Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

wywiad1.png.78ebe118cf5837aa2e4a3cd0356e31c3.png

z @ BinaR

DANE PERSONALNE

Imię: Miłosz

Województwo zamieszkania: wielkopolskie

Miejscowość: okolice Kalisza

Status związku: wolny

Palenie papierosów: nie

33.png.02bae6761dac1cef16f9a8d346147eb6.png

T: Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Dzisiaj w wywiadzie będziecie mieli okazję poznać bliżej opiekuna serwera 5 MAPS i SURF + RPG, a zarazem członka UB:Team CS:GO i naszego byłego redaktora. Młodociany człowiek zagadka, który mimo swojego wieku dzielnie radzi sobie z każdym obowiązkiem i nie boi się wyzwań. Może początkowo powiedz nam, czy czujesz się na tyle lat, ile aktualnie masz? Dlaczego właśnie tak sądzisz?
B: Również witam wszystkich naszych użytkowników, witam również i ciebie, Titanio. Tego typu pytanie jest mi często zadawane, gdy dłużej z kimś rozmawiam. Według mnie wiek nie ma znaczenia, jeśli mowa o dojrzałości. Nie wiem w takim razie, czy można określić to, "na ile lat się czuję". W takim wypadku mogę jedynie powiedzieć, że nie należę do grupy typowych piętnastolatków, jaką sobie większość wyobraża.

T: Na szczęście wiek zawsze będzie tylko liczbą, chyba że pojawią się zmarszczki, wtedy można zacząć się martwić. Jakie zachowania u siebie możesz wyszczególnić, których nie spotykasz u reszty osób w Twoim wieku?
B: Porównując się do obrazu typowego człowieka w moim wieku, mogę stwierdzić, że jedną z większych różnic jest brak używania tzw. "maski". Nie zakrywam się nią, a więc jestem sobą w całej okazałości. Nie udaję kogoś zupełnie innego, próbując przypasować się do jakiejś grupy osób. Nie jestem teraz w stanie określić dokładnie takich różnic, ale mogę jednak dodać, że ani nie palę, ani nie biorę używek, co robi naprawdę wiele osób w podobnym wieku, które znam z widzenia.

T: Niestety świat nie funkcjonuje w należyty sposób i zdarzają się osoby, które nie mogą zaakceptować odsunięcia „na bok” więc udają kogoś, kim nie są, czy sięgają po używki. Gdybyś mógł zmienić jedną rzecz, cechę we wszystkich istotach ludzkich, co by to było?
B: Czasami na naszej życiowej ścieżce spotykamy fałszywe osoby. Niby są z nami na dobre i na złe, a ostatecznie wiemy, jak to się wszystko kończy. Jeśli mógłbym coś zmienić w ludziach, to byłaby to właśnie ta fałszywość. "Wymazanie" jej to jak dla mnie najlepsza opcja.

T: Najpopularniejsza choroba społeczeństwa XXI wieku. Na pewno świat wyglądałby piękniej dzięki temu. Jak opisałbyś swoje relacje między innymi ludźmi? Trzymasz do każdego dystans, czy może raczej jesteś otwarty na rozmowy, a nawet ciaśniejsze zawężanie znajomości?
B: Może nie jestem jakoś niesamowicie otwarty na każdego, kogo spotkam, ale chętnie nawiązuję nowe kontakty. Zanim jednak faktycznie mam zamiar zacieśnić jakąkolwiek więź, preferuję dowiedzieć się czegoś więcej o danej osobie. Nie z każdym potrafiłbym się dogadać.

T: Są może jakieś zachowania, które mogłyby wskazywać, że „z tym człowiekiem się nie dogadasz”, a prędzej byś doszedł do ostrej wymiany zdań?
B: Nie lubię ludzi, którzy hucznie przedstawiają swoje poglądy na dany temat, nie mając żadnych podstaw i argumentów, popierających ich zdanie. Mam wrażenie, że "bo tak" nie jest zbyt przekonujące w rozmowie. Takie totalnie "od czapy" kuriozalne wypowiedzi dotkliwie mnie odrzucają. Niestety wielu takich jest, dwóch takich spotkałem, kontakt urwał się raczej szybko i sprawnie.

