Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

wywiad2.png.5dc946136f0101209a792e2163072bdd.png

z @ pejterek

PODSTAWOWE CIEKAWOSTKI

IMIĘ: Piotrek

ORIENTACJA SEKSUALNA: Heteroseksualizm

STAN CYWILNY: Kawaler

NUMER BUTA: 45

WZROST: 189 cm

ZAROST: Tak, lekki

PREFEROWANY ROZMIAR MISECZKI: B/C

ULUBIONY ALKOHOL: Wódka stock

55.png.3e2bf1ea43a4f34598ef4abea71908ac.png

T: Witajcie! Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić właściciela serwera only dd2 #2 cs 1.6 oraz członka UB:Team cs 1.6, a jest to nikt inny jak pejterek! Cześć. Jako iż łączy nas jedna wspaniała rzecz, jaką jest, jeden z lepszych serwerów sieci katujemy, powiedz nam, jak udało Ci się osiągnąć tak wysoki poziom oraz sprawić, że serwer cieszy się takim powodzeniem?
P: Cześć, dzięki za możliwość uczestniczenia w wywiadzie. :D Jeżeli chodzi o serwer, to na pewno nie jest to tylko moja zasługa, tylko też Dawida. Razem działamy nieprzerwanie od początku 2017 roku, a to, że na serwerze jest tyle graczy, zawdzięczamy faktowi, iż dd2#2 ma już ponad 3 i pół roku. Wielu z obecnych graczy i nawet adminów gra tutaj ponad rok, czasami nawet dwa.

T: Jak zatem początkowo prosperował serwer? Czy wiedzieliście, że będzie mieć taki potencjał, czy miał to być zwykły serwer, który niczym nie różnił się od innych dd2?
P: Początkowo mieliśmy własną sieć i zainwestowaliśmy w serwer trochę więcej pieniążków, przyszli ludzie, których udało się zatrzymać i tak naprawdę serwer od ponad 3 lat jest w ścisłej czołówce Polski. Wiadomo, że czasami są lepsze okresy, a czasami gorsze. Jednak nigdy nie spadamy poza pewien poziom. Przez pewien czas nawet trzymaliśmy miano "top1 serwera w Polsce "

T: Małe sukcesy są szczytem do kolejnych. Oby serwer utrzymywał się zawsze w topce z jak najlepszą atmosferą. Jak oceniasz poziom administracji sprzed 3 lat oraz aktualnie? Czy są jakieś rzeczy, których Ci brakuje wśród osób sprawujących tę funkcję?
P: Dziękuję, co do pytania to jest ono dosyć ciężkie. Nie chciałbym o nikim źle mówić, ale pamiętam, że cała administracja (z małymi wyjątkami) była, ze sobą zawsze zżyta. Ja też chętnie rozmawiam z adminami i ich słucham, więc w jakiś sposób łapiemy ten kontakt. Na ten moment nie jestem w stanie znaleźć rzeczy, której by mi brakowało. Traktujemy się jak taką małą "rodzinę". Czego mam nadzieję, sama doświadczasz.

T: Mała grupa osób po pewnym czasie staję się nam tak bliska, że jest dla nas jak druga rodzina. Czy myśleliście z Dawidem kiedykolwiek o rozszerzeniu swojego bytu o kolejne serwery cs 1.6, a może CS:GO? Jeżeli była lub miałaby miejsce taka sytuacja, jaki byłby to serwer i dlaczego?
P: Swojego czasu mieliśmy z Dawidem inne serwery cs1.6. Nie pamiętam, ile ich dokładnie było, ale na pewno był 4maps, dwukrotnie bf i jb. @ GrandMaster działał przez pewien okres w csgo, jednak ja na to nie miałem ochoty. Jeżeli chodzi o csa, to jestem tradycjonalistą. Nowy serwer? Jakby miało coś powstać, to z pewnością byłby to ładny DM na 32 osoby.

