Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

soGzOga.png.3264158230e083926824b22dfbee809f.png

z @ dejmanoXD

linia-ruchomy-obrazek-0264.gif.1d8354d367e6680497a3532ed4feb041.gif.4690320f3322624ed5ece63c0d258748.gif

@ Titania Wakacje uciekają jak piasek przez palce, nasi użytkownicy z roku na rok są coraz starsi, przybywa nam zmarszczek, kuśka już nie wzdryga się na widok jędrnych balonów sąsiadki z klatki obok, ale nasz tajemniczy Damian wciąż jest piękny i młody! Zdradź naszym użytkownikom na wstępie, jaki jest sekret Twojej długotrwałej młodości? Stosujesz jakieś specjalne suplementy diety? Ćwiczysz z młodymi samicami po godzinach, a może jesteś po prostu urodzonym bogiem męstwa?
@ dejmanoXD Żaden sekret, wystarczy mieć 22 lata, chociaż to już nie jest młodość. Bóle pleców i nie tylko, bliżej mi już do nazywania mnie staruszkiem. :EZZ:

@ Titania Staruszku dejmanie - bo tak zwiesz się na naszym forum, gdzie zatem Twoja laska? Znalazłeś już tę jedyną, czy wciąż przeszukujesz najmniej dostępne zakamarki tego świata?
@ dejmanoXD Akurat w moim mieście i okolicach bardzo ciężko o jakąś porządną sztukę. Większość jest albo zbyt młoda, drugie zbyt stare, kolejne to takie, które nie bardzo lubią się szanować. Przestałem szukać już dawno temu, czekam cierpliwie, aż znajdzie się sama, bo chyba o to chodzi, szukanie na siłę? To nie dla mnie. Mam cichą nadzieję, że kiedyś nadejdzie ten moment. Zbytnio też nie odczuwam potrzeby posiadania drugiej połówki na ten moment, myślę, że starcza mi problemów na dzień dzisiejszy.

@ Titania Myślę, że jeśli pozwolisz poznać się naszym użytkownikom (a w szczególności, tym płci żeńskiej), to porządne laski same zgłoszą się do Ciebie po numer telefonu! Jakie masz zatem preferencje wśród płci przeciwnej?
@ dejmanoXD Nie mam nic przeciwko. Co do mojego gustu...nie jest jakiś wygórowany, głównie blondynki, brunetki, chociaż do innych nie mam problemu, nie była zbytnio młodsza czy starsza ode mnie, do 2 lat różnicy. Ja nie palę, więc fajnie by było, gdyby druga osoba też nie paliła, a wzrost jest mi totalnie obojętny.

@ Titania  Myślę, że brak nałogów jest cenioną rzeczą wśród wielu osób - przynajmniej pewnie zawsze ładnie pachniesz. Wyobraź sobie, że zakochałeś się w pewnej dziewczynie, jednak ma chłopaka, z którym nie jest szczęśliwa, a ten chłopak, to Twój przyjaciel. W tej sytuacji wyznajesz tej kobiecie miłość, czy milczysz i przyglądasz się nieszczęśliwej miłości?
@ dejmanoXD  Ciężkie pytanie. Ja jestem takim typem człowieka, który nie lubi zbytnio ingerować w czyjeś życie, tym bardziej w związki. Nie wyobrażam sobie odbijania dziewczyny dla swojego przyjaciela, przecież to jest chore. Przyjaciel to taka osoba, którą zna się od lat. Niestety nic bym nie zrobił, ewentualnie próbowałbym "delikatnie" dowiedzieć co się dzieje między nimi. Po ich rozstaniu też byłoby głupio, gdybym nagle to ja zaczął z nią chodzić, prawdopodobnie bym odpuścił i jakoś to przetrwał.

@ Titania Po latach pewnie oboje wspominalibyście tę kobietę lepiej lub gorzej pijąc przy tym dobry trunek. Jak często mówisz o swoich uczuciach lub wyrażasz głośno swoje emocje? Myślisz, że mówienie o tym, jak się czujemy, powinno być normalnym i codziennym zachowaniem wśród społeczeństwa?
@ dejmanoXD  Zależy od osoby. Z jedną czuję się komfortowo i mogę się śmiało wygadać, jesteśmy dla siebie otwarci, a z inną już nie. Nie lubię za bardzo odnosić się ze swoimi uczuciami, z emocjami jest nieco inaczej. Uczucia to taka nasza prywatna strefa, którą wstydzimy się pokazywać innym i ze mną jest właśnie tak samo. Z emocjami mam nieco inaczej, Ci co mnie znają, wiedzą doskonale, że z emocjami to akurat nie kryję się. Jak coś mnie wkurzy, to pokazuję (bądź podnoszę głos) co mi nie pasuje, co zostało zrobione źle. Co do drugiej kwestii. Jest to normalna rzecz, każdy ma uczucia. Myślę, że tak, niektórzy czują się wtedy lepiej. jak dadzą upust swoim emocjom. Ja akurat mam w zwyczaju informowanie znajomych o tym, jak się dziś miewam, lubię pisać dużo szczegółów z życia, niektórzy pewnie mają mnie dość z tego powodu, niestety nic nie poradzę :D

@ Titania  Życie jest zbyt krótkie i nieprzewidywalne, aby mówić o nim tylko najbliższym. Każda historia to nieskończona krąg dalszych wydarzeń, więc kto wie… może jakaś osoba zainspiruje się Twoimi słowami lub szczegółami z życia. Jaki sposób według Ciebie jest najlepszy do wyrażania siebie? Myślisz, że słowa powinny przeważać i wyprzedzać czyny?
@ dejmanoXD Musiałem się chwilę zastanowić nad pytaniem, sory, że tak długo trwało. Myślę, że każdy ma coś, co pomaga mu wyrazić samego siebie, to, co czuje, myśli. Odnalezienie tego, co pomaga nam wyrazić siebie, może nie tylko zmniejszyć napięcie, ale też podbudować swoją pewność. Ja akurat nie mam jakiegoś konkretnego sposobu na wyrażenie siebie. Bardzo rzadko sobie pośpiewam, coś potańczę, gdy nikt nie słyszy i nie widzi. Coś tam porysuję na kartce (głównie twarze) jakichś postaci z kreskówek, superbohaterów. Jeśli to można zaliczyć, to na tę chwilę często wyraża mój strój lub kolor ubrań. Lubię ubierać się w ciemne kolory, głównie czarny, zazwyczaj dobieram wszystko pod jeden i ten sam kolor. Od czasu do czasu tworzę też coś w grafice komputerowej. Kiedyś miałem większe parcie na to. Zawsze czyny. Słowa łatwiej wypowiedzieć, a czyny trudniej wykonać. Idealnie pasuje do wątku: nie słuchaj, co mówią, patrz ,co robią. Jeszcze lepiej by było, gdyby czyny i słowa współgrały ze sobą.

