Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

Jak pewnie większość z was zdążyła zauważyć, od dłuższego czasu moja aktywność na forum jest "chora"

Nie jest to temat stworzony pod "użalanie się", czy szukanie "atencji", lecz pod odkrycie prawdy którą zatajałem od dłuższego czasu i nikomu jej nie wyjawiałem.

Jestem uzależniony od forum, potrafię pracować po 8/9h, wracając do domu siedzieć dodatkowe 8/10h przy forum i serwerach.

Nie potrafię tego kontrolować, dłubanie przy forum i serwerach sprawia mi przyjemność, a zarazem coraz bardziej niszczy mnie od środka i nie pozostawia mi zbyt dużo sił. Staram się kontrolować to i siedzieć mniej przy forum, ale wychodzi to z widocznym skutkiem, moje uzależnienie od pracy na forum sięgnęło tak dużego stopnia, że potrafię przyjść z pracy i od strzała zasuwać przy forum, nie jedząc nawet obiadu. Muszę się wziąć za siebie, to postanowienie postawiłem sobie już jakiś czas temu, z marnym skutkiem, sądziłem, że wypalę się w minimalnym stopniu z czasem, ale woń do coraz większej pracy narastała. Nie potrafię odmówić, co w tym przypadku jest tragiczne w skutkach z wiadomego względu, wyobraźcie sobie kogoś kto pracuje po 16/18h i śpi ledwo po 4h dziennie i żyje w takim trybie już lekko ponad 3 miesiące, przerażające, a zarazem to tylko własna głupota. Jeden problem ogarnę, pojawia się drugi, jedną sprawę ogarnę, pojawia się druga. @ Gosia ?!  oraz @ Bulbuś  Bardzo, bardzo dużo mi pomagają, bez nich byłoby dużo, dużo trudniej, za co bardzo, bardzo im jestem wdzięczny. Niestety mam taki a nie inny temperament i nakładam sobie dodatkowo niepotrzebnych obowiązków, mam ambicje i aspiracje celować wyżej, wbić to forum tak wysoko jak tylko się da, kreować je na najlepsze forum w Polsce, tworzyć unikatowe eventy itd. Popełniłem wiele, ale to naprawdę wiele błędów w życiu, jak w zasadzie każdy z nas, ale ja nie potrafię nadal wyciągnąć z nich wniosków i błądzę po suchym oceanie. Chciałem przeprosić wszystkie osoby które zawiodłem, które we mnie wierzyły, a się przeliczyły ponieważ nie potrafię spełnić ich wymagań. Nie jestem Właścicielem mega długo, ale starałem się wkładać ile mogłem, często gęsto jedząc zwykły chleb ze smalcem, ale śpiąc spokojnie, że serwery są opłacone. Od nowego roku wszystko w moim życiu musi się zmienić, muszę zbudować drużynę która zastąpi mnie w najpotrzebniejszych chwilach, w chwilach w których na dzień dzisiejszy jestem niezbędny. Muszę po prostu zacząć żyć własnym życie, dostrzec to co ważniejsze w życiu, to co powinno mi dać maksimum z życia, forum powinno być tylko dodatkiem w moim życiu, aktualnie jest tak, że to "życie" jest dodatkiem w moim "forum". 

Nigdzie się nie wybieram jeżeli ktoś tak pomyślał, aczkolwiek mam różne myśli na ten temat, nie chce zostawić tego projektu i chce dalej rozbudowywać go na coraz większą skalę. Z drugiej zaś strony marzę o normalnym przeciętnym życiu jak zwykły "Kowalski". Nie chce siedzieć przed komputerem opiekując się forum i serwerami po 8 godzin, tylko po to, aby otrzymywać potem kolejne błędy do naprawy, czy obrazy kierowane w moim kierunku, jak ja to "gówno" robię.

Traktuje to forum jak własne dziecko i zawsze tak będę je traktować, jest moim oczkiem w głowie, pomimo iż to nie ja je stworzyłem.

Kocham was nie tylko jako społeczność, ale jako prawdziwą rodzinę której nie potrafię opuścić :pepelove:

• Lubię to! 3
  • KAT 1
  • Wow 4
  • Uwielbiam 18
  • Legenda
Opublikowano

Nieważne co zadecydujesz, jak zadecydujesz, to pamiętaj, że jesteś moim przyjacielem i od samego początku tak jak i do końca pchamy ten wózek razem. Będę Cię wspierać w każdej decyzji, choć sam wiesz, że często mamy odmienne zdanie i gryziemy się jak pies z kotem. Bardzo dobrze, że dałeś również wyjaśnienia na forum, na pewno niektóre osoby mogły dostrzec, że w pewnych  kwestiach nie jest tak samo i teraz mają na to odpowiedź. Mamy coś z pracoholików, ale z odpowiednimi ludźmi na pewno damy radę! 

• Uwielbiam 8
Opublikowano

Nie robisz żadnej gównianej roboty, jesteś moim zdaniem jednym z najlepszych właścicieli, który dba o swoje cudo, czyli w tym przypadku forum. Każdy z nas ma coś z pracoholika, niektórzy robią więcej niż trzeba, niektórzy mniej. Nie ważne co będzie Karcoku i tak stoimy za Tobą murem! #MuremZaKarcokiem

• Legenda
Opublikowano

Zacznijmy od podstaw, weź se wolne na święta. Ty już i tak bardzo dużo przez cały rok ogarnąłeś, aż dziwi mnie to, że masz jeszcze wiele pomysłów i to nie koniec. Skróć sobie czas siedzenia nad forum, czego nie zrobisz dziś, zrobisz jutro, wiem, że musi być na tip top, ale po co w ten sposób się męczyć. Mało zaufanych ludzi w okół, ale przydała by się reorganizacja, żebyś sam nie musiał nad wszystkim siedzieć. Jesteś Karol najlepszym właścicielem jakiego znam, a pare sieci już się przewinęło w życiu, zaangażowany w 40% (w sensie 200% ale alko tyle nie ma xD)

Dzięki za wszystko Karolu. 

