Fannoth Posted October 3, 2019 V.I.P Share Posted October 3, 2019 Dobry wieczór. Niektórzy, pozwolę sobie dla przykładu oznaczyć @ Meow. posiadają administratora na kilku serwerach, dlatego wychodzę z inicjatywą powstania na naszej sieci nowej rangi multi administratora. Osoba pełniąca tę funkcję, miałaby administratora na każdym serwerze, co znacząco poprawiłaby "czystość" serwerów. Taka osoba mogłaby, np. wbijać wymagane godziny tylko na jednym serwerze i wysyłać to do opiekuna multi administratrów, ale pomysłów do tego jest tyle ile ludzi na sieci, więc.. Proszę każdego, a szczególnie opiekunów i właścicieli serwerów o subiektywną opinię na ten temat. @ NeQ. Raczej znał byś te osoby, nie miałby tej rangi byle kto, a osoby, które zajmują się serwerami od dłuższego czasu i takich osób byłoby około 3/4. Dla sprostowania.. nie martwię się o niczyje godziny i nie wiem czemu w ogóle na mnie naskakujecie, bo w żadnym miejscu nie napisałem, że chciałbym mieć taką range, a już na pewno nie powinniście mówić, że chce siedzieć tylko na dupie, mieć rangi i niczego nie robić xD Jeżeli w ogóle ktoś się przejął tą PROPOZYCJĄ i pomyślał, że kogoś tym obrażam, to poustawiajcie sobie niektóre rzeczy, a już na pewno czytanie ze zrozumieniem, bo takie obrażanie mnie za kompletnie nic w ogóle nie jest na miejscu.. Dziękuję, temat do zamknięcia, dobranoc. A i @ Meow.tylko dałem Cię jako przykład osoby, która ma dużo rang, nie obrażaj się za to, będzie czas to porozmawiamy na spokojnie. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianciu Posted October 3, 2019 Friend Share Posted October 3, 2019 Sam chciałem pisać tą propozycję jak schodziłem na fajkę :D Na tak 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meow. Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Pomysł po przemyśleniu to TYLKO I WYŁĄCZNIE UCIECZKA OD WYRABIANIA GODZIN NA SERWERACH NA KTÓRYCH ZOBOWIĄZALIŚMY SIĘ DO WYRABIANIA GODZIN I PILNOWANIA PORZĄDKU, ja tam nie narzekam na wyrabianie godzin, samo jakoś tak wychodzi. Resztę należy pozostawić innym decyzyjnym jak i ustalić reguły w razie jakby własnie takie coś miałoby powstać. Jestem neutralny, gdyż aktualny stan rzeczy mi nie przeszkadza I też zastanawia mnie fakt, dlaczego ktoś @ Fannoth martwi się o moje cztery literki gdzie ja nigdy się na to nie żaliłem czy też przytoczyć zamartwiałem tym, że sam mam tyle obowiązków na które sam stricte się pisałem. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMean Posted October 3, 2019 V.I.P Share Posted October 3, 2019 Na nie, nie wszystkie serwery mają jednego właściciela, mógłby być z tym niemałe problemy. 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haikoo Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Moim zdaniem wprowadzi to niepotrzebne zamieszanie na forum. Każdy serwer ma opiekuna po to aby rekrutował adminów, trzymał ich w porządku i miał jakiś kontakt z nimi. Dodanie kilka osób jako admina na każdy serwer moim zdaniem tylko zaburzy pracę dotychczasowych adminów zamiast ją ułatwić. Na nie 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXTREMAAAAA Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Zbędna ranga i zbędne problemy. Są właściciele serwerów, opiekunowie, którzy pilnują i przyjmują nowych adminów. Według mnie to zbędne. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayor Posted October 3, 2019 V.I.P Donor Share Posted October 3, 2019 Wydaje mi się, że mogłoby być z tym dużo bałaganu. Pomysł sam w sobie nie jest zły aczkolwiek jego wykonanie może przysporzyć nie lada problemów. Najlepiej na ten temat wypowie się @ Dudnesktóry takie sprawy organizacyjne ma w małym paluszku Jestem na nie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zipppuśAtomówka Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 13 minut temu, NeQ. napisał: Na nie. Nie będę dawał flag osobom, których nikt z serwera kompletnie