T: Może jeszcze kiedyś w przyszłości pokusicie się razem o takowy serwer, jednak dla 1.6 ciężko o świetlaną przyszłość. Wiemy, że aktualnie masz 19 lat, a czynnie na sieci z serwerem działasz od 3 lat. Czy potrafiłbyś wskazać początki swojego majsterkowania przy serwerach oraz jak aktualnie oceniasz swoje doświadczenie pod tym względem?
P: Nie wykluczam takiej opcji. Hm, to dosyć niecodzienna sytuacja, bo złożyłem kiedyś podanie na opiekuna serwera i zostało przyjęte. Ku mojemu zdziwieniu dostałem od razu dostęp do FTP serwera i usłyszałem hasło "baw się". Nie uważam, że jest to najlepsza rzecz, jaka można zrobić, ale dzięki temu nauczyłem się dosyć szybko korzystać z FTP, jestem typowym samoukiem. Co do moich "umiejętności" to ciężko mi się wypowiadać na ten temat, nie ja jestem od oceniania :D

T: Czasami po prostu rzucenie na głęboką wodę uczy bardziej niż niejeden mistrz. Jesteś w stanie określić przybliżony czas swojego zapoczątkowania z FTP? Tym samym może pamiętasz, kiedy po raz pierwszy zagrałeś w samego counter-strike’a?
P: Pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie od końca. :D Nie pamiętam, kiedy zacząłem, ale pamiętam okoliczności. Byłem u kolegi, okres wczesnej podstawówki. Pokazał mi fajna strzelane i pamiętam, że instalkę przesyłał mi na Skypie xD. Co do FTP to małymi kroczkami się uczyłem, o ile ktoś się nie bawi w pisanie lub przerabianie pluginów, to jest to stosunkowo proste, mimo że nie wygląda. Po tygodniu/dwóch mogłem się poruszać po nim bez problemu.

T: Nie było zatem problemów z przyswojeniem nowości. Co najbardziej irytuje Cię wśród społeczności grywającej na serwerach counter strike?
P: Niestety ludzie, którzy mają przeświadczenie bycia w ciągłej racji. Nawet teraz, mam z tym problem. Pomimo iż niektórzy są dorośli, to potrafią się zachować, jakby ktoś im zabrał śniadanie na przerwie szkolnej. Jak bym miał wymienić druga rzecz, to nie rozumiem, dlaczego prawie każdy facet zacznie komentować grę dziewczyny na serwerze, jakby to było święto.

T: Niestety nie wyeliminujemy niektórych cech społeczeństwa i czasami tylko odpowiednie nastawienie czy twarda ręka sprawiają, że jest poprawa. Jacy ludzie według Ciebie najczęściej grywają w cs? Uważasz, że panuje jakiś stereotyp co do tego poglądu, czy nie ma to najmniejszego znaczenia, bo można spotkać dosłownie każdy typ człowieka?
P: Szczerze mówiąc, chyba każdy może grać w csa. Wiele osób na przykład z mojego serwera, gra po to, żeby rozmawiać ze sobą. Często przewijają się rozmowy na temat pracy, domu czy też nawet rodziny. Community csa jest pod tym względem piękne.

T: Wariaty i pozytywne mordeczki w tym wirtualnym świecie również się pojawiają. Co według jest najtrudniejsze w pracy jako członek UB:Team? Czy zdarzyło Ci się kiedykolwiek popełnić błąd kardynalny pod tym względem?
P: Szczerze? Moim zdaniem najtrudniej jest zachować obiektywność przy wykonywaniu decyzji. Raz pamiętam, że zdarzyło mi się przypalać znajomego, z którym gadałem na tsie od jakiegoś czasu na czitowaniu u siebie na serwerze. Przykro mi było, ale niestety musiałem go pożegnać. Co do moich werdyktów, to nie przypominam sobie, żebym odbanował spaloną osobę lub na odwrót. Jedyne co mi się zdarzyło to zbanowanie zbyt pochopnie, bo demo niczego nie wykazywało lub było po prostu zbyt zlagowane. Często jednak po takiej sytuacji dany gracz i tak otrzymywał potem bana. Na poprzedniej sieci, gdzie spędziłem ponad 2,5 roku, kiedy byłem UBT, wraz z kejmanem uwzięliśmy się nad jednym przypadkiem, gdzie dwóch h@ wydało według nas błędny werdykt i doprowadziliśmy pomimo przeciwności losu do końcowego odbanowania danego gracza. Zeszło nam na to cały dzień praktycznie, jednak nie żałuję tego. Ponieważ nie przyłożę ręki do zbanowania czystej osoby.

