Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

wywiad5.png.bcc7a9a8a74f2cef2b78d57f6ec7fb24.png

z @ haikoo

PODSTAWOWE INFORMACJE

IMIĘ: Kuba
OBWÓD W PASIE: 108 cm
WOJEWÓDZTWO ZAMIESZKANIA: pomorskie

MIEJSCOWOŚĆ: Malbork

LICZBA MIESZKAŃCÓW: ok. 40 tysięcy
STATUS ZWIĄZKU: wolny

GOLD & SILVER GIFS(4)

T: Witamy wszystkie poranne ptaszki w naszym dzisiejszym wywiadzie. Naszym gościem jest dziś członek UB:Team CS:GO oraz admin serwera CS:GO MIRAGE #2. Jest również czynnym donatorem naszej sieci i wsparł nas już kwotą 80 zł. Początkowo powiedz nam, gdzie aktualnie się uczysz oraz jakie są Twoje wrażenia po powrocie do szkoły w czasie pandemii?
H: Uczę się już trzeci rok w Technikum nr 3 w Malborku na profilu technik - informatyk, chodź uczę się to też nie do końca dobre określenie, bo od lutego nie zajrzałem nawet do książek. Wszystko w szkole odbywa się jak dawniej tylko musimy chodzić w maseczkach na korytarzach, dezynfekować ręce przy wejściu do szkoły oraz mieć rękawiczki do pracy przy komputerze. Dla mnie bez sensu, bo i tak się zarazimy jak ktoś będzie miał, ale cóż nie mnie to oceniać.

T: Może teraz będzie pora, aby nadrobić zaległości w nauce. Niestety taki już mamy system, jeżeli chodzi o naszą pandemię. Jesteś typem buntownika, który na przekór wszystkiemu nie stosuje się do zaleceń, czy grzecznie ich przestrzegasz? Co jest według Ciebie w tym wszystkim najdziwniejsze?
H: Myślę, że buntownik to trochę brutalne określenie, przestrzegam ich, jeśli uznam, że mają sens, jeśli uznam, że nie mają, to je olewam no chyba, że mogą z tego być nie wiadomo jakie konsekwencje. Dziwną rzeczą jest np. szkoła w której to moja klasa informatyków kompletnie nie przestrzega zasad na lekcjach, przerwach i często nikt nawet na to nie zwraca uwagi. Oczywiście czasem się zdarzy, ale musi być to ostra przeginka.

T: W sumie z takiego podejścia powinno brać przykład więcej osób, bo nie wszystkie zasady, które są narzucone, mają sens, ale w końcu są po to, aby ich przestrzegać. Czy Twój kierunek technikum ma jakiś związek z Twoimi zainteresowaniami? Jesteś zadowolony ze swojego wyboru?
H: Poszedłem na ten kierunek głównie ze względu na to, że interesują mnie komputery i wszystko, co z nimi związane. Po tych dwóch latach mogę z przyjemnością powiedzieć, że lepiej wybrać nie mogłem. Mam super klasę, bo jeszcze nigdy tak się ze swoją klasą nie dogadywałem no i robię na lekcjach wszystko, to co lubię.

T: Bardzo fajnie, że udał Ci się nie tylko kierunek na życie, ale także klasa, która w pełni jest zgraną paczką i nic nie będzie Was w stanie rozdzielić. Może chciałbyś podzielić się z nami swoją zabawną historią właśnie związaną ze szkołą?
H: Jedyna zabawna historia, jaka przychodzi mi do głowy to taka, że mamy na tyle zgraną paczkę, że przez cały miesiąc wkręcaliśmy panią od włoskiego, że sprawdzian jest za tydzień i co lekcje przez miesiąc mieliśmy ten sam temat, te same słówka itp. Haha

T: Dość ciekawa i pewnie w praktyce jeszcze zabawniejsza historia. Co najbardziej cenisz w kontaktach między ludzkich, a co automatycznie przekreśla Twoje pogłębienie z kimś znajomości?
H: Przede wszystkim lojalność i szczerość. Jeśli chodzi o skreślanie znajomości, to zależy u kogo, bo załóżmy u dziewczyn, to zazwyczaj daje sobie spokój, jeśli owa nie zna umiaru w alkoholu i na imprezach leci nie powiem gdzie. Z kolei, jeśli chodzi o ziomków to chyba wtedy, gdy ktoś ostro gada na mnie za plecami, a nie powie mi czegoś prosto w oczy.

