Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

wywiad2.png.c4bc7f331afecf4d48e6afb0db9505e5.png

Wywiad z @ Petrektt

[R] – redaktor

[O] – odpowiadający

[R] – Cześć! Bardzo mi miło, że zgodziłeś się na wzięcie udziału w tym wywiadzie. Mam nadzieję, że uda mi się przybliżyć forumowiczom twoją postać, natomiast my oboje damy radę ich nie zanudzić. Możemy zaczynać?

[O] – Hejka! Cieszę się, że w końcu przyszedł czas na mnie. Zaczynajmy!

[R] – Dobrze, a więc zaczynamy! Na samym początku proszę przedstaw się, napisz jak masz na imię, ile masz lat oraz gdzie mieszkasz, wiadomo, że nie musisz pisać dokładnej lokalizacji jeśli nie chcesz.

[O] – Nazywam się Piotrek, niedawno skończyłem 17 lat. Mieszkam w małej wiosce niecałe 100 km od Olsztyna.

[R] – Skończyłeś 17 lat, więc na pewno jeszcze się edukujesz. W jakiej szkole się uczysz? W której jesteś klasie i jak Ci idzie nauka?

[O] – Uczę się w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Mrągowie. Aktualnie jestem w klasie 2 na profilu technik informatyk. Z nauką nie zawsze było kolorowo, jestem z tych co raczej się nie uczą. Wynika to z lenistwa, ponieważ kiedy jeszcze mi się chciało to wyniki były bardzo dobre.

[R] – Technik informatyk? Tak więc pewnie komputer nie ma dla Ciebie żadnych tajemnic! Nauka jak wiadomo, nie zawsze się ją chcę, ale to dzięki niej możemy stać się kimś kto w życiu wiele zyska.

[O] – Zawsze coś ciągnęło mnie do komputerów, na pewno jednym z czynników były gry! Bardzo lubię to co robię i tym kierowałem się przy wyborze zawodu im głębiej wchodzę w branżę IT tym bardziej mnie to ciekawi.

[R] – Cieszy mnie, że rozwijasz się w kierunku, który naprawdę lubisz i który naprawdę Cię ciekawi. Co zamierzasz robić po skończeniu szkoły? Chcesz się dalej kształcić czy może poświęcisz ten czas na pracę?

[O] – Szczerze mówiąc, nie wiem. To dosyć ciężki temat, z jednej strony chciałbym pójść do pracy, zacząć zarabiać, wspomóc trochę rodziców. Z drugiej strony chciałbym iść na studia, uzyskać tytuł inżyniera. Znając mnie, wszystko zrobię na ostatnią chwilę. A co będzie dalej? To już czas pokaże.

[R] – Jakby nie patrzeć, masz jeszcze trochę czasu na przemyślenie decyzji. Wiadomo, że w życiu wiele rzeczy robi się spontanicznie, więc do końca nigdy nie wiadomo co będzie się robić. Jeśli poszedłbyś na studia to jaki byłby twój wybrany kierunek?

[O] –  Jeśli udałoby mi się dostać na studia, na pewno celowałbym w programistykę lub webmastering, ponieważ sprawia to niesamowitą satysfakcję i samo w sobie jest bardzo ciekawe. Zaczerpnąłem trochę wiedzy na ten temat w szkole i wiem, że właśnie to chciałbym robić!

[R] – Odważnie, ale jestem pewna, że dałbyś sobie znakomicie radę! Odbiegając troszkę od tematu szkoły, bo w końcu mamy weekend. Co robisz w wolnym czasie? Masz jakieś zajęcie, któremu w pełni się oddajesz?

[O] – Sam boję się, że nie poradzę sobie w tym zawodzie, miło mi, że we mnie wierzysz! Co robię w wolnym czasie? Ciekawe pytanie, walczę z samym sobą, ponieważ miewam stany depresyjne, dlatego też możecie dosyć często spotkać mnie przy komputerze, zwłaszcza przy różnych grach, jest to moja odskocznia od rzeczywistości, gdzie nie myślę o wszystkim co złe. Poza tym trenuję siatkówkę, bo kocham ten sport i odczuwam potrzebę socjalizacji. Interesuję się również motoryzacją.