T: Żaden cheater i wyzwania za tym idące więc Ci niestraszne. Obiektywizm w tej roli jest jednak ważny. Czy będziesz starać się na forum jeszcze o jakieś rangi? W jakiej roli jeszcze byś siebie widział?
P: Szczerze mówiąc, wyrosłem ze starania się o rangi. Nie wykluczam czegoś takiego, ale na ten moment nie jestem chętny iść wyżej. Podanie na ubt złożyłem z powodu tego, że mam swój serwer i lubię trzymać nad nim piecze, przy okazji doglądając pozostałych 3 serwerów.

T: Czyli swoje miejsce i gniazdko znalazłeś. Jest na sieci coś, co chciałbyś zmienić? Jak oceniasz jej prosperowanie?
P: Szczerze podoba mi się, jak jest, nawet mimo tego, że siedzi tu @ Erwin Kappa. Jeżeli chodzi o prosperowanie, to jesteśmy największą "rodzina" w Polskim community, która bardzo dynamicznie Cię rozwija. Trzymam kciuki, żeby było jeszcze lepiej.

T: Sami swoim to idealna nazwa, choć nie zawsze się układa. Co według Ciebie odkąd przebywasz na sieci, była najlepszą zmianą, a co najgorszą?
P: Najgorszą zmiana było przyjęcie serwerów od pewnej właścicielki. Najlepsza to chyba aktualizacja stylu, powiew świeżości zawsze jest fajny.

T: Zmiany zawsze były, są i będą potrzebne, ale dopiero czas weryfikuje w późniejszym czasie, czy są tymi korzystnymi, czy strzałem w kolano. Potrafiłbyś wskazać na sieci swoją bratnią duszę, z którą masz najlepszy kontakt? Co mógłbyś powiedzieć na jej temat?
P: Jednej to raczej nie. Bardzo dobrze dogaduje się z całą swoją administracja oraz Dawidem z wiadomych powodów. Jak miałbym wymienić osoby, spoza serwera, to byłaby to na pewno @ diabolina. Ciągnie mnie po prostu do świrów, lubię osoby otwarte i pewne siebie. Osoby, które mają dystans i poczucie humoru.

asdasd.jpg.553afd1a4173094c7e633698f57106e8.jpg

T: Dobrze, że są wśród nas świry. Zapewne jak każdy grałeś kiedyś, czy to dla stestowania, czy rozrywki na wspomagaczach. Jakie sam miałeś wtedy odczucia oraz co sądzisz o osobach, które owych wspomagaczy używają na co dzień?
P: Hm, szczerze czasami testuje, co działa, co nie. Mam do tego osobne konto steam i zdarza mi się czasami wejść nawet na swój serwer w celu badania zabezpieczeń. Nie gram z myślą, żeby psuć innym rozgrywkę, bo niszczenie serwera i celowe wchodzenie po Banach uważam za oznakę bycia zjebem. Do dzisiaj nie rozumiem ludzi, którzy potrafią poświęcić parę godzin swojego dnia, żeby po wchodzić na serwery społecznościowe i psuć grę innym graczom.

T: Ciekawe i dobre podejście. Niestety zdarzają się takie osoby, które nie mając swojego życia, za wszelką cenę usiłują zniszczyć dobrobyt innym. Jakie jest Twoje zdanie na temat znajomości internetowych? Czy uważasz, że są korzystne dla każdego, a może raczej powinno się podchodzić do nich z dystansem?
P: Hm, to jest dosyć ciekawy temat. Osobiście uważam, że nie ma nic złego w znajomościach internetowych, aczkolwiek trzeba pamiętać, że ludzie przez internet mogą być tym, kim chcą.

