Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

YLmLTmU.png.dbc7da878dd3d071f32acc6e322bfe62.png

z @ Narks.

WINTER2.png.0bd505497d99404a76d7e9c014cfa90c.png.80372a4d7a33b501cc716296622808db.png

T: Witam Państwa, w kolejnej odsłonie wywiadów katujemy.eu. Dzisiejszym gościem jest zasłużony użytkownik tego forum, znany również jako @ Narks.  Damian, na początku powiedz nam, jak się w ogóle dzisiaj czujesz?
N: Hejo! Dzisiaj czuję się o niebo lepiej od poprzednich dni. Dlatego, że malutkimi kroczkami wracam do zdrowia po przejściu strasznego wirusa covid-19. Ja na szczęście przeszedłem go łagodnie, bo jedynie nie mam do tej pory smaku i węchu, co mi to niestety utrudnia w delektowaniu się obiadów i trunków wysokoprocentowych... Tylko nieco samopoczucie mogłoby być lepsze.

T: Niestety z tą chorobą nie ma żartów, a atakuje w najmniej oczekiwanym momencie. Co najdziwniejszego wydaje Ci się w całej pandemii covida?
N: Dokładnie, atakuje w nieoczekiwanym momencie i na dodatek jeszcze najbliższych członków rodziny. Najpierw może zacznę, jakie miałem podejście do całej pandemii. Niestety miałem podejście bardzo lekceważące i nie wierzyłem, że to jest coś strasznego, dopiero oczy otworzyłem, gdy moi najbliżsi zostali zaatakowani. Przyznam szczerze, mało kiedy nosiłem maskę bądź trzymałem odstęp w miejscach zamkniętych, a jak już miałem maskę, to jedynie na brodzie, bo przecież covid nie jest taki straszny... Najdziwniejszego w tej pandemii covida jest dla mnie to, że są takie osoby, które za wszelką cenę chcą, aby ludzie mieli wyjebane w to. Ciągle powtarzają, że covid to tylko zwykła grypa, a szczepionki to czipy. Za bardzo nie rozumiem, co oni mają za to... Z drugiej strony jeszcze dziwne jest to, że rząd polski, zamiast pomagać obywatelom, to jeszcze bardziej w tej pandemii niszczy firmy i dowala trylion innych podatków - twierdząc, że my i tak mamy dobrze, a pensja minimalna wzrośnie około 150 zł.

T: Dobijający jest czasami fakt, w jakim kraju żyjemy, ale trzeba mimo wszystko zawsze znaleźć tę odrobinę słońca w deszczu, a najlepiej znaleźć tęcze. Trudno nie zgadnąć, że należysz do osób, które już znalazły zatrudnienie. Powiedz, jaką radę udzieliłbyś młodej osobie, szukającej po raz pierwszy zatrudnienia?
N: Właściwie nie radę, a rady, które mogą wydawać się mało znaczące, ale jednak zmieniają dużo. Przede wszystkim najcięższą pracą jest niestety handel, za żadne pieniądze nie polecam. Nie dość, że znajdą się tacy ludzie, którzy będą mieli zły dzień i będą chcieli się na kimś innym wyżyć, to jeszcze będą narzekać, że człowiek nie ma jak wydać resztę. Druga rada, najlepiej nie pokazywać na ile Cię stać w 110%, bo niestety pracodawca może to wykorzystać, czyli po prostu wyzysk. Trzecia rada, pod żadnym pozorem nie pracować 24/7, bo niestety czasu się nie cofnie, a potem będzie dana osoba żałować, że czegoś nie zrobiła w życiu, nie odwiedziła kogoś bliskiego, najprościej po prostu będzie żałować, że nie zagospodarowała ten czas inaczej.

T: Cenne rady, a przede wszystkim mające swoją bolesną prawdę. Powiedz nam zatem, czym aktualnie się zajmujesz i czy jesteś z tego zadowolony?
N: Aktualnie jestem pracownikiem od utrzymania porządku sortowniczego, czyli po prostu magazynierem. Pilnuję na linii czy paczki się nie zablokowały, a jak tak, to po prostu odblokowuje, w sumie nic trudnego, ale czasami potrafią tak się paczki zablokować, że naprawdę trzeba użyć ogromnej siły, aby je odblokować. Jedynie taki plusik, że pracuje na górze, a na dole Ukraina 
Ukraina | Flaga Ukrainy | flagi państw świata | Europa | Państwa bandery  świata - współczuję im. Dlatego, że Brygadziści są mocno surowi dla nich i pracują jak mrówki. Jedynie, z czego jestem zadowolony z tej pracy, to, że mogę sobie jeść i pić na górze ile chcę, na siłę nawet mógłbym wejść z kebabem i biuro nic by nie powiedziało... No ale na szczęście to praca tymczasowa, aby tylko czegoś się złapać na chwilę.