T: Niestety są i tacy, funkcjonujący tak naprawdę codzienne w taki sposób. Jaki jest zatem Twój ulubiony temat do rozmów, a jakiego wolałbyś unikać, ponieważ jest dla Ciebie niewygodny?
B: Ulubiony temat do rozmów? Zabrzmię jak człowiek bez życia (jak to się stereotypowo określa) - informatyka, programowanie. Jest to temat, którym od dłuższego czasu się interesuje, dlatego właśnie on. Coś niewygodnego to już cięższa sprawa do wymyślenia, lecz chyba postawię na rozmowę o mojej dawnej szkole. Rozmów o tym chciałbym unikać jak ognia, długa historia, a niezbyt miła dla mnie.

T: Zostawmy więc dawne dzieje w tyle i przejdźmy do aktualności, które masz przed sobą. Do jakiej szkoły uczęszczasz i jakie są Twoje dalsze plany związane z edukacją?
B: Uczęszczam do liceum, na profilu z rozszerzonym niemieckim i polskim (z naciskiem na ten pierwszy język). Poznawanie języków, nie tylko tych obcych, to moja pasja, dlatego też taki był mój wybór. W planach mam dokończenie liceum i wybranie się na germanistykę (bądź coś związanego z angielskim) w szkole wyższej. Jednakże plany są tylko planami i nie zawsze muszą zostać zrealizowane. Zobaczymy, jak to ostatecznie wyjdzie.

T: Dobra znajomość języków jest teraz bardzo ważna, ponieważ stykamy się z tym na niemalże każdym kroku. Jakie jeszcze są Twoje pasje bądź zainteresowania?
B: Zgodzę się, że często się z językami obcymi stykamy. Jest to bardzo przydatne podczas podróży po świecie, o czym się sam przekonałem. Jeśli chodzi o zainteresowania, to oprócz języków i wcześniej wspomnianego programowania - koszykówka, pływanie i czytanie książek.

T: Słysząc o pływaniu i czytaniu książek, muszę zagłębić się bardziej. Od jak dawna pływasz i jakie style już opanowałeś?
B: Pływać nauczyłem się mając chyba 9 lat, ale niestety nie pamiętam dokładnie. Nie pływam oczywiście zawodowo, chociaż traktuję to również jako formę ćwiczeń, z tego powodu wolę baseny pływackie. Umiem pływać "żabką" (nie znam profesjonalnej nazwy na to, jeśli jakaś istnieje), kraulem i znam styl grzbietowy.

plywanie-ruchomy-obrazek-0010.gif

T: Czyli tak naprawdę pływanie dla rozrywki i przyjemności. W takim razie wróćmy do książek. Jakie są Twoje ulubione rodzaje? Potrafiłbyś wskazać swoją ulubioną książkę?
B: Ulubione rodzaje? Wskazałbym kryminały, fantastykę, ogółem książki przygodowe. Wskazać jedną z nich to wyższy poziom zaawansowania. Nie potrafię wybrać ulubionej.

T: Czasami nasza dusza raduje się tak naprawdę przy każdej i nie możemy się doczekać, kiedy sięgniemy po kolejną. Wspomniałeś wcześniej, że interesujesz się programowaniem. Czy mógłbyś nam coś więcej powiedzieć na ten temat? Od jak dawna? Skąd się w Tobie narodziło to zainteresowanie?
B: Interesuję się tym tematem dopiero od kilku miesięcy. Chciałem spróbować czegoś nowego, a skoro byłem opiekunem dwóch serwerów, to postanowiłem nauczyć się czegoś dotyczącego ich — pisać pluginy do CS:GO. Jakby ktoś nie wiedział co tą są pluginy - zwykle widać je na pierwszy rzut oka na serwerach. Przykładowo taki sklep z modelami postaci to również plugin, do którego ktoś musiał zrobić kod źródłowy.
Język programowania do gier na silniku Source nazywa się podobnie - SourcePawn. Tego póki co się właśnie się uczę i to wykorzystuję w praktyce.

