Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Narks.

[604]. Pytanie na dziś

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

pytanienadziś5.png

Czy jesteście za tym, aby najmłodsze dzieci szły do szkoły i narażały swoje zdrowie? Dlaczego najpierw starsi nie wrócą do szkół? 

• Lubię to! 2
  • Inwestor
Opublikowano

Dlaczego najpierw wracają młodsi? To proste! W razie jakby zaczęły się zachorowania i śmierci spowodowane wirusem to takie dziecko nie odda głosu w wyborach :Kappa2:

• Lubię to! 1
  • Haha 2
Opublikowano

Uważam że jeśli chodzi o szkołę to taki podział jest niewskazany. Na obecną chwilę wiadomo iż jak w/w "starsi" mają lekcje on-line. Jest to dobre rozwiązanie - etapy przedstawione przed Morawieckiego, nie są ustalone na sztywno - ponieważ w momencie wzrostu pandemii, etapy zostaną zapewne zawieszone lub odroczone w czasie. Dlatego moje zdanie jest takie - albo wszyscy wracają albo nikt. Kontakt z osobami zakażonymi może mieć każdy. 

• Lubię to! 2
  • Legenda
Opublikowano

Tak naprawdę całe "szaleństwo" może potrwać znacznie dłużej niż komukolwiek się wydawało. "Wypuszczanie" najmłodszych do szkół ma raczej na celu odmrażanie gospodarki, która już jest w opłakanym stanie i nawet nie chcę myśleć, co przeżywają ludzie, którzy są zdani sami na siebie bez grosza od państwa, a w szczególności tacy, którzy posiadają małe dzieci. Dlaczego pierwsze Ci młodsi? Prawdopodobnie dlatego, że stanowią najmniejszą cześć w szkołach i najłatwiej nad nimi zapanować oraz głównie dlatego, aby w następnej kolejności ich rodzice mogli wrócić do pracy. Dlaczego nie starsi? Dlatego, że osoba w wieku 12+ nie potrzebuje takiego nadzoru i można ją zostawić w domu oraz ma większy dostęp do nauczania zdalnego. Tym samym gdyby wypuszczono teraz studentów - aula licząca 50-100 osób to już zbyt duże zgromadzenie, nie wspominając już o całej uczelni, na której w jednym momencie może znajdować się około 1000 osób, a nawet i więcej. 

Ogólnie to wszystko jest popierdolone, bo inaczej tego nazwać nie można i więcej w tym wszystkim polityki, niż jesteśmy w stanie pojąć.

• Lubię to! 7
Opublikowano

@ Titania

Zgadzam się z Tobą w 100%. Powiem Wam że od dłuższego czasu nie oglądam telewizji i nie słucham żadnych wiadomości, czytam wybiórcze tematy na necie dotyczące społeczności i mojej branży. Szczerze mówiąc zapomniałem że coś takiego jest na świecie. Inne choroby + głód to jest poważny problem, ale media się tym nie zainteresują - dlaczego? Bo brak jest sensacji, korona wirus jest mocno medialny i teraz trzeba to wykorzystać - zobaczcie co się dzieje w kwestii sprzedaży maseczek, rękawiczek etc. To prawda że COVID19 jest wirusem który rozprzestrzenia się najszybciej i jedna osoba zaraża 5-10 od razu. Uważam że nie można z tego tytułu panikować aż tak, jeśli każdy z nas będzie działa wedle sumienia i tak jak powinno być to przetrwamy to tak że za jakiś czas to będzie tylko niemiłym tematem. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Nie jestem za tym, aby młodsi wracali do szkół, ale po prostu też wiele rodziców nie ma co zrobić z takimi młodszymi osobami, ponieważ dorośli nie mają czasu, aby zostać z nimi w domu tylko muszą iść do pracy.

Opublikowano

Myślę, że powinni wszyscy razem wrócić w przyszłym roku jak to się już totalnie uspokoi.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.