Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Często takie konta są wykradane poprzez wejścia i zalogowania się na te strony.

Więc tak naprawdę gracz potrafi nie być w ogóle świadom o popełnionym czynie. :D 

Ale, żeby w takie coś wejść to trzeba być bardzo nie doinformowanym, bądź napitym jak @ Gosia ?! xD 

• Lubię to! 1
  • Haha 5
Opublikowano

yyyyyyyyyy znam przypadek kolegi,,

Właśnie takie coś ktoś do niego napisał, on odpisał i już mieli jego konto, dostał vaca (przez nich) konto odzyskał dopiero po kilku dniach więc radze w ogóle nie odpisywać na takie wiadomości, tylko od razu usunąć ze znaj i zablokować.

@ Efiks skoro po chyba 3 dniach vaca mu usuneli? a on tylko im odpisał? xd

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

@ DeimaN najgorsze jest to, że osób akceptujących takich rzeczy nie ubywa patrząc na to, że cały czas spami to zaproszeniami do ludzi itp. A nie są to konta tworzone przez oszustów tylko ofiary "opanowane" przez bota - niestety.

@ Not t!k3r chyba, że tak. Myślałem, że VAC-a ma cały czas. 

Opublikowano

Najpierw weryfikacja profila, sprawdzasz znajomych i komentarze, dopiero potem akcept jak już.

A i nie przyjmujcie zaproszeń od dziwnych kont na facebook'u, jak ktoś ma mało znajomych i żadnych wspólnych to nie akceptujcie i nie odpisujcie, łatwo jest się pozbyć konta i ośmieszyć przed znajomymi, nie wiem jak to działa, ale znam parę takich przypadków i sam dostaje jakieś podejrzane zaproszenia.

/edit @ Efiks według moich paru znajomych to jednak mogą mieć poprzez samo odpisanie, ale to było na fb, nie wiem czy na steam też tak potrafią.

/edit @ clixxu. Nas to śmieszy, a ludzie serio wchodzą i potem płaczą, ale to taka karma za Ich własną głupotę.

/edit @ Efiks młode pokolenie jest bardziej świadome i dosadniej weryfikują takie wiadomości, a popatrz na ludzi w średnim wieku, Im wystarczy wysłać maila z dopiskiem "Mam twoje dane" i trzęsą portami, biegają na policję, wpłacają pieniądze, no dramat.

• Lubię to! 2
Opublikowano

@ Karcokja z początku żeby właśnie nie było reklam dałem konto na prywatne. I tak z ciekawości odsłoniłem to konto  i przez tydzień chyba 20 zaproszeń przyszło. xD

(bagnecik m9 :P)

• Haha 1
  • 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.