T: Ważne, by nie siedzieć bezczynnie, licząc na to, że potrzebne pieniądze znajdą się same. Praca tymczasowa - jaka zatem jest Twoja wymarzona praca? O jakim zawodzie marzysz?
N: Kurde, bardzo ciężkie pytanie - jak dla mnie. Raczej nie mam wymarzonej pracy, pójdę tam, gdzie jest żyła złota. Mogę się pochwalić, że marzę w przyszłości o stworzeniu sklepu bądź kliniki lekarskiej. Jeżeli by wypalił swój sklep, to na pewno bym stworzył projekt biznesowy oparty na franczyzie. Przejdźmy do następnego pytania, marzę, aby zdobyć zawód technik organizacji reklamy. Dlatego, że to fajna zabawa z jednej strony, negocjujesz z ludźmi, starasz się wypromować kogoś firmę, markę bądź produkt. Najlepsze jest to, że uczysz się w tym zawodzie, jak zachęcić konsumenta do kupna, poznajesz różne sztuczki, słabe punkty psychologiczne.

T: Ciekawy wymarzony zawód - na pewno rzadziej spotykany i często zapewne niedoceniany. Siedząc jeszcze w dziedzinie pracy, powiedz nam, jakie trzy cechy powinien według Ciebie posiadać każdy pracownik w dowolnej branży?
N: Pierwsza najważniejsza cecha pracownika to uczciwość, w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć osobę uczciwą, a tym bardziej w sklepie spożywczym. Pamiętam, gdy pracowałem w sklepie, to ktoś z ekipy kradł pieniążki, a potem wszyscy mieli odejmowane z wypłaty przez złodziejaszka, a najgorsze jest to, że pewnie ta osoba się uśmiechała jeszcze - bo niestety nie wiadomo kto kradł. Drugą cechą na mojej liście jest punktualność, ważne, żeby dana osoba wywiązywała się ze swojej pracy w terminie, no i oczywiście nie spóźniała się notorycznie do pracy. No i ostatnia prawilna cecha to lojalność, ważne jest dla pracodawcy (zależy w jakiej firmie), aby osoba nie zmieniała ciągle pracy. Dlatego, że może przełożony mieć do tej osoby plany, np. awans w przyszłości, większą płacę, a pozostając w tej samej firmie, nawet zyskamy zaufanie.

Złapali złodzieja dzięki lokalizatorowi GPS ukrytemu w skradzionej gotówce  » IKOL.pl Włamywacz Złodziej Kryminalista - Darmowa grafika wektorowa na Pixabay
T: Fantastycznie wyjaśnione i przede wszystkim są to prawdziwie potrzebne cechy. @ Narks. , wyobraź sobie, że przez 1 dzień masz okazję sprawować władzę nad tym krajem. Jakie 3 rzeczy zmieniłbyś podczas swojego władania?
N: Teraz to by się przydało zajarać haszysz... Niestety nie ma, więc trzeba samemu uruchomić wyobraźnię. Hmm, co mógłbym zmienić jako władca tego pięknego kraju. Pierwsze co mi przychodzi na myśl to zieleń, starałbym się, aby było znów zielono w centrum warszawy i za przestano niszczenia terenu, gdzie znajdują się parki. Ostatnio w wakacje byłem w warszawie i czułem się, jak na patelni - gorąco bardzo, wszędzie bloki, asfalt, a brak drzew - jedynie te sztuczne krzaczki... Następny pomysł to zrobić nowy system, leniuchów karać, a naprawdę pracującym osobom dać nagrody w postaci pieniędzy. Aktualnie w naszym kraju jest tak, że Ci, co dużo pracują, to są tak jakby karani, że pracują - w postaci zapłacenia większego podatku przy wypłacie. Dlaczego praca ma być karą? Jeśli naprawdę dana osoba chcę sobie zarobić, to jeszcze powinna być nagradzana za pracowitość. Teraz spójrzmy na grupę leniuchów, nie zrobisz minimum godzin w pracy, nie usprawiedliwiając ich = nic nie dostajesz dodatkowego, brak dodatku za pracowitość. Podsumowując, nagradzałbym osoby pracowite w postaci dodatku np. 750 zł + do wypłaty. Czy wtedy leniuch nie chciałby pracować? Chciałby, ale niestety w naszym kraju to wygląda inaczej. Trzecią rzecz, jaką bym zrobił to, stworzył punkt zdrowia w pięciu miastach (Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań, Białystok). W takich punktach ludzie mieliby możliwość leczenia wszelkich urazów zdrowotnych, chorób, a nawet operacje, za które trzeba zapłacić miliony, a w tym miejscu mieliby całkowicie za darmo.