[R] – Stany depresyjne w tak młodym wieku to niefajna sprawa. My nie będziemy się tu smucić! Można spotkać Cię w grach, np. jakich? Siatkówka to piękny sport, sama ją trenuję i wiem ile wysiłku i pracy trzeba włożyć, aby osiągać sukcesy. Motoryzacja? Bardziej interesują Cię samochody czy motory, motocykle lub quady?

[O] – Najczęściej gram w naszego kochanego Counter Strike’a. Kiedyś 1.6 teraz Global Offensive. Cs'a pokazał mi mój znajomy, pamiętam jak dziś jego słowa "Pobierz, zagramy dziś wieczorem." Nigdy razem nie zagraliśmy haha, taka śmieszna historia. Dzięki temu koledze zagłębiałem się w CS'a i tak kiedyś trafiłem na dwie sieci, które już nie istnieją. Od tamtej pory minęło kilka lat i teraz jestem "kimś" na naszym kochanym Katujemy.eu. Poza cs’em gram w Rocket League, GTA V, Battlefield 4. Co do motoryzacji, bardziej ”siedzę” w samochodach, fascynuje mnie to jak można je zmodyfikować i wyrazić nimi siebie.

[R] – Skądś to znam, to właśnie najczęściej dzięki znajomym poznajemy wiele fajnych rzeczy m.in. gry. Skoro wspomniałeś już o cs’ie to chciałabym Cię o coś spytać. Od ilu lat grasz już w tę grę? Czujesz się w jakimś stopniu do niej przywiązany?

[O] – W Counter Strike'a gram już dobre 6 lat. Pamiętam czasy jak byłem małym gnojkiem bez mutacji, który głównie denerwował ludzi na serwerach. Czy czuję się przywiązany? Przez te 6 lat próbowałem parę razy odejść od tej gry, jednak po dłuższym czy krótszym okresie i tak w końcu wracałem do gry. Ma ona w sobie to coś, czego brakuje innym grom. Poznałem dzięki niej wiele wspaniałych ludzi i chyba nie potrafiłbym z nią skończyć.

[R] – Miałam podobnie jak Ty. Nawet jak próbowałam skończyć grać to jednak nie potrafiłam, wychodziło na to, że robiłam sobie jedynie krótsze czy dłuższe przerwy. Czy uważasz, że jesteś uzależniony nie tyle od gier, co od samego internetu?

[O] – Jak wiemy, badania mówią: dzięki różnym portalom społecznościowym, na których przesiadujemy godzinami, w naszym organiźmie wydziela się dopamina, która uzależnia. Mogę śmiało stwierdzić, tak jestem uzależniony.

[R] – Nie sądzisz, że czasem warto by było gdzieś wyjść zamiast cały dzień spędzać przed ekranem komputera? Nie uważasz, że takie zachowanie jest niedobre dla Twojego zdrowia?

[O] – Jeśli czuję potrzebę wyjścia to wychodzę na spacer ewentualnie jakiś wypadzik ze znajomymi. Jest dużo zdrowszych rzeczy od siedzenia przy komputerze cały dzień, ale od czegoś trzeba umrzeć. Raczej moje zdrowie nie obchodzi mnie specjalnie mocno, chociaż wiem, że powinno. Zwłaszcza dlatego, że jestem chory od urodzenia, ale nie wgłębiajmy się w ten temat.

[R] – Rozumiem, uszanujemy. Napisałeś, że wychodzisz na spacery. Posiadasz jakieś zwierzę lub chciałbyś kiedyś jakieś mieć?

[O] – Kiedyś miałem pieska, był ze mną dobre kilka lat. Mój młodszy brat ma chomika, powiedziałbym jak się nazywa, ale sam nie wiem. Ja mówię na niego Gustaw. Odpowiadając na pytanie, nie, nie chcę mieć żadnego pupila.

[R] – Masz młodszego brata, jak się z nim dogadujesz? Macie ze sobą dobry kontakt czy może jednak ze względu na różnicę wieku rywalizujecie ze sobą?

