Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Donator
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

walentynkii.jpeg.0313dde8c374c24525b2a105a9e2d01a.jpeg

Witam wszystkich bardzo serdecznie w ten piękny Dzień Zakochanych.

Walentynki - jedni uważają je za święto miłości, inni konsumpcji. W tym dniu wysyłamy kartki, obdarowujemy się prezentami, spędzamy wspólnie czas na romantycznych randkach.

Jest to dla Was zwykły dzień a może jednak nie?

Wiadomo, że miłość trzeba okazywać sobie codziennie, a nie od święta.

Sprawdźmy, co sądzą o tym Nasi Koledzy i Koleżanki.

1. Czy lubisz Święto Walentego?
2. Jak zazwyczaj je spędzasz?
3. Ile w całym swoim życiu dostałeś/aś Walentynek?
4. Masz swoją Walentynkę?
5. Jakie są według Ciebie tradycje Walentynek?? 
6. Jakie prezenty cieszą drugą połówkę? Kupione a może te ręcznie robione?

@ xKarcia

1.  Raczej to święto jest mi obojętne, ale na pewno należy do jednych z milszych, szczególnie jak ma się  z kim spędzić.

2.  Z przyjaciółkami, winem i pizzą :default_biggrin:.

3.  Tu ciężko mi stwierdzić, bo nigdy nie liczyłam, a z moją pamięcią to słaaaabiutko. Co roku dostaję od taty i dziadka, a od swoich rówieśników to tak maksymalnie z 5.

4. Myślałam, że w tym roku znowu nie będę miała, ale wczoraj ktoś zadał mi te pytanie, więc mam :serduszko:.

5. Samotni na pewną piją drinki, a pary spędzają czas w łóżku :). Myślę, że innych tradycji to nie ma XD

6. My jako baby cieszymy się z ręcznie robionych i tych kupionych, ale jakbym miała dać facetowi ''100 powodów czemu Cię kocham'', na tych takich małych karteczkach to złapałby mnie mocny cringe XD Dla facetów tylko kupne.

@ Ejoo

1. Lubię.

2. Zazwyczaj z ekipą w grach. 

3. Może z 5/6  nie mam pojęcia dokładnie.

4. Nie mam. 

5. Jakoś nie trzymałem się nigdy  jakiegoś stałego schematu od zawsze preferuje  spontan :default_smile:.

6. Myślę, że najbardziej 2 połówkę ucieszy pamięć o takim święcie, ale jak już mam odp to myślę, że każdy prezent ucieszy każdego  inaczej.

@ Adiaforia

1. Jak najbardziej, czekam każdego roku na nadejście walentynek. Osobiście uważam, że jest to jeden z najlepszych dni w roku.

2. Przeważnie dobry film na netflixie, klimatyczny wystrój, pyszne jedzonko i obowiązkowo z @ Pandzia u boku!

3. O ile pamięć mnie nie zawodzi nie więcej niż 10.

4. Oczywiście kochany @ Pandzia .

5. Nie przywiązuję uwagi do utrzymywania tradycji walentynkowych, ale jak najbardziej romantyczny film w kinie bądź przytulnym domku musi być. Pyszna kolacja, ukochana osoba, upominek od serducha i co roku piszę dla chłopaka liścik, bo zwykłe kartki bywają nudne! 

6. Myślę, że przede wszystkim te prosto z serca. Zawsze staram się, aby było uroczo, romantycznie i praktycznie. Chłopak zawsze zadowolony!

@ Pandzia

1. Lubię tylko szkoda, że w tym roku nie wyjdą.

2. Netflix, winko i śpię z dziewczyną.

3. Nie wiem z 30-40?

4. @ Adiaforia :serduszko:.

5. Nie wiem zwykłe święto i okazywanie sobie miłości.

6. Wiadomo własne bardziej, ale wszystko jest git.

@ Werka:)

1. W sumie dzień jak każdy inny, ale lubię.

2. Strzelamy jakąś komedię romantyczną w pakiecie z jakimiś % i dobrym jedzeniem.

3. Oj sporo tego było, nie jestem w stanie podać jakieś liczby.🙄

4. Otóż nie tym razem. :pugPls:

5. KKK :Kappa:.  A tak poważnie to jakieś kino/romantyczna kolacja, dawanie sobie prezentów, wysyłanie walentynek.

7. Każde cieszą, jednak najbardziej te robione własnoręcznie, w które wkładamy więcej zaangażowania i są bardziej od serducha mimo wszystko. 

@ ElementarS

1. Od kilku lat lubię Święto Walentego.

2. Zazwyczaj spędzam je z moją dziewczyną i robimy coś razem, np. jedziemy na jakąś wycieczkę albo do restauracji.

3- Myślę, że około 7-10 pewny nie jestem.

4. Kurła jeszcze się pytasz. 

5. W sumie to nie ma im bardziej kreatywne święto tym lepiej i tyle wystarczy. 

6. W zależności kto co lubi.

@ Bulbuś

1. Dzień jak co dzień. Mam neutralne zdanie.

2. Zazwyczaj z moją kochaną... Ręką.

3. Na palcach jednej ręki idzie policzyć. Widocznie mój urok osobisty onieśmiela :Kappa:.

4. Żadna nie jest mnie godna :KEKW:

5. Nie uważam, że Walentynki powinny mieć jakieś specjalne tradycje. Jeżeli ktoś jest tą "Walentynką" jest nią cały rok, a nie tylko w ten dzień.