@ Titania  Wiele ciekawych rzeczy, poniekąd w mini autocharakterystyce nam się tutaj znalazło. Dla niektórych mógłbyś być mentorem, bo bardzo skrupulatnie to opisałeś. Rysowanie! Można wśród Twoich dzieł odnaleźć talent, czy są to po prostu hobbistyczne zabawy ołówkiem i kolorami?
@ dejmanoXD Hobbistycznie już nie, po ołówek sięgam zazwyczaj z nudy. Nie koloruję tego, wolę jak jest wszystko naszkicowane i cieniowane samym ołówkiem. Nigdy nie lubiłem spędzać nad tym kilku godzin, preferowałem szybkie prace.

@ Titania  Może chciałbyś pokazać naszym czytelnikom przykładowe dzieło? Jakie umiejętności jeszcze posiadasz? Czego się nauczyłeś dotychczas? A może nauczyłeś się w ostatnim czasie czegoś nowego?
@ dejmanoXD Chętnie bym pokazał, lecz dla mnie to są takie zwykłe rysunki, bez niczego specjalnego, więc nie ma zbytnio czego pokazywać. W ostatnim czasie na pewno podszkoliłem się w grafice komputerowej, dlatego że, chcę lekko urozmaicić nowinki z gier, które udostępniam na forum, w edycji filmów wideo, pobawiłem się trochę w kodowaniu html i ogólnej edycji forum pod ipsa. Głównie do zabawy i zabicia czasu. Zacząłem też ostatnio analizować mecze oraz tworzyć ręcznie newsy ze świata esportu, przy okazji chciałbym Was zaprosić do działu newsy, do czytania i oceniania.

@ Titania Świetnie, że zwiększasz swoje umiejętności, a także, że sięgasz nieco dalej i nie zatrzymujesz się w miejscu. Również zachęcam użytkowników, ponieważ to właśnie Wasza aktywność daje mega kopa do dalszego działania! Idąc w innym kierunku - na co zatem marnujesz najwięcej czasu i gdybyś mógł go odzyskać, na co byś go poświęcił?
@ dejmanoXD Podzielę to na dwie części. Robiąc na pierwszą zmianę, najwięcej czasu marnuję na drzemanie sobie w dzień po robocie, ostatnio strasznie wzięło mnie na kimanie w ciągu dnia. Nie ma co się dziwić, skoro śpię tylko po 4-5 godzin przed samą robotą. Śmiało mogę powiedzieć, że na kompa. Przeglądanie forum, oglądanie filmów z youtuba, również filmów telewizyjnych, gdyż nie lubię siedzieć przed telewizorem. Granie w coś z ekipą również zabiera mi mnóstwo czasu, zwłaszcza gdy się wszyscy wkręcą. Robię na nim dużo rzeczy, jak wspomniane wyżej newsy, ogarnianie forum oraz serwerów, robienie analiz, aby coś tam prywatnie obstawić, zamawianie przeróżnych rzeczy (preferuję zakupy online, jeśli chodzi o elektronikę, coś do domu/auta), obróbka zdjęć i filmów. Robiąc na drugiej zmianie, najwięcej czasu marnuję na pracę oraz spanie. Praca od 14 do 22 to praca jak za jakąś karę. Wstawanie o 11/12 rano, gdyż po robocie zazwyczaj jestem jeszcze długo pobudzony, kładę się spać najwcześniej 2 w nocy, na wyspanie się potrzebuję kilku godzin i dlatego wstaję około południa, z dnia nic mi nie zostaje dla mnie. W weekendy również odsypiam i staram się go wykorzystać jak najbardziej aktywnie. Gdybym czas mógł odzyskać, poświęciłbym go na przeróbkę auta, na spędzanie czasu z kumplami, na wypoczynek na działce i lekkie prace porządkowe.

@ Titania  Samochód byłby z pewnością zadowolony i odwdzięczałby się długowiecznością. Dorosłe życie, praca i wiele innych spraw potrafi dać w kość, a także rozregulować resztę życia. Gdzie pracujesz i od jak dawna? Jest to praca sezonowa, czy może już na dłuższy okres?
@ dejmanoXD Po skończeniu szkoły zrobiłem sobie miesiąc wakacji, a w połowie sierpnia złożyłem papiery do biura. Za 3 tygodnie będą już 2 lata, odkąd pierwszy raz tu zawitałem. Robię w firmie budowlanej, jako stolarz, na stanowisku montażu stropów. Aktualnie jest to już druga umowa na czas określony.

@ Titania  Prawdopodobnie praca z przyszłością, jednak przy aktualnych podwyżkach cen, czasami aż się odechciewa. Skoro jesteś już dość sporo w tej firmie, to poniekąd musisz być z niej zadowolony? Czy jest tak faktycznie? Co jest najtrudniejsze przy wykonywaniu obowiązków?
@ dejmanoXD Śmiało mogę powiedzieć, że tak. Już na starcie, dostajemy pełne wyposażenie, całą odzież ochronną, komplet koszulek, koszul i bluz, wszystko na jeden rok. Kierownicy są tutaj mega spoko, pracownicy również. Po kilku pierwszych dniach pracy zacząłem już się świetnie dogadywać z połową brygady, z czasem ze wszystkimi. Warunki pracy jak marzenie. Wszystkie kursy, szkolenia np. na wózki widłowe/suwnice mamy za darmo, za to duży plus, bo nawet po odejściu z firmy mamy papierek o uprawnieniach. Miejsce pracy jest zaraz przed wjazdem do miasta, więc nie ma problemów z korkami, organizacja pracy jak najbardziej na plus. Po takim czasie spędzonym w firmie, raczej nie ma takiej rzeczy, która sprawiałaby mi trudność. Jedyny minusik jest taki, że czasem ciężko się z nimi dogadać w kwestii urlopu.

