Jump to content
BinaR

[435]. Pytanie Na Dziś?

Recommended Posts

Myślę, że rodzi się wtedy, gdy dwie osoby wiedzą już o sobie na tyle dużo, że potrafią wskazać wszystkie pozytywne i negatywne "naj" i przede wszystkim, gdy są ze sobą szczere i sobie ufają. To kolejne ważne cechy.

Składowe części? Szczerze to nie wiem, do wszystkiego potrzebny jest czas i poświęcenie.

• Like 3
  • I love it 1

Nie ma określonej regły jak rodzi się przyjaźń. 🤷‍♀️ 

Każdy z ludzi który stał się moim przyjacielem na początku mnie nie lubił lub choć raz obraził. XD 

Z reguły ludzie którzy potrafią mi się sprzeciwić, nie nadskakują, jak... Są dla mnie bardziej wartościowi, niż Ci bez własnego zdania, i o takich ludzi sama staram się walczyć. Każda przyjaźń rodzi się w dziwnych głupich sytuacjach. Nie ma czegoś takiego, że z miejsca komuś ufasz i wiesz że będzie Twoim przyjacielem. XD to kawał wypracowanych rozmów, podobieństw i szczerych emocji. 

Jeśli mowa o przyjaźni, pozdrawiam mojego internetowego przyjaciela, @ Matejkojuż chyba 3 latka Aruś! :serduszko:

• Like 7
  • Haha 1
  • I love it 1

Mi się wydaje, że to zawsze wychodzi samo z siebie. Jest taki etap, że nie przejmujesz się, w jakim stanie jesteś, tylko wpuszczasz te osobę do domu, a ta druga osoba nie pyta się czy może wziąć coś z lodówki tylko się pyta, czemu nie ma ketchupu lub czy może pierdnąć tylko pierdzi.

• Like 1

Cieżko powiedzieć tak od buta, z doświadczenia chyba wiem że przede wszystkim spędzanie dużo czasu ze sobą, później zaczyna się rozmowa o wszystkich rzeczach, później jakieś awantury wiadomo, przygody które można wspominać, wytykanie sobie błędów, lojalność przede wszystkim.

Według mnie to kwestia dobrego poznania siebie, swoich wad i zalet. To również wsparcie w drugiej osobie bez względu na wszystko i wszystkich. To kawał rozmów spędzonych ze sobą,  a także małych kłótni, bo każdy z nas jest inny i na różne sprawy patrzy czasami inaczej. Natomiast wszystkie powroty, pogodzenia się ze sobą, wyciągnięcia ręki.. świadczą o tym, że bardzo nam zależy. Nigdy nie będzie wiecznie idealnie. Zawsze są lepsze i gorsze chwile, jednak gdy nasza znajomość przezwycięża te złe to według mnie jest to przyjaźń. Myślę, że powinniśmy budować ją na szczerości, wzajemnym zaufaniu i wsparciu, bo nie da się budować relacji z drugim człowiekiem bez zaufania.

• Like 3
  • I love it 2

Nie ma na to reguły, wszystko zależy od dwóch osób, czy są ze sobą szczerzy, czy mogą na siebie liczyć w trudnej sytuacji, czy utrzymują ze sobą kontakt, czy pielęgnują tą znajomość. Myślę, że najważniejsze w przyjaźni jest zaufanie i świadomość, że ta druga osoba nas nie zawiedzie, że zawsze możemy się do niej odezwać i porozmawiać.

• Like 4
  • I love it 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.