T: Bardzo ciekawe pomysły, które po wprowadzeniu miałaby zapewne całkiem inny obrót sprawy i być może przyczyniłyby się do lepszych zmian. Damianie, zajmijmy się teraz Twoim charakterem. Jakie cechy są dla Ciebie cenne wśród innych ludzi?
N: Przede wszystkim szczerość, nie lubię, jak jestem okłamywany przez drugą osobę. Nienawidzę tego, jak osoba perfidnie kłamie, a ja dobrze wiem, że nie mówi prawdę. Smutne jest to, że nieraz miałem taką sytuację, a osoba leciała w swoją wersję do samego końca. Drugą bardzo rzadką cechą w dzisiejszych czasach jest autentyczność. Po prostu chcę, aby lubiana przez zemnie osoba, była prawdziwa, a nie sztuczna bądź jakąś kopią innej osoby. Bardzo łatwo jest się nadziać na fałszywą osobę, która dla ciebie jest miła, a za plecami obgaduje Cię.

T: Szczera prawda, nikt tego nie lubi, a niestety takich osób jest bardzo dużo dookoła nas. Jak myślisz, co jest przyczyną zachowań lub cech, o których wspomniałeś?
N: Przyczyną takich zachowań może być między innymi pokazania się jak z najlepszej strony przed znajomymi. Niektórzy opowiadają swoim znajomym niestworzone historię, aby np. się dowartościować. Czy to jest dobre? Na dłuższą metę nie, bo wszystko wychodzi z czasem lub nawet sama osoba się przypadkiem wygada. Nie umiem dokładnie określić przyczyny takich zachowań, a może po prostu żyjemy w takich czasach... Któż to wie.

T: Mimo wszystko masz sporą rację i nigdy nie trzeba się wstydzić swojego prawdziwego oblicza, bo nikt z nas nie jest idealny czy perfekcyjny. Co zatem sprawia, że jesteś w pełni zadowolony, uszczęśliwiony?
N: Satysfakcja z tego, że do czegoś udało mi się dojść samemu - bez pomocy innych. No i oczywiście Babcia sprawia, że jestem bardzo szczęśliwy, jak do niej przyjeżdżam. Zrobi herbatki, kanapeczki, powypytuje o wszystko i doradzi. Złota kobitka!

T: Osiągnięte własne cele uświęcają najbardziej. Dlatego trzeba doceniać, póki się ma, bo o taką zwykłą babciną troskę czasami ciężko. W jaki sposób najczęściej spędzasz swój czas wolny?
N: Najczęściej wolny czas spędzam przy komputerze, standardowo pykam sobie w gierkę albo oglądając różne filmy lub seriale - nic ciekawego w sumie. Niedługo się to zmieni, dlatego że z kolegą zapisujemy się na siłownię, masa już jest, a teraz czas na rzeźbę. Chciałbym jeszcze się zapisać na jakieś sztuki walki, aby po prostu ten czas wolny przeznaczyć na ciekawsze zajęcia. Kiedyś jak miałem wolny czas, lubiłem sobie popijać w dzień, w dzień, nawet czasami w pracy się zdarzyło, ale ostatnio w ogóle nie mam ochoty na picie.

T: Przychodzi taki okres w życiu, że człowiek pragnie tylko zmian i swoje dawne życie chce zostawić za sobą. Jesteś typem osoby opanowanej, wybuchowej, a może zależy od sytuacji?
N: Wydaję mi się, że jestem typem osoby opanowanej - po części ciężko samemu ocenić. Jak już jest jakakolwiek sytuacja, to staram się załagodzić spór bądź po prostu przestaje odpowiadać. Owszem zdarzają się takie chwile, że faktycznie już nie wytrzymuje i jestem wtedy agresywny, ale rzadko kiedy. Myślę, co robić przed podjęciem dalszych kroków.

T: Można więc stwierdzić, że jesteś poniekąd dojrzały emocjonalnie. Zdradź nam, ile aktualnie liczysz wiosen?
N: Aż
Plik:Republic Of Korea Broadcasting-TV Rating System(19).svg – Wikipedia,  wolna encyklopedia! Pewnie większość osób myślała, że mam więcej. 

T: Właściwie nawet ja przeprowadzając ten wywiad, wciąż nie powiedziałabym, że masz niespełna Plik:Republic Of Korea Broadcasting-TV Rating System(19).svg – Wikipedia,  wolna encyklopedia lat. Powiedz również naszym czytelnikom, gdzie tak właściwie mieszkasz i czy jest coś ciekawego w tej okolicy?
N: Od 12 lat zamieszkuje w Pruszkowie - średnie miasto pod Warszawą. Niektórzy mogą kojarzyć to miasto z mafii Pruszkowskiej, a inni ze złomowiska — z takiego programu na Discovery. Kurde, szczerze mówiąc ,to nie ma nic ciekawego oprócz Muzeum Dulag 121. Tak to mamy dwa główne parki o nazwie "sokół" i "potulik", niedawno wybudowano galerię handlową, którą znajduje się ode mnie dosłownie 200 metrów.

