Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

Jak w temacie, mam kilka drobnych propozycji dotyczących redakcji. 

1. Przeniesienie działu "własna twórczość" z Pozostałe > Redakcja. Trochę dziwi mnie przyjęta norma, mówiąca o tym, że zwykły szary człowiek, który nie posiada rangi redaktora, nie może dodawać czegokolwiek w redakcji. Zostało to więc rozwiązane w postaci działu "własna twórczość", który można tak naprawdę połączyć z redakcją i być może więcej "szarych osób" dorzucałoby od czasu do czasu coś od siebie.

2. Skoro forma cotygodnika została zmieniona na comiesięczną gazetkę, poddział "tygodnik" można zniwelować.

3. Wywiady głosowe - jest to jedna z trudniejszych form i nie każdy podjąłby się takiego zadania, to na pewno taka forma byłaby raz w miesiącu mile widziana przez użytkowników.

4. Komiksy graficzne z zaangażowaniem użytkowników - tutaj jedynie we współpracy z grafikiem, ale raz na tydzień trochę kreatywności zawsze można odkopać w sobie.

5. Rozpoznaj użytkownika z dzieciństwa - raz w tygodniu wybrany redaktor wrzuca zdjęcie konkretnym użytkownika, po czym osoba, która pierwsza odgadnie kto jest na przedstawionym zdjęciu - otrzymuje np. 5 pkt reputacji. Aby każdy użytkownik miał równe szanse, byłoby to wrzucane zawsze o tej samej godzinie i tego samego dnia tygodnia.

Fajnie, gdyby pojawiły się jakiekolwiek pomysły wymienione wyżej, ale reszta już zależy oczywiście od redakcji. 

• Lubię to! 11
  • Uwielbiam 3
  • Zasłużony
Opublikowano

1. Zdecydowanie się zgadzam.

2. Również nie widzę sensu prowadzenia i tego, i tego. Miesięczna gazetka w zupełności wystarczy.

3. Nie wiem, czy duża ilość osób na forum zgodziłaby się na takowy wywiad. Większość raczej by się stresowała i unikała pytań w formie głosowej, a wywiady pisemne świetnie się sprawdzają - tutaj będę na nie.

4. No nie wiem.. Mam trudność z wyobrażeniem sobie tego.

5. Tutaj również mam mieszane uczucia.. Nie wiem, czy dużo osób zgodziłoby się na takie coś i czy w ogóle posiadają oni takie zdjęcia, będą z tym na pewno trudności, ale w sumie z zaangażowaniem wielu użytkowników to może wypalić, a zabawa byłaby niezła. Mogę być na tak.

• Lubię to! 1
Opublikowano

1. Jak najbardziej jestem za.

2. Jestem na tak, propozycja czysto porządkowa.

3. Jestem na nie, ludzie są różni.. niektórzy wstydliwi, a niektórzy nie chcieliby by ich głos był odsłuchiwany przez taką ilość użytkowników.

4. Także jestem na nie, zbędne takie coś. Ktoś będzie chciał komiksy poczytać to wpisze sobie w google po prostu.

5. Mieszane uczucia mam co do tego.. żeby wrzucić zdjęcie dana osoba musi udzielić zgodę i musi posiadać taką fotkę. Jeżeli znaleźli by się tacy użytkownicy chętni to mógłbym być ewentualnie na tak.

• Lubię to! 1
  • Zasłużony
Opublikowano

1. Masz rację. Proponuję usunąć Własną twórczość oraz pozwolić wszystkim na publikowanie w dziale artykuły. Dodatkowo można by dorzucić jeszcze jeden dział i nazwać go opowiadania lub coś w tym stylu.

2. Tu również się zgodzę. Nie ma sensu robić podsumowania podsumowań.

3. Pomysł dobry, ale ciężej byłoby to obrobić i wyciąć, aby miało to ręce i nogi. Co do tego mam mieszane uczucia.

4. Ciężko to sobie wyobrazić. Raczej byłoby to niewykonalne.

5. Ciekawe, jednakże obawiam się, że mało kto będzie chciał wrzucać swoje stare zdjęcia.

• Lubię to! 1
  • Legenda
Opublikowano
Dnia 17.02.2020 o 19:10, cloud` napisał:

3. Nie wiem, czy duża ilość osób na forum zgodziłaby się na takowy wywiad. Większość raczej by się stresowała i unikała pytań w formie głosowej, a wywiady pisemne świetnie się sprawdzają - tutaj będę na nie.

Tylko za zgodą obópólną, jeżeli znalazłby się raz w miesiącu chociaż jeden użytkownik, choć mam świadomość, że nawet o jednego cieżko czasem :/

Dnia 17.02.2020 o 19:24, Vespe3r napisał:

4. Także jestem na nie, zbędne takie coś. Ktoś będzie chciał komiksy poczytać to wpisze sobie w google po prostu.

5. Mieszane uczucia mam co do tego.. żeby wrzucić zdjęcie dana osoba musi udzielić zgodę i musi posiadać taką fotkę. Jeżeli znaleźli by się tacy użytkownicy chętni to mógłbym być ewentualnie na tak.

