Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Donator
Opublikowano

Musisz włączyć pozytywne myślenie. Jak coś osobie nieśmiałej nie odpowiada np. w figurze, powinna dać sobie czas i się powoli do celu jaki sobie ustaliła zmieniać, wtedy nabywamy pewności siebie, nasza samoocena rośnie i jest coraz lepiej.

• Lubię to! 1
  • Legenda
Opublikowano

Chyba znaleźć osobę dość śmiałą, z kim przebywasz takim się stajesz. Sama mam jedną cichą znajomą, strasznie ciężko było się jej przemóc, żeby z początku ze mną porozmawiać, jednak z czasem zaczęła się bardziej otwierać co do ludzi, których jej przedstawiałam i teraz z chęcią z nami wychodzi i poznaje nowe osoby 

• Lubię to! 3
  • Donator
Opublikowano

Być otwartym dla ludzi, nawet jeśli ktoś Cie nie akceptuje lub ignoruje. Pomijać to i otwierać się codziennie na nowe wyzwania aż w końcu uda się przełamać tą całą nieśmiałość ;)

• Lubię to! 2
Opublikowano
10 minut temu, Japoniec. napisał:

Nie wiem, sam jestem osobą nieśmiałą jednak przez internet jestem bardziej pewny siebie. 

Dlatego że łatwiej z kimś rozmawiac jak dana osoba nie widzi twojej twarzy xD

Co do pytania, to poznać nowe osoby. Jeżeli obracasz się cały czas w tym samym gronie i byłeś nieśmiały od początku, to nie ważne co zrobisz, ale zawsze będziesz mieć przypięta ta łatkę do skebie. W przypadku nowych osób możesz zacząć od zera

• Lubię to! 4
Opublikowano

Ja wyleczyłem swoją nieśmiałość poprzez trenowanie piłki ręcznej ponieważ w tym sporcie liczy się pewność siebie i walka o swoje. Gdy zaczynałem przygodę z tym sportem było u mnie średnio z pewnością siebie i byłem bardzo nieśmiały ale przez różne wyjazdy na mecze,  turnieje i rozmowe z innymi ludzmi sedziami, zawodnikami jakoś z czasem zaczęło to mijać. Najcięższe jest to przełamanie tej bariery nieśmiałości, gdy zostanie ona przełamana to wszystko leci z górki. Trenowanie też różnych sportów poprawia naszą pewność siebie i zwalcza nieśmiałość. Trzeba spiac dupe i sie przełamać zacząć rozmawiać z ludzmi i uwierzyć w siebie to wszytko :d 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Myślę, że trzeba nabrać dystansu do samego siebie, reszta przyjdzie sama. 

• Donator
Opublikowano

Zaczeło się to pare lat temu... Od 3 klasy podstawówki byłem małą szarą myszką i w sumie dobrze mi się z tym żyło, ale z biegiem czasu zaczynało przeistaczać się w problem. Rozmowy z rówieśnikami, spotkania rodzinne, jakieś zadania szkolne itp. były utrapieniem. Doprowadziło to do częściowej izolacji, no krótko mówiąc psycha siadła. Żyjąc tak dłuższy okres czasu, coś we mnie pynkło. Postanowiłem coś z tym zrobić...  Odkryłem piękne miejsce jakim jest internet. Największa scena na świecie gdzie możesz podzielić się swoimi pasjami, wypluć z siebie kwas z całego dnia, porozmawiać z ciekawymi (czasem głupimi) osobami i nabrać dzięki temu większej pewności siebie. Jak piękna jest perspektywa, możliwości rozmowy z kimś kto jest oddalony o "x" kilometrów, a nawet spotkanie się z tą osobą. 

Jak dla mnie jest to świetny trening dla nieśmiałych osób. Nie muszą się, aż tak stresować opinią innych osób. 

Aleeeee, jesteśmy ludzikami i każdy ma jakiegoś wewnętrznego nieśmiałka, który raz na jakiś czas pokaże swoją obecność. Grunt to być sobą, pokazywać siebie prawdziwego, a nie jakieś "maski" i inne podpaski (filozoficzne pierdu pierdu).Niestety mogę to powiedzieć tylko na swoim przykładzie, ale wierzę że nie tylko ja miałem taki problem, a internetowe integracje pomogły mi być tą osobą jaką dzisiaj jestem...

Słuchajcie kochani bez zbędnego pitu pitu. Banany na buziach i do przodu, ładny uśmiech rozluźni każdą rozmowę.

Przytulaski, buziaczki i do następnego...

Bayooo :)

• Lubię to! 3
Opublikowano

Wystarczy, że pójdziesz do pracy to z osoby nieśmiałej staniesz się osobą otwartą.

W moim przypadku tak było.

Ogólnie mi się wydaje, że nieśmiałość mija z wiekiem. Więc jak dorośniecie, będziecie bardziej otwarci na świat.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Sam chce przestać być nieśmiały więc nie wiem

• Lubię to! 1
  • Donator
Opublikowano

Najlepiej to po prostu być szczerym i spotykać się z innymi osobami.

Ale najważniejsze to otworzyć się na świat i więcej rozmawiać lub próbować rozmawiać z innymi 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Zgadzam się z Gosią. Przebywanie z osobami śmiałymi i odważnymi (oczywiście, które dobrze znamy)  bardzo dużo pomaga.

A drugi sposób to chyba granie w CS:GO, nie da się tam grać w ciszy, nie obrażając i nie drąc się przez mikro XD

Opublikowano

Próbować tej rzeczy, której się boimy, bo tak naprawdę nie ma czego się bać :D

• Legenda
Opublikowano

Miałem z tym, generalnie nawet nie tak dawno temu, bo zaledwie 6 lat temu, ogromny z tym problem.

Byłem cholernie nieśmiały, unikałem znajomych, czy przede wszystkim dziewczyn jak ognia.

Teraz drink, mydelniczka, mongolskie siodło, dobry seksik, potem się budzę, to nie moja dziewczyna!

Wystarczy wychodzić do ludzi i starać się udzielać, nie na siłę, ale po prostu coś od siebie dawać.

Dużo ma tutaj do gadania samoocena i to jak siebie postrzegamy. Jak będziemy siebie postrzegali jako złą osobę, nieodpowiednią do każdego towarzystwa itp. To prawie nigdy nam się nie uda nawiązać większych relacji.

Karcok król podrywu, we wrześniu wychodzi nowy sezon "Sex z Karcokiem na plaży 2"

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.