T: Brzmi ciekawie i praktycznie, tym bardziej że jest to podstawa do szerokiego świata, którego tak naprawdę duża część nawet nie usiłowała zbadać. Miłoszu, powiedz nam, czy uprawiasz jakieś sporty? Dbasz w jakikolwiek sposób o swoją sylwetkę, czy wolisz spędzać czas w inny sposób?
B: Jeśli mam okazję to zawsze wyruszam albo pływać, albo jeżdżę na rowerze. To raczej ta druga czynność sprawia mi większą przyjemność. Raz na parę dni, choć czasem i codziennie (zależnie od pogody, która niestety w okolicy nie zawsze dopisuje) potrafię zrobić 5-10 km przejazdu, aby nie siedzieć cały czas w domu. Jeśli chodzi o inne sposoby na dbanie o sylwetkę - muszę wykonywać różnorakie ćwiczenia w domu, ponieważ mam skrzywienie kręgosłupa. Skrzywienie to nie jest jakieś wielkie, ale zawsze to motywacją do dbania o siebie.

T: O kręgosłup należy jednak dbać, a przy skrzywieniach jak najszybciej je niwelować. Powiedz nam, czy jesteś osobą, która jest wrażliwa na krzywdę innych i zawsze reaguje (czy to psychiczna, czy fizyczna), czy raczej nie przejmujesz się aż do tego stopnia innymi?
B: To mocno zależy od tego, o co chodzi w danej sytuacji. Nie rzucę się na pomoc w przemocy fizycznej, jeśli widzę, że sam nie dam sobie rady i źle się to skończy. Jednak zgłaszam wtedy to komuś jak najszybciej. Przemoc psychiczną zauważyłem tylko raz, przy czym próbowałem pomóc tej osobie, lecz była ona na tyle zamknięta w sobie, że nic z tego nie wyszło. Choć z tego, co wiem, ostatecznie cała sytuacja skończyła się dobrze.

T: Można więc rzec, że zawsze zachowujesz zdrowy rozsądek. Jakie jeszcze cechy charakteru mógłbyś u siebie wymienić? Czy uważasz, że brakuje Ci jakiejś cechy, a zawsze chciałeś ją posiadać?
B: Na pewno jestem rozmowny (choć bardziej widać to, gdy kogoś dłużej znam), uczynny i bezinteresowny. Z tych gorszych rzeczy potrafię wymienić w tym momencie dwie rzeczy. Potrafię być wielkim leniem, jeśli mam robić coś, co kompletnie mnie nie interesuje i biorę do siebie czasem zbyt bardzo niektóre rzeczy. Myślę, że brakuje mi asertywności. Mimo to, że w wielu sytuacjach umiem powiedzieć "nie", to czasem jednak zgadzając się na coś mogę nieźle potem "przejechać" się na tym.

T: Są sytuacje, w których ciężko powiedzieć "nie" i nawet twarda zasada potrafi bardzo szybko się złamać. Wspomniałeś wcześniej, o podróżowaniu po świecie. Zechciałbyś przybliżyć nam miejsca bądź kraje, które już odwiedziłeś? Z kim najprzyjemniej spędzasz taki czas, poza granicami naszego kraju?
B: Odwiedziłem takie kraje jak Włochy, Grecja, Hiszpania i Czarnogóra. To właśnie ten ostatni kraj urzekł mnie najbardziej zarówno swoimi widokami, jak i kulturą. W Polsce, jeśli mowa o typowym zwiedzeniu, byłem w Gdańsku. Odwiedziłem też Warszawę, ale nie podobałoby mi się tam życie. Za duży natłok ludzi.

T: Mimo młodego wieku to całkiem imponujący wynik. Tak naprawdę świat stoi otworem dla Ciebie i nie są to już czasy, że bycie za granicą, to coś wielkiego. Co najbardziej irytuje Cię w otaczającym Cię świecie? Czy piękno, które nas otacza, jest w stanie to zgasić?
B: Chyba piękno potrafi wszystko zabić, nie wymyślę tu nic.

T: Co wobec tego sprawia Ci największą radość i sprawia, że wszystko dookoła przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie?
B: Prawdopodobnie czytanie książek, o czym wcześniej wspomniałem. Wszystko staje się wtedy nieważne.

T: Niewielkie rzeczy sprawiają najwięcej radości! Z oczywistych nam informacji wiemy, że zamieszkujesz okolice Kalisza. Czy jest to miejsce warte przyszłości i takie, w którym chciałbyś spędzić resztę życia, czy może jeśli tylko nadarzy się okazja, wyfruniesz z rodzinnego gniazdka?
B: Samo miasto jest już tak przyszłościowe jak ciągłe leżenie w łóżku. Nie wydaję mi się, żebym chciał tu zostać na dłużej. W planach mam studia w Gdańsku, a dalsza droga to już wielka niewiadoma.