T: Mafię Pruszkowską zapewne każdy zna i właśnie z tym kojarzy mu się to miejsce w pierwszej kolejności. Mieszkasz blisko największej aglomeracji w Polsce. Powiedz nam, co możesz powiedzieć o życiu w takim mieście, czy to z obserwacji, czy własnego doświadczenia?
N: Pruszków jest lekko patologicznym miastem, zwłaszcza gdy się zbliża weekend (Chyba że każde takie miasto jest). Wystarczy, że się krzywo spojrzysz, to od razu piana się włącza, bo po co się patrzysz. Dużo jeszcze jest starych opuszczonych kamienic, ale to już się powoli zmienia, wyburzają i stawiają nowiutkie bloki lub apartamenty. Najbardziej śmieszą mnie sytuację na grupie miasta, wysuwają różne zdjęcia, informacje, np. mistrz kierownicy, stanął na środku - i to wszystko na FB. Nie da się ukryć, że tutaj jest praktycznie wszystko i blisko, chcesz iść na basen? To idziesz. Masz chęć na kino ze znajomymi? To idziesz. Można powiedzieć, że jeszcze trochę i będzie to malutka warszawa pod względem jakościowym i cenowym. Do plusów można jeszcze zaliczyć, że jest dużo placu zabaw dla dzieciaków, dzieciaczki nie mogą narzekać na brak takich atrakcji.

T: Nic tylko robić swoje dzieci i pozwalać się bawić do woli! Zatrzymując się przy temacie dzieciństwa, w jaki sposób je wspominasz?
N: Jeszcze dobrze byłoby mieć z kim robić dzieci, tyle kobitek, a żadna jeszcze mnie nie chce. Swoje dzieciństwo wspominam w miarę dobrze. Co wakacje odwiedzałem dziadków i pomagałem na działkach, jak tylko mogłem. Miałem z kim się bawić, praktycznie większość czasu spędzałem na dworze. Często za dzieciaka niestety były takie przypadki, że byłem wyśmiewany w szkole, że nie mam oryginalnych ciuchów, nie stać mnie na wycieczki szkolne - to nie jest ich wina, że tak się zachowywali w taki sposób, wina leży po stronie rodziców, tak nauczyli swoje pociechy. Czy to się odbiło na moją psychikę? Po części tak, bo nie chciałem do szkoły chodzić, bo wiedziałem, co mnie czeka. Zawsze mówiłem sobie, że to się kiedyś zmieni, ale niestety trzeba zapracować na to i potrzeba czasu. Oczywiście wszystko się zmieniło, teraz tylko czekać jak się otworzy firmę. Teraz tych większość "bogatych" osób spotykam za kasą, jak idę sobie po jakieś smakołyki. 
Jak jeść słodycze i nie przytyć? : FitnessCatering.com.pl

T: Kwestia wychowania to bardzo ważna rzecz, która kształtuje nas samych. Niestety często jednak jest tak, że, mimo iż rodzice wkładają całą energię w dobre wychowanie, dzieci i tak w wieku dojrzewania robią wiele rzeczy na przekór, czy zarażają się takim czymś poprzez środowisko, w którym przebywają. Powiedz nam, czy jest coś, czego nie tolerujesz? Co to takiego?
N: Nie toleruje oceniania ludzi po wyglądzie i młodych ludzi, którym nie chce się pracować, a mają możliwość. Na pewno też by się znalazło kilka innych rzeczy, takich jak przemoc wobec zwierząt, domowa.

T: To niestety bywa bolesne, irytujące lub nie na miejscu i ciężko zachować stalowe nerwy czy tolerancję w takich sytuacjach.  @ Narks. przejdźmy jeszcze do sfery marzeń - o czym tak właściwie marzysz?
N: Właściwie o długim życiu, nie wiadomo, kiedy nadejdzie mój czas, a czas szybko leci. Chciałbym jeszcze dużo w życiu zrobić, pozwiedzać trochę, ustatkować się, aby nie pracować osobiście. Nie marzę o pieniądzach, bo jak jest zdrowie to i będą pieniądze.