T: Ewentualnie sprawiać złudne wrażenie swojej osoby i poglądu. Może przenieśmy się nieco w inne rejony. Jak wiadomo, jesteś kawalerem. Jakiego typu kobiety wzbudzają w Tobie największy zachwyt?
P: Na pewno chciałbym, żeby była przebojowa, pewna siebie i z poczuciem humoru. Nie będę też rzucał stereotypami, bo to by była przesada haha. Aktualnie nie szukam dziewczyny, ale zdarza mi się obrócić, jak jakaś przejdzie. Szczegółów nie będę mówił, zostawię je dla siebie.

T: Ważne, by zawsze działało to, co należy! :D Zatem obróćmy to i zajrzyjmy na drugą stronę medalu. Jakie kobiety wzbudzają w Tobie obrzydzenie?
P: Nie wydaje mi się, żeby coś mnie konkretnie obrzydzało. Nie jestem sobie przypomnieć na ten moment.

T: Zapewne jak większość — kobiety z dużymi, obwisłymi, pomarszczonymi melonami HyHy. O czym najchętniej lubisz rozmawiać z ludźmi? Jakich natomiast tematów do rozmów unikasz?
P: Hm, tak naprawdę, to jeżeli rozmawiam z osobą, którą znam dosyć długo i zdarzyłem jej zaufać, to nie mam jakichś blokad odnośnie do tematów. Mimo wszystko staram się jednak unikać tematów politycznych i rozmów o religii. Wiadomo, każdy człowiek ma inne poglądy i nie lubię się wykłócać, narzucać swoje opinii, ani jak ktoś narzuca mi swoją opinię.

T: Wyluzowany z Ciebie chłopak, ponieważ wiele osób ma blokady przed niektórymi tematami. Wyobraź sobie, że występujesz w teleturnieju, w którym musisz wskazać 5 faktów o samym sobie, aby przejść do kolejnego etapu. Jakie wymieniłbyś w tym miejscu?
P: Jestem dosyć pewny siebie, nie lubię jeść szpinaku, jestem dobry z matematyki, mam 189 cm wzrostu, zrezygnowałem ze studiów po pierwszym miesiącu i będę robił drugie podejście.

T: Same interesujące fakty. Ciekawe jak wyglądałby świat, gdyby każdy z nas mógł przypisać te rzeczy do siebie "na stałe", aby były widoczne dla wszystkich. Piotrze, czym zajmujesz się na co dzień?
P: Lepiej, żeby każdy był unikalny i nie powielał moich błędów . Aktualnie siedzę w domu i pracuje zdalnie, po tym jak, skończyłem szkole rok temu, miałem swoje "czteromiesięczne wakacje" których połowę spędziłem w pracy. Następnie miesiąc epizodu na studiach, praca na shellu przez 3 miesiące i praca w Dellu przy składaniu komponentów (jak ktoś się chce poradzić to pisać śmiało ). Aktualnie jak już wspomniałem, pracuje w domu, a w wolnym czasie spotykam się, że znajomymi, internetowymi, jak i realnymi.

T: Widzę, że żadne wyzwanie nie stoi na przeszkodzie i poradzisz sobie w późniejszym życiu. Z iloma osoba poznanymi przez internet spotkałeś się już twarzą w twarz?
P: Z dwoma, dalej utrzymujemy kontakt, ale w planach mam na pewno jeszcze parę spotkań.

T: Chyba jednak najgorsze było to pierwsze, później już staje się to normalną rzeczą. Jakie jest Twoje natomiast dotyczące związków zapoczątkowanych przez internet?
P: Hm, jak ktoś lubi to, czemu nie. Sam sobie nie wyobrażam być w związku, gdzie moja dziewczyna mieszka kilkaset kilometrów dalej. Wolałbym taka relacje utrzymać na poziomie internetowych kumpli.

