Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tyle w temacie xD trzba wejść w link przez ograniczenia wiekowe :p 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Legenda
Opublikowano

Szkoła to ogólnie stek bzdur wpajanych by ukształtować umysł wg. szablonu, wiedzę jakąś na pewno nabędziemy, ale wiele rzeczy nie potrzebnych. PIT, podatki, jak korzystać z praw itp.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
  • Donator
Opublikowano

Szkoła czegoś w ogóle uczy? To instytucja państwowa, która ma na celu tak naprawdę zrobić z młodych ludzi tanią siłę roboczą, którą wyślą na zachód lub do Skandynawii, po czym myślą, że wygrali życie, a tak naprawdę będą pracować w fabryce, płacić podatki za granicą, wrócą do Polski i kupią produkt, który produkowali. Poziom wiedzy, która jest tam dostarczana to dno. Większości potrafimy się uczyć sami, w szczególności w tych czasach, mamy powszechny dostęp do treści dzięki internetowi.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
  • Inwestor
Opublikowano

Szkoła to tylko przysłowie że naucza ludzi a tak naprawdę człowiek uczy się sam . Większości rzeczy nie nauczy się w szkole typu wiedzy praktycznej 

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
  • Zasłużony
Opublikowano

Nie da się nauczyć jak żyć, jak planować cokolwiek - dni, naukę, wydatki, etc. Szkoła generalnie nic praktycznego nie uczy. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Wszystkiego co praktyczne, oczywiście też języka polskiego.

Opublikowano

Nie wiem, na jakie profile niektórzy chodzili, ale u mnie przerabialiśmy pity, robiliśmy biznesplan, mieliśmy zagadnienia związane z prawem, a także robiliśmy testy predyspozycji zawodowych itd. Według mnie w mojej szkole brakowało otwartości i skupienia się na potrzebach psychicznych uczniów. Do tej pory obserwuje niektóre szkoły średnie, i to się zmieniło. W tych lepszych szkołach większą wagę zwracają na takie problemy. Wiadomo, nie jest i pewnie nie będzie idealnie, ale poprawa jest. I nie zapominajmy, że rodzice też powinni edukować i wspierać swoje dzieci, nie można wszystkiego oczekiwać od szkoły. 

• Lubię to! 1
  • Sponsor
Opublikowano

Jak radzić sobie w życiu samemu, jak i pomagać innym osobą, gdy dana osoba potrzebuje pomocy.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Według mnie - języka. Uczę sie np. angielskiego od małego dzieciaka, a nie wiem czy potrafiłbym się przedstawić albo powiedzieć w co jestem ubrany xD

Owszem, to też wynika z mojego "upośledzenia" z języków obcych, bo słabo mi wchodzą do głowy, ale jeśli dobrze i ciekawe by uczyli, nie miałbym z tym problemu

Opublikowano

jeśli chcecie umieć praktykę to zapraszam do branż/tech. xD
a czego szkoła nie uczy? Języków.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.