@ Titania  Tak więc trafiła Ci się dobra fucha i oby zostało tak najdłużej, a podwyżki rosły w oczach. Na co przeznaczasz najwięcej pieniędzy, które sam ciężko zarabiasz?
@ dejmanoXD Jedna podwyżka już była, niestety muszę znów czekać rok (prawdopodobnie) na kolejną, oby czas szybko zleciał. Głównie na jedzenie, do rachunków, na paliwo do dwóch aut i ogólne wyposażenie domu. Czasem na bukmacherkę coś wrzucę, wpłacę na zrzutki.

@ Titania  Oby w takim razie podwyżki zdarzały się jak najczęściej i jak najwyższe! Jakim samochodem aktualnie jeździsz? Jakie jest natomiast Twoje wymarzone auto?

@ dejmanoXD Aktualnie jeżdżę Renault Koleos 2007 w dieslu, na zmianę chociaż rzadziej, fiatem stilo. Co do mojej wymarzonej fury..nic innego jak Nissan 350z po tuningu. Japońska sportowa fura od dawna jest w mojej głowie jako moja wymarzony samochód na długie lata. Nie jest strasznie drogi, kto wie, może za kilka lat będzie stać na moim podwórku.

1100286232_wymarzoneauto.png.317bbdfc9ea15c8a5c3c0215365be7b2.png

@ Titania Wszystko przed nami, więc nie warto zamykać się na pragnienia te małe i te duże. Damianie, czym tak właściwie się interesujesz? Jakie jest Twoje hobby?
@ dejmanoXD Hmm, co do moich zainteresowań. Zacznę klasycznie. Sport, m.in. koszykówka, często oglądam zlepki akcji z NBA, które są wrzucane na Yt. Lubię też kolekcjonować wszelakie zdjęcia miast nocą, typu "aesthetic". Edytować je oraz wrzucać na specjalną grupę na facebooku. Budowlanka, często w pracy lubię sobie obrazować, jak dany dom będzie wyglądać po rysunkach technicznych, oraz jak ja bym go wykończył, lubię majsterkować, niestety nie mam za bardzo gdzie się wykazać, w domu jest wszystko, czego nam potrzeba. Mam bujną wyobraźnię, więc korzystam z tego, kocham tworzyć memy i pisać copypasty. Kiedyś nawet miałem swój fanpage od memów, jednak po czasie zabrakło mi weny na wstawanie ich z powodu słabego odbioru przez ludzi.

@ Titania Skoro mamy skromnego mistrza memów, to koniecznie chcę zobaczyć jakiś na koniec wywiadu! Czy z majsterkowaniem oraz budowlanką wiąże się ukończenie szkoły w tym kierunku? Na jakim etapie zakończyłeś swoją edukację? A może zamierzasz w przyszłości to kontynuować?
@ dejmanoXD Tak, przyszłość już planowałem jakoś w 2/3 klasie gimnazjum. Ukończyłem Technikum budowlane, ze zdanymi wszystkimi egzaminami zawodowymi oraz maturą. W pracy kilka osób mnie cały czas namawia, żebym szedł na studia, ze względu na to, że jestem młody i zdążę się jeszcze napracować. Nie ukrywając, myślałem już o tym od dłuższego czasu, więc jeśli bym się zdecydował, byłyby to studia informatyczne.

@ Titania Nie zawsze studia ułatwiają później życie, ale na pewno powrót do nich, nawet po 2-3 latach pracy, to jak powrót do młodości i częściowo beztroskiego życia. Ważne byś podejmował właściwe decyzje i nie żałował żadnej z nich. W jakiej dziedzinie możesz śmiało powiedzieć, że jesteś dobry? Może pod kątem bardziej naukowym?
@ dejmanoXD Nie byłem jakoś wybitnie dobry w nauce, więc to odpada. Może w dziedzinie "pisania", tak jak wyżej wspomniałem, w wymyślaniu śmiesznych i nieprawdziwych historyjek, czy też tworzenia aktualności ze świata gier. Co do copypast, nigdy nie robiłem tego na jakąś większą skalę, głównie tworzone na wykopie, lub na prywatnych grupach czatowych z przyjaciółmi, więc nie mogę tego potwierdzić, czy oby na pewno jestem w tym dobry. Jestem również dobry w marzycielstwie. :dogel:

@ Titania Nauka nie zawsze każdemu wchodzi jak słowo boże i nie zawsze staje się użyteczna w naszym życiu. Dejman, co najczęściej sprawia, że czujesz się spełniony? Jest jakaś rzecz na świecie, która zawsze, nawet jakby zabrali Ci wszystko, co posiadasz, sprawia Ci radość?
@ dejmanoXD Zdecydowanie wyjazd na działkę, z dala od miasta, ludzi, gdzie mogę w ciszy samotnie odpocząć i się wyluzować. Wiele bym dał, by mieć jakąś rzecz, która w ogóle sprawia mi jakąkolwiek radość, nie mam.

@ Titania Może jeszcze jej nie odnalazłeś lub jeszcze nie wiesz o jej istnieniu. Gdzie tam właściwie pomieszkujesz? Co możesz powiedzieć o swoim miejscu zamieszkania?
@ dejmanoXD Moje piękne, cudowne podlasie. Nie jest aż tak źle, jak to mawiają, dziura zabita dechami, czy miejsce bez internetu. Moje miasteczko znajduje się niedaleko pięknego Białegostoku, jest to Bielsk PodLASKI. Mieszkam tu od urodzenia, już nie raz chciałem się przeprowadzić do innego, większego miasta, lecz za każdym razem coś mnie tu zatrzymywało. Może to piękne ulice, gdzie większość jest w świetnym stanie, a zaraz za skrzyżowaniem jedna z nich potrafi być totalnie nieprzejezdna i można poczuć się jak w monstertrucku, który jeździ po autach? Prawdopodobnie tak. Miasto jak każde inne ma swoje plusy i minusy. Całe szczęście moje jest wolne od korków, no może trafi się jeden na cały dzień, ale to i tak dobry wynik w porównaniu do innych. Trochę ubolewam nad tym, że nie mamy kina w mieście, za to mamy dwa duże parki, gdzie każdy znajdzie sobie miejsce, w którym jest spokój i cisza, aby się wyluzować, spotkać ze znajomymi. Również nie ma problemu u nas ze znalezieniem pracy. Mamy również swój stadion, na którym co roku/2 lata są robione pokazy aut, sztuczki kaskaderskie, rozgrywają również mecze naszego klubu sportowego z okręgówką. Co do zwiedzania naszego miasta..jak wspomniałem już wcześniej, mamy dwa duże parki z muszlą potańcową, gdzie na dni Bielska są organizowane różne występy taneczne, zjeżdżają się gwiazdy głównie z disco-polo. Mamy muzeum, gromadzi zbiory dokumentujące historię regionu, na przykład eksponaty etnograficzne prezentujące życie mieszkańców okolicznych wsi, pocztówki z okresu międzywojennego oraz wytwory prac artystów ludowych z okolic Bielska. Posiadamy również rynek, na którym można kupić dosłownie wszystko oraz wyremontowany dworzec PKP.

park.jpg.709dc2436d24af712224d6e862290bdf.jpgpark.thumb.jpg.18c91f3138d01c8e19737b477b2e9ccf.jpg pkp.png.04d6a33de4747d2af7ffed5e50c99f62.png

@ Titania Wiele ciekawych miejsc się tam znajduje, a opisane przez Ciebie w taki sposób na pewno zachęcą nie jedną osobę do odwiedzenia lub wstąpienia, będąc przejazdem w okolicy. Gdybyś miał ocenić w skali 1-10 swoją pewność siebie, jaką ocenę byś sobie wystawił? Dlaczego akurat taką? Jak myślisz, co wpływa na kształtowanie pewności siebie?
 @ dejmanoXD Śmiało mogę wystawić 7. W stresujących sytuacjach na pewno trochę mi brakuje odwagi do posiadania własnego zdania. Nie jestem też osobą zamkniętą w sobie, nie lubię być w centrum uwagi, zazwyczaj nie zadaje się z byle kim, preferuję "ostrożne" dobieranie towarzystwa. Nie mam problemów z akceptacją swojej osoby. Zdarzały się również przypadki, gdy robiłem coś wbrew sobie, bo zbyt mocno w głowie siedziało myśl, "co pomyślą sobie inni?" Z czasem jakoś z tego wyszedłem, nowe relacje z wieloma, nieznanymi ludźmi, którzy pokazali mi, że nie warto przejmować się innymi, co myślą, co mówią, to jest nasze życie, to my sami decydujemy o nim. Bo kto, chciałby za kilka lat pomyśleć, że przez stres, bałeś się iść przez życie swoimi wyborami, tylko szedłeś opinią innych ludzi? Moim zdaniem na kształtowanie pewności siebie wpływa wiele czynników, między innymi sposób spoglądania na samego siebie, każdy musi znać swoją wartość, posiadać dystans do samego siebie. Jeśli mieliśmy jej brak, to trzeba nad nią długo pracować, nie jest to rzecz niemożliwa do wykonania. Jak wiadomo, wszyscy mają swoje wady i zalety, trzeba umieć je akceptować, poszerzać swoją strefę komfortu, starać się budować nowe relacje, co z pewnością dla wielu osób nie jest łatwe, starać się wykonywać rzeczy, które znajdują się za ową granicą, bo gdy nam się to uda, zauważymy, że nasze obawy przed czymś nie miały sensu i z czasem pewność siebie będzie wzrastać. Iść przez życie z uśmiechem na twarzy, a gdy ktoś nas krytykuje, przyjąć to na klatę i starać się poprawić.

@ Titania Mądrego to czasem dobrze posłuchać - tak mamy również w tym wywiadzie, we własnej osobie z dejmanem. Uważasz zatem, że jeżeli jakaś cecha jest w nas głęboko zakorzeniona, będziemy ją w stanie całkowicie zmienić, czy raczej jej pozostałości będą towarzyszyć nam przez całe życie?
@ dejmanoXD  Ciężkie pytanie. Zależy od osoby. Jedni dadzą radę przez pracę nad sobą, inni mogą szybko się zniechęcić. Wszystko jest możliwe, wystarczy tylko chcieć.

@ Titania Wierzę, że Ty, gdybyś miał zmienić taką cechę, dałbyś radę. Jakie są Twoje największe lęki? W jaki sposób się objawiają? Miewasz koszmary?
@ dejmanoXD Nie ma jakoś wielu rzeczy, które wywołują u mnie lęk. Boję się większych pająków. Również boję się tego, że umrę za wcześnie, że nie będę miał okazji przeżyć wszystkiego, nie dożyję starości, emerytury, coś w stylu "zmarnowania życia". Świadomość, że nie będzie przy mnie nikogo bliskiego, że umrę w samotności, zapomniany. Co do koszmarów: ostatni koszmar, który mi się śnił, był dawno temu. Zazwyczaj nic mi się nie śni, pustka, bez żadnych odgłosów, a jeśli się trafi sytuacja o jakimś śnie, to bardzo szybko o nim zapominam.