[O] – Zazwyczaj staram się podchodzić do niego ze zrozumieniem, ale dosyć często wyprowadza mnie on z równowagi. Nie zmienia to faktu, że np. kiedy nie widzę go cały dzień to po prostu brakuje mi tego małego gnojka. Nie ma Nas bez rywalizacji, przecież muszę mu pokazać, że jestem lepszy!

[R] – Haha no tak, mogłam się przecież domyślić! Chciałabym teraz zapytać Cię o coś w trochę innym temacie. Jestem bardzo ciekawa jak wyobrażasz sobie swoje idealne wakacje? Masz jakieś miejsce, które na pewno chciałbyś odwiedzić?

[O] –  Idealne wakacje, oh tak, świetny temat! Na pewno chciałbym odwiedzić Holandię, każdy się domyśli dlaczego. Bardzo chciałbym też zwiedzić Stany Zjednoczone, zwłaszcza Los Angeles. Marzy mi się spacer po Venice Beach, ale moje ukochane Mazury też są piękne. Zapraszam tu wszystkich!

[R] – Osobiście dziękuję za zaproszenie, na pewno kiedyś tam wpadnę! Skoro zapraszasz wszystkich na Mazury to odpowiedz mi proszę, kto Cię zaprosił na Naszą ukochaną sieć? Może jednak inaczej dostałeś się tutaj do Nas?

[O] –  Ooo, na to pytanie czekałem haha :D. Szukałem dobrze działającego serwera retake, bo bardzo lubię ten mod. Po długich poszukiwaniach trafiłem na naszego retake'a, po kilku dniach pomyślałem, że zaryzykuję i złożyłem podanie na admina. Jak widać udało się i jestem nim aż do teraz. Na początku na forum byłem zagubiony i czułem się nieswojo i tu ogromne pozdrowienia dla @ mayor, bo wyciągnął do mnie rękę i dziękuję mu za to do dziś. Poznałem tu mnóstwo wspaniałych ludzi i nie zamierzam nawet na chwilę uciekać z katujemy.eu.

[R] – Bardzo się cieszę, że czujesz się na forum swobodnie i dobrze. Osobiście uważam, że jesteś rzetelną i odpowiedzialną osobą na swoim stanowisku, więc nie ma powodów do obaw. Myślę, że będziemy już powoli kończyć dzisiejszy wywiad. Zechciałbyś na koniec odpowiedzieć na kilka szybkich strzałów?

[O] - Oczywiście, dawaj je!

Szybkie strzały

[R] – Komputer czy laptop?

[O] – Laptop.

[R] – Śnieg czy deszcz?

[O] – Deszcz na betonie.

[R] – Wakacje czy ferie?

[O] – Wakacje, bo lato.

[R] – Sos kwaśny czy ostry?

[O] – Ciężki wybór, powiedzmy, że na równi.

[R] – Rzeczywistość czy marzenia?

[O] – Marzenia.

[R] – Bardzo dobra pamięć czy bardzo dobry wzrok?

[O] – I tak noszę okulary. Bardzo dobra pamięć, bo mam sklerozę przez Ciebie Marto.:serduszko:

[R] – Niezmiernie Ci dziękuję Piotrku za poświęcenie swojego czasu i chęci udzielenia odpowiedzi na kilka pytań. Jestem pewna, że dzięki nim forumowicze dowiedzą się o Tobie więcej niż mieli okazję dotychczas. Chciałbyś coś jeszcze dodać?

[O] – Również Ci dziękuję Marto, bardzo miło i przyjemnie się odpowiadało. Mam nadzieję, że wywiad spodoba się forumowiczom. Na koniec chciałbym pozdrowić @ mayor @ dewey @ Dudnes @ Weak.serduszko.gif  @ Karcok @ KubeN, Ciebie Marto, jak i resztę forumowiczów. Do zobaczenia na serwerach!

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 9
  • Zasłużony
Opublikowano

~ Liczne błędy składniowe i powtórzenia, np pytanie numer 5 ("który naprawdę lubisz i który naprawdę"). Staraj się szukać zamienników lub formułować inaczej zdanie, tak aby uniknąć ww. przypadku. 

~ Nazwy własne takie jak Katujemy.eu piszemy z dużej litery. 

~ Nie zadawaj kilku pytań w jednym (pytania o zainteresowania, depresję w jednym). Pytając w co gra, nie pisz o siatkówce i motoryzacji. Daj mu rozwinąć to co chce napisać. Skończ jeden temat, zacznij drugi. 