T: Bardzo niewielkie oczekiwania wobec tego, co nas otacza - może czasem to i lepiej. Wciąż jednak nie wiemy, czym się interesujesz. Jakie jest Twoje hobby?
N: Dobrze, że chociaż jakieś marzenia są, bo człowiek bez marzeń, jest już martwy za życia. Czyli jeszcze można stwierdzić, że mój stan jest stabilny! Moje hobby to grafika komputerowa, dziennikarstwo i sport. Grafiką komputerową zaraziłem się przypadkiem, jak zaczynałem swoją przygodę na sieciach, to taki jeden użytkownik udostępnił za friko Photoshopa, wcześniej używałem Gimpa, dlatego to było dla mnie coś fajnego i taki mały updated. Potem tworzyłem awatary, sygnatury, banery, a nawet w późniejszym czasie próbowałem tworzyć layouty i wizytówki. Od czasu do czasu lubię sobie porobić jakieś graficzki dla zabawy. Dlaczego dziennikarstwo? Też się to wszystko zaczęła od przygody na pewnym forum, tworzyłem pytania dnia, a niestety żadnych artykułów i już czułem się redaktorem! Zdałem sobie sprawę po roku, że przecież to nie na tym polega dziennikarstwo. No i od tamtej pory uczyłem się, czytałem różne artykuły, pracę oraz wywiady. W taki sposób nauczyłem się być forumowym redaktorem, sprawia mi to również przyjemność pisania własnych prac. Ze sportu to bardziej ćwiczenia na siłowni i sztuki walki, w domciu zamontowałem sobie małą siłownię domową i spodobała mi się praca nad własną sylwetką. ^^ :bicek:

T: O proszę! Redaktorstwo da się zauważyć gołym okiem i podziwiać tudzież na naszym forum. Pragnę jednak zgłębić tajemnicę sztuk walki. Jak wiadomo, można wyróżnić ich wiele. Zdradzisz nam, które leżą w kręgu Twojego hobby?
N: Bitka na bączki! Kto najlepiej zapierdzi, ten wygrywa! Tak na serio to MMA i Krav mag. Fajnie byłoby umieć krav mage w 100% wojskową.

T: W tej bitce na bączki, to wybacz, ale zwycięzca jest tylko jeden! Jakieś top 10, może udałoby Ci się zgarnąć. Mmm krav maga i życie od razu staje się waleczniejsze. Jak wiadomo, żyjemy w kraju o biało-czerwonych barwach. Powiedz, czy jesteś dumny z bycia Polakiem i dlaczego?
N: Chyba nie chcesz się przekonać! Tak, jestem dumny z bycia Polakiem! Dlatego, że Polacy, kiedyś mieli bardzo dobrą wyrobioną opinię, oczywiście w 100% zapracowaną. Przykładem może być pomoc Anglikom w wojnie, gdyby nie Polscy żołnierze, to nie mieliby szans wygrać, ale oczywiście nawet nam nie podziękowano. Po prostu zostaliśmy wtedy zwyczajnie opluci. Gdzieś chyba nawet wspomniano, gdyby Hitler miał Polską armię, to by podbił, co by tylko chciał. Warto również wspomnieć o tym, że przez pewien czas nie było Polski na mapie. Polska powróciła na mapę dzięki ciężkiej walce żołnierzy. Warto oddać dla nich hołd, gdyby nie oni, to możliwe, że Polski by już nie było całkiem na mapie.

T: To prawda, mamy wspaniały kraj z wyjątkową historią i nie tylko. Warto doceniać to, gdzie właśnie żyjemy, bo, mimo że jest ogrom rzeczy do zmiany, to zawsze warto patrzeć dużo szerzej. Myślałeś może kiedyś o wyjeździe poza granice naszego kraju? W jakim celu?
N: Myślałem kiedyś o wyjeździe do ciepłych krajów np. Hiszpania, aby sobie pozwiedzać i odpocząć. Za dzieciaka mieszkałem rok w Anglii 
Flaga Anglii i bodajże chodziłem 2-3 miesiące do angielskiej szkoły. Czy podobało mi się? Tak, czułem się zdecydowanie lepiej niż w Polskiej szkole.

T: Muszę zapytać zatem o doświadczenia w takiej szkole. Co takiego Ci się spodobało w szczególny sposób?
N: Praktycznie wszystko! Bardzo bogata szkoła i ogromna, na korytarzach komputery, stołówka wyglądała jak restauracja. Fajnie też było nosić garnitur, tzw. mundurek szkolny. Szkoła była podzielona na trzy community w kolorze żółtym, niebieskim i zielonym - ja byłem w żółtym. Nie musiałeś nosić żadnych plecaków, książek, wszystko było w szkole. Jeszcze mieli taką salę na apele, ja bym tego nie nazwał salą, tylko mini teatrem.

718992624_szkoa3.thumb.png.86b51080f54708e4eb5f11279f905756.png 2065728561_szkoa1.thumb.jpg.63f9a651a2a1b2eb3d862f91616db60f.jpg2009263272_szkoa2.thumb.jpg.c534ad3f76a5d8fe20f8319f7fb973a1.jpg

T: Wow! Robi świetne wrażenie i przede wszystkim jest to na pewno poza naszym zasięgiem. Jednak jak wiadomo, każdy kraj ma też wiele swoich mankamentów poza tymi świetnymi rzeczami. Powiedz, gdzie właściwie się edukowałeś?
N: Właściwie dalej się edukuje, ale zaocznie. Przepisałem się z Technikum do Liceum, ponieważ przeszedłem na nauczanie zdalne, aby pracować. Zobaczymy, co dalej czas pokaże.

