Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, przychodzę paroma propozycjami:

-dodanie więcej exp'a za zabicie CT, jest to trochę dziwne ze za zabicie CT dostajesz tyle samo exp'a co za zabicie jednego zombie gdzie zombie możesz zabić nawet 50 w jednej rundzie i więcej, a dostanie się do CT nie zawsze jest proste :D

-utworzenie limitu 2/3 surfów, które służą jako pułapka a nie jako blokowanie po nieudanym przejściu pułapki (mam nadzieje, że rozumiecie xD)

-utworzenie limitu długości bazy, czasami gracze robią 3 pixele gdzie każdy pixel jest odsunięty od siebie 1/2 podłogami i więcej czasu zajmuje dojście do pixela niż przechodzenie go, według mnie jest to trochę za mocne ze nie ma limitu ale to tylko moja teoria :default_smile:

Edit1: -wpadłem na taki pomysł, żeby pułapki inne niż pixele kosztowały 2 pixele xD np. jeżeli budujemy kwadrat bądź minusa to ten kwadra czy tam minus kosztuje nas 2 pixele czyli możemy gdzieś wsadzić jeszcze 1 pixela, budowanie samego minusa już nie jest takie skuteczne bo coraz więcej osób wie jak go przejść. 

To tyle na ten moment, zapraszam do debaty na temat tych propozycji, to tylko moje zdanie :hi:

@ zibo Lvl'e za zombie sa okej tylko tak jak pisałem bez sensu jest exp za ct. Nie bede pisal drugi raz tego samego ;d

@ zibo może na tym 20/30 faktycznie expi się szybko ale sprawa wygląda zupełnie inaczej na większym lvlu

@ Dudnesmimo to ciesze się ze nastąpi zmiana z surfami :D a co do zmniejszenia expa to ja osobiście jestem na nie, ponieważ na większym lvl'u nie idzie to tak sprawnie jakby się wydawało 

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Ogólnie to tak

-lepszą opcją było by może zmniejszenie ciut expa dla CT za zabicie zombie, bo faktycznie lvl'e szybko wpadają

-przypuszczam, że chodzi Ci o kampy gdzie wchodzi się w górę po surfie, faktycznie jeśli ktoś zrobi kampe która składa się z 4/5/6 surfów w górę to jest irytujące, ów kampę przechodzi się bardzo długo, no i osobiście mnie to drażni gdy ktoś coś takiego robi non stop. Można byłoby zrobić limit do 3 surfów

-trochę bez sensu, gracze którzy nie potrafią budować czegoś lepszego nie będą mieli możliwości nawet poexpic, fakt faktem jest to drażniące gdy ktoś robi skybase'a przez pół mapy no, ale też trzeba zwrócić uwagę na graczy którzy nie potrafią budować a jednak jakoś ten lvl musza wbić

@ CaqusNo dobra, ale moim zdaniem lepiej zmniejszyć exp za zabicie Zombie bo i tak bardzo szybko się expi, niż zwiększać exp dla zombie. Ewentualnie jeśli jest możliwość zwiększyć exp dla Zombie za zabicie CT, a np. po wbiciu 100lvl'a przez CT automatyczne zmniejszenie expa za zabójstwo od 150 dalej mniejszy exp itd...

@ DudnesCo do tego expa to tak jak wspomniałem, gdyby była możliwość to własnie np. po wbiciu 100lvl'a przez CT automatyczne zmniejszenie expa za zabójstwo od 150 dalej mniejszy exp itd...

• Lubię to! 1
  • Właściciel
Opublikowano

Exp jest następujący, nie ma podziału dla CT czy TT, głównie robiony był z myślą expa dla CT, dla zombie to po prostu dodatek

Spoiler

// -
// Default: "1"
bb_exp_damage "5"

// -
// Default: "50"
bb_exp_dead "100"

// -
// Default: "100"
bb_exp_kill "200"

// -
// Default: "200"
bb_exp_killhs "300"

Z surfami pomył świetny, wprowadzimy max 3 surfy.  Na większości mapach, żeby dobić surfy pod skyboxa potrzebujemy ich około 5/6. Myślę, że ograniczenie do 3 będzie odpowiednie.

Długość bazy raczej odpada, osoby z 30 lvl + jeszcze party, teoretycznie? nie do przejścia ale musimy tutaj pomyśleć też o graczach co  zaczynają z usp'em. Dla nich jest to mega potrzebne. Dużo osób też nie umie budować minusów, robić dobrych pikseli więc chociaż niech próbują na odległość.

Jeżeli chodzi o ograniczenia pułapek możemy zrobić taką kombinacje;

- Na serwerze dostępne są 3 piksele

- Zwyczajne piksele można dodać 3 w kampie

- Kampy z minusa czy też kwadrata liczone są jako 2 piksele, czyli robiąc minusa możemy dodatkowo umieścić w bazie jeszcze jeden zwyczajny piksel

W wolnym czasie dodam screeny do regulaminu, aby wyjaśnić co to jest piksel, minus, kwadrat itp dla jasności.

19 godzin temu, zibo napisał:

-lepszą opcją było by może zmniejszenie ciut expa dla CT za zabicie zombie, bo faktycznie lvl'e szybko wpadają

Wyżej wymieniłem dokładnie zdobywany exp na serwerze, co i za co, jakieś propozycje na zmniejszenie?

Edit:

- Expa zostawiamy bez zmian, reszta została wypisana wyżej

- Regulamin zmieniony

Zapraszam do czytania! -  

• Lubię to! 3
  • Właściciel
Opublikowano

●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●●

propozycjazaakceptowana.png

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.