Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

Witam, 

Generalnie od dłuższego czasu zbierałem się aby napisać propozycję odnośnie rankingu/punktów rankingowych na serwerze Only Mirage.

Jak to wygląda obecnie
Wchodzi ziomek czysty nie czysty możne cziter mający 1000 pkt ,zabija powiedzmy 3 osoby z topki zabierająć im po 15 pkt każdemu wiec zabiera 45 pkt i

dostaje bana lub gra dalej jeśli jest czysty. Takie fragi są skillowe lub raczej randomowe bo zostało Ci hp poniżej 30 hp i padasz po prostu na hita w biegu ;]. 
Aby to odrobić potrzebujesz zabić chyba 7 osób aby wyjśc na zero ,ale każdy chyba wie jak ta gra jest randomowa ,

wiec to ze zrobisz przez pierwsze 3 rundy 10 killi to nie znaczy ze w kolejne 3 rundy bedziesz miec 20 .

Moja propozycja 
Zrobić ranking dla osób poniżej 1500 pkt 
Zakres od 1000pkt do 1500pkt oraz 1500 pkt w góre tak aby osoby które trochę grają na serwerze miały możliwość wejścia wyżej w rankingu ,a nie pograć chwile, wyjść i nigdy więcej się nie pojawić.. 

Zdaje sobie sprawę z tego iż jestem dość kontrowersyjną osobą która prowokuje ludzi na czacie głosowym ,ale jest to spowodowane głownie cziterami którzy pojawiają się nagminnie na serwerze i zabierają coś nad czym siedzisz dobre kilka godzin aby wyjść jakkolwiek na + z punktami i wejść w jakąś wyższą topkę. 

Jeśli ktoś miałby coś mądrego do powiedzenia to zapraszam do dyskusji i oferowania swoich konstruktywnych wypowiedzi i propozycji pod tym tematem.

• Lubię to! 4
  • Uwielbiam 6
Opublikowano

Zdecydowanie jestem za, bywa to serio irytujace gdy grasz pare razy a nagle ktos kto jest pierwszy raz zabija cie pary razy i tracisz 100pkt..

Tak samo nowa osoba na serwerze nabija ranking DUZO szybciej od osoby, ktora gra juz powiedzmy dwa tygodnie.. Troszeczke to nie sprawiedliwe wedlug mnie.

• Lubię to! 1
  • Przykro mi 1
Opublikowano

Mimo, iż zrobiłem sobie przerwę od serwera to wypowiem się. 

Prawda, trochę jest to irytujące, że ktoś robi 3/4 fragi na rundę, a i tak z punktami wychodzi na minus. 

Można by zmienić cały system odejmowania / dodawania punktów, żeby nowi gracze nie wpływali tak mocno na system punktów u topowych graczy na serwerze. 

A co do pomysłu twojego z zakresem, to można by zrobić co np. 500 pkt jakąś barierę bezpieczeństwa by gracz nie mógł tracić dalej punktów. 

• Przykro mi 1
Opublikowano

Jestem za,  dużo ludzi wchodzi na chwile troche pograją, zabiją raz, drugi czy trzeci i stali gracze tracą punkty na rzecz chwilowego gracza. Ranking od 1500 pkt. To chyba najrozsądniejsza by była decyzja. 

• Przykro mi 1
Opublikowano

Również jestem jak najbardziej za,pownieważ osoby grające dużo na serwerze robią po kilkaset zabójstw,a wejdzie świeża osoba (czysta albo i czit)robi załóżmy 200 fragów przy nie wiem 50 zgonach zabijając osoby z topki dostaje sporo pkt i wbija się w rankingu,a później w ogóle nie gra.. Gram dosyć często,a nie raz ludzi w topce nie kojarzę,a z 3.40 kd są w topce i zwykły gracz nie może ich wyprzedzić bo grając codziennie ma zabierane i dodawane punkty,a najcześciej wychodzi się na 0 albo i minus..

• Lubię to! 2
  • Przykro mi 1
Opublikowano

@ BlaDy* nie do końca wiem do kogo to kierować ,ale kilka osób poparło ten pomysł który wydaje mi się dość istotny jeśli chodzi o topkę. 

Wypowiedz się proszę.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Head Admin
Opublikowano

A więc tak, zmieniliśmy pewną rzecz w rankme. Sprawdźcie teraz jak to wygląda... czy tak może być czy nie. Na razie nie zamykam tematu.. :)

@ Krzys

Pozdrawiam

• Dzięki 1
  • Przykro mi 1
Opublikowano

1image.png.cf6b7d7f98dfcb80115f404aa7263656.png

2image.png.852bc562c60da2ffc05ac32eec9bc19c.png

3.image.png.dbb999e86f17b674722a88217fddc271.png

4.image.png.f6e9028ee3e05d5f50c6595e2b11cd13.png

1. Zabiłem ziomka i dostałem tylko 1 pkt za hs ,a za zabicie ? 

2. cheater z wh - dostal bana a punkty poszły w niepamięć. - Zrobić ranking z pulą do zabicia 100-200 pkt zeby wejsc do rankingu lub od 1300 pkt aby mieć możliwośc wejscia do topki.