T: Niestety większość ludzi właśnie takich cech szuka, czy też potępia, a pytanie czasami brzmi, po ile staramy się, aby sami zawsze takimi być. Jak wiemy, aktualnie nie masz dziewczyny. Są według Ciebie wśród płci pięknej jakieś ideały znane na skalę światową?
H: Sasha grey kappa. Tak naprawdę to gdybym miał wytypować, to zostałbym przy polkach i byłaby to Barbara Kurdej Szatan, ale tak naprawdę to ideały widzę u siebie w szkole, tylko jedna impreza jak wcześniej wspomniałem przekreśla wszystko. Chyba takie czasy

T: Mamy piękne polki i powinniśmy je doceniać. Masz może jeszcze jakieś zainteresowania? Co Cię kręci i uwielbiasz to robić?
H: Oprócz informatyki lubię jeszcze trochę sportu. Konkretnie koszykówka, bardzo lubię po szkolę wychodzić ze znajomymi pograć w kosza, no i oprócz tego to na trzecim miejscu zainteresowań postawiłbym wódkę.

T: Najbardziej jednak ciekawi mnie Twoje zainteresowanie wódką. Jaka jest Twoja ulubiona oraz w jakich ilościach ją spożywasz?
H: Moja ulubiona to stock cranberries a co do ilości to zależy od imprezy. Na jednej pół litra na jednej 0.7. Staram się nie przekraczać tych barier.

T: Trzeba przyznać, że masz jeszcze zdrowie do picia. Zdarzyło Ci się kiedyś po alkoholu być agresywnym bądź wylądować z tego powodu w nieodpowiednim miejscu? Jesteś wtedy raczej duszą towarzystwa czy zamienisz się w zupełnie kogoś innego?
H: Hehe, jeśli nieodpowiednim miejscem można nazwać wannę to owszem zdarza się, ale ogólnie po alkoholu jestem w 100% duszą towarzystwa.

T: Wanna zawsze dobre miejsce - w końcu dwa w jednym mycie i spanie. Sięgałeś jeszcze kiedykolwiek po jakieś używki?
H: E papieros, jest mi tak samo potrzebny, jak telefon no i od jakiegoś czasu kręci się wokół mnie marycha, ale nie próbowałem.

T: Na wszystko przyjdzie czas, a co ważne, trzeba zachować przy tym zdrowy rozsądek. Może posiadasz z racji palenia e-papierosów swoje ulubione liquidy?
H: Tak ulubionych to nie mam, ale mogę polecić spermint 18 i cola 18 z firmy pinky vape

T: Pewnie te kupujesz najczęściej, a może jakiś palacz skorzysta. Kuba, co lubisz najbardziej robić w wolnym czasie?
H: Mój wolny czas hmm, ostatnio jest go bardzo mało, ponieważ zacząłem kurs na prawo jazdy i wracam o 20 do domu. Mój wolny czas spędzam przed komputerem chyba, że (co się zdarza ostatnio często) zbierzemy się ekipa na imprezę.

T: Imprezki to zapewne na weekendzie, chybachyba że w tygodniu jest również okazja do pobalowania. Jak aktualnie oceniasz swój styl jazdy i w jakim stopniu czujesz się pewnie za kółkiem?
H: Jazd jeszcze nie zacząłem, mam dopiero 15 godzin teorii, ale jeździłem już parę razy z ojcem po lesie i myślę, że uda mi się zdać.

T: Zawsze to jakiś start przed zasiedzeniem przed kółkiem. W jaki sposób najczęściej spożytkujesz swój czas przed komputerem?
H: Mam już taki odruch, że w każdej przerwie między graniem w csa, lola, among us czy inne spoglądam co nowego na forum, a ostatnio to dużo gram w ETS, FIFA, CS no i sporo czasu poświęcam na testy na prawko.

T: Uzależnienie od forum to zapewne często spotykane zjawisko wśród użytkowników naszego forum. W jaką grę czujesz, że jesteś naprawdę dobry i wiesz, że zawsze sprawia Ci taką samą przyjemność?
H: Wiem, że dobrze gra mi się w cs'a, ale zdecydowanie nie zawsze jest to przyjemne, gdyż ta gra często zaczyna mnie irytować a tak dla czystej zabawy to gram w among us i business tour.

Among Us Wiki | Fandom

T: Za dużo nerwów i nawet najprostsza rozgrywka może przerodzić się w nerwówkę. Skoro wiemy już, co lubisz robić w wolnym czasie, powiedz nam, na myśl wykonywania jakiej czynności już zaczynasz marudzić?
H: Szczerze to chyba nie ma takiej czynności, ale jest sytuacja, gdy od pewnego czasu myślę sobie, że już sobie idę odpocząć przed komputerem a tu woła mnie ojciec, że mamy coś robić na ogrodzie, wtedy ogromnie mi się nie chce.