Buzi 😘

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 6
  • Katowicz
Opublikowano

Karcoczku jesteś najlepszym właścicielem z jakim mi było dane współpracować. Każdy kto jest na katach widzi ile ciężkiej pracy i ile serca wkładasz w forum. Musisz po prostu odpocząć weź sobie urlop, ale go wykorzystaj a nie tak jak zawsze ściągasz go po jednym lub dwóch dniach. Masz zaufane osoby, które Ci pomagają i pod Twoją nieobecność o wszystko zadbają. A jak będzie jakiś problem to poczeka. Wycisz wszystkie grupy na msg, wyłącz uruchamianie steam, albo po prostu w ogóle kompa nie włączaj. Bo już nie raz zarywałeś nocki, czy wstawałeś w nocy bo coś się urodziło. Odpocznij kochany bo inaczej Ci nakopiemy w tyłek. 

Wszystko będzie dobrze. :serduszko:

• Uwielbiam 6
  • Sponsor
Opublikowano

Ach tak, znam to z autopsji. I tak dobrze sobie radzisz, bo potrafiły byc momenty w których przelewałem flustracje z tego powodu na forum i osoby z administracji w naszych prywatnych grupach. Nawet walczyłem swojego czasu z deprechą. Miało to miejsce zarówno na jednej z większych sieci gdzie byłem w najwyższej administracji, jak i na średniej wielkością którą przejąłem w ten sam sposób co Ty. 

Nic na to nie poradzisz jeżeli sam czegoś w swoim życiu nie zmienisz. Ja znalazłem hobby: chodzenie na ryby i robienie tras rowerowych 60-100 kilometrów. Pomogła mi też kobieta która pojawiła się w moim życiu. Postaraj się tylko nie wypalic jako właściciel przy tym wszystkim.

• Uwielbiam 6
Opublikowano

Powodzenia Karcok! Robisz świetną robotę, widze ile w wkładasz siebie i swojego czasu. Mega słowa uznania za to! Pamiętaj jednak, że w życiu są rzeczy ważne i ważniejsze. Trzeba często wybierać jedną rzecz, kosztem innej, grunt żeby wybierać to co dla ciebie ważniejsze i to z czym sie czujesz dobrze. Serdeczne dzięki za wszystko. Pamiętaj razem całą naszą społecznością mozemy wiecej. :pepelove:

• Uwielbiam 4
  • Zasłużony
Opublikowano

Karolu nie oszukujmy się ale jesteś jednym z nielicznych właścicieli którzy oddają całe swoje serce jak i wolny czas dla forum. Wydaje mi się, że przez ten cały czas kiedy jesteś właścicielem dużo osób przyzwyczaiło się, że jak ma jakiś problem to może przyjść z tym do Ciebie i tu nie tylko chodzi o sprawy forumowe ale też prywatne. Niestety nastał czas kiedyś to ktoś musi Tobie pomóc. Wiesz o tym, że masz tutaj dużo zaufanych ludzi, którzy starają się żeby wszystko chodziło jak najlepiej ( @ Gosia ?! juz nawet drzemek nie robi) także damy sobie radę nawet jak trochę zwolnisz. Sam wiecznie powtarzasz,  że życie prywatne i zdrowie jest najważniejsze, pora chyba zacząć stosować się do swoich rad. Uwierz, że każdy kto chociaż trochę dłużej tutaj siedzi doskonale wie ile wysiłku we wszystko wkładasz. Będzie dobrze Karol, damy radę! Grunt to pamiętać o swoim zdrowiu i psychice bo bez tego nic nie będzie. :serduszko:

• Uwielbiam 4
  • Zasłużony
Opublikowano

Rozumiem, Cię wkładasz w to forum i serwery cały swój czas. Taki tryb życia rujnuje człowieka ile tak można, ale chcesz, żeby wszystko funkcjonowało na najwyższym poziomie. Nie ważne co postanowisz będziemy, zawsze z Tobą mordko.

• Uwielbiam 1
  • Legenda
Opublikowano

Przede wszystkim nie jesteś od tego, aby spełniać wymagania wszystkich. Nigdy wszystkich nie zadowolisz. Zawsze bez względu na wszystko warto być sobą i żyć w zgodzie z własnym sumieniem. Odwalasz kawał świetnej roboty i żadne słowa nie opiszą tego, jak jesteśmy Ci za to mega wdzięczni. Wiem co to znaczy całkowite oddanie i poświęcenie dla sieci, bo przyszło mi w pewnym momencie być u boku takiej osoby. Życie przede wszystkim, bo czasu oraz utraconych chwil nie cofniesz i sam zapewne doskonale o tym wiesz. Nie jesteś sam! Pamiętaj o tym, że zawsze bez względu na wszystko, znajdą się osoby gotowe pomóc Ci w każdej chwili i z każdym problemem.

Dziękujemy, że wciąż z nami i dla nas jesteś!

• Uwielbiam 4
  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.