Link z SourceBans

3. Tracenie 17 pkt po śmierci od nowego gracza

4. prosze zwrócić uwage na jedno okienki czatu zaplanował miał 504 ,rund sie skonczyła nagle 539 to jest dramat aktualnie.. 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

1. image.png.f44ddb18646f445dc2d754cc0b0f4fca.png

Dwóch zabiłem z Mp9 gdzie dostałem 

trzeciego z ak47 gdzie dostałem 1 pkt za hs ,moze sie przesunął przez dołączenie kogoś do TT lub rekrutacją na ale nie mniej jednak wygląda to dziwnie.

3. Chodzi tylko o zmianę utraty pkt dla początkowych graczy który jest taki sam jak poprzednio ,nowi gracze powinni zostawać nagradzani 2-4 punktami za zabicie ,a nie 17 bo wbicie rankingu przy graczach z topki można zrobić w 2 godziny..

4. Zaplantowanie paki 4 pkt ,2 pkt dla TT czyli łącznie 6 i to jest dobre ,ale z informacji od kolegi zabił on 3-4 graczy wiec wlasnie to pokazuje luke pomiędzy 539-500= 39 -6 (paka ) zostaje 33 za zabicie 3-4 graczy to jest przesada i opisałem to w punkcie 3.. Jakby ktoś miał faktycznie umiejętności to moze mi zabierać po te 10 pkt ,ale nie jakiś random lub cheater który pomimo bana punktów mi nie zwraca. 

Pkt rankingowe na poziomie 1750-2000 gdzie za śmierć tracę 4 pkt jest jak najbardziej w porządku ,ale zabija mnie ktos kto jednak spędził trochę czasu na serwerze i ma jakąś wiedzę jak się poruszać aby zabijac skoro te 1750 pkt wbił. 

edit. Chodzi mi generalnie o to ,ze widać gołym okiem kto siedzi i napierdziela w tą gre sporą część swojego czasu i ranking jest odzwierciedleniem umiejętności i determinacji aby siedziec i napieprzać. 

Wiec dlaczego świerzy gracz/chetater lub po prostu ziomek który nie potrafi grać ma zabierać takim osobom po ten 17 pkt ,gdzie ani to nie jest skill a czysty fart ze trafił cie z locie robiac salto w tył headshota ,powinni dostawać oni mniejszą ilość punktów lub po prostu wprowadzić dla każdego taki sam bonus nagradzania w postaci 2 pkt + hs 1 pkt ,a nie ułatwiać świeżakowi wejscie do topki przy najmniejszym oporze. 

Sytuacja z serwa ziomek zabija 2 osoby które widzę ze grają i nagle wychodzi z serwerra - okey moze mu sie coś nie podobało ,ale Ci gracze stracili pkt dla człowieka który juz nigdy na ten serwer nie wróci ,a punkty w ilości +/- 30 pkt wyparowały przez randoma.. To jest słabe gdzie w 4 smierci straciłem 50 pkt gdzie ja musze zabić 25 graczy zeby to odzyskać bo tyle dostaje za zabicie kogoś. 

• Lubię to! 1
  • Przykro mi 1
Opublikowano

Zaznaczyłem Ci to co ja widze (edit post)  ,moze sie cos nie wyświetliło. 
Jeśli czegoś nie widze to prosze pokaż mi to. 

ale faktycznie jeśli była by możliwość zabierania po 2 pkt + 1 pkt za HS przez graczy pomiędzy 500-1000  to było by już całkiem nieźle jeśli chodzi o utratę pkt dla graczy 1000 pkt - strata 11 pkt 

Czekam na dalszy rozwój w takim razie ,jak coś to służę pomocą :)

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Moim zdaniem powinne być wprowadzone "przegrody" np co 300 pkt, ponieważ nawet jeśli będzie od 1500 to gracz ktor będzie miał powyżej 3000 również będzie tracił dużo punktów og gracza który ma około 1500. Zrobić takie przegrody i lepsi gracze nie będą tracili tak dużo punktów. Ja grając teraz zabiłem 4 graczy i dostałem 8 pkt a jeden początkujący zabił mnie i wziąl 10 pkt, więc jeszcze nie jest to dobre.

edit: nadal jest beznadziejnie, przychodzi dobry gracz zaczyna z małą ilością punktów zabija i 13pkt, więc no

• Lubię to! 1
Opublikowano

jeszcze jedno ponieważ nie pierwszy raz zdarzyło mi się że za zabicie gracza hs dostałem tylko 1 punkt za hs a za fraga nie. Widzicie tylko 1 pkt zza hs a za killa nie maimage.thumb.png.6cb2fcf5b8b17bfba34c0242394d6989.png

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.