@ Titania Od lęków przejdźmy więc do Twojego gustu. Jakiej muzyki słuchasz oraz jakie gatunki filmowe preferujesz?
@ dejmanoXD Ja dosłownie słucham wszystko. Od rapu/hiphopu do blendów, discopolo, oraz piosenki w innych językach są również na moich słuchawkach. Nie byłbym sobą, gdybym nie uporządkował ich wszystkich. Do każdego gatunku mam zapisane playlisty, które codziennie powiększam, na youtube jak i spotify. Ostatnio wkręciłem się w słuchanie starych piosenek z lat 90. Z muzyką jestem na co dzień, jak siedzę przy kompie - słucham muzyki, jadę autem-słucham muzyki, gdy leżę znudzony, również gdzieś na głośnikach gra muzyka w domu. Dla mnie świat bez niej byłby taki szary i ponury. Odpycha mnie tylko heavy metal, dla mnie mógłby nawet nie istnieć. Co do filmów - również oglądam praktycznie wszystko, nie interesują mnie horrory, zamiast nich wolę obejrzeć jakiś science fiction. Głównie oglądam filmy sensacyjne, od czasu do czasu (jeśli mój mood jest naprawdę słaby) to sobie walnę jakiś film wojenny, lub dramat, ewentualnie oba połączone ze sobą. Pewnie większość zaskoczę, wszystkie filmy wolę obejrzeć na komputerze, rzadko kiedy zasiadam przed telewizorem.

@ Titania  Śmiało można wywnioskować, że elastyczny z Ciebie człowiek i przynajmniej łatwo się dogadać w kwestii wyboru. Poznajmy zatem jeszcze Twój styl ubierania się - w jakim czujesz się najlepiej, a który odrzucasz? Może wśród kobiet również masz swoje ulubione części garderoby?
@ dejmanoXD Co do ubioru, we wszystkim czuję się dobrze. Nie lubię jedynie ubierać się galowo, czuję się jakoś dziwnie. Wiadomo, gdy wychodzę z domu, ubieram się jak człowiek, spodnie (zazwyczaj joggery lub krótkie eleganckie spodenki), bluzka z krótkim rękawem, zegarek na łapę i przed siebie, czasem i zabieram okulary przeciwsłoneczne. Podczas spotkań ze znajomymi ubieram się bardzo luźno, wciąż dbając o wygląd (lubię dobrze wyglądać), jakieś spodnie dresowe i bluzka, wszystko adekwatne do pogody. Co do spodni - nie mam ich w jasnych kolorach albo są czarne, albo w stylu moro, a gdy mocno grzeje słońce, unikam czarnych koszulek. Co do ubioru kobiet - raczej nie mam ulubionego stroju, pasuje mi wszystko, od jeasnowych po sukienki, szorty, krótkie bluzki, jest mi to totalnie obojętne, LECZ jeśli spotkałbym dziewczynę, w krótkich czarnych spodenkach, sportowych butach, koszulce z topem, to bym zarywał od razu. :EZZ:

@ Titania Oj taki ubiór ma w sobie to coś, że zapala się inna lampka i chciałoby się znajomości z taką kobietą. Przejdźmy teraz może do innych kwestii. Masz może rodzeństwo? Ile?
@ dejmanoXD Mam, tylko starszego brata.

@ Titania Także nie za wiele Was. Ma to oczywiście swoje plusy oraz minusy. Nie znamy natomiast jeszcze Twoich ukrytych pragnień. O czym marzysz?
@ dejmanoXD Ja jestem marzycielem, pewnie przesadzę, a co mi tam. Marzą mi się wakacje w Dubaju. Spacerowanie najbogatszymi ulicami miasta, oglądanie sportowych fur. Marzy mi się świetnie płatna praca na stałe, duża kochająca rodzinka, brak problemów ze zdrowiem, koniec epidemii i zero konfliktów na świecie. Znieczulica ludzka niech zniknie na zawsze, w Afryce i nie tylko, żeby zniknęły problemy.

@ Titania Proste, a zarazem piękne marzenia, bo pokazuje to, że nawet tutaj myślisz o innych. Gdybyś mógł zatem ustanowić jedno prawo na cały świecie, czego ono by dotyczyło?
@ dejmanoXD Może nie ustanowił nowego, a jedynie co to zmienił. Moja opinia na temat zabójstw jest taka - ludzie, którzy dokonali morderstwa z premedytacją, powinni mieć o wiele surowsze kary, o ile nie karę śmierci. Siadanie po pijaku i spowodowanie wypadku również powinno być surowo. Wiele razy się słyszało, że to jakiś kierowca zabił dwie czy trzy osoby i dostawał za to z 10-15 lat? Co to jest? Kpina po prostu. Reasumując - za planowane zabójstwa karać najsurowiej jak się da, do siadania po pijaku za kierownicą również, a najlepiej zabierać auto i wsadzać do więzienia na jeszcze dłużej.

@ Titania Po części się z tym zgodzę, bo dlaczego inni mają płacić tak wysoką cenę, jaką jest życie, za czyjeś błędy. Przejdźmy zatem do części wirtualnej naszego wywiadu. Damian, powiedz nam, jak wyglądała Twoja historia od samego początku - jak znalazłeś się na katujemy?
@ dejmanoXD To długa historia, ale wszystko dla Ciebie i wywiadu. Postaram się to napisać jak najkrócej. To było jeszcze przed katujemy, serwer Gosi i Zawiszaka był na innej sieci, tam odwoływałem się od bana za czitowanie, gdzie właśnie Gosia mnie rozpisywała i banowała (gorące pozdrowienia dla Gosi :EZZ:) ale udało się pozostać czystym, screeny z odwołania do dziś mam na pamiątkę hehe. Po tej akcji przestałem grać na dd2, miał on swoje wzloty i upadki. Po kilku miesiącach postanowiłem odszukać ten serwer, na szczęście udało mi się znaleźć IP, zobaczyłem, że był na katach, więc bez myślenia postanowiłem wbić na rejony i powróciłem do grania na serwerze.

@ Titania Nie zawsze bany przynoszą złe wspomnienia i emocje. W tym przypadku można rzec, że skończyło się to z uśmiechem an twarzy, aż po dziś dzień. Co spodobało Ci się wtedy na sieci najbardziej (o ile pamiętasz), a co podoba Ci się teraz w szczególny sposób?
@ dejmanoXD W tamtych czasach nie bardzo uczestniczyłem w życiu forum, jedynie co to udzielałem się rzadko w działach serwera, więc nie zwracałem uwagi. Dziś to ludzie, którzy tutaj siedzą, wszyscy są przyjaźnie nastawieni do nowych, aktualny wygląd forum oraz to, że cały czas jest ulepszane. Serwery są dopracowane i zadbane non stop, jest z kim popisać na czacie, można poczytać fajne artykuły, co miesiąc dostajemy konkursy o topkę z fajnymi nagrodami. Z niektórymi można naprawdę dobrze spędzić czas w gierce.

