Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że każdy język ma w sobie "coś" co jest trudne do nauki. Natomiast za najtrudniejsze uważam: nasz ojczysty, niemiecki - co tam się wyprawia to ja nie wiem i francuski - bo tak trudnego języka się jeszcze nigdy nie uczyłam..

• Legenda
Opublikowano

Chiński - mimo swej ponoć prostej budowy są na prawdę "trudne" postawisz źle akcent, nie przeciągniesz dobrze słowa może wyjść nie fajna sytuacja.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Duński, uwierzcie, mieszkam w Danii i przyswajam inne jezyki szybciej niz Danii. 

Gorsza pisownia niz wymowa, mowa da rade sie nauczyc bo nie ma odmian. Ale ogolnie o pytanie to Skandynawia i jej jezyk 

Opublikowano

Chiński / wietnamski 

Ze względu na swój alfabet oraz na sposób wymowy. Słowo wypowiedziane z innym akcentem może oznaczać coś innego, ciężko się tego bardzo nauczyć. 

Arabski 

Nie dość, że alfabet jest bardzo trudny, wymowa jest dość trudna, to jeszcze piszemy od prawej do lewej. A i najważniejsze, z tego co słyszałem, to klasyczny arabski na ulicy nie jest zbyt często używany ;/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.