T: Pomoc jest ważna, a szczególnie tym najbliższym. Masz rodzeństwo?
H: Powiem szczerze, że często wolałbym nie mieć, ale tak mam i to dwie siostry.

T: Dwie siostry to wcale nie jest duża ilość, pozostało się raczej cieszyć. Dlaczego wolałbyś nie mieć rodzeństwa?
H: Gdyż dużo rzeczy jest od nich uzależnione, jak ja coś to one to samo a dodatkowo czasem po prostu nerwowo nie idzie wytrzymać, gdy się z nimi przebywa.

T: To ile w takim razie mają lat?
H: Jedna 15, ale jest bardziej irytujące, niż może się wydawać, a druga 8 i robi syf w całym domu.

T: Niestety tak czasem jest z rodzeństwem, ale w końcu kiedyś to docenimy. Powiedz nam, jaki jest Twój największy w życiu przypał?
H: No jest taka jedna sprawa. W gimnazjum w drugiej klasie. Na przerwie wkurzył mnie ziomek, to chciałem mu przywalić, no i jak się za to zabrałem, to chciała nas rozdzielić nauczycielka, to uderzyłem jego i nią na raz. Nauczycielkę oczywiście przeprosiłem i nie miała mi nic za złe, ale mama ziomka stwierdziła, że nikt jej syna nie będzie tykał i zrobiła mi sprawę w sądzie o siniaka 3x3. Skończyło się tylko upomnieniem.

T: Najważniejsze w tym wszystkim, chyba że nikomu faktycznie nic się nie stało, a Ty nie masz problemów prawnych. Kuba, powiedz nam, czy jest coś, czego się boisz?
H: Myślę, że najbardziej boje się wysokości, dokucza mi to od małego. Mam też lęk tego, że boje się co że mną będzie jak wezmę, jakiś narkotyk, gdy mi proponują.

T: Może kiedyś uda się przezwyciężyć ten strach, ale będziesz musiał być silnie zdeterminowany, aby się tego podjąć. Skoro boisz się sytuacji z narkotykami, czy należysz do osób o słabej woli?
H: Myślę, że nie, gdyż nie próbowałem jeszcze żadnego, a propozycji miałem sporo.

T: Może będzie tak, że nigdy nie spróbujesz, a co za tym idzie, nie będziesz niepotrzebnie kusił losu. Powiedz nam, czy lubisz podróżować?
H: Lubię, ale nie do przesady. Wiem na pewno, że jak będę już miał prawko i auto to będę chciał zwiedzać więcej.

T: Co chciałbyś odwiedzić w pierwszej kolejności, gdy już uda się zdać wymarzone prawko?
H: Chyba nie mam konkretnej miejscowości. Chciałbym się udać w długą trasę.

T: Jakie masz zatem marzenia?
H: Przede wszystkim to po szkole znaleźć dobrą pracę, w końcu znaleźć tą jedyną i założyć rodzinę, w przyszłości jeden synek byłby idealny.

T: Realne marzenia są tymi niemalże pewnymi do spełnienia. Oby los uśmiechnął się kiedyś do Ciebie i obdarował Cię właśnie tym. Wyobraź sobie, że musisz nagle opuścić swój dom rodzinny, ponieważ za chwilę nastąpi jego zawalenie. Masz 2 minuty na spakowanie się. Co byś ze sobą zabrał?
H: Oczywiście wszystkich członków rodziny a poza nimi nie patrzyłbym na to, że mam 2 minuty tylko pewnie odruchowo wziął telefon i wybiegł z domu.

T: Być może prawidłowe rozwiązanie, ponieważ w takich chwilach myśli się tylko o najbliższych. Czy jest coś, czego byś nigdy nie zrobił?

H: Nie bawiłbym się w parkour typu Przeskakiwanie z dachu na dach.

T: Jakby nie patrzeć niebezpieczne zajęcie oraz dodatkowo masz lęk wysokości. Zatem z drugiej strony medalu - jest coś, co zawsze chciałeś zrobić, jednak pewne aspekty Cię ograniczały?
H: Gdybym nie bał się wysokości, to z chęcią skoczyłbym na spadochronie.

T: Jedno z wielu pragnień każdego człowieka, jednak strach jak sami wiemy, w znacznym stopniu nas paraliżuje. Powiedz nam jeszcze, co sądzisz o ideologii LGBT?
H: Nie będę się za bardzo rozpisywać na ten temat. Po prostu nie toleruje tego.

T: Dobrze. Przejdźmy zatem do pytań dotyczących sieci. Powiedz nam, jak się tutaj w ogóle znalazłeś?
H: Historia dosyć krótka. Szukałem sieci, na której mogłem zostać na dłużej. Wymogiem było, aby forum miało estetyczny styl i było dobrze wykonane, bo na takich lubię przesiadywać. Katujemy, spełniało ten warunek, spróbowałem o admina areny na szybkiej rekrutacji i się udało i tym na dobre stwierdziłem, że zostanę.

T: Fajnie, że katujemy, przykuło Cię pod względem estetycznym. Możesz powiedzieć nam, jak długo jesteś wśród nas oraz czy jest coś, co w jakikolwiek sposób Cię denerwuje?
H: Jestem już 1,5 roku, ale z przerwą, o której wolę się nie rozpisywać. Cieszę się bardzo, że znowu dostałem szanse na ubt i staram się nie zepsuć. Aktualnie wszystko jest w porządku i nic mnie nie denerwuje.

T: Nieprzyjemne momenty zostawmy w zapomnieniu, a tymczasem opowiedz nam, jak w ogóle zaczęła się Twoja przygoda z counter strike?
H: Zaczęło się dawno temu, bo już w 2011 roku zacząłem przygodę z 1.6, mama wtedy dała mi pierwszego laptopa, przez 4 lata zdarzało mi się być już adminem, grałem głównie na serwerach cod mod. W 2015 roku kupiłem komputer i zacząłem grać w CS go. W pierwszym roku osiągnąłem max golda 3, gdyż miałem słabą kartę graficzną i nie szło grać. W 2016 kupiłem dobrą kartę i wtedy wbiłem już na Lema i 7 LV faceit. I tak gram do tej pory, niestety moja max ranga, to supreme, a faceit lv9, cały czas próbuje dobić 10. Nie mniej jednak mój staż w csa wynosi 9 lat.

T: Całkiem sporo jak na ten wiek, tym bardziej że serwery 1.6 w tamtych latach były czymś świetnym. Czy próbowałeś kiedykolwiek swoich sił na innych rangach niż admin, czy ub:team?
H: Nie licząc mojej ostatniej nieobecności, to od małego mnie to kręciło i miałem okazję 3 razy być moderatorem na forum od serwerów, więc jakieś tam doświadczenia posiadam. Kto wie może kiedyś i tu los się uśmiechnie i się uda.

T: Nigdy dla nikogo żadna droga nie jest przekreślona, więc życzę powodzenia! Jak oceniasz swój kontakt z użytkownikami forum? Jesteś z kimś zżyty, czy trzymasz raczej dystans?
H: Dziękuję bardzo! Nie wiem, jak inni oceniają mnie, ale staram się z każdym mieć jak najlepszy kontakt, nie zachodzę w konflikty. Lubię grać meczyki czy inne gierki z ludźmi z forum, gdyż uważam to za dobrą formę integracji i gdy ktoś mnie zaprosi, zawsze staram się zagrać.

T: Powiedz nam, jak reagujesz jako admin, gdy ktoś na serwerze Cię wyzywa? Starasz się opanować nerwy i działasz, czy nie pozwalasz sobie na to, aby ktokolwiek Cię obrażał i robisz to samo?
H: Nie nie, nigdy jako admin tu na sieci nie wyzwałem w druga stronę. Trochę się cieszę, że znajdują się tacy, co wyzywają, bo wtedy mogę ich pomutować, nigdy nie banuję za takie rzeczy, aby na serwerze było jak najwięcej osób.

T: Można więc stwierdzić, że dobry z Ciebie administrator. Jak zatem czujesz się z drugiej strony, czyli jako UB:Team? Co w tej roli lubisz najbardziej, a co raczej z mniejszą ochotą wykonujesz?
H: Może i dobry, ale często mam brak chęci do gry na serwerze, sorki @ EXTREMAAAAA @ kyo , ale niestety już tak mam. Jeśli chodzi o ubt, to lubię wszystko, ale muszę przyznać, że w naszym ubt ciężko się załapać na jakieś demko czy inne, gdyż odpowiedzi udzielane są błyskawicznie.