T: W jaki sposób zatem jesteś w stanie pogodzić szkołę oraz pracę? Myślisz, że każdy poradziłby sobie w ten sposób?
N: Jestem w stanie pogodzić szkołę i pracę, dlatego że, szkołę mam w weekendy, a pracę tylko w tygodniu. Myślę, że to nic trudnego, aby pogodzić sobie to wszystko, trzeba dobrze rozplanować i wszystko się da! Kiedyś chodziłem do szkoły w ciągu tygodnia i miałem pracę przez 7 dni, wtedy było ciężko, bo od razu ze szkoły do pracy, ale poradziłem sobie z tym.

T: Śmiało można więc stwierdzić, że należysz do pracowitych osób i ciężka praca nie jest Ci obca. Damian, wyobraź sobie, że wygrałeś 500 tysięcy złotych. Na co przeznaczyłbyś je w pierwszej kolejności?
N: Na wszystko trzeba sobie zapracować. Prawdopodobnie bym zainwestował, aby nie wydać na głupoty, bo pieniążki uwielbiają szybciej odchodzić niż przybywać. W drugiej kolejności zasponsorowałbym rodzicom i dziadkom wycieczkę do ciepłych krajów na długi czas.

T: Na pewno byliby zadowoleni! Przejdźmy może po krótce, do tego co lubisz. Jaki jest Twój ulubiony film oraz serial?
N: Bardzo ciężko jest wybrać ulubiony film, a jak mam już wybrać, to trzy ulubione. Pierwsze miejsce zajmuje Zielona Mila - łezka się zakręci oglądając go. Następnie Transformersy - wszystkie części. Z rodzinką oglądamy zawsze, gdy leci w telewizji. Na trzecim miejscu Szybcy i Wściekli - również wszystkie części. Myślę, że wybranie ulubionego serialu nie będzie problemem, zdecydowanie Dom z Papieru - czekam na kolejne odcinki.

T: Bardzo ciekawe wybory i przede wszystkim znajome! Powiedz zatem, jakiego rodzaju muzyki słuchasz?
N: Bardzo często słucham rapu, czasami nawet takiego starego, co minęło od opublikowania 10-18 lat. Gdy mam dobry humorek i chcę mi się potańczyć, to wleci disco-polo, ale to tylko piosenki Miłego Pana.

T: Dusza taneczna nam się tutaj wyłania! Masz może swoje ulubione trunki alkoholowe, takie jak piwo, wódeczka, a może jeszcze inne?
N: Można powiedzieć, że teraz prawie nie piję alkoholu, odechciało się po prostu. Gdy piłem wcześniej, wręcz chlałem, to smakowałem wszystkiego z alkoholi. Z piw najbardziej mi smakuje desperados, tyskie (w puszcze), specjal i somersby (niektóre smaki). Co do wódeczek, czystej nienawidzę, raz się tak strułem, że teraz chcę mi się rzygać na sam widok. No ale smakowe wódeczki nie są złe, a tym bardziej żołądkowa z mięta czy nawet soplica orzech laskowy lub pigwa. Nie pogardzę również bimbrem, whiskey i nalewką.

O Firmie | Sklep z alkoholami opolskie, śląskie i dolnośląskie | Najlepsze  ceny i opinie - alkoholemajer.pl
T: Alkohol niestety to zło, jednak na katujemy jest bardzo popularny! Przechodząc już do naszej sieci - powiedz z czym właściwie kojarzy Ci się katujemy!
N: Oj nie da się ukryć, zbliża się weekendzik, a katy piją! Można nazwać katujemy małą rodziną, nie widziałem jeszcze, żeby na jakimś forum było tak spokojnie i bez żadnych większych spin. Każdy dokłada z prosto serca cegiełkę do rozwoju sieci. Oby jak najdłużej się trzymała sieć, bo to jest genialny projekt.

T: Jak najbardziej się z tym zgodzę! Jest to wspaniała sieć i nawet mimo mini-konfliktów każdy wciąż jest i wspomaga sieć jak najlepiej może. Powiedz nam, jak wyglądała właściwe tutaj Twoja historia rang?
N: W sumie byłem tylko na Redaktorze, a potem dostałem awans na Redaktora Naczelnego i nie żałuję. Fakt faktem pożerało to bardzo dużo czasu, ale było warto. Nauczyłem się bardzo dużo na tej randze i nauczyłem się nieco poprawnie pisać. Kto wie, może będę chciał w przyszłości powrócić na dane stanowisko.

