Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

wywiad3.png.8fc1121122cf227cf1d8f04a5e431bd6.png.3d41e83cd19378785a587ff3cf9c68b9.png

Wywiad z @ LEGENDAR

BinaR - Witaj Legendarze, witam również czytelników! Mam nadzieję, że dzień mija Ci dobrze. Zacznijmy od podstawowych informacji na Twój temat, tj. imię, wiek, szkoła/praca itp.

LEGENDAR - Cześć Miłosz, nazywam się Dominik, aktualnie mam 15 lat, coraz bliżej do 16 ^^. Na chwilę obecną uczęszczam do technikum na profilu mechatronicznym.

- Twoim wyborem było technikum. Co skłoniło Cię do podjęcia tej decyzji?

- Głównym czynnikiem do podjęcia takiej decyzji było to, iż chciałem mieć zapewniony zawód po zakończeniu nauki, a przez to, że aktualne technikum jest 5-cio letnie to bardzo dużo jestem w stanie się nauczyć.

- Czy wybór akurat technikum był tylko i wyłącznie Twoim wyborem? Może ktoś Cię do tego przekonał?

- Tak. Był to tylko i wyłącznie mój wybór.

- Czy rodzice popierali Twoje zdanie, czy raczej byli jemu przeciwni?

- Jak najbardziej moi rodzice popierali ten wybór chociażby ze względu na to, że profil, który wybrałem, jest bardzo interesujący.

- Dobrze mieć poparcie. Wspominałeś, iż wybrałeś szkołę ze względu na zawód. W jakim zawodzie chciałbyś w przyszłości pracować?

- W przyszłości na pewno chciałbym pracować przy budowie maszyn, ewentualnie przy programowaniu urządzeń.

- Ciekawe. Wolałbyś jednak programować czy budować?

- Programowanie urządzeń mogłoby być bardziej skomplikowane niż budowanie maszyn, więc wolałbym programować, chociażby ze względu na to, że lubię wyzwania.

- Widzę, że lubisz podwyższać sobie poprzeczkę. Co do niej, czy poziom nauki w Twojej szkole jest wysoki (skupiając się bardziej na przedmiotach podstawowych, typu j. polski, matematyka itp.)?

- Tak, niestety poziom jest bardzo wysoki, a szczególnie na matematyce.

- A jak sobie w niej radzisz?

- Poza matematyką i elektrotechniką radzę sobie świetnie, przeważnie każdy przedmiot na poziomie dobrym.

- Domyślam się, że wybrany kierunek jest adekwatny do Twoich zainteresowań. Jakie są jeszcze Twoje Hobby?

- Moimi głównymi zainteresowaniami są gry oraz kick-boxing.

- Mógłbyś nam bliżej opisać kick-boxing?

- Jasne, kick-boxing jest to dyscyplina, w której walczy się zarówno pięścią, jak i kopnięciami. Ten sport rozwija w nas siłę, szybkość oraz wytrzymałość.

- Trenujesz dużo, aby rozwijać się w tej dziedzinie?

- Staram się jak najwięcej. Aktualnie co tydzień mam min. 3 treningi.

- Sport jest oczywiście ważny. Wspomaga on zdrowy tryb życia. Powiedziałeś też o grach. Jakiego typu gry to są?

- Głównie są to gry fabularne czy gry zręcznościowe.

- Czyli jest to bardziej bierna część Twojego wypoczynku. Jakieś ulubione tytuły?

- Jak najbardziej ^^. Moje ulubione tytuły to: CS:GO, Wiedźmin 3, League of Legends oraz od czasu do czasu pogrywam w Minecrafta.

- Przejdźmy do Twojego miejsca zamieszkania. Gdzie mieszkasz?

- Od prawie 10 lat mieszkam w Mikołowie (Województwo śląskie). Wcześniej mieszkałem w Bytomiu jak byłem młodszy, bo tam się akurat urodziłem, ale przeprowadziliśmy się wraz z rodzicami do dziadków i od tej pory mieszkam w Mikołowie.

