Jump to content
VII edycja - Miss & Mister Katujemy.eu ×
Awika.

[448]. Pytanie Na Dziś?

Recommended Posts

• Deserved

Myślę, że bez bliskości. Jestem dość emocjonalnym człowiekiem, a są momenty w życiu człowieka, że każdy z Nas bez nawet głupiego przytulasa by z głupiał. 

• I love 1

• Vice Administrator

Rzeczy typu jedzonko, powietrze itp są zbyt oczywiste do przetrwania. 

Myślę, że nie poradziłabym sobie bez ludzi, dla których mogę żyć, bez ich wsparcia oraz miłości. Dodatkowo nie poradziłabym sobie bez pracy którą mam, bo jest ona spełnieniem marzeń.

Bez Ukochanej osoby.... bo nawet jeśli mamy "po co" żyć, to jeszcze trzeba mieć "dla kogo".

Po wypadku nie pozbierałbym się i nie odnalazł sensu życia, gdybym nie poznał pewnej duszyczki - Adrianny :heart1:

To ona jest moim powietrzem, tlenem, sposobem i pomysłem na życie.... dla mnie jest wszystkim co mi do życia niezbędne.

W życiu, do życia i do przeżycia niezbędna jest miłość :heart2:

"Gram miłości ma większą wartość niż tona luksusu..."
"Kto potrafi oddać wszystko, nie straci niczego."

Phil Bosmans

• Like 1
  • I love 1

@ Awika.rozumiem adnotację ;)

Ale proszę zaszufladkuj mi definicję miłości, wiadomo są to emocje / uczucia, ale do sedna, czy "miłość" to rzecz czy nie? I tu pojawia się poniekąd paradoks.

Dodam iż w mojej wypowiedzi zawarłem porównanie do "rzeczy" jakie dana osoba mi zastępuje - więc wypowiedź de facto jest na temat.
Proszę czasem spojrzeć na moje wylewne wypowiedzi z różnego punku widzenia, ponieważ często zawierają metaforyczny przekaz, którego nie sposób dostrzec na pierwszy rzut oka :)

Z poważaniem 

Człowiek Cień ;)

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.