Plusami natomiast są całkiem ciekawe pytania, można kilku rzeczy się dowiedzieć choć przyznam, że niewiele. 

Interpunkcja na miejscu, błędów ort. również nie udało mi się zauważyć. 

Piotrek polecam koty. Są piękne i mają swój charakter. :) 

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
  • Zasłużony
Opublikowano
1 godzinę temu, Zdolna. napisał:

~ Liczne błędy składniowe i powtórzenia, np pytanie numer 5 ("który naprawdę lubisz i który naprawdę"). Staraj się szukać zamienników lub formułować inaczej zdanie, tak aby uniknąć ww. przypadku. 

~ Nazwy własne takie jak Katujemy.eu piszemy z dużej litery. 

~ Nie zadawaj kilku pytań w jednym (pytania o zainteresowania, depresję w jednym). Pytając w co gra, nie pisz o siatkówce i motoryzacji. Daj mu rozwinąć to co chce napisać. Skończ jeden temat, zacznij drugi. 

Plusami natomiast są całkiem ciekawe pytania, można kilku rzeczy się dowiedzieć choć przyznam, że niewiele. 

Interpunkcja na miejscu, błędów ort. również nie udało mi się zauważyć. 

Piotrek polecam koty. Są piękne i mają swój charakter. :) 

Przed "aby" stawiamy przecinek.

Nie ma czegoś takiego jak "duża" litera.

Moim zdaniem o Piotrku można dowiedzieć się wiele, tym bardziej, że nie jest atencyjną osobą.

Aczkolwiek dziękuję za opinię. Pozdrawiam.:default_wink:

• Lubię to! 1
Opublikowano
58 minut temu, Awika. napisał:

Moim zdaniem o Piotrku można dowiedzieć się wiele, tym bardziej, że nie jest atencyjną osobą.

Podział między "dużą" i "wielką" literą nie istnieje, tak samo, jak nakaz nazewnictwa.

Wywiad ciekawy, jak każde inne, gratuluję. :default_happy:

• Lubię to! 1
  • Właściciel
Opublikowano

Od początku, gdy poznałem @ Petrektt wiedziałem że to "swój chłop" :serduszko:Jedna z nielicznych osób, która rzetelnie wypełnia swoje obowiązki i przede wszystkim chyba najmniej toksyczna osoba podczas rozgrywek cs:go :cryingg: Wracając do wywiadu, z przyjemnością mi się czytało, troszkę więcej dowiedziałem się o pjetrku. Jeżeli chodzi o poprawność, nazwy własne kompletnie mi nie przeszkadzają czy piszesz z wielkiej litery czy z małej, codziennie widuje tutaj na forum wpisy, które o wiele bardziej bolą i czytając ten wywiad jedynie do czego mógłbyś się doczepić to powtórzenia o których wspomniała @ Zdolna.

Dobra robota jak zawsze! :serduszko:

ps: @ Zdolna. koty to zwykłe sierściuchy :cryingg:

• Haha 1
  • Wrr 1
  • Donator
Opublikowano

Moim zdaniem trochę nudny i sztywny jest ten wywiad.

Faktycznie, za dużo pytań w jednej wypowiedzi. Ogółem, według mnie jakoś szału nie ma i nie rozumiem zbytnio celu tych "szybkich strzałów". 

• Wrr 1
  • Przykro mi 1
Opublikowano

Znowu te szybkie pytania... boli mnie to bardzo. Bardzo zaś podoba mi się dodawanie czegoś od siebie do tematu i pochwalić należy. 

Taki 6/10 xd

• Wrr 1
  • Zasłużony
Opublikowano
Dnia 2.12.2018 o 20:05, Awika. napisał:

Istnieją konteksty gdzie się używa ich w innych miejscach. XD Rozszerzenie z polskiego pisałam. Pozzdro. 

Napisz na maturze nazwę własną z małej litery to pogadamy. XD 

Ćwicz.) :) 

• Premium
Opublikowano

Wywiad jest dobry,  długi.  

Dałaś sporo pytań,  miło to się czyta ;p plusik soczysty. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.