Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Donator
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

wywiadd.png.3a6ba470b99f798dcde68486dcd8a4c9.png

Witam Wszystkich i zapraszam do przeczytania wywiadu z @ NieRycz .

Prowadząca - @ Kolorowa1x1

Odpowiadający - @ NieRycz

K:Hej.Czy masz ochotę odpowiedzieć na parę pytanek do wywiadu? 

N:Siemka, no pewnie. Mogę przynajmniej spróbować :default_biggrin:.

K:Super! Na początek opowiedz nam coś o sobie, jak się nazywasz, ile masz lat, gdzie mieszkasz, takie podstawowe informacje.

N:A więc tak. Mam na imię Daniel, rocznikowo w styczniu wybiło mi 22 lata, aktualnie mieszkam w Niemczech w Dolnej Saksonii, a w Polsce jest to woj. podkarpackie. Na co dzień prowadzę swoja działalność związaną z budownictwem.

K:Długo już tam pomieszkujesz? Odczuwasz jakieś różnice pomiędzy życiem w Polsce a za granicą?

N:Prawie dwa lata, a dokładnie to 608 dni, oczywiście z przerwami. W miarę możliwości staram się jednak wracać do ojczyzny, robiąc sobie jakieś „wakacje” od czasu do czasu. 
Tak, a mianowicie to inne postępowanie ludzi, inna mentalność, a z tego, co ja najbardziej odczułem to znacznie tańsze życie, oczywiście nie przeliczając EURO na PLN. Dajmy przykład przy zakupie 1l paliwa. Minimalna płaca w DE jest to coś ok. 10 EURO, a w PL. jest to ok. 20 PLN, przy czym w Niemczech średnia cena benzyny to 1,25 EURO, a w Polsce 4.67 PLN. Czyli wynika z tego, że Niemiec zarabiający 10 €/h jest w stanie kupić 8 l paliwa, a Polak przy zarobku 20 zł/h tylko 4,2 l.

K:A planujesz tam zostać na zawsze czy jednak kiedyś wrócisz? Wspomniałeś o prowadzeniu swojej działalności czy mógłbyś rozwinąć temat?

N:Na chwilę obecną ciężko powiedzieć, ponieważ obecna sytuacja „pandemia” tylko wszystko utrudnia. Mogę tylko powiedzieć, że planowałem przed 2022 r. wrócić już na stałe do Polski. Jasne, krótko mówiąc zajmujemy się remontami mieszkań, najczęściej są to mieszkania do 60m2. Z prac, które wykonujemy, są to nowe tynki, glazura oraz sucha zabudowa.

K:No tak... teraz wszystko kręci się wokół pandemii. Miejmy nadzieję, że szybko wygonimy to cholerstwo. Czyli można Cię polecać na forum do remontów:cryingg:. Mam jeszcze inne pytanie opowiedz,  jak to się stało, że znalazłeś się na Katujemy? 

N:Tak dokładnie, dla forumowiczów znajdą się jakieś rabaciki haha :default_biggrin:.
 Prawdę mówiąc, to przypadek, po prostu wpisałem w wyszukiwarce Counter-Strike 1.6 serwery, wybrałem pierwszy lepszy serwer i tak się tutaj znalazłem. Bardzo mi się tutaj podoba i mam nadzieję, że zostanę z tą siecią  jak najdłużej.

K:No to nic tylko korzystać :cryingg:. Co do szukania, to widzę, że mamy ten sam  sposób szukania sieci :default_happy:.  A czemu wybrałeś serwer DD2#2 był to czysty przypadek czy może przypadł Ci bardziej do gustu niż DD2-1?

N:To akurat przypadek, na DD2#1 nawet jeszcze nie zawitałem i chyba tak zostanie, ponieważ bardzo mi się spodobał DD2 #2. Atmosfera, jaka na nim gości, słodkie głosy kobiet podające info :cryingg:, a najlepsze jest to, że można pograć i się pośmiać jednocześnie.

K:To prawda panuje tam przyjazna atmosfera. A jak Ci się podoba na stanowisku admina? Czy masz jakieś kłopoty? Jak współpraca z innymi adminami?

N:Jest naprawdę spoko, cheaterów już się nie spotyka tak często, jak dawniej, więc nie ma aż tak wiele pracy... Kłopotów raczej nie mam żadnych no, chyba że z alkoholem, ale to nie o tym mowa haha. Żartuje oczywiście. Współpraca dobrze się układa, ale nie mam sporego kontaktu z pozostałymi administratorami, ponieważ jestem jeszcze mało znany na tej sieci. Chciałbym bardzo podziękować @ Titania za cenne wskazówki :serduszko:.

K:Chyba mamy ten sam problem z alkoholem, jak się skończy:cryingg:.  A tak jak już jesteśmy przy tym temacie, to wolisz piwko czy coś mocniejszego??

N:Jagermeister życiem Jack Daniel's nałogiem, gdy go spożywam czuje się jakbym, był Bogiem :cryingg:. Za piwem to raczej nie przepadam jak już to Tyskie ewentualnie jakiś Desperados.

K:Jak Tyskie to tylko z sokiem:default_biggrin:. Opowiedz nam jeszcze o swoich zainteresowaniach, jak spędzasz swój czas wolny?  