T: Znajdą się jednak osoby, które taki rodzaj związku preferują i w ogóle im to nie przeszkadza. Jakie jest Twoje najwyższe poświęcenie dla drugiego człowieka, jakiego dokonałeś? Czy powtórzyłbyś to?
P: Każdy inaczej może interpretować znaczenie tego słowa i dla każdego coś innego będzie większym i mniejszym poświeceniem. Wydaje mi się jednak, że nie miałem sytuacji, w której według mnie zrobiłbym coś nad wyraz hardcorowego. Były to raczej rezygnacje z własnych przyjemności na rzecz spędzenia czasu z druga osoba, również w celu wsparcia, wysłuchania czy doradzenia. Czy bym to powtórzył? Pewnie.

T: Poświęcenie czasu drugiemu człowiekowi jest często więcej warte niż jakiekolwiek skarby świata. Pejterku, a czym tak właściwie się interesujesz?
P: Hm, interesuje się komputerami, podzespoły i inne pierdół związane z nimi. Bardzo lubię uniwersum Wiedźmina, skąd przeczytałem cała sagę Wiedźmina, Andrzeja Sapkowskiego, składająca się z pięcioksiąg i opowiadań dodatkowo ograłem wszystkie części. Bardzo lubię oglądać seriale i filmy, jeśli mi na to czas pozwoli. Samego hobby niestety nie posiadam, chyba że można pod nie podciągnąć zabawę z komputerami.

T: Czasami ma się wszechstronną wiedzę na każdy temat "po trochu" i łapie się wszystkiego, a niekoniecznie trzeba siedzieć w czymś jako hobby. Jakie są zatem Twoje ulubione seriale oraz jakie rodzaje filmów preferujesz?
P: Jakbym miał przestawić moje top3 seriali, to na pewno byłaby to Gra o Tron, Lucyfer i Peaky Blinders. Natomiast jak miałbym wymieniać gatunki filmów to jak każdy mam słabość do fantastyki typu Harry Potter i Władca Pierścieni. Poza nimi lubię obejrzeć sobie dobra komedie ze śladami akcji jak na przykład Bad Boys. Na ogół nie ma czegoś, czego nie lubię, jeżeli film ma dobrze napisana linie fabularna, to zazwyczaj będę się przy nim dobrze bawił. Jakbym miał wymienić to, czego nie lubię, to jest to horror. W życiu obejrzałem 3 horrory, z czego żadnego samemu, a ostatni chyba 7 lat temu.

T: Jednak mają tę swoją namiastkę grozy i potrafią podtrzymywać człowieka w napięciu oraz z podwyższonym tętnem. Z jakimi emocjami radzisz sobie najgorzej? A może jesteś typem opanowanego człowieka i nic nie jest w stanie Cię ruszyć?
P: Hm, jakbym miał wybrać jedną cechę, której nie cierpię to bycie namolnym.

T: Wiąże się to w jakiś sposób, z Twoim typem osobowości? Czy jesteś może introwertykiem? Jeżeli nie, jaki jest Twój typ osobowości?
P: Zdecydowanie jestem ekstrawertykiem. Uwielbiam zawierać nowe znajomości i świetnie się czuje przy ludziach.

T: Ludzie więc Ci nie straszni, a przebywanie wśród nich jest pełne euforii. Piotrze, czy zdradzisz nam, gdzie aktualnie mieszkasz? Jesteś zadowolony ze swojego miejsca stałego pobytu, czy jednak gdy tylko pojawi się okazja, wyfruniesz ze swojego gniazdka?
P: Aktualnie mieszkam w centrum Polski, a dokładniej w Łodzi. Przez te prawie 20 lat bardzo przyzwyczaiłem się do tego miasta i nie za bardzo wiem, czy chciałbym je opuszczać. Na chwilę obecną mieszkam z rodzicami, jednak od jakiegoś czasu zacząłem poważnie myśleć na temat wyprowadzki na swoje 😀

T: Łódź jedyne, z czym mi się kojarzy, to z biednym miastem, w którym można napotkać tylko biegające szczury. Gdybyś mógł pokazać coś ciekawego w tym mieście pierwszemu napotkanemu turyście, co by to było?
P: Na pewno byłaby to Piotrkowska, przed covidem spędzałem tam lwią część swojego czasu ze znajomymi, po zmroku nie można się nudzić 😀. Na szybko mogę wymienić jeszcze Manufakturę i jej otoczenie, która jest dosyć unikalnym budynkiem i można w niej równie fajnie spędzić czas.

