Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nick oskarżonego: Narks/Gosia

Opis sytuacji: Nastapiła konstruktywna wymiana zdan z uzytkownikiem @ Fannoth  lecz ze sprzeczki nastapila dyskusja oraz wymiana zdan, tak przyznaje że MOD mogl naciagnac regulamin i uznac to za prowokacje lecz po pierwsze ban na 4h jest haniebny po drugie otrzymalem warna zamiast upomnienia poniewaz pelnilem jakas funkcje na tej sieci... Juz nie pelnie a kazdego trzeba traktowac wedle regulaminu wpierw upomnienie pozniej warn. Co do decyzji @ Gosia ?!  całkowicie sie nie zgadzam, ze skarga nie byla sluszna. Tak jestem osoba impulsywna poniekag próżną oraz agresywna i pisze to otwarcie. Lecz @ Narks.  nakladajac tego bana nie zaznajomil sie z regulaminem i postapil pod wzgledem impulsu, co wciaz mnie irytuje i nie daje spokoju. Wnosze o uznanie uhybienia moda @ Narks.  oraz przeproszenie za swoje pochopne zachowanie i zbanowanie mnie jak i uzytkownika/admina z ktorym bylem w trakcie wymiany zdan. 

Powód: Zniewazenie 

Dowody: 

• Donator
Opublikowano

Hej, cześć, siema

Sprawa dotyczy też mnie, więc pozwolę sobie na jakąkolwiek wypowiedź.

Wraz z użytkownikiem @ Ry!  mieliśmy sprzeczkę słowną, która wyszła tak naprawdę z niezrozumienia własnych słów, najpierw Ry źle zrozumiał co napisałem, potem ja źle zrozumiałem co on napisał, ale z całej sprzeczki oboje mieliśmy chęci przejść w dyskusję nt. tego co się dzieje przy granicy. Oboje mieszkamy (a przynajmniej @ Ry!  mieszkał) bardzo blisko przejść granicznych z Ukrainą i chcieliśmy się podzielić wiedzą tego co się dzieje w naszych miastach. Szczerze mówiąc nie dziwie się, że zostaliśmy oboje ukarani, były ostrzeżenia, ale też ciężko innym jest patrzeć na tę sprawę z naszej perspektywy, bo was ta sytuacja aż tak nie dotyka, natomiast dziwie się z długością tej kary, 6h* (nie tak jak pisał to @ Ry! , że 4, bo od 12:47 do 18:47, jeżeli pamięć mnie nie myli). Jestem zdania, że nawet 15 minutowa kara mogłaby wystarczyć, abyśmy ochłonęli. Całą sytuację z tego co pisaliśmy na chatboxie przenieśliśmy na DM, gdzie nie było już żadnej "ostrej" wymiany słów tylko rozpisanie tego co, jak i kiedy się dzieje. Wiem, że @ Narks. jest moderatorem od niedawna, jeżeli porównamy to do zwykłej pracy, to pracodawca nie oczekuje od nowego pracownika, który nie ma doświadczenia ogarniania wszystkiego na tiptop, więc i przy tej sytuacji nie stawiałbym go w złym świetle, zareagował bardzo dobrze, ale przesadził z wykonaniem. Rozumiem też aktualne zdenerwowanie gracza @ Ry! , bo szczerze mówiąc to na papierze nie złamaliśmy żadnego punktu regulaminu.

Spoiler

image.thumb.png.8e6eaae1325b9b4f167fc7296486732f.png

Punkty które przetoczył @ Narks. są dość naciągane, prawda - nie była to luźna rozmowa, bo oboje z @ Ry! byliśmy trochę poddenerwowani. W przetoczonym cytacie nie ma żadnych przekleństw, jest tylko jedno "wulgarne" słowo. Ostatni punkt, według moderatora podchodzi pod prowokację, nie pisałem tego w ten sposób, nawet o tym nie myślałem, ale racja - moderator mógł to uznać jako prowokację. Zgaduję, że to, co napisał moderator w DM do mnie było też po części usprawiedliwieniem z jego strony, dlatego chciał wpleść jak najwięcej - tak jak pisałem, jest "młodym" moderatorem, więc nie oczekuję od niego 100% poprawności wykonywanych zadań.

Przechodząc do konkluzji, zgadzam się z blokadą na chatbox, ale nie z jej długością. Same wypowiedzi użytkownika@ Ry! zawsze miały taki wydźwięk i charakter, chłop nie pieprzy się w tańcu i pisze to co myśli, za co tak naprawdę należy mu się szacunek, żałuję że wczoraj je źle odebrałem. 