- Czy mógłbyś więcej powiedzieć o tym mieście? Co ciekawego można w nim znaleźć?

- Głównym ciekawym miejscem, jakie można odwiedzić w Mikołowie, jest przede wszystkim sam Ratusz na rynku, który stoi tam już bardzo długo.

12693854.260000002_Mikolow_rynek-1.jpg.f730438750ec4d36800934c12b3855ee.jpg.df1ce41ab725d05222feb6834a5d677e.jpg

- Wychodzisz czasem "na miasto" odprężyć się? Jeżeli tak, to do jakich miejsc chodzisz?

- Jasne, zawsze raz w weekend wychodzę z kumplami na rynek i się tam dobrze bawimy, wygłupiamy itd. haha.

- Widzę, że lubisz się czasem zabawić, hah. Uczęszczasz też do kina? Jeżeli tak, to na jakie filmy?

- Niestety nie uczęszczam do kina. Jakoś zbytnio za tym nie przepadam, ale za niedługo będę się wybierał na film pt. ,,Proceder".

- Czytasz jakieś książki, Dominiku?

- Aktualnie to tylko lektury, lecz wcześniej czytałem wszystkie części Harry'ego Pottera.

- Podobała Ci się seria?

- Ogromnie! Każda następna książka, którą czytałem, była wspaniała. Podczas czytania książek z tej serii mogłem użyć mocy wyobraźni i przenieść się w tamtejszy świat i odgrywać rolę samego Harry'ego ^^.

- I to właśnie jest najpiękniejsze w książkach. Dodatkowo pomagają nam w poznawaniu świata, dlatego powinniśmy dużo czytać. Zapytam jeszcze o muzykę. Masz na oku jakichś wykonawców, jakąś ulubioną piosenkę?

- Najczęściej to chyba słucham utworów Palucha, a ulubiona piosenka to oczywiście Paluch "Balans" feat. Słoń.

- A coś spoza tego gatunku muzycznego?

- Poza rapem to chyba pop, lubię piosenki wykonawcy Marshmello, m.in. utwory typu "Happier" czy "Friends" też spoko, są dla mnie odskocznią, gdy mam zły humor czy coś w tym stylu.

- Pozostawiając muzykę - gdybyś miał jednym przymiotnikiem opisać swoje dzieciństwo (w końcu nadal jesteś w tej fazie), to jakie słowo by to było?

- Hmm, gdybym miał wybrać, to na pewno wybrałbym przymiotnik "spokojny", gdyż z natury jestem człowiekiem bardzo spokojnym.

- Dobrze. Zostawmy temat Twojego dzieciństwa i skupmy się na naszym kochanym forum. Użytkownicy Katujemy.eu z pewnością znają Cię jako członek zespołu UB, a więc pomagasz Nam w oczyszczaniu serwerów. Czy dodatkowo wspierasz je będąc administratorem niektórych z nich?

- Oczywiście, jestem administratorem na serwerze 5Maps oraz Arenkach #2 i na Naszym serwerze survival, w grze Minecraft.

- Jak pracuje Ci się w zespole administracji wszystkich ww. serwerów? Dogadujecie się w tym gronie?

- Bardzo dobrze pracuje mi się na serwerze 5Maps .@ Erwin, @ NeQ. to świetni właściciele, zresztą opiekunowie @ BinaR oraz @ Nati też są wspaniali, super się wszyscy dogadujemy ^^. Co do Arenek #2, również panuje tam miła atmosfera,@ Dark`fallen jest bardzo miły, przez co bardzo dobrze się dogadujemy.

- Bardzo miło to słyszeć. A co możesz powiedzieć o serwerze Minecraft? Jak tam wygląda sytuacja? Czym wy, jako administratorzy, możecie zachęcić ludzi do gry?

