Play Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Witam wszystkich, chciałbym zaproponować kilka zmian na DD2, w mojej wersji DD2 jaką stworzyłem jest bardzo ciekawa i urozmaica grę, opiszę wam po krotko i pokażę kilka ss'ow. Komendy : /rangi - opis rang od ilu fragow itp. /reset - reset statystyk, chyba każdy wie o co chodzi. /mute - możliwość wyciszenia gracza. /spect - przenosi cie na spect /dolacz - przenosi cie do losowej druzyny. /vip - opis vipa /vips - dostępne vipy na serwerze /modele - możliwość wyłączenia, włączenia modeli na serwerze Opis: Na serwerze jest system rang oczywiście gdzie można zmienić ilość fragów do kolejnej, moim zdaniem to bardziej urozmaici grę ponieważ będzie po co grać na zdjęciu widać, albo można zrobić Mini Vipa, którego można mieć tylko po wbiciu odpowiedniej ilości fragów (rangi). - Na serwerze są także modele bardzo ciekawe, nie do każdej broni tylko do "AWP, Knife, HE, FB, Smoke, Modele dla VIPOW i nowa pakę także mam zamiar wgrać". - Również zrobiłem limit "AWP" dla drużyny obecnie ustawione jest że max na team przypada 2awp czyli więcej graczy jak 2 nie może mieć broni snajperskiej (AWP). - Jest opcja 'Flesh - info kto cie oślepił i rekompensata, czyli jeżeli oślepimy gracza to z naszego konta tracimy 500$ i dostaje kolega który został oślepiony w rekompensacie'. - Są efekty po zabiciu "w głowę, z noża i granata". - CT może rozmawiać z TT po śmierci - kicka graczy AFK i nas informuje o tym gdy gracz jest AFK. - Smuga za Granatami - info po śmierci przez 5sek. - wyrównanie drużyn - Info gdy zginiemy [Only Dust2] Zostales zabity przez Play, ktoremu zostalo 100 HP i 100 pancerza - przykład - Wymusza, ustawia odpowiednie raty. ( rate 25000 cl_updaterate 101 cl_cmdrate 101 ex_interp 0.01 ) - Spadochron tu modele vipow , awp i noza. VIP - TT VIP - CT Menu Vip-a i model noza wygląd rang i model awp Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć mniej więcej jak to wygląda na serwerze to możecie wbić na testowy IP: 80.72.33.54:27250 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACU Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Miałem przyjemność być przy testowaniu serwera. Wszystko jest bardzo ładnie zrobione, modele prezentują się naprawdę świetnie granatów, broni czy skiny vipów. Według mnie przydadzą się takie dodatki na serwer, osobiście bardziej lubię grać na serwerze na którym jest dużo dodatków, przyciągają one dużo nowych graczy, a zawsze, gdy komuś się modele nie spodobają można je wyłączyć komendą /modele i jeszcze, aby ograniczenia było do 3 awp, na serwerze czasami nawet w jednej drużynie jest 15 osób więc bezsensu, aby mogły awp mieć tylko 2 osoby z drużyny. Jestem jak najbardziej za wgraniem na serwer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaśka Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Jestem za, modele CT jak i TT wyglądają świetnie. Serwerowi wyjdzie to na lepsze. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebu3 Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Wbijam na testowy serwer, póki co podoba mi się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
co co ty ;D Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Jestem jak najbardziej na tak ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gapciu Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Również jestem za czemu nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herszt Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 CAŁKOWICIE popieram Wszystkich UP jestem na TAK i jestem przekonany że będzie to super wyglądało Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkippeR Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Jestem na Tak, Tak samo jak koledzy UP :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patka Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 również jestem za, tylko AWP.. myslę że limit lepiej byłoby zwiekszyć :) Ps. jak długo serwer jest/był dostępny? nie mogę się połaczyć.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veq Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Jestem za :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deserved martini Posted January 13, 2015 V.I.P Donor Deserved Share Posted January 13, 2015 Ja też za. Urozmaici to grę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gibekson Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Grałem na innych serwerach w których były ct vipy na czarno i w górnym trupie czy na respie ct cieżko go zobaczyć było niż normalnego ct-eka,ogólnie źle nie wygląda ale od 3 lat gram i wolę starego 1.6 bez żadnych bajerów,za modelami nie jestem,z awp też się nie zgadzam że tylko 2 może mieć w teamie, jestem tylko za : -komendy wszystkie - Wymusza, ustawia odpowiednie raty. ( rate 25000 cl_updaterate 101 cl_cmdrate 101 ex_interp 0.01 ) - Spadochron - Jest opcja 'Flesh - info kto cie oślepił i rekompensata, czyli jeżeli oślepimy gracza to z naszego konta tracimy 500$ i dostaje kolega który został oślepiony w rekompensacie'. - Są efekty po zabiciu "w głowę, z noża i granata". - CT może rozmawiać z TT po śmierci - kicka graczy AFK i nas informuje o tym gdy gracz jest AFK. - Smuga za Granatami - info po śmierci przez 5sek. - wyrównanie drużyn Reszta rzeczy mi nie odpowiada ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
noiz Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 - Również zrobiłem limit "AWP" dla drużyny obecnie ustawione jest że max na team przypada 2awp czyli więcej graczy jak 2 nie może mieć broni snajperskiej (AWP). To jest bardziej pod TeamPlay niż dd2 ;/ Jak już ma być to ustaw na większą ilość np. 4 bo znajac życie byłoby 1000 bóldupasów którzy by wyzywali innych że grają awp a oni nie mogą xD Reszta jak najbardziej za ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gibekson Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 - Również zrobiłem limit "AWP" dla drużyny obecnie ustawione jest że max na team przypada 2awp czyli więcej graczy jak 2 nie może mieć broni snajperskiej (AWP). To jest bardziej pod TeamPlay niż dd2 ;/ Jak już ma być to ustaw na większą ilość np. 4 bo znajac życie byłoby 1000 bóldupasów którzy by wyzywali innych że grają awp a oni nie mogą xD Reszta jak najbardziej za ;) właśnie,oni graja ja nie mogę z awp?,zaraz bym wyszedł z serwera Link to comment Share on other sites More sharing options...