@ Titania Tak samo, jak Ty cieszymy się z każdej z tych rzeczy i mamy nadzieję, że będzie tak zawsze, albo tylko lepiej! Powiedz, od jak dawna w ogóle tu jesteś oraz która to Twoja sieć, na której zatrzymałeś się na dłuższy czas?

@ dejmanoXD  Jeśli dobrze pamiętam, to już od początku 2017roku? Chyba tak. Katujemy, jest to moja czwarta sieć. Niestety na każdej poprzedniej działy się straszne dymy albo zostały posprzedawane i właściciele się pozmieniali, z tego powodu odchodziłem i ja. Kolejne po prostu się rozpadały.

@ Titania Niestety w taki, a nie inny sposób sieci właśnie kończą. Mimo wszystko dobrze, że katujemy, wciąż istnieje! Skąd właściwie wziął się Twój nick? Domyślam się, że może mieć związek z Twoim imieniem, czy tak właśnie jest? Jak długo używasz już obecnego nicku?
@ dejmanoXD Zgadza się, nick jest związany z moim imieniem. Podczas całej "kariery" zmieniałem go kilka razy, począwszy od "D3IMaN" po kilku latach gry, stwierdziłem, że go odświeżę. Następnie było to "Dejman." & "DEjMAN;^)" lecz i to szybko mi się znudziło, wolałem, aby był on jakiś dłuższy (zwłaszcza na killfeedach), więc w 1.6 grywałem na nicku dejmanO używając 32 zer. Po przejściu na csgo stwierdziłem, że go skrócę, bo na steamie mi się czesto bugował. Aktualnie nick dejmanoXD mam około kilku miesięcy. Wiele osób mnie pyta, po co mi XD w nicku? Wiadomo, w csie jest wielu graczy i każdy gra na swój sposób. Na lubię pograć w chaotycznym stylu, przez co ludzie się śmieją, więc XD służy właśnie w tym celu. Drugi powód jest taki, że jestem "zazwyczaj" hehe, radosnym chłopakiem.

@ Titania Dobrze, że mamy takiego radosnego chłopka w naszych szeregach, który również dzielnie daje sobie radę na serwerach. Przypomnij pozostałym, jakie dotychczas miałeś tutaj rangi oraz na której czułeś lub czujesz się najlepiej?
@ dejmanoXD Pierwszą moją rangą tutaj był admin na dd2#2 @ pejterek . Po kilku miesiącach dostałem się na posadę UBT 1.6. Po UBT był admin na serwerze Gosi, szybko jednak straciłem zapał do gry i przez kilka miesięcy byłem samym vipem. Po przerwie dostałem się na Admina Only Deagle, później znów wróciłem na UBT 1.6. Jako, iż serwera Gosi już nie ma, postanowiłem wykazać się na innej randzie, w między czasie zrezygnowałem również z Admina Only Deagle i złożyłem podanie na Typera, a następnie na MultiAdmina. Myślę, że najlepiej czułem się w UBT i Typerze. Z 1.6 mam już styczność od ponad 9/10 lat, więc z demkami i screenami nie miałem w ogóle problemów. Co do Typera, na bieżąco śledzę esport, drużyny oraz transfery, mam dużą wiedzę o tym.

@ Titania Fajnie, że urozmaicasz swoje stanowiska, bo dzięki temu masz dryg do każdej posady. Myślałeś o tym, aby pójść o krok dalej i złożyć podanie na moderatora?
@ dejmanoXD Oj tak. Zmienił się styl, doszły serwery to i ludzie przyszli. Chciałem pomóc, ale po zobaczeniu Twojego podania i @ Asuna  jakoś mi się odwidziało moje przyjęte podanie, stwierdziłem, że są lepsi kandydaci ode mnie. Namawiało mnie też kilka osób do tego, ze względu na moją aktywność i sam fakt, że jestem znany i lubiany, lecz to nie zmieniło mojego zdania. Postanowiłem, że pomogę w inny sposób, głównie serwerom i postanowiłem złożyć podanie na MA. Nie ukrywam, że wszystkie moje posady na jakich byłem dotyczyły serwerów, a bardzo chciałem się wykazać w kwestii "forumowej", gdyż nie raz już byłem na takich rangach, jak i wyższych.

@ Titania Mimo wszystko rekrutacja wciąż otwarta, więc myślę, że nie tylko ja, ale również pozostali użytkownicy liczą na Twoje podanie, bo nadajesz się bez wątpienia na to stanowisko! Gdybyś mógł zdegradować oraz awansować wybraną osobę na forum, kto by to był i dlaczego?
@ dejmanoXD Niestety na kolejne podanie z mojej strony jest za wcześnie. Co do degradacji..ciężkie pytanie, gdyż nie mi decydować, aczkolwiek uważam, że wszyscy ciężko zapracowali na swoje stanowiska. Każdy stara się na swój sposób i nikomu nie można zarzucić, że jest leniwy. Z administracji nikogo bym nie degradował, z rang serwerowy w ostateczności byłby to niestety @ Kociamber . Co do awansu, tu jest taka sama sytuacja, nikt z tych niższych rang nie wyróżnia się zbytnio czymś specjalnym, aby zasłużył na wyższą rangę.

@ Titania Okres wakacyjny płata figle i wyzwala dusze do szaleństwa, jednak czekamy na zwiększenie ruchu na katach. Każda opinia jest cenna, więc kto wie, jak Twoja wpłynie na dalsze losy. W jakie gry jeszcze pogrywasz, prócz counter strike’a?
@ dejmanoXD Czasem odpalam valoranta, dla zabicia czasu. Lubię pograć sobie w mta, od czasu do czasu odpalam Pumela albo Hitmana. Na pewno pograłbym w inne tytuły, ale jestem zbyt leniwy i nie chce mi się czekać aż "większe" gry mi się ściągną.

