Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Damianciu

[5]. Trudny temat - Imigranci / Uchodźcy

Rekomendowane odpowiedzi

• Inwestor
Opublikowano

2144013048_TRUDNETEMATY3.png.f6bf6d1f600a6835f05c8df387de55c2.png

W dzisiejszych czasach dużo dyskutuje się o imigrantach, dlaczego oni to robią? Imigranci uciekający z Syrii czy innych krajów bliskiego wschodu idą głównie za lepszymi warunkami ekonomicznymi dla swoich rodzin. Tam dostaną lepsze zasiłki i całe pakiety socjalne bez żadnego przumusu szukania pracy.

hqdefault.jpg.770a29ba771c52189f7b16c43792ae24.jpg.81f7e61f1e5fbf9a6112684090266898.jpg

Wzbierająca fala osób ubiegających się o azyl, którzy przybywają do Europy od 2015 r., często bywa w stereotypowy sposób postrzegana jako „inwazja” słabo wykwalifikowanych migrantów, którzy liczą na finansowe wsparcie od krajów przyjmujących.

Fala uchodźców osiągnęła rozmiar zagrażający politycznej stabilności UE. Pod naporem migracji chwieje się strefa Schengen. Na granice wracają kontrole. 

download.jpg.ce5d438ad71ec8b7cf7dfc0f2d76d38b.jpg.21154ae5bf7b3db5e5ffc9979b133aae.jpg

Wojna religijna?

Wszystkie punkty prowadzą do tego.

Islamizacja Europy

Kalifat Francuski

Londonistan

Prześladowania w Niemczech

Zamachy

A może jednak Trzecia wojna światowa?

Tę zmianę czuć w powietrzu. Można ją odczytać z newsów wrzucanych przez agencje informacyjne, widać ją na  twarzach arabskich uchodźców szturmujących granice UE, prześwituje z oświadczeń polityków odnoszących się do konfliktu ukraińskiego. Jedno jest pewne, to co znamy, już się skończyło.

8667207.jpg.09988b602495a1d5f81810787e9b6da2.jpg.8628020bd562d29572b2e1748973f339.jpg

Pytania do was:

Czy będziecie walczyć za swój kraj?
Czy każdy imigrant to terrorysta?
Co myślicie o uchodźcach?
Macie znajomego, który jest wyznania innej religii i czy wam to przeszkadza? 
Jaki temat chcielibyście ujrzeć w następny piątek? 

4201939-biznes-biznesmen-przedsiebiorca.jpg.277aab2e81549c86e07af2ba36cce43f.jpg.167e9a1ac4d9bddd18692533793ebf88.jpg

Do następnego piątku! :) 

• Lubię to! 7
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

To mi się podoba! Dobra robota :D

1. Nie.

2. Nie.

3. Wszędzie byle nie w Polsce.

4. Innego wyznania nie, ale ateistów tak.

5. Nie mam pojęcia xD

• Zasłużony
Opublikowano

Troszkę słabo się postarałeś, mało napisane i odbiegasz troszkę od głównego tematu. Postaraj się bardziej.

1. Jeśli będzie trzeba to tak.

2. Oczywiście, że nie, ale przez niektóre jednostki może się tak wydawać.

3. Trochę mnie denerwują, ale to w sumie jak każdy.

4. Nie.

5. Wykluczenia społeczne.

• Mistrz Ruletki
Opublikowano

Miłe dla oka, ale tak jak @ Awika.napisała, trochę odbiegasz od tematu.

1. Oczywiście

2. Oczywiście, że nie 

3. Uchodźca, to też człowiek, ale jeśli już wyjeżdża się do innego kraju, to trzeba szanować i respektować zwyczaje tam panujące, nikt nie będzie się podporządkowywał do Nich.