Sam chciałbym was prosić o nie wciąganie mnie w dalszy rozwój tematu, rozpisałem się dość długo na ten temat i swojego zdania nie zmienię, dziękuję i pozdrawiam, Fannoth.

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 1
  • Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

Zacznę może od regulaminu.

Nigdzie nie ma i nigdy nie było w regulaminie, że najpierw trzeba upomnieć użytkownika, a potem nagrodzić go warnem.

Regulamin jeżeli został złamany to moderator ma w 100% prawo nadać warna w danym momencie bez jakiegokolwiek upomnienia.

Większość z nas wie kim byłeś na Katujemy w przeszłości, ale pamiętaj, że to forum nie jest unikalne z uwagi na fakt, że mamy tylko dobre serwer, tylko dlatego, że jest też dyscyplina i zasady.

Każdego traktujemy tak samo i w pełni równi. Regulamin trzeba egzekwować wobec każdego bez wyjątków.

Zdania typu: "poniewaz pelnilem jakas funkcje na tej sieci" są nie na miejscu, nikt nie będzie kogoś "lżej" traktował, bo pełnił kiedyś jakąś funkcję.

Dostałeś dwa warny z poprzedniego odwołania i te warny były w 100% uzasadnione, nie musiałem nawet znać samej sprawy, aby dopatrzeń się od razu trzech różnych przewinień w tamtym temacie. Znamy się bardzo dobrze, jesteśmy dobrymi kumplami i kiedyś znakomitymi wspólnikami, ale to nie zmienia faktu, że masz "u mnie" kartę przetargową i możesz łamać regulamin na prawo i lewo, bo ja Cię obronie, czy ktokolwiek inny.

Złamaliście jeden podstawowy punkt w regulaminie SB, że chatbox służy do luźnych rozmów, przerodziła się wasza dyskusja w obrzucanie błotem i kiwanie sobie palcem nawzajem w sposób podany na ssach poprzez @ Narks.   To podchodzi i jest złamaniem regulaminu Chatboxa.

Sami ludzie z tego co widziałem już pisali, abyście poszli kłócić się gdzieś indziej, nie wspomnę o moderatorze który was upomniał słownie, abyście zaprzestali tej farsy.

Co do długości blokady na SB to była ona za długa, ale to już zdementowała @ Gosia ?!  

Z @ Narks.  pisałem odnośnie zbyt długiej blokady na SB. Musimy mieć to na uwadze, że jest to nowy moderator i mógł nie do końca wiedzieć jaką karę powinien nadać, tym bardziej, że przy naszym regulaminie SB nie ma uwzględnionego taryfikatora długości banów.

Dodatkowo pozwoliłem zapytać się o subiektywne zdanie również innych czerwonych i tak @ LEGENDAR  @ happy.  oraz @ Książę Sosnowca  również się zgadzają z decyzją która podjęła @ Gosia ?!

Pamiętaj jedno, nie narzuca się własnego zdania innej osoby, bo ty tak uważasz. Możesz wyrazić własne zdanie na ten temat, ale jak dochodzi w dyskusji do poziomu gdzie kończą się argumenty, a zaczyna się wzajemne obrzucanie błotem: "Jestem X Lat starszy!" lub "twarza w twarz to bys spierdalal" to kończy się pewien poziom dyskusji.

Za bardzo personalnie bierzesz tą skargę do siebie, nie wiem po co robić z igły widły. Dobrze wiesz, że nikt nie chce dla nikogo źle, a już tym bardziej dla Ciebie, osoby która włożyła tutaj swoje serce, krew, pot i łzy, aby Katujemy do dzisiaj mogło istnieć. Nie zapominaj też, że my wszyscy na obecnych stanowiskach też nie śpimy i staramy się ile fabryka dała targać to maksymalnie do góry ile się da. W tym celu takie restrykcje wobec użytkowników muszą być pełne. Pamiętaj, że tutaj masz same wsparcie, ale musisz też okazać je nam.

Tyle z mojej strony mordko, trzymaj się i zakończymy ten temat.

Skargę odrzucam i od mojej decyzji nie ma już odwołania!

Każdy następny temat będzie traktowany jako spam i karany warnem!

• Lubię to! 5
  • KAT 4
  • Uwielbiam 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.