T: Zawsze może nastąpić to wcześniej, a z pewnością niektórzy użytkownicy ucieszyliby się z tego powodu! Wielu użytkowników zapewne widziało, że walczyłeś o posadę moderatora. Jak myślisz, czego jeszcze Ci brakuje, aby móc w końcu ową posadę zdobyć?
N: Walczyłem i będę walczył dalej! Ciężko stwierdzić, czego mi jeszcze może brakować. Podejrzewam, że po prostu napisałem podanie w nieodpowiednim momencie, dużo nowych osób dołączyło na forum i mnie nie znało. Teraz to tylko wystarczy robić, to co robię aktualnie, a kto wie, może w przyszłości dostanę szansę.

T: Oczywiście najważniejsze, aby po prostu się nie poddawać, tym bardziej, jeśli ma się do czegoś częściowe predyspozycje. Chciałbyś posiadać jeszcze jakieś rangi na forum?
N: Jeszcze się staram o stanowisko Redaktora FP, zawsze to coś nowego i fajne umieć prowadzić fanpage.

T: Oby na tym Twoje funkcje się nie kończyły, a rozwój szedł tylko do przodu! Aktualnie trwa plebiscyt na użytkownika roku 2021. Kto według Ciebie powinien przyjąć to najwyższe wyróżnienie?
N: Według mnie ciężko stwierdzić, nie potrafię określić na kogo bym dał 100% głosu. Większość osób z forum poświęca swój czas i wkłada dużo serca. Dla mnie każdy jest wielki na swój sposób.

T: Mamy nadzieję, że każdy z Was czytając ten wywiad, poczuje się także doceniony i wielki! Jedziemy dalej. Wyobraź sobie, że katujemy udało zorganizować się zjazd. Kogo chciałbyś spotkać na takim wydarzeniu i kto najszybciej zaliczyłby zgona według Ciebie?
N: Ooo, powiem szczerze, że chciałbym, aby taki zjazd zorganizowano. Jeszcze bardziej byśmy się zbliżyli jako wszyscy i co najważniejsze, dobrze się pobawili. Przede wszystkim chciałbym spotkać Ciebie, @ Karcok @ Rudzia @ Bulbuś @ EXTREMAAAAA @ visek , @ czak , no i @ Gosia ?! , bo bez niej nie byłoby dużo alkoholu. Według mnie najszybciej zgona zaliczyłaby @ Rudzia
GIMP - Polskie Forum Użytkowników GIMP-a - zając menel ;d.
T: @ Rudzia  już dziś nie pije - oczywiście napojów bezalkoholowych. Tym razem przenieśmy się do świata jeszcze większych marzeń. Masz na imię Karol i zarządzasz tym forum. Co robisz w pierwszej kolejności? Jakie działania podejmujesz?
N: Ja to bym jej dał Kubusia, za młoda jeszcze jest. Działam dalej i rozwijam forum, aby było jak najlepsze! Wiadomo, że pierwsze działanie, byłoby zdegradować osoby, które się lenią, a siedzą niepotrzebnie na randze.

T: Srogi Damian wkracza do akcji! Czas się chować, bo jeszcze pod choinkę dostanie właściciela i będzie szybka degradacja! (a może taki właśnie jest plan). Teraz pytanie nieco z innej beczki - uważasz, że rywalizacja pomiędzy osobami wśród poszczególnej rangi jest potrzebna czy może raczej zbędna.
N: No nie powiem, to byłby dla mnie szok i na pewno bym takiego prezentu nie zmarnował. Pani Redaktor, ale proszę tu nie straszyć użytkowników! Raczej zbędna jest rywalizacja, każdy ma inne obowiązki, które powinien wykonywać sumiennie.

T: Sumienność to dobre określenie wśród niektórych pszczółek forumowych. Gdybyś miał zrobić krótki, własny autoportret, według którego postrzegają Cię użytkownicy, jak opisałbyś @ Narks. ?

N: Dużo jest pszczółek na forum i oby było jeszcze więcej! Wspólnymi siłami naprawdę zbudujemy coś potężnego i fajnego! Uważam, że jest to osoba godna zaufania, stara się, aby forum się rozwijało. Jest osobą, która nie lubi się kłócić, woli sobie pogadać lub pożartować, ale jak już zauważy, że ktoś się kłóci bądź używa wulgaryzmów, to włącza się czerwona lampka. Stara się pomagać, jak ma tylko wolny czas.

T: Bardzo świetny opis! Oby dzięki temu użytkownicy poznali Cię jeszcze lepiej i właśnie w taki sposób postrzegali. Co sądzisz o użytkownikach, którzy celowo szkodzą sieci?
N: Bardziej by mnie poznali na TS3, ale ja wstydliwy chłopak, niestety. Nie rozumiem osób, które szkodzą sieci, nie wiem, co im daje marnowanie czasu. Najwyraźniej nie mają interesującego życia. Kto wie, może to daje im frajdę, bo ktoś w życiu prywatnym ich wkurwia.