4. Nie

5. Ty jesteś redaktorem i to Ty powinieneś wymyślić temat, który zaciekawi czytelnika.

Opublikowano

1. Tak.

2. Nie.

3. Imigranci religijni? (np. prześladowanie chrześcijan) okej. Imigranci uciekający z kraju, bo wojna? precz tchórze. (XD) + imigrując do kraju X trzeba przyjąć jego tradycje, a nie wdrażać te ze swojego kraju.

4. Tak, ale nie przeszkadza.

5. -

• Zasłużony
Opublikowano

1. Oczywiście.

2. Nie XDDD

3. Nic nie myślę. Niech sobie będą, ale do Polski wejść nie mogą!

4. Nie mam.

5. Może o przemocy w rodzinie?

• Bywalec
Opublikowano

1.Tak

2.Nie sądzę, że tak jest

3.Uważają się za nie wiadomo kogo i myślą, że są nietykalni

4.Nie mam nikogo takiego

5.Wychowanie bezstresowe 

• Donator
Opublikowano

Czy będziecie walczyć za swój kraj? Tak
Czy każdy imigrant to terrorysta? Nie
Co myślicie o uchodźcach? Trochę tfu na nich za uciekanie :)
Macie znajomego, który jest wyznania innej religii i czy wam to przeszkadza? Nie przeszkadza mi to
Jaki temat chcielibyście ujrzeć w następny piątek? Mi to tam lotto

Dodam od siebie, że Kurdysi, mieszkający w Turcji, prowadzą teraz mini wojnę słowną z mieszkańcami Turcji i możliwe, że przypłynie następna fala (ok. 3,5mln) uchodźców do Europy, a będąc w Anglii przez dwa miesiące, kilku takich poznałem i z ręką na sercu mogę stwierdzić, że to psy nie ludzie, nie szanują kobiet, liczy się dla nich tylko ich dupa, pierwsi by sięgali po pomoc, a ostatni nieśli.

• Zasłużony
Opublikowano

Jak dla mnie imigranci są jak temat rzeka. W tej rzece, którą pokazałeś na pewno bym się nie utopiła. Dużo mi zabrakło z realnych wydarzeń dotykających UE. Za dużo ogólników, za mało konkretów. 

Łapka za poświęcony czas. 

Opublikowano

Tak! 
Wiadomo, że nie. 
Troszkę słabo z ich strony, ze uciekają z kraju, dlatego nie podobają mi się za bardzo. 
Nie mam nikogo takiego, ale nigdy w życiu by mi to nie przeszkadzało.
Obojętnie.

Opublikowano

Tak! 
Wiadomo, że nie.
Troszkę słabo z ich strony że uciekają z ojczystego kraju

nie przeszkadza mi to
Obojętnie.

• Legenda
Opublikowano

Czy będziecie walczyć za swój kraj?

Nie można jednoznaznie odpowiedzieć na to pytanie. Dlaczego? Ponieważ gdybanie co by było gdyby, jest mało wiarygodne z tym co faktycznie byśmy zrobili w danej sytuacji. W takich chwilach człowiek w pierwszej kolejności myśli o swoich najbliższych i tym, jakby mógł ocalić ich oraz siebie. Dopiero później zaczyna myśleć o ogóle sytuacji. Myślę, że gdybym znalazła się pośród takich wydarzeń walczyłabym inaczej i wspierała kraj, ponieważ nie sprawdziłabym się "na polu bitwy". 

Czy każdy imigrant to terrorysta?

Oczywiście, że nie. To podejście stereotypowe, które każe tak myśleć. 

Co myślicie o uchodźcach?

Nie mam zdania na ich temat, ponieważ nigdy nie wiemy, co my byśmy zrobili na ich miejscu. Bardziej szala przechyla się jednak w negatywną stronę. 

Macie znajomego, który jest wyznania innej religii i czy wam to przeszkadza?

Mam. Nie przeszkadza. Każdy wierzy w co chce. 

Jaki temat chcielibyście ujrzeć w następny piątek? 

LGBD. 

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.