6. Z wyżej wymienionych wydaje mi się, że ręcznie robione, ale najlepsze są małe gesty.

@ visca

1. Od kilku lat lubię Święto Walentego, ponieważ znalazłem sobie w końcu swoją połówkę :serduszko:.
2. Zazwyczaj spędzam je z moją dziewczyną i robimy coś razem, np. jedziemy na jakąś wycieczkę albo do restauracji ( niestety w tych czasach tak średnio z restauracją).
3. Myślę,  że tak z 6-7.
4. Mam, od prawie 3 lat mam swoją walentynkę.
5.  Tradycję Walentynek to dla mnie przede wszystkim jakiś mały upominek ewentualnie czas spędzony razem. Na pewno tradycją jest wręczenie kwiatów dla swojej ukochanej i spędzenie z nią dnia i nocy  albo otrzymanie jakiegoś prezenciku od niej. 
6.  Moim zdaniem najbardziej cieszą zrobione ręcznie, bo wtedy pokazuje się, że dajesz z siebie wszystko, żeby było idealnie. Kupione też są w sumie fajne, ale to nie jest to samo co zrobione ręcznie. 

@ chmiel

1. Tak średnio, bo ludzie muszą mieć święto, żeby okazać sobie miłość.

2. W samotności.

3. Oj nie pamiętam, ale parę było :Kappa:.

4. Nie.

5. Tradycja w Walentynki, to spędzić czas z ukochaną osobą. Upić ją, a następnie wykorzystać. Oczywiście to był żart, ale tak serio, to ten dzień warto spędzić ze swoją wybranką/wybrankiem, zabrać na jakąś kolację, czy coś, ale tak jak mówię, moim zdaniem to nie jest sztuka okazywać uczucia tylko w Walentynki, ale i cały rok.

6. Zależy, bo niektóre prezenty kupione są po prostu takie sobie. Fajnie jest dostać, ale nic poza tym, a takie ręczne zrobione mają moim zdaniem większą wartość niż takie kupione.

@ KosiU

1. Średnio.

2. Z grupką osób (w tym z dziewczynami) wychodzimy na miasto. 

3. Z 200 będzie.

4. Nieee :feelssadmann:

5. Nie mam żadnych tradycji na walentynki.

6. Całusy najlepsze :peepolove:

@ Durus

1. Tak, bardzo. Dzięki niemu wiele osób potrafi  powiedzieć co czuje drugiej osobie.

2. Z kobietą,  jak najmilej się da. ( Niestety w tym roku ma okres.... )

3. Ciężko zliczyć, może to przez to, że wyglądam jak dzieciak ?

4. Paulina <3

5. Róże dla kobity, kolacyjka dla 2 przy świeczkach, wspólna kąpiel (GDY NIE MA WYLEWU) , a wieczorkiem to wiadomo <3

6. W tym roku kobita dostała felgi do samochodu, popłakała się, a tak to najczęściej są kwiaty, ale wielkości niej także spooooory bukiet.

@ --Wilkuu--

1. Oczywiście, że tak.

2. Zawsze gdzieś wychodziłem z drugą  połówką, ale, że w dzisiejszych czasach jest koronawirus to tak średnio się chce.

3. Kilka było :default_biggrin:

4. Taak.

5. W pierwszej kolejność wspomnę tutaj o szkole, gdzie co roku dawało się walentynki. A teraz dziewczynie daje jakiś prezent albo gdzieś wspólnie wychodzimy.

6. Raczej kupione, gdyż nie mam zbytnio talentu  do robienia ręcznych prac/prezentów

@ Jeanette vi Rey

1. No jasne, że lubię. 
2. Od 4 lat z osobą w której jestem zakochana. 
3. Walentynki dostawałam jedynie w szkole i nie chwaląc się, zawsze było ich sporo, ale konkretnej liczby nie dam rady podać. 
4. Mam swojego Walentego :ups:

5. Jeśli chodzi o mój związek to tradycją jest spędzenie całego dnia razem, zazwyczaj wypad na jakieś jedzonko, ale głównie cały dzień w domu po prostu siedząc sobie razem. Bez prezentów, bez kwiatów. Zwyczajny dzień, ważne ze w swoim towarzystwie. 

A mówiąc tak czysto teoretycznie jakie są tradycje Walentynek ogólnie, no to wręczanie kobietom kwiatów, wymienianie się prezentami, dzień spędzony z tą ukochaną osobą. 
6. Prezenty powinny być od serca, nie ważne czy kupione czy ręcznie robione. 
Poza tym liczy się gest.

@ Bisane

1. Tak

2.  Z moim narzeczonym np. oglądając film.

3. Ooo ciężko mi powiedzieć. Wydaje mi się, że odkąd pamiętam to zawsze coś dostawałam😊

4. Mam.

5. Hmm.. Moim zdaniem w tym przypadku to spędzenie miło czasu ze swoją drugą połówką, dzień wypełniony miłością, wsparciem, szacunkiem (jak co dzień).

6. Mnie osobiście zawsze cieszyły ręcznie robione😊

Dziękuję Wszystkim za poświęcony czas. Życzę miłego czytania:serduszko:

walentynkiii.jpg.637193d7e0cb9d1fccdd7c41acdabbcd.jpg

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 11
Opublikowano

Praca jak najbardziej na +   pikna :D 

PS. 

Moim zdaniem te kolorki są do poprawy i czcionka też :D 

@ KosiU  pijemy z tej okazji co nie? xD  Nie było pytania :D 

@ Nermi  No pewnie, że tak :D 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

@ Kolorowa1x1 Kiedy Redaktor? :KEKW: Dobra robota, z każdym wywiadem/pracą pisemną pniesz się wyżej, rób dalej takie rzeczy bo wychodzi Ci to nieźle :peepolove:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.