H.A.N Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Z tym limitem 2 Awp to rzeczywiście lekka przesada, ogólnie wszystko fajnie się prezentuje... Tylko zastanawiam się dlaczego TT Vip wygląda jak avatar Rydzyka :D:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Owner Dudnes Posted January 13, 2015 Owner Share Posted January 13, 2015 Zacznę od tego, że serwerami / sieciami jak wolicie tak nazwiecie zajmuje się kilka dobrych lat wraz z Astralem. Przejechaliśmy się nie raz na tym, że jednak większość graczy woli klasyczne serwery, tym bardziej że jest to dd2. Dodatkowo nagłe zmiany po takim czasie mogą przynieść lepszy rezultat lub gorszy i odstraszyć dobrych stałych graczy, bez których czasami atmosfera na serwerze jest beznadziejna. Kilka propozycji jednakbym poparł między innymi: - Rangi, tutaj były już takie propozycje i zazwyczaj odrzucaliśmy, choć gdy głębiej się zastanowić pomysł dosyć ciekawy. Byłby sens gry nie tylko o /rank, /top15 ale także o /rangi gdzie jest większe urozmaicenie, choć nieco serwer by już powoli podchodził pod 4funa czy bf2. - /reset - mamy resetscore, jeżeli chodzi o główny reset naszych statystyk to tutaj całkowicie odpada nie raz to przerabiałem i były zawsze z tym problemy. - /mute - jak najbardziej. - /spect - czemu nie, choć możemy sami ręcznie przejść na specta. - /vip - jest. - /vips - jest. - /modele - jeżeli chodzi o model vipa tt i ct jak najbardziej ale jeżeli chodzi o modele broni itp. to absolutnie nie. - Limit AWP - no gdzie przecież to nie jest TeamPlay albo jakiś eslowy turniej . - Info o fleshu itp. - jak najbardziej za. - efekty po zabiciu "w głowę, z noża i granata". - zależy jakie efekty ale brzmi ciekawie. - rozmowy ct i tt po śmierci - jasne, że tak. - kicker afk - tak. - info po śmierci jest. - ptp mamy, ale można wgrać coś lepszego. - Info, gdy zginiemy - jak najbardziej. - spadochron - jest. - raty i interp - jasne. Wracając do modeli broni, można byłoby ewentualnie zrobić modele tylko dla vipów widoczne dla wszystkich, kolejny przywilej vipa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebu3 Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Mnie tam nie ciekawią, laptopa mam teraz słabego i lagi będą okropne jeszcze gdy router mi sie psuje. Ja jak widzę modele jakieś złote czy coś no to.... poprostu wiem, że całą mapę będę lamić. Tak szczerze jak widze modele broni inne niż podstawowe lub bez animacji to wydaje mi się, że to takie duży rozrzut no ogolnie no form z takimi modelami :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deserved !@benuss Posted January 14, 2015 Donor Deserved Share Posted January 14, 2015 Play jesteś naprawdę utalentowany ale pomysł wgrania tego na dd2 jest beznadziejny. Wystarczający jest spadochron! Po wrzuceniu tych wszelkich urozmaiceń zacznie się robić 4Fun a tego chyba nie oczekujemy? Cs 1.6 już odchodzi w zapomnienie lecz Ci co zostają są przywiązani do klasyki. Czyli gier bez żadnych dodatków! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Owner Dudnes Posted January 15, 2015 Owner Share Posted January 15, 2015 Kilka zmian ujrzało na dd2 więc temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Owner Dudnes Posted January 15, 2015 Owner Share Posted January 15, 2015 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty przez Moderatora. Powód: `close Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post a moderator rozpatrzy go ponownie. Katujemy.eu - Katuj razem z nami! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts