Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

Propozycja dotyczy stworzenia przejrzystego poddziału/tematów z awansami, rezygnacjami oraz degradacjami. 

Jak miałoby to wygladać i gdzie się znajdować?

Byłoby to dostępne w ukrytej strefie, tylko dla osób z rangą admina wzwyż. 

Jeden temat nazywałby się "Rezygnacje/Degradacje" a drugi oczywiście "Awanse". Na pewno nie raz zdarzyło się, że ktoś chciał sprawdzić, kiedy dana osoba zrezygnowała itd., a nie ma takich informacji dostępnych (bynajmniej nie dla wszystkich).

Kolejną zaletą jest oczywiście ominięcie zbędnego spamu i tworzenia tematów z rezygnacjami. 

Aby wszystko miało ręce i nogi dodać w odpowiednim miejscu informację, że w temacie można umieszczać tylko posty dotyczące odpowiednio nazwy tematu (można nawet dodać wzór). 

To samo dotyczyłoby awansów. Osoba, która przyznaje rangę, czy rangi dodaje odpowiednio post w awansach kto i jaką rangę otrzymał. (tutaj również temat zamknięty na stałe, aby ograniczyć spam, a odpowiednio uprawnione osoby będą mogły w dowolnym momencie aktualizować). 

Myślę, że takie przejrzyste i łatwe rozwiązanie sprawdziłoby się na dłuższą metę.

/EDIT

@ EXTREMAAAAA niestety nie było takiej informacji w miesięczniku, ponieważ jest problem z dostępem do pewnych części forum. Chociażby @ Narks., który wykonywał miesięcznik cały czas sam, nie miał w ogóle dostępu do ukrytej strefy admina i ciągle musiał się kogoś prosić, aż w końcu wiadomo jak to wygląda, gdy się na kogoś ciągle liczy (zawodzi). Dodatkowo nawet jeśli ktoś ma dostęp do ukrytej strefy, to tylko do tego co jest „na świeżo”, bo reszta zostaje przerzucana do archiwum, a tam mają już dostęp mody +. Jakaś część rang jest zdejmowana czy nadawana „po cichu”. Tak naprawdę żeby ściśle wyłapać wszystko, trzebaby dzień w dzień wertować dokładnie forum i zapisywać na bieżąco co i jak. 

Jeżeli chodzi o zainteresowanie użytkowników takimi rzeczami, myślę że jest spora część osób, które to obchodzi. Przykładowo widnieje top3 użytkowników, niby nic, ale są ludzie, którzy to śledzą. Myślę, że awanse/rezygnacje i degradacje są również w jakimś stopniu ważną częścią forum. 

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 6
Opublikowano

Tak i nie, realnie rzecz biorąc.

Awanse/degradacje są w miesięcznikach, więc stamtąd można czerpać "comiesięczną" wiedzę.

Z drugiej strony, czy takie coś jest potrzebne? No według mnie nie, bo byłby to tylko jakiś dodatek.

Są rekrutacje, gdzie można obserwować "postępy" użytkowników. Natomiast wszystko inne dzieje się w ukrytych strefach, no i zgodzę się, że nie każdy ma tam dostęp, ale jaki procent forum interesują awanse/degradacje? Stali bywalcy i tak widzą, kto ubył, a kto doszedł. Adminów z DR'a raczej też średnio interesuje, kto odszedł/został zdegradowany z jakiegoś serwera 1.6, więc pewnie wejdą w temat, bo pojawił się w ostatnich postach. Wielka część adminów też omija forum szerokim łukiem i pojawia się, kiedy jest rozpiska, czy podliczenie godzin, nie ukrywajmy. Ten kto wchodzi tu sporadycznie, wstawi post z muzyką, popisze na czacie i tyle, resztę załatwi sobie krótkich research'em, jeśli w ogóle forum go interesuje i to, co tu się dzieje.

Jeśli robić wyszczególnienie rang forumowych, to też jest to bez sensu, bo na bieżąco z postępem rekrutacji widać, kto doszedł lub kto odszedł. (pożegnanie, informacje o degradacji np. ponowne otwarcie rekrutacji na moderatora świadczy o tym, że ktoś ubył/dostał awans, a więc szybkie spojrzenie w członków danej rangi i jest odpowiedź)

Co do tematów z rezygnacjami i jakimś spamem, no nie ma spamu, widzą, to tylko osoby, które mają rangę "x" i tyle, a zwykle w swoim gronie każdy się żegna, czy informuje kogoś, że będzie odchodzić. 

Rozwiązałbym to ankietą, tylko taką, w której udział wzięłaby społeczność sieci z rangami użytkownik - admin + ewentualnie opiekunowie/właściciele, redaktorzy. Reszta siedzi na forum, co widać i jest raczej na bieżąco.

W zasadzie jest mi to obojętne, jak będzie, to będziemy wpisywać, co trzeba, a jak nie, to lipton.

//

@ Titania w takim razie, niech to wprowadzają, nie mam nic przeciwko. Czas zweryfikuje, jak ludzie będą się tym interesować. :default_happy:

• Lubię to! 1
Opublikowano

@ EXTREMAAAAA nic dodać nic ująć. 

25 minut temu, EXTREMAAAAA napisał:

. Adminów z DR'a raczej też średnio interesuje, kto odszedł/został zdegradowany z jakiegoś serwera 1.6, więc pewnie wejdą w temat, bo pojawił się w ostatnich postach.

Mnie jak najbardziej to interesuję, jestem po prostu nudnym człowiekiem i nie mam co robić z czasem to chociaż po patrzę co się dzieje na innych serwerach :v

• Lubię to! 1
  • Właściciel
Opublikowano

Milion razy były takie propozycje i zawsze z czasem nie ma kto się tym zajmować, dlatego awanse i degradacje są umieszczane w tygodnikach. 

• Lubię to! 1
  • Właściciel
Opublikowano
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Propozycja została odrzucona

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.