T: Na ts’ie to obstawiam, że niektórzy przestraszyliby się Twojego męskiego głosu. Oj tak, takie szkodniki potrafią uprzykrzać życie dobrym ludziom. Siedząc jeszcze w dziedzinie naszej sieci - jaka jest najzabawniejsza lub najlepsza sytuacja na sieci, którą zapamiętałeś na długo?
N: Oj tam, aż taki straszny nie jest. Szczerze to najlepsza sytuacja była jak było dużo użytkowników i serwerów, wtedy naprawdę trzeba było siedzieć 24/7 na forum, aby to upilnować, później ruch trochę się zmniejszył, ale nadal coś się działo, teraz ponownie wraca po dołączeniu serwerów 1.6.

T: Mamy nadzieję, że każdy taki swój moment ma i chętnie będzie go wspominać! Zaczął nam się świąteczny czas, a razem z nim jeszcze wspanialsze chwile. Gdybyś mógł - kogo na forum chciałbyś jeszcze lepiej poznać i dlaczego?
N: Ciebie Pani Redaktor, dobrze się dogadujemy, wiadomo, czasami zdarzy się wymiana zdań, ale z kobitką nie ma co się kłócić. Mogłabyś wreszcie zaprosić na jakiegoś drinka!

T: No nie wiem, czy chciałbyś poznać takie mroczne, a zarazem pokitrane tajniki Titaneusza. Powoli zbliżamy się do końca naszej wędrówki. Masz jeszcze jedną misję! Jutro Mikołajki, wyjątkowy czas. Tym razem wciel się w rolę białobrodego i postaraj się nagrodzić kilka osób jakimiś prezentami! Komu wręczyłbyś drobne upominki i co by to było? 
Karnacja średnio jasna Święty Mikołaj clipart. Darmowe pobieranie. |  Creazilla
N: Z drugiej strony masz rację, aż strach pomyśleć, co jeszcze chowasz. Hoho! Kto był grzeczny na tym wspaniałym forum? @ Gosia ?!  bym wręczył dwie kraty wódki i oranżadę @ Karcok  na pewno dałbym pomocnika, który go odciąży trochę od forum i będzie miał czas dla siebie. Dla @ Rudzia  to Kubusia o smaku malinowym. @ visek  nowe lustro do mieszkania, bo te, co ma jest za małe dla niego. @ Titania - Kostium teletubisia i tabliczkę "Teletubiś". @ hudinii  nową klawiaturę, bo za wolno spami i nie mogłoby zabraknąć @ Bulbuś piłkę do nogi taką dla dzieci z psim patrolem xd

T: Hoho dziękuję za strój! Na pewno przydałby się do odpierdzielania nowych numerów na mieście! @ Bulbuś  tą piłkę musiałby mieć raczej z dodatkową kamerą - w Sosnowcu na pewno takich nie produkują, więc miałby chłop prezent na wypasie. Jak wiadomo, Mikołaj niegrzecznym dzieciom prezentów nie daje! Kto dostałby rózgę w tym roku?
N: Tylko osoby, które atakują forum bądź chcą zniszczyć. Wiadomo też, że rózgę powinny dostać osoby, które używają wspomagaczy na naszych serwerach! A nawet i dwie rózgi! 

T: I rózgą po dupie! To już koniec naszej długiej wędrówki. Chciałbyś na koniec dodać od siebie jakieś ciepłe słowo, wychłostać niegrzeczne dzieci lub po prostu kogoś pozdrowić?
N: Dokładnie! Kochani użytkownicy! Życzę Wam dużo zdrowia w tych ciężkich czasach i obyście byli grzeczni! Pozdrawiam Wszystkich! Dziękuję Ci, że zdecydowałaś się przeprowadzić zemną wywiad!

T: Również serdecznie dziękuję i do zobaczenia na forum!

WINTER.png.42368ff2c50e33ed660620592b44688c.png.b2ad5c69047d11f6a929826be08f4c5a.png

• Haha 2
  • Uwielbiam 10
  • Legenda
Opublikowano

Bardzo ciekawy wywiad, kolejna ciekawa osoba, wszystko w stylu Moniki takie rzeczy czyta się z przyjemnością :)

Na chlanie jak najbardziej można się zgrać. 😂

Pozdrawiam Was. 

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 1
  • Zasłużony
Opublikowano

Dziękuję pięknie, że chciałaś przeprowadzić z osobą, które nie jest w sumie dość rozmowna i ciekawa, ale dałaś radę! 

Czekam na więcej wywiadów w Twoim wydaniu! 

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.