T: Może i zbyt wielu ciekawych miejsc nie ma, ale na pewno towarzyszyłaby niejednemu fajna atmosfera. Co sądzisz o zabawnych stereotypach panujących o tym mieście? Czy faktycznie nie jest to miasto, które w jakikolwiek sposób się rozwija?
P: Nie sądzę, żeby wszystko było prawdą, nie trudno się zgodzić, z tym że w Łodzi mało się dzieje, ale miasto stara się co jakiś czas dodawać coś od siebie. Na obronę Łodzi mogę powiedzieć, że powstało nikomu niepotrzebne przesiadkowo (to, takie kolorowe, co stoi nad zajezdnią XD) i mamy największy dworzec w Europie, który potrafi przykuć wzrok — Łódź Fabryczna.

mapa.php?id=51.759247_19.455982_10

T: Na swój sposób macie się czym pochwalić. Powiedz nam, lubisz może podróżować? Jaka forma podróżowania jest według Ciebie najlepsza i dlaczego?

P: Sam z siebie to rzadko kiedy gdzieś pojadę. Nie wiem, czy można to zaliczyć jako podróże, ale chętnie jeżdżę ze znajomymi za granice jak jest okazja. A najlepszy środek? hmmm... Zależy od gustu, dla mnie jest to chyba samolot.

T: Jak typowy rozsądny człowiek, na pewno najbezpieczniejszy. Uprawiasz jakieś sporty? A może się nim interesujesz od czasu do czasu?
P: Za dzieciaka bawiłem się przez półtora roku w karate, aktualnie ograniczam się do ćwiczenia w domu i biegania, bo siłownie są niestety jeszcze zamknięte.

T: Żaden kozak na dzielni nie podskoczy, a wszystkie samice mogą czuć się bezpiecznie. Jaki jest Twój stosunek do zwierząt? Jakie jest według Ciebie najzabawniejsze, najpożyteczniejsze oraz najgłupsze zwierze?

P: Dzięki! Zwierzęta lubię, sam posiadam królika w domu. Najzabawniejsze zwierze to borsuk, bo jest mega uparty, najpożyteczniejsze to pszczoła a najgłupsze to chyba ptak dodo, bo z jakiegoś powodu wyginał (❁´◡'❁) PS. jak kogoś interesuje to tu fota królika 😎

Spoiler

100797371_290514469013310_2770453587539525632_n.thumb.jpg.072b8ad112a98ac2e4dc0eff69bfaf1b.jpg

T: Kochany i oczywiście tylko do wymiziania! Na koniec naszego wywiadu mała zabawa. Podam Ci 3 nazwy zwierząt, a Ty podasz nicki osób z forum, z którymi Ci się owe zwierzęta kojarzą. Wchodzisz w to?

P: Jaha!

T: Małpa

P: @ Erwin

T: Dzika świnia

P: @ NeooX

T: Lew

P: @ clixxu.bo stoi na straży forum jak lew stoi na straży stada 

T: Tym stadnym akcentem zakończymy nasz wywiadzik. Jest jakaś rzecz którą chciałbyś przekazać resztę swoich zwierzaczków lub pozdrowić rodzinkę?

P: Bądźcie wytrwali w tym co robicie!

439544054d53ba59998575bbf129a5ae.gif

• Lubię to! 6
  • Haha 2
  • Uwielbiam 10
Opublikowano

Dziękuję za możliwość przeprowadzenia wywiadu! Było niezwykle przjemnie, dzięki za wytrwałość 

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Donator
Opublikowano

Po raz pierwszy przeczytałem cały wywiad.

Świetna robota !

• Lubię to! 1
  • Legenda
Opublikowano

Kiedyś:

Czitowanie = Czitowanie

Dziś:

Czitowanie = Badanie zabezpieczeń 

Wywiadzik jak zawsze spoczko. Uwielbiam Twój sposób przeprowadzania wywiadów. ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.