Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie Kawa, Czarna bez cukru i mleka mm :D Wydaję mi się, że to połączenie jest groźne, ale sam nwm xd

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Energetyki pije sporadycznie, wolę kawę. Kiedyś wlałem jedno do drugiego, ale żadnych zmian nie zauważyłem. 

Opublikowano

Kawa, bardzo rzadko pije energetyki.. ostateczność. Jeśli chodzi o łączenie to chyba nie trzeba być filozofem, by stwierdzić, że to niezdrowe. 

• Lubię to! 2
  • Donator
Opublikowano

Kawa bardzo rzadko, jakoś mi to nie wchodzi. 
Energetyki od czasu jak to w pracy na nockę tylko na 1 nockę. :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Lubię kawkę i energetyki. Jeżeli mam wybrać to wybieram kawę. Zbyt duża ilość kofeiny działa negatywnie więc połączenie kawy z energetykiem może być szkodliwe 

• Lubię to! 2
Opublikowano

Ja tam wolę energetyki smaczniejsze są, a kawa od czasu do czasu, łączenie? Nie wiem nie jestem ekspertem

• Lubię to! 2
  • Donator
Opublikowano

Zdecydowanie wolę kawę, jedno i drugie jest dobre, ale energetyk jest niezdrowy. Bardzo rzadko je pije, nigdy w połączeniu z kawą , głupota ;o 

• Lubię to! 2
  • Zasłużony
Opublikowano

Lubię i kawę, i energetyki, ale częściej raczej piję energetyki, pewnie dlatego, że więcej czasu spędzam poza domem. Patrząc też na to z innego punktu - trzeba troszkę poczekać, aż wrzątek wystygnie, a energola pijesz od razu :D, dlatego myślę, że jednak wole energetyki.

A odpowiadając na drugie pytanie - przeżyłem już dzień, w którym zrobiłem tak straszną rzecz, jak wypicie kawy do śniadania, a później, poza domem po puszce blacka z kumplami (XDD).

Podsumowując ^ - osobiście uważam, że owszem, może być groźne, ale tylko dla niektórych osób. Zależy też czy ktoś ma problemy z sercem, czy może jakieś inne wady wrodzone. Ja u siebie samego nie widzę żadnych skutków ubocznych łączenia kawy z energetykami.

• Lubię to! 1
Opublikowano

W zasadzie to to i to XD kawa długoterminowo będzie zdrowsza ale jednak sercem zawsze przy monsterku, który swoją drogą nic nie daje XD

Polecam burn sour twist, rzadko go można spotkać ale jest genialny i pobudza na ładnych parę godzin.

Jest groźne, tak samo jak groźne jest mieszanie redbulla z jagerem haha

Okazjonalnie przy braku chorób przewlekłych jest po prostu niezdrowy, jednak przy nadciśnieniu jest takie coś realnym zagrożeniem dla zdrowia.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Herbata - zdrowsza. Energetyk? Wolę zjeść 10 łyżeczek cukru, wyjdzie zdrowiej. 

• Haha 1
Opublikowano

Jeśli jestem w domu to piję kawę, a jeśli poza domem no to energetyki. 

Opublikowano

Bardzo dobre pytanie. Kawa czy energetyk? Do niedawna kawa mogła dla mnie nie istnieć, nie lubiłam jej smaku ani zapachu. W ostatnim czasie bardzo się to zmieniło. Na tą chwilę wolę kawę, niestety częściej piję energetyki. Dlaczego? Myślę, że ogromne znaczenie ma tutaj czas. Kawę trzeba parzyć, później oczywiście poczekać, aż trochę przestygnie, by wypić energetyka wystarczy otworzyć puszkę. Chociaż zdecydownie częściej w mojej dloni gości srebrno-niebieska puszka, zamiast kubka z kawą mój wybór pada na kawę. Kawa ma o wiele więcej zalet niż energetyki. Przede wszystkim jest zdrowsza. Nie ma w sobie cukru- o ile sami jej sobie nie posłodzimy, z energetyka nie mamy jak cukru wyciągnąć ;p. Kawa jest też naturalna, żeby dowiedzieć się ile syfu ma w sobie energetyk wystarczy odwrócić puszkę. 
Druga część pytania "Czy łączenie kawy z energetykami jest groźne?" Myślę, że zdecydowana większość zgodzi się ze mną, że tak. Już sama kawa czy energetyk w pojedynkę pobudza nasz organizm do walki ze snem i zmęczeniem, mimo że czasami tego nie odczuwamy, nasze serce zdecydowanie tak. Dzienna dawka kofeiny, którą bez obaw możemy dostarczać do naszego oragnizmu, to coś między 300, a 400 mg. Wypijając 2 naprawde mocne kawy dziennie tak naprawdę zaspokajamy tą potrzebę. Dodając do tego energetyka, myślę, że nasze serce zdecydowanie bardziej się męczy. Owszem może energetyk nie ma w sobie tak strasznie dużo kofeiny (ok. 80mg), to często w skład wchodzą inne substancje pobudzające chociażby takie jak tauryna. Dodajmy do tego cukier. W 100 ml mojego faworyta wśród energetyków mamy 11g cukru. Puszka zawiera 250ml czyli jest to ok 27g na tak małą ilość napoju. Żeby trochę to zobrazować, jedna łyżeczka to ok 5g cukru. 
Jestem osoba, która nie jest w stanie wypić kawy bez cukru, dodając do tego jeszcze puszkę soku z gumijagód, zdecydowanie podnoszę ryzyko zachorowania na cukrzycę, o zawale serca już nie wspominając ;p  
A tak w skrócie to kawa wygrywa z energetykiem, a łączenie ich razem jest groźne, szczególnie jeśli nie jest to jednorazowe. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Nie lubię energetyków, zdecydowanie wolę kawę, która przypomina bardziej mleko z dodatkiem kawy, niż kawę z dodatkiem mleka ;D Jeżeli chodzi o łączenie, to jest groźne, a nawet bardzo groźne, ale są tacy co właśnie tak robią i to jest dla mnie głupota, tak samo jak łączenie alkoholu z energetykami. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.