- Nasz serwer Minecraft na tle innych serwerów wyróżnia się tym, że cały spawn, jak i wszystkie rzeczy na mapie, są oryginalne, wszystko było budowane przez nas.

- Wkład w rozwój serwera "własnymi łapkami" z pewnością nie pójdzie na marne. Właśnie liczy się tu oryginalność pod względem całego serwera, a nie skopiowane budowle. Czy jest jakaś rzecz, którą przekazałbyś włodarzom serwera, aby usprawnić działanie serwera/przyciągnąć więcej graczy?

- Moim zdaniem naszemu serwerowi przydałaby się jedna duża reklama u kogoś popularnego, aby na stałe zwiększyć ilość osób na serwerze.

- Fakt, dobra reklama zawsze pomaga. Tak jak sam wspomniałem, jesteś również członkiem UBT. Czy jesteś zdania, że każdy wykonuje swoje zadania w takiej ilości, jakiej powinien, i czy przykłada się do powierzonych mu obowiązków?

- Tak. Każdy daje z siebie 150%. Jak dla mnie to wszystko jest zasługą dobrego dbania o UBT przez @ Karcok oraz @ EXTREMAAAAA.

- Czy UnBan Team posiada jakieś wewnętrzne problemy/konflikty?

- Nie. Wszyscy bawimy się świetnie w swoim gronie ^^.

- Tak trzymać! Cofnijmy się teraz w czasie. Jak trafiłeś na Katujemy?

- Na Katujemy trafiłem przez @ NeQ., @ BinaR oraz @ Erwin. W momencie zmiany sieci nie mogłem zostawić przyjaciół, więc razem z nimi przeszedłem na katujemy. Na samym początku wtedy jeszcze byłem pod wodzą @ BinaR na Surf+RPG oraz @ NeQ. na Mirage #2.

- Był to jedyny powód do przejścia, czy były jeszcze jakieś inne?

- Był to jedyny i główny powód. Przyjaciół się nie zostawia :).

- A gdyby tak cofnąć się do początków Twojej przygody z serwerami społeczności. Co się wtedy działo?

- Wszystko zaczęło się od momentu, w którym pierwszy raz wbiłem na serwer Mirage #2. Tam poznałem wiele wspaniałych ludzi, którzy wprowadzili mnie w tzw. pracę admina. Pierwszą osobą, która poznałem tam był to admin DareDevil, potem @ Tominter i tak dalej. W momencie, gdy więcej administratorów już mnie poznało, proponowali, abym złożył podanie, a jako iż @ NeQ. zauważył we mnie potencjał, dał mi tę szansę. Doskonale wie, że jej nie zmarnował, bo to, co osiągnąłem, jest dzięki jemu <3.

- I nadal pełnisz funkcję admina na jednym z serwerów @ NeQ.. Wróćmy do teraźniejszości, więc porozmawiajmy o zapuszczonych przez Ciebie korzeniach na forum. Trzymasz się tu w miarę stabilnie. Masz zamiar aspirować kiedyś na wyższą rangę forumową?

- Jeszcze o tym nie myślałem, ale może w przyszłości złożę jakieś podanie na moderatora, kto wie ^^.

- Życzę Ci oczywiście powodzenia. W ten sposób Legendar po długiej wędrówce trafił do nas i zadomowił się w UBT. Jestem świadom, że jest to okres świąteczny i nie masz za dużo czasu, toteż pora kończyć ten nieco krótszy niż ostatnio wywiad. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?

- Oczywiście! Serdeczne pozdrowienia dla całego UBT, adminów 5MAPS, Arenek #2, Minecraft, a przede wszystkich właścicieli oraz opiekunów ;).

- Miłej nocy, trzymaj się!

• Lubię to! 6
  • Uwielbiam 8
Opublikowano

Dobra robota! Nie za długo, nie za krótko + można dowiedzieć się 'czegoś więcej'. Leci plusik :default_cool:

• Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.