N:Jedyne czym ostatnio się interesuję to kryptowalutami, kiedyś to była jeszcze siłownia i lekkoatletyka, ale z braku czasu musiałem to wykluczyć. Czasu mam bardzo mało, codziennie z pracy wracam o godzinie 19, więc trzeba zjeść jakąś dobrą kolację, wykąpać się, no, a potem zostaje mi czas na swoje sprawy, między innymi Counter-Strike, lub właśnie wcześniej wymienione krypto.

K:Kryptowaluty? Dawaj coś więcej na ten temat! :default_biggrin:

N:Jestem świeży w tym temacie, dopiero rok mija, odkąd zacząłem się tym interesować, ale własnych doświadczeń, które nabyłem, to mogę powiedzieć, że warto jest w to zainwestować jakieś pieniądze. Moim zdaniem jest to przyszłość. Oczywiście wcześniej warto dowiedzieć się, o co w tym w ogóle chodzi, ale w internecie jest masa informacji na ten temat.

K:Okey, na sam koniec mam jeszcze 5 pytań do Ciebie. 

1.Czy miałeś kiedykolwiek do czynienia z językiem migowym??
2.Czego wczoraj nauczyło Cię życie?
3.Ile razy dziennie sprawdzasz pocztę elektroniczną?

4.Gdyby karma wróciła do Ciebie, czy pomogłaby Ci, czy też Cię skrzywdziła?

5.Czy trzymasz się czegoś uporczywie, co powinieneś zostawić?

N:  

1.Jak do tej pory jeszcze mi się nie zdarzyło .

2.Że warto jest poczekać, żeby nie podejmować decyzji pod wpływem emocji.

3.Myślę, że na spokojnie 5 razy, a nawet i więcej.

4.Aniołem nie jestem, ale myślę, że więcej zrobiłem dobra niż zła. Karma chyba jednak by mi pomogła.

5.Tak, są to pewne nawyki, które nabyłem za młodszych lat, ale nie chcę rozwijać tematu.

K:Serdecznie dziękuję za poświęcony czas, życzę Ci samych sukcesów na Daście oraz jak najmilej spędzonego czasu na tej sieci. Chciałbyś może kogoś na koniec pozdrowić?

N:Również dziękuję, miło było. Jasne chciałbym pozdrowić całe forum bez wyjątków, całą naszą administrację oraz wszystkich użytkowników Katujemy.eu . Mega szacun dla @ Titania , oby więcej było takich osób na forum. Tobie @ Kolorowa1x1 jeszcze raz bardzo dziękuję za wywiad, który mam nadzieję, się wszystkim spodoba i za to, że postanowiłaś wybrać akurat  mnie, dla mnie to zaszczyt. Pozdrawiam wszystkich - @ NieRycz :UmPikaOla:

Jest to mój pierwszy wywiad. Zapraszam do zostawienia pozytywnych i negatywnych opinii.

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 6
  • Zasłużony
Opublikowano

Dobra robota, ale do dwóch rzeczy się muszę doczepić :/

Wywiad był za krótki. Czytało się go przyjemnie, ale za mało. I kolory możnaby zmienić na trochę ciemniejsze, bo nie wiem jak innych, ale mnie odrobinkę boli w oczy.

Tak, czy inaczej, jak mówiłem dobra robota <3

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Jak na pierwszy twój wywiad to dobra robota! Zmieniłbym trochę kolorki bo kują w oczy a takto poza tym wszystko pięknie 

• Legenda
Opublikowano

Jestem zwolenniczką dłuższych wywiadów. @ NieRycz jeszcze pewnie mógłby nas czymś zaskoczyć, a tutaj już koniec :c Przydałoby się jeszcze pokombinować z dobieraniem kolorów, tak jak wspomniał wcześniej Bulbo. Czyta się to super, podoba mi się wprowadzenie pięciu pytań, czegoś takiego jeszcze nie widziałam, a zawsze można dowiedzieć się o kimś paru ciekawostek, które nie były poruszone. Plusik i czekam na następny jeżeli będziesz miała w planach częściej się udzielać w redakcji :default_happy:

@ Bulbuś jeszcze sobie pomarudzę :D 

• Lubię to! 1
  • Wrr 1
  • Uwielbiam 2
  • Legenda
Opublikowano

Wywiad niestety krótki i pojawiają się błędy. Czcionka również gryzie w oczy - przesadzona wielkość przede wszystkim, ale również kontrast kolorów. Fajne natomiast jest 5 ostatnich pytań oraz swoisty charakterek całości. Jak to się mówi - pierwsze koty za płoty, więc myślę, że teraz będzie już tylko lepiej. :stonks:

Duży plus za chęci!

@ NieRycz dzięki za dobre słowo :peepolove:

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 1
  • Zasłużony
Opublikowano

Mega plusik za chęci! Wywiadzik spoko, jednak jak już każdy wspomniał, zdecydowanie za krótki, ale wiadomo każdy od czegoś zaczyna. Jak zobaczyłam rozmiar tej czcionki to od razu przypomniały mi się czasy liceum jak pisałam większymi literami oby tylko był tekst na minimum 2 strony XD

Trzymam kciuki, aby następne były lepsze!  :peepolove:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.