Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

Nick oskarżonego: Awika

Opis sytuacji: Prowadziliśmy (administracja 5 maps, opiekun i właściciele) rozmowy na czatboxie w bardzo luźnej atmosferze, żartując, "dogryzając sobie" (oczywiście w żartach i za obopólną zgodą). Z racji tego, że ze sobą "współpracujemy" i przebywamy na co dzień razem, pozwalamy sobie na takie zachowania. Nie raz Moderatorzy tego forum widzieli chłopaków „w akcji”, czyli ich przekomarzanie się (jak i moje; głównie z jednym z właścicieli serwera) między sobą i nikt do tej pory nie zwrócił ani im ani mnie uwagi z tego powodu. O godzinie 00:23 na czatbox „wbił’ niejaki Szogun, który zapytał „co tu się dzieje” (ss1) i że pośmieje się z Nami z całej sytuacji (ss2, ss5), następnie ów osoba w formie Awiki również miała "ubaw" z naszej konwersacji. Zmieniła front i postanowiła upomnieć chłopaków za brak kultury (ss4). O godzinie 00:39 jeden z użytkowników zapytał cyt. "co tu się wypławia", po czym Szogun odpisał mu, obrażając przy tym Nas jako administrację serwera 5 maps jak i obecnych wtedy właścicieli, nazywając Nas "zwierzyńcem" (ss6), zwróciłam tej osobie uwagę, (w tym momencie moim zdaniem powinien zareagować moderator i podjąć działania zaniechające obrazie), jedynie co "moderatorka" zrobiła to napisała "+1 XDD" (ss7, ss8, ss3) tym samym pokazując subiektywność i stronniczość, a także popierając obrazę naszych osób. Dodatkowo "moderatorka" zwróciła mi uwagę (ss10), żebym potraktowała tę obrazę jako żart (od osoby niezwiązanej z serwerem) Dalsza polemika z Szogunem trwała jeszcze chwilę, po czym około godziny 00:57 obydwoje dostaliśmy bana na czatbox z powodem "odpoczynek" (ss11) bez wcześniejszego zwrócenia uwagi, moim zdaniem bezpodstawnie, bo ta konwersacja nie emanowała pod żadnym względem wulgaryzmami etc. "Moderatorce" zwrócono uwagę, że postąpiła nie fair, po czym zagroziła jedynie kolejnym banem za rzekomą prowokację (ss12). Moim zdaniem osoba ta nie powinna piastować funkcji moderatora z racji stronniczości, braku obiektywizmu i upośledzonej funkcji rozpoznawania sytuacji nagannych.

Powód: brak kompetencji, stronniczość, obraza administracji 5 maps

Dowody:rozmowa na czacie (Archiwum 17.01.2020 godzina od 00:18 do 01:23 - cała konwersacja), ssy wybranych fragmentów

ss1

ss2

ss3

ss4

ss5

ss6

ss7

ss8

ss10

ss11

ss12

• Lubię to! 6
  • Haha 1
  • Wow 8
  • Przykro mi 4
  • Uwielbiam 9
  • Donator
Opublikowano

Jako iż wspominasz o mnie pozwolę sobie na wypowiedź. Generalnie skarga chyba powinna być  na mnie bo od screena 1 do 8 jestem na każdym i równieź piszesz, że "obrażałem was" pisząc, że robicie zwierzyniec.

No wiec wracając do tematu jak dla mnie nie była to obraza, a rzeczywisty obraz tego co odwalaliście na chatboxie. Rozumiem prywatnie się obrażać dla zabawy ale nie na chatboxie kiedy tutaj są wszyscy z różnych serwerów i może nie chcą patrzeć na to co wy odwalacie i co ma powiedzieć osoba, która wejdzie na forum bo szuka stałego serwera do gry i widzi takie coś? No mnie by to zniechęciło to pozostania tutaj. Dalej idąc mówisz że ja was obrażam tym oto słowem i pokazuje brak kultury z mojej strony; o waszej kulturze nie mam nawet zamiaru wspominać bo ilość wyzwisk oraz przekleństw które tam leciały to dopiero pokazuje jaką macie kulture.

Ta cała skarga jest śmiszna bo piszesz ją dlatego, że dostałaś bloka na 10 minut. Ja nawet nie mam zamiaru się spinać o tego bloka bo wiem, że popełniłem błąd i dałem się sprowokować oraz przyjąłem tą kare na siebie. Zauważ równieź że ta kara mogła wynieść o wiele więcej niźeli 10 minut. 

Tutaj wkleje punkty regulaminu chatboxu:

3. Przeklinanie dozwolone tylko w umiarkowanych ilościach, natomiast zabrania się obrażania 3 osoby.

4. Zakaz prowokowania osób trzecich. 

Pozdrawiam @ Szogun

• Lubię to! 12
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Przykro mi 2
  • Legenda
Opublikowano

Tak sobie czytam i czasem nie dowierzam co tutaj się dzieje na tym SB. Za dużo słów na poważnie brane jest, za dużo pyskówek i wywyższania, generalnie wszyscy robią co chcą, nawet kiedy moderator jest. 

Skarga jest jak najbardziej słuszna, @ Awika. nie zdarzyło się to pierwszy raz, w zasadzie to upominaliśmy Cie już hoho razy, wnioski z tego wyniesienie takie:

Wspólnie z resztą Administracji wyższej ( @ Dudnes @ Weak. @ Ry! @ martini @ happy.) podjęliśmy decyzję, że:

@ Szogun - Otrzymujesz blokadę na SB, czas to 12h. Mam nadzieję, że drugi raz takiej obrazy/prowokacji nie odwalisz, bo kara będzie na 100% dużo wyższa.

@ hsmonst3r - Za szyderstwo leci blokada na 6h.

@ Awika. - Z racji tego, że tak jak wspominaliśmy, nie zdarzyło się to pierwszy raz, otrzymujesz degradację z rangi Globalnego Moderatora do Moderatora.

• Lubię to! 14
  • Dzięki 1
  • Haha 3
  • Wow 5
  • Przykro mi 3
  • Uwielbiam 5
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużony
Opublikowano
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Temat został przeniesiony do archiwum!

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.