4. To tak samo jak z cytatami, kartką z kalendarza itd. Tutaj jest zaangażowanie użytkowników, którzy pojawiliby się po prostu humorystycznie w komiksie 

5. Tylko i wyłącznie za zgodą, bo skąd ktoś miałby wziąć zdjęcie konkretnego użytkownika z dzieciństwa? 

@ EXTREMAAAAA chyba, że rekrutacja zostanie znowu zamknięta zanim człowiek podejmie jakiekolwiek działania. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

1. Git.

2. Wiadomo.

3. O ile znajdą się chętni na taki wywiad, spoko.

4. Brak grafika, więc Houston, mamy problem. Ogólnie inicjatywa byłaby spoko.

5. Jeżeli będą chętni - spoko, nic na siłę.

Cytat

5. Tylko i wyłącznie za zgodą, bo skąd ktoś miałby wziąć zdjęcie konkretnego użytkownika z dzieciństwa? 

A no, żeby tak nie było, że ktoś z prywatnej rozmowy wyciągnie i "hehe a kto to zgadujcie" bierzmy wszystkie opcje pod uwagę.

@ Titaniamoże spróbuj swoich sił, jako redaktor, w jakiejś przyszłej rekrutacji i wprowadź parę swoich pomysłów, nawet niech będą stricte dla ciebie, pewna forma indywidualności w działaniu. Masz jakieś pomysły, czemu by ich nie wdrażać samemu? (pytanie retoryczne, nie wiem, czy w ogóle masz chęć, czas i ambicje na zostanie redaktorem).

Ogólnie + za pomysły, reszta w gestii redaktorów.

Nikt nie bronił pisać wcześniej, czy podpytać ile czasu potrwa nabór. Pogadaj z kim trzeba. :) @ Titania

• Lubię to! 3
Opublikowano

1. Jak najbardziej na TAK, nie mam pojęcia dlaczego to tam się znajduję.

2.To raczej oczywiste, na TAK.

3. To niestety nie wypali.

4. Nie wyobrażam sobie kompletnie tego. Na NIE

5. To jest akurat fajna zajawka. Na Tak :D

• Lubię to! 1
  • Donator
Opublikowano

1 . Jak najbardziej jestem za !

2. Tak samo dobry pomysł.

3.  Moim zdanie to się nie sprawdzi, ponieważ gdyby któraś osoba chciała się tego podjąć to już by taka propozycja była.

4. Jestem za ale należy spytać co na to graficy.

5.  Chyba najlepszy z pomysłów, na pewno super zabawa. Każdy myślę znajdzie jakieś swoje zdjęcie z dzieciństwa,

• Lubię to! 1
  • Mistrz Ruletki
Opublikowano

1. Jak najbardziej za.

2. Za

3. Wydaje mi się, że wywiady w formie pisemnej są wystarczające.

4. Trudne do realizacji, aczkolwiek propozycja fajna.

5. Za zgodą obydwu stron może się udać, jestem za.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Czas na moją wypowiedź.

1. Własna twórczość wypchnięta jest na koniec forum. Faktycznie zwykły, szary użytkownik chciałby się czasem pokazać z dobrej strony, wstawiając jakąś ciekawą pracę na forum. Nie oszukujmy się jednak. Niewiele z nas dociera do tej części forum, która znajduje się poniżej działów serwerów. Byłbym za przeniesieniem "własnej twórczości" do redakcji, pozostawiając ją jako poddział.

2. Tutaj póki co ciężko się wypowiedzieć, ponieważ osoba, która zajmowała się tą tematyką odeszła z grona redakcyjnego. Jeżeli ktoś nowy bądź ktoś z nas przejmie tą część, wtedy będzie można o tym myśleć.

3. Pomysł sam w sobie ciekawy, ale niestety ciężki do zrealizowania. Nie jestem przekonany, czy obecni redaktorzy i nasi użytkownicy dogadają się na tyle, by coś takiego stworzyć. Nominacje do wywiadów audio kiedyś się już pojawiły, lecz nic z tego ostatecznie nie wyszło. Jak dla mnie - nie będzie to miało sensu.

4. Nie wyobrażam sobie tego. Wiem, co masz na myśli, lecz to zdecydowanie wymaga dużo pracy i zaangażowania, a te dwie rzeczy ciężko będzie znaleźć.

5. Ta propozycja jest ciekawa i nowatorska. Jeśli znalazłyby się chętne osoby, możnaby spróbować. Należałoby jednak sprawdzić, czy taki system będzie funkcjonował. Jeżeli użytkownicy, których zdjęcia się tam znajdą, poinformują o tym inną osobę, aby ta zgarnęła nagrodę, w tym wypadku prowadzenie takiej serii mija się z celem.

• Lubię to! 2
  • Właściciel
Opublikowano

1. Przeniesione

2. @ BinaR wyjaśnił, póki co poddział zostaje.

3. Dość ciężki temat, jeżeli zbierzemy większe grono redakcji i będą osoby zainteresowane takim wywiadem jak najbardziej wprowadzimy to w życie forum.

4. i 5. Tutaj mogę zrobić jeden ogólny poddział do takich typu zabaw, jeżeli redakcja będzie chciała działać coś w tą stronę nie widzę problemu a poddziałów kolejnych w strefie redakcji nie chce już robić, nie muszę chyba przypominać że jest to forum oparte o tematyce Counter Strika a i tak mamy mega rozbudowany dział redakcji.

Spoiler

redakcja.png

• Lubię to! 4
  • Właściciel
Opublikowano
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Propozycja zaakceptowana

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.