Valorant Beta Drops Extended to All Twitch Streamers – Gamactica News

@ Titania Przy prędkościach, jakich serwują nam niektórzy dostawcy internetu, wcale się nie dziwię. Masz swoją ulubioną gierkę, zarówno z lat wczesnej młodości, a nawet dzieciństwa oraz taką, w którą gra, sprawia Ci aktualnie najwięcej radości?
@ dejmanoXD Mam. Jak byłem mały, lubiłem grać w "Jacked", w której były organizowanie nielegalne wyścigi uliczne na motorach, a przez całą trasę były do zdobycia różne bronie, którymi dało się zrzucić kierowcę z motoru. Kolejną była gra przeglądarkowa Scooby Doo, w której musieliśmy rozwiązywać zagadki. Co do aktualnej, która sprawia mi radość, jest csgo, tak wiem, że to nierealne. Po prostu ją lubię, za sam tryb gry, oraz to, że można dzięki niej zarobić poprzez obstawianie meczów, a ze znajomymi potrafi zabijać nudę na wiele godzin.

@ Titania Counter strike, ma jednak w sobie to coś, że łączy ludzi na długo i stwarza wyjątkową atmosferę. Może sam również poznałeś osoby w tej grze, dzięki którym Twoje życie w jakiś sposób się zmieniło lub poznałeś je po prostu osobiście?
@ dejmanoXD Przez moje csowe życie przewinęło się sporo ludzi, czasem Ci lepsi, czasem gorsi. Z niektórymi mam kontakt nawet po kilku latach, a z innymi chciałbym go odbudować. Śmiało mogę powiedzieć, że tak. Granie z tymi samymi ludźmi przez kilka lat, spędzanie z nimi mnóstwo czasu, sprawiało, że traktowałem ich jak kolegów z podwórka. Wspólne robienie zespołów, przydzielanie roli, uczestniczenie w małych turniejach, to było coś. Trochę szkoda, że cs 1.6 powoli umiera, ludzie się starzeją, chęci do gry znikają, ekipa się rozpada. Niestety nie miałem wiele okazji, żeby poznać ich na żywo, prócz takiej jednej dziewczyny, ale to było z 4 lata temu. Dzisiaj nie mamy kontaktu i zapomniałem nawet jak wygląda. Mam wrażenie, że kiedyś łatwiej się poznawało ludzi z gier, tworzyło się jakieś więzi, teraz to trzeba uważać, bo można bardzo źle trafić.

@ Titania  Niestety jest w tym sporo prawdy, a ufanie nieodpowiednim osobom często kończy się marnym skutkiem nie tylko dla nas. Czujesz się bezpieczny w sieci? A może ciągle obserwowany i mający wrażenie, że gdzieś ktoś śledzi każdy Twój ruch?
@ dejmanoXD Na szczęście nigdy nie miałem z tym problemu i prawdopodobnie nie będę miał. Owszem, czuję się bezpiecznie. Nie udostępniam zbyt wielu informacji w internecie, dzięki którym ludzie mogliby mnie śledzić. Dlatego też trzeba niestety uważać, co mówi się i podaje w internecie, w nim nic nie ginie.

@ Titania  Niestety szczera prawda - w Internecie nic nie ginie. Jaka jest najmniej przyjemna sytuacja, której właśnie w Internecie doświadczyłeś oraz ta, którą w szczególnie dobry sposób pamiętasz?
@ dejmanoXD Kilka lat temu była taka jedna sieć serwerów, gdzie rządził taki Oxygen. Stary chłop, około 30 lat na karku. Tam sprawowałem funkcję AC. Dzień jak każdy inny, oglądanie demek, sprawdzanie screenów. Ten dzień zapamiętam jako ten pechowy. Pamiętam, że wyleciałem z sieci z banem na forum oraz z serwerów, właściciel sieci wszystkim wmawiał, że czitowałem na ich serwerach, ze względu na blokadę, którą dostałem. Miałem wszystkie dowody na swoją niewinność, dużo osób je zobaczyło, sam właściciel sieci miał to gdzieś i jeszcze bardziej po mnie cisnął. Po ponad roku odezwali się do mnie ludzie z tamtej sieci i namawiali mnie, abym napisał apelację o unbana i wyjaśnił wszystko jeszcze raz. Powstała nawet ankieta na ten temat. Głosy na odbanowanie miały mega przewagę, więc małymi kroczkami zbliżaliśmy się do sukcesu, otrzymałem mega poparcie użytkowników, niestety nie trwało to długo. W momencie, gdy Oxygen zauważył to, zaczął logować się anonimowo (z panelu ACP) na konta użytkowników, którzy przez ponad 5 lat nie wchodzili na forum. Oczywiście, my to zauważyliśmy, weszliśmy naszą grupką do junior administratorów, niestety oni nie mieli pojęcia, o co w tym chodzi i sami byli zszokowani. Koniec końców ankieta została usunięta z bólu tyłka właściciela i ban nie został zdjęty, a on sam nadal niszczył mi opinię. Wiele sytuacji uznaje za te dobre, ciężko będzie wybrać. Mimo wszystko tamta sytuacja, którą opisałem wyżej, miała swoje plusy, na przykład takie, że wiele osób się ze mną stawiało, nawet Ci, którzy mnie za bardzo nie znali. Mimo tych złych opinii postanowili utrzymać ze mną kontakt i nadal wspólnie grać.

@ Titania  Nie miałeś łatwo, bo oskarżanie innych, a raczej wybronienie się z tego, nie jest łatwym zadaniem. Jest jakaś rzecz, która drażni Cię w środowisku wirtualnym? A może jest jakaś, która Ci się szczególnie podoba?
@ dejmanoXD Oj jest. Community csa i nie tylko jest niestety bardzo toksyczne, dlatego też nie lubię grać przeciwko Polakom. Tyle razy też ktoś z nas słyszał, że ktoś komuś coś ukradł, nie toleruje totalnie złodziei, oszustów. Nie tylko gry mnie drażnią, pisanie z niektórymi osobami, które używają skrótów, nie wiem po co, typu "TB/CB', popełniane błędy ortograficzne. Nie trawię też "baiterów, trolli", którzy celowo publikują denerwujące komentarze, opinie na forach dyskusyjnych. Są też plusy. Dzięki internetowi można zdobyć duży rozgłos i komuś pomóc, czy to o zaginięciu osoby lub udostępnieniu zrzutki, która po tym trafia do większej liczby odbiorców.