T: Dowodzi to zatem o świetności naszej ekipy UB:Team CS:GO, do której nie można mieć chyba żadnych zastrzeżeń. Powoli zbliżamy się do końca naszego wywiadu, jednak na koniec chciałabym, abyś przedstawił ze swojego punktu wiedzenia, trzy mocne oraz słabe strony katujemy.

H: Zacznę może od mocnych stron. Przede wszystkim zgrana i ogarnięta administracja. Po drugie dobrze zrobiona strona, która wyglądem może przyciągać graczy. Trzecią i dosyć ważna opcja jest dobre wyposażenie serwerów, gdyż idą one z duchem czasu co może przyciągać graczy. Jeśli chodzi o słabsze strony to chyba aktualnie liczba serwerów, po odejściu Erwina dużo ich ubyło i widać to mocno na forum, że dużo mniej osób je odwiedza. Nie potrafię wymienić chyba więcej słabych stron, gdyż pod resztą względów wszystko jest chyba świetnie dopracowane.

T: Może to właśnie sieć doskonała, która nie posiada wad gołym okiem i dzięki temu jesteśmy na niej aż do dziś. Mam dla Ciebie jeszcze kilka szybkich strzałów.
Ulubiony napój?

H: Pepsi

T: Najlepszy sportowiec?

H: Tu mam trzech, Lewandowski, Messi, Kamil Stoch.

T: Ulubiony kolor?

H: Czerwony

T: Dokończ zdanie: Lubię, gdy ktoś do mie mówi...

H: Ty to masz łeb.

T: I na zakończenie, jaka jest Twoja największa zaleta?

H: Ja bym tutaj dał poczucie humoru.

T: I tym wesołym akcentem dotrwaliśmy do krańcowej części wywiadu. Chciałbyś kogoś pozdrowić lub dopowiedzieć coś, o czym zapomniałeś?

H: Myślę, że jest to dobra okazja, aby jeszcze raz przeprosić, za epizod z tamta siecią. Dziękuję ci za świetny wywiad i chciałbym pozdrowić @ EXTREMAAAAA @ kyo , @ Dudnes , @ Karcok , @ Bulbuś , @ SQUeZ , @ VanillaSkyAvB. , @ Gosia ?! , @ Zawiszak? , @ `rage , @ -W-P- , @ Erwin , @ Awika.  no i ciebie oczywiście. Przepraszam tych, o których zapomniałem, oczywiście też ich pozdrawiam.

T: Dziękuję za poświęciny czas oraz pozdrowienia! To już wszystko na dziś.

Poszukiwania Żyrafki :) - Szkolne Blogi

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 9
  • Zasłużony
Opublikowano

Dziękuję za pozdrowienia @ haikoo , miło, że pamiętasz.:smile:

A co do wywiadu to moim skromnym zdaniem jest większość okej, dobre pytania, schludne odpowiedzi. Czasem tylko nagle następuje zmiana wątku i całkiem inne pytanie niezwiązane z poprzednim i dziwnie się to czyta. Kolor Twoich wypowiedzi zmieniłabym też na jakiś ciemniejszy, bo troszkę kłuje w oczy. Niemniej jednak, dobra robota, leci plusik!:default_happy:

6 minut temu, Titania napisał:

H: Poszedłem na ten kierunek głównie ze względu na to, że interesują mnie komputery i wszystko, co z nimi związane. Po tych dwóch latach mogę z przyjemnością powiedzieć, że lepiej wybrać nie mogłem. Mam super klasę, bo jeszcze nigdy tak się ze swoją klasą nie dogadywałem no i robię na lekcjach wszystko, to co lubię.

T: Poszedłem na ten kierunek głównie ze względu na to, że interesują mnie komputery i wszystko, co z nimi związane. Po tych dwóch latach mogę z przyjemnością powiedzieć, że lepiej wybrać nie mogłem. Mam super klasę, bo jeszcze nigdy tak się ze swoją klasą nie dogadywałem no i robię na lekcjach, wszystko, to co lubię.

Nie wiem czy to specjalnie, ale powtórzyłaś tekst Kuby.

• Lubię to! 2
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano
3 godziny temu, Titania napisał:

STATUS ZWIĄZKU: wolny

Chodź na kawę, opowiem Ci wzruszającą historię.

Chusteczki z chloroformem pomogą.

• Lubię to! 2
  • Haha 1
  • Uwielbiam 1
  • Właściciel
Opublikowano

Dzięki za pozdrowionka :default_biggrin:

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Dzięki za pozdrowienie Kuba! ;)

Mimo akcji z tamtą siecią, jesteś tutaj osobą bardzo ważną na tym forum. Co najlepsze! 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.