane

Grałam przede wszystkim w moviestarplanet, simsy, nawet w Mario🤗 Wspominam je miło, to były fajne godziny spędzone przy komputerze, czasem nawet do nocy😯. Grałam w nie głównie z powodu, że nie chciałam odstawać od rówieśników, którzy w to grali, a z czasem samej mi się spodobało. 

simki.thumb.jpg.d5f9098647a267c05a35a42db49ac903.jpg

@ Ejoo

Grałem w kilka tytułów każdego dnia pamiętam :default_biggrin:

Ice Tower 

Miecze i Sandały 

CS 1.6 

Wiejskie życie 

Gra, która polega na zabijaniu  swojego szefa różnymi rzeczami,  które są w biurze (Nie pamiętam za cholerę nazwy) 

Minecraft 

Było ich więcej, ale nie pamiętam każdej gry ... 

Wspominam je bardzo bardzo dobrze:default_biggrin:

Za dzieciaka każda gra była fajna i każda przykuwała uwagę.

mis.thumb.jpg.e50d685d2d103bee2d9706a462f5bd7c.jpg

@ Dudnes

Jeżeli chodzi o gry na PC to jest kilka gier, które utknęły mi w pamięci.

- Pierwsza grę, która dostałem na pc był "Driver", dużo o niej powiedzieć nie mogę bo było to tak dawno temu że tylko nazwa gry utkwiła mi w pamięci :cryingg:.

- Wormsy, milion godzin przegranych z bratem, gdy mieliśmy już pc ale internetu jeszcze nie.

- Gta 3 i ten moment w którym odblokowałem kolejne miasto :default_cool:.

- W późniejszym czasie Metin2, zaczynałem grę gdy jeszcze był jeden serwer Poland z "CH1", "CH2", aura biała, a ninja i szamanka to były tylko klasy żeńskie, wyjadacze będą kojarzyć :default_biggrin:.

- No i do dziś cs, zaczynając od 1.6 na kafejkach internetowych w podstawówce aż do dziś przy cs:go :default_biggrin:.

Oczywiście jeżeli chodzi o same gry nie tylko "pc" to oczywiście Contra będzie numer 1, tego tłumaczyć chyba nie muszę :default_happy:.

wormsy.jpg.91d7eceaf13210ff6f5800906b5996cb.jpg

Dziękuję za poświęcony czas oraz dzięki wielkie @ jasuoo  za grafikę. Miłego czytania! :UmPikaOla:

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 13
Opublikowano

Dobra robota stara <3 

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.