@ Titania W takich celach jak pomoc, jak najbardziej szanuję i doceniam, że ludzie potrafią się w najmniej oczekiwanych momentach zrzeszyć i razem pomóc. Powoli będziemy zbliżać się do końca, jednak powiedz jeszcze na końcu, czy zdarzyło Ci się kiedykolwiek udawać w Internecie kogoś, kim nie jesteś?
@ dejmanoXD Nie jestem osobą zakompleksioną, więc nie. Domyślam się, że jest to męczące i bezcelowe, prędzej czy później prawda wyszłaby na jaw. Nie byłbym w stanie podawać się za kogoś, tym bardziej udawać inną osobę. Wiadomo, w internecie można być każdym, ale udawanie kogoś innego nie sprawia żadnej przyjemności, chyba że jest to chwile. Przecież to generuje jeszcze więcej napięcie i wewnętrzny konflikt. Wolę przypodobać się i być lubiany jako ja. To marnowanie czasu, by zdobyć czyjąś akceptację.

@ Titania Właśnie takiej odpowiedzi od Ciebie oczekiwałam! Myślę, że szczerość to podstawa i za to najbardziej docenią nas inni. Na koniec mam dla Ciebie zabawę. Podam Ci nicki 5 użytkowników, a Ty przypasujesz do nich postać fikcyjną, co Ty na to?
@ dejmanoXD Nie ma problemu.

@ Titania  Gosia
@ dejmanoXD Do Gosi idealnie pasuje Lara Croft.

@ Titania @ ElementaR
@ dejmanoXD Obeliks.

@ Titania @ visek
@ dejmanoXD Sid z Epoki Lodowcowej.

@ Titania Karcok
@ dejmanoXD Superbohater.

@ Titania I na koniec @ Rudzia
@ dejmanoXD Hermiona Granger

@ Titania  Wiele z nich pasuje idealnie! Ciekawe, czy po tym wywiadzie zaczną się utożsamiać z naszymi postaciami. Damianie, niestety (lub stety) to już koniec naszej wycieczki po Twojej części baszty. Chciałbyś na koniec kogoś w wyjątkowy sposób pozdrowić lub powiedzieć kilka słów od siebie?
@ dejmanoXD Tak. Ślę gorące pozdrowienia do: @ ElementaR  - kumpel z arenek, Karcok - świr z mmów, @ VanillaSkyAvB.  - mój ulubiony wróg w pummelku, @ kajoj17  - kolejny świr, tyle, że z OM, Gosia, @ Rudzia , @ kxyzu , @ Asuna @ LEGENDAR  i @ Junior  - Was również pozdrawiam, oraz wszystkich użytkowników na forum. Na końcu ślę pozdrowienia również do Ciebie, Monika.

@ Titania Dziękuję w takim razie za pozdrowienia i mniej lub bardziej męczący wywiad. Do zobaczenia na forum!

@ dejmanoXD Również dziękuję za przeprowadzenie wywiadu, z tak nudną osobą, którą jestem ja. :EZZ:

linia-ruchomy-obrazek-0268.gif.43e117619c9a6ab99f17d9822983c9ce.gif

• Lubię to! 6
  • Uwielbiam 13
Opublikowano
4 minuty temu, Titania napisał:

@ dejmanoXD Sid z Epoki Lodowcowej.

Mlecyk?
Ostatni w tym sezonie!

A tak na serio to porządna robota @ Titania . Dużo rzeczy o naszym MA można się dowiedzieć!

Jednak nie jesteś nudziarzem @ dejmanoXD .  Sporo rzeczy dopiero z tego wywiadu się o Tobie dowiedziałem bo tak to jesteś baaaardzo cichutki na TeamSpeaku :Kappa:

• Legenda
Opublikowano

Czy tylko mi ten wywiad wydaje się taki bekowy?

Kiedy wchodzisz w niego i widzisz nazwę "wywiad z dejmanxD" to xD pasuje tak dobrze do tego :beka:

Świetna robota jak zawsze Moniko! :pepelove:

• Lubię to! 1
  • Haha 3
  • Uwielbiam 1
  • Legenda
Opublikowano

Miło czyta się o osobie, która na co dzień za wiele o sobie nie mówi. 

Cytat

gorące pozdrowienia dla Gosi

Również pozdrawiam, przynajmniej z perspektywy czasu dobrze się to wspomina :D 

Kawał dobrej roboty u obu stron.

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 2
  • Legenda
Opublikowano

Matko jedyna, wywiad, a czyta się jak książkę. 😂

350z, też marzyłem, mógłbym kupić, ale spalanie odpycha. Fajnie w końcu trochę poznać. 

Dobra robota. :) 

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
  • Donator
Opublikowano
12 godzin temu, Titania napisał:

Również dziękuję za przeprowadzenie wywiadu, z tak nudną osobą, którą jestem ja.

Po tym wywiadzie powiedział bym coś wprost przeciwnego gdyż dowiedziałem się sporo ciekawych rzeczy na twój temat a w niektórych tematach powiedziałbym, że warto Cię naśladować.

A co do wywiadu to jak @ Titania zrobi wywiad to trzeba zrobić popcorn i dwa drinki zanim siądzie się do czytania. Mega robota !

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
  • Katowicz
Opublikowano
Cytat

mój ulubiony wróg w pummelku,

:< ogrywasz zawsze we wszystkim :c

Kurcze długi czas się zabierałam aby przeczytać ten wywiad, bo jest długi a ostatnio nie miałam sił na czytanie, ale za to wyczerpujący i wiele się dowiedziałam o naszym @ dejmanoXD :D Wywiad kozak! Kawał dobrej roboty! :pepelove:

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.