nie zna, tymbardziej ich zachowania. Z doświadczenia wiem, że potem ci admini i tak mają wszystko w dupie i tak, nie da się pilnować tylu serwerów. Plus jeden dla Ciebie @ NeQ. I tak szczerze @ Fannothczemu wydaje mi się, że Ciebie jednak boli, że @ Meow.ma prawie wszędzie admina??? Bo zauważ on wszędzie godziny wyrabia i ma nawet zmniejszone, żeby mógł ogarnąć czas realny no i on jest niesamowicie ogarnięty, nie dość, że ma czas to ogarnąć to jeszcze innym osobom pomaga i tłumaczy niektóre rzeczy jak ktoś ma spine, a powiedz ty tak potrafisz??????? NIEEEEEE!!!! On pomaga @ Mocarny Ptysiek.w sprawach nie związanych z jego rzeczami/uprawnieniami. Nie należy do UBT a demka pomaga sprawdzać nawet jak jest zajęty, nie powiem, wczoraj spałem niecałe 3 godziny w długich odstępach i ciężko było mi postawić werdykt na zmęczonych oczkach ale i tak wtedy mnie tym utwierdził swoją opinią, że ten typ używa wspomagaczy. (z resztą nie tylko mi) Aaa no tak wspomnę, że obejrzał 40 demek z WŁASNEJ WOLI i pomógł wywalić jednego admina, który nierzetelnie wykonywał swoją pracę... Również pomaga kiedy może @ haikoow postawieniu serwera (pomaga w przeprowadzeniu testów czy coś działa) Z WŁASNEJ WOLI!!!! NIKT GO DO TEGO NIE ZMUSZA!!!! Pochwal się swoimi dokonaniami... Aaa no tak ty byś chciał go mieć tego Multi-Admina, żeby godzinek nie wyrabiać, jak Ci się nie chce to zrezygnuj... 2 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BinaR Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 (edited) Pomysł kompletnie od czapy, który się nie sprawdzi. Nawet jeżeli to będą 3/4 osoby tak jak piszesz to co po tym, jak i tak zaufania kompletnie do nich nie masz, bo ich nie znasz. Jak ktoś chce być "multi" adminem to niech pisze podania na każdy serwer, przynajmniej ja z pierwszą lepszą osobą bym współpracować nie chciał. (Odnosząc się do twojej odpowiedzi do @ NeQ., znajdź mi kogoś, kogo każdy właściciel zna i mu ufa). Wiem, co mówię, bo na innej sieci był taki multi-admin i wyglądało to tragicznie. Edited October 3, 2019 by BinaR 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayor Posted October 3, 2019 V.I.P Donor Share Posted October 3, 2019 Zamykam temat na prośbę użytkownika. @ Dudnes werdykt zostawiam dla Ciebie, może Tobie akurat ten pomysł się spodoba. Ode mnie kilka słów na koniec. Wywieracie na chłopie duży nacisk, a on tylko rzucił propozycje i wspomniał w niej "proszę o subiektywną wypowiedź". @ Fannothnikomu nic nie narzuca! Trochę więcej ogłady, zwłaszcza Ty @ zipppuśAtomówka. Ode mnie dostajesz ostrzeżenie pisemne za prowokacje słowną. Przykłady: 31 minut temu, zipppuśAtomówka napisał: Pochwal się swoimi dokonaniami... Aaa no tak ty byś chciał go mieć tego Multi-Admina, żeby godzinek nie wyrabiać, jak Ci się nie chce to zrezygnuj... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Owner Dudnes Posted October 4, 2019 Owner Share Posted October 4, 2019 Nie dodamy Multi-Admina z tego względu, że właśnie mógłby zostać zwolniony z godzin + nie każdy właściciel chciałby osobę której nie zna. Aktualnie mamy 13 serwerów CS:GO + kilka w trakcie budowy. Ciekawe na ile serwerów wszedłby Multi-Admin Uwierzcie mi, że nie będzie dużo osób ze sporą ilością rang z tego względu że prawie każdy serwer wymaga 5h tygodniowo minimum. Zapewne znajdę się takie osoby, które wyrobią normę na kilku serwerach bez problemu jak @ Meow. ale większość osób w takim przypadku zwyczajnie oleje inne serwery gdzie dostanie degrada. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Owner Dudnes Posted October 4, 2019 Owner Share Posted October 4, 2019 ●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●● Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMean Posted October 23, 2019 V.I.P Share Posted October 23, 2019 ●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●● Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts