Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

dm.jpg.6a136de25b38d6e937a6620fe39d8001.jpg

Każdego roku, na całym świecie 19 listopada obchodzony jest oficjalnie Dzień Mężczyzn. 

Natomiast w Polsce, dzień ten nieoficjalnie przypada na 10 marca.

HISTORIA

Za początek tradycji obchodzenia Dnia Mężczyzn uważa się 19 listopada 1999 roku. Właśnie tego dnia, w Trynidadzie i Tobago, dyrektorka programu "Kobiety i Kultura Pokoju" stwierdziła, że utworzenie takiego święta jest świetnym pomysłem, który stanie się symbolem równowagi obu płci. A wszystko to przy wsparciu ONZ oraz grup ludzi z kilku kontynentów: Europy, Azji, Afryki, Ameryki Północnej oraz regionu Karaibów.

DZIEŃ MĘŻCZYZN W POLSCE

Dzień Mężczyzn nie cieszy się w Naszym kraju wielką popularnością. Oficjalnie, nawet nie ma tradycji obchodzenia takiego dnia w Polsce. Natomiast cały czas niektórzy próbują wdrożyć to święto na stałe do Naszego kalendarza.

Jednak ja wraz z innymi dziewczynami świętujemy Wasz dzień Panowie. Zobaczcie tylko wypowiedzi poniżej.

OKIEM KOBIETY

@ Gosia ?!

Niby jedni z Marsa, a drudzy z Wenus.:default_biggrin: Komunikacja czasem zawodzi, jednak jest tak niezależnie od płci. Bez mężczyzn nie byłoby tak samo, mam na myśli, że kto poradziłby kobietom aż tak bezpośrednio? Zawsze poradzą nam dobrą radą, umilą czas, pożartują, za to ich szanuję.:serduszko:

@ Kinga ™

Mężczyźni to osoby, które mogą pochwalić się odwagą, gotowością do ponoszenia ryzyka, siłą fizyczną, chęcią walki czy też duchem konkurencji, ale nie tylko z tego znane są nasze misiaki. Potrafią okazywać wiele uczuć, są zawsze kiedy tego potrzebujemy, przy nich zawsze możemy się czuć bezpiecznie. Mam bardzo dobry kontakt z płcią przeciwną i pewnie jak każda kobieta, nie wyobrażam sobie życia bez nich!

@ ina.❤

Mężczyźni to nieodłączna część mojego życia. Odkąd pamiętam mam lepszy kontakt z nimi, niż z kobietami/dziewczynami. Tak samo jak i bez kobiet, tak i bez nich ten piękny świat by nie istniał. Nie byłoby kłótni, sporów, a później godzenia i przytulania (które uwielbiam!). 
Z mojego doświadczenia, mogę śmiało napisać, że faceci są bardzo uczuciowi. To w nich najbardziej lubię.. no i oczywiście to jak pachną :3 
Kto jak nie facet, naprawiłby mi auto czy moto? Kto by pomagał przy noszeniu ciężkich zakupów? Kto by płacił za te zakupy? :o Faceci byli, są i będą potrzebni. Nie tylko do noszenia zakupów.. są cudownymi towarzyszami w każdej dziedzinie życia.
Także, moi Drodzy Panowie i Chłopcy, czy macie święto czy nie, życzę Wam wszystkiego najlepszego i dziękuję, że jesteście.:serduszko:

@ Vasti

Mężczyźni sprawiają, że nasze życie staje się ciekawsze. Gdyby ich nie było to kto by nam słoiki otwierał? Mężczyźni także wynaleźli koło, prąd, żarówki i INTERNET, więc byłoby słabo gdyby nam ich zabrakło.:default_biggrin:

@ voıɔe

Kiedyś czytałam, że mężczyźni są jak wino, najlepiej zamknąć ich w ciemnej piwnicy i poczekać aż dojrzeją. Dojrzały facet to nie tylko wsparcie, ale i poczucie bezpieczeństwa dla kobiety. Czasem o wiele lepiej porozmawiać o pewnych sprawach z facetem, moim zdaniem są bardziej obiektywni i zachowują zimną krew. Świat bez mężczyzn zapewne byłby nudny, pozbawiony ekstremalnych wrażeń i... komu kobieta mogłaby mówić "o nic"?
Wszystkiego najlepszego Panowie!

@ xKarcia

Bez mężczyzn w naszym życiu, uważam, że byłoby pusto. Pomimo tego, że nieraz są nieznośni to cenię ich za to, że są szczerzy, bardziej otwarci na nowe rzeczy i myślę, że bez większych problemów można z nimi wszystko załatwić. Do tego, nam kobietom, kiedy trzeba pomogą! Sama obracam się bardziej w męskim towarzystwie, ze względu na to, że łatwiej zbudować szczerą relacje i nigdy nie jest z nimi nudno!

@ Awika.

Każdy mężczyzna jest inny, a co za tym idzie, jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Często mężczyźni, przez Nas kobiety, nie są doceniani, ale muszą wiedzieć, że są Nam bardzo potrzebni. Bez nich wiele rzeczy nie miałoby sensu. Wiadomo przecież, że to właśnie od mężczyzny pochodzi kobieta, a więc panowie, daliście Nam wspaniały początek! 

Mężczyźni zazwyczaj różnią się diametralnie od kobiet, ale to właśnie dzięki tym różnicom, razem możemy tworzyć piękną, harmonijną całość!:serduszko:

Z okazji Waszego święta, wszystkiego co najlepsze Panowie!:buzi:

Na górze róże

Na dole inne kwiaty

Przesyłam buziaki dla Was drogie katy!:serduszko:

• Dzięki 1
  • Wow 1
  • Uwielbiam 11
Opublikowano

Na górze róże

W lolu nie siada penta

Dzięki @ Awika. za przypominenie o takich świętach! :D

Dzienq za życzenia panie :D

• Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.