Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

Halo! 

Od kilku dni mam problem z ekranem w telefonie Huawei Mate 10 Lite... Posiadam go od grudnia ubiegłego roku czy stycznia br... Przestał mi działać dotyk dosłownie na lini ciągnące się wzdłuż ekranu, jak poniżej na załączonym obrazie...

Uprzedzam...

Telefon nie spadł mi, nie posiada żadnego urazu mechanicznego. 

Czy obejmuje to gwarancja na telefon? 

Czy w salonie play dostanę zamiennik? 

Ktoś miał już podobny problem? 

> Huawei Mate 10 Lite

> Play, abonament 

Screenshot_20181202-191131.jpg

• Zasłużony
Opublikowano

A więc, musisz pójść do operatora i dowiedzieć się czy do twojego abonamentu przysługuje takie coś jak gwarancja/ochrona ekranu.

Jeżeli takie coś jest możliwe to oddać go jak najszybciej. Modele Lite słynną z problemów technicznych i to się zdarza. Nie wydaje mi się abyś dostała zamiennik przez ten okres czasu choć o to też warto zapytać. Podsumowując, zmień telefon na markę Apple.

• Lubię to! 1
  • Przykro mi 1
  • Zasłużony
Opublikowano
1 minutę temu, mayor napisał:

A więc, musisz pójść do operatora i dowiedzieć się czy do twojego abonamentu przysługuje takie coś jak gwarancja/ochrona ekranu.

Jeżeli takie