T: Rozwój osobisty jest ważnym czynnikiem w naszym życiu, oby w Twoim przypadku powiodło się to równie dobrze! Jakie masz marzenia? Co robisz, aby je spełnić? Co zazwyczaj stoi na przeszkodzie w spełnianiu ich?
B: Moje marzenia? Przeżyć w wielkim świecie :D. A tak serio to chciałbym znaleźć dobrą pracę, przy czym nie tylko chodzi tu o zarobki, ale głównie o to, czy będzie mi się w niej podobało. Nie mam jakoś wiele marzeń, to jest jedno z nich. Na razie staram się dokończyć szkołę, więc na razie nic nie przeszkadza mi w realizacji tego marzenia.

T: Niewielkie marzenia są małym krokiem do większych. W jakim wieku chciałbyś już się ustatkować i mieć własną rodzinę? Jak powinna być Twoja przyszła żona?

B: Oj, pytanie to wybiega zbyt daleko w przyszłość. Jeszcze o tym nie myślę.

T: Każde rozwiązanie w takiej sytuacji jest korzystne jeżeli tylko w jakimś stopniu Ci pomaga. Jakiego rodzaju muzyki słuchasz?

B: Zazwyczaj rap, ewentualnie pop, ale tak naprawdę to słucham tego, co wpadnie wpadnie mi do ucha.

T: Przyjemnych dźwięków dla ucha nigdy za wiele. Wyobraź sobie, że masz szansę lecieć w kosmos lub zbadać nieodkryte głębie oceanu. Co wybierasz i dlaczego?
B: Chyba kosmos. Zawsze ciekawiły niezbadane odmęty próżni. Ciemno w tych oceanach, jeszcze by wielkiej ryby brakowało do tego.

T: Podróż wśród gwiazd napawałaby jednego endorfinami szczęścia! Czy masz rodzeństwo? Jeżeli nie, ile chciałbyś mieć?
B: Mam starszą siostrę, tyle mi starczy 😀

T: Zawsze to mniej stoczonych kłótni o błahostki 😀 W jakim maksymalnym stopniu, jesteś w stanie poświęcić się bezinteresownie dla obcego człowieka?
B: Ciężko stwierdzić tak ogólnie. Z pewnością w jakimś stopniu bym pomógł (ale nie tak od razu, nie poświęcę się dla kogoś, kogo kompletnie nie znam)

T: Przy odpowiednich zahamowaniach kiedyś wyjdzie Ci to na dobre. Jak wiemy, byłeś w niedawnym czasie redaktorem naczelnym. Co mógłbyś powiedzieć o tej funkcji, dla osób, które nie mają większej styczności z redakcją?

B: Funkcja ta jest bardzo odpowiedzialna, wymaga umiejętności kierowania zespołem, żeby wszystko działało jak w zegarku, chociaż jak wiadomo nigdy idealnie nie będzie.

T: Czy tęsknisz za tą funkcją? Jakie natomiast wskazałabyś wady i zalety bycia redaktorem?

B: Tęsknię, tęsknię. Wadą jest na pewno mniej czasu na inne aktywności, a plusy? Przykładowo satysfakcja z pisania artykułów i innych tekstów. Dodatkowo motywujące jest ciepły odbiór czytelników, jak i ich krytyka (oddzielając ją od hejtu).

T: Mamy nadzieję, że kiedyś wrócisz do nas i będziesz na nowo cieszył się pisaniem ;) Jak wygląda natomiast sprawowanie funkcji na dwóch serwerach CS:GO oraz dodatkowo UB:Team? Czujesz się dobrze w tej roli, czy jednak masz pewien niedosyt lub sobie nie radzisz? Jak współpracuje Ci się z resztą ekipy (mowa o współwłaścicielach, opiekunach czy członkach UB:Team)?

B: Na serwerach jako opiekun głównie wykonuje rzeczy takie, jak poprawki, wprowadzanie nowych funkcji, konkursy, zajmowanie się działem serwera i manipulacja VIPami. Nie czuję raczej niedosytu w tej kwestii, podobnie jeśli chodzi o UBT. Radzę sobie też nieźle, czasu mi jakoś bardzo nie brakuje. Z ekipami wymienionych przez Ciebie stanowisk dogaduję się, nie ma między nami żadnych zgrzytów.

T: Każda funkcja ma swoje poszczególne zadania. Od jak dawna jesteś z nami na sieci i jakie było Twoje pierwsze wrażenie po wstąpieniu tutaj?

B: Na sieci jestem od około połowy sierpnia, kiedy to wraz z @ Erwin, @ NeQ.,@ Nati, @ Holi i @ Dark`fallen przenieśliśmy się tu z serwerami. Pierwsze wrażenie? Sieć z potencjałem, rzeczowa administracja, dzięki której szybko się tutaj ustatkowaliśmy.

T: Każdy krok ku lepszemu rozwojowi, jest tym odpowiednim! Kiedy w takim razie ogólnie rozpoczęła się Twoja przygoda z counter strike`m? Jak wspominasz swoje pierwsze starcia z tą grą?

B: Było to koło trzech lat temu, zaczynałem od CS:GO. Pierwsze moje rozgrywki były od razu na serwerach społeczności. Oczywiście jak każdy początkujący co chwilę umierałem, ale ubaw był niezły podczas gry z @ NeQ..

T: Początkowo, jak wiadomo, każdy jest zwykłym botkiem :D Widzę, że dość długa zanajomość z @NeQ za Tobą. Czy zetknąłeś się już bezpośrednio bądź chciałbyś się z nim lub innymi użytkownikami forum spotkać kiedyś twarzą w twarz, przy dobrym piwku, czy herbacie? A może masz dystalne podejście i nie preferujesz czegoś takiego?

B: Przy piwku? Przy soczku pomarańczowym co najwyżej :D. Spotkałem się tylko z @NeQ. A z kim bym się chciał spotkać? Z ekipką, którą wyżej wymieniłem oczywiście!

T: Oby oczywiście do takiego spotkania doszło i na jednym się nie zakończyło! Czy jest jakaś rzecz, którą chciałbyś zmienić na katujemy? Co sądzisz o jego prawidłowości funkcjonowania?

B: Większych zastrzeżeń nie mam, raczej funkcjonuje dobrze. Może być jak jest :D

T: Odnośnie rytualnego piwka - piłeś kiedykolwiek alkohol? Czy masz swoje twarde zasady i uważasz, że aktualnie nie jest Ci to jeszcze do niczego potrzebne?

B: Kategorycznie nie. Nie ważne jak bardzo będzie mnie ktoś namawiał - nie spróbuję. Póki co jest mi to zbyteczne.

T: Niestety młode osoby, stroniące we współczesnym swiecie od alkoholu to rzadkość. Można uznać, że czasami takich jak Ty, ze świecą trzeba szukać. Ile czsu trwała bądź trwa Twoja najdłuższa przyjaźń? Kim dla Ciebie jest przyjaciel?

B: Zgodzę się z pierwszym zdaniem. Jeśli chodzi o najdłuższą przyjaźń, to trwa ona cały czas, nieprzerwanie od 9 lat. Przyjaciel do dla mnie ktoś, komu zawsze mogę się wygadać i wiem, że to co powiem zostanie między nami.

T: Życzę, aby trwała jak najdłużej i oby tylko takie osoby Cię otaczały. Tym optymistycznym akcentem zakończymy nasz wywiad. Czy chciałbyś na koniec dorzucić coś od siebie bądź pozdrowić kogoś?

B: Chciałbym pozdrowić każdego, kogo lubię. Nie chcę po kolei wymieniać, bo jeszcze kogoś zapomnę. Dziękuję za wywiad, do zobaczenia Katy!

44.png.1620c2a2ce93059c06463eea700dbaf8.png

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 11
Opublikowano
18 minut temu, Titania napisał:

B: Zgodzę się z pierwszym zdaniem. Jeśli chodzi o najdłuższą przyjaźń, to trwa ona cały czas, nieprzerwanie od 9 lat. Przyjaciel do dla mnie ktoś, komu zawsze mogę się wygadać i wiem, że to co powiem zostanie między nami.

:serduszko:

Dobra robota.

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

Wow! Świetny wywiad, można naprawdę dowiedzieć się z niego wielu rzeczy. Sądzę, że spędziliście nad nim sporo czasu, ale wiedzcie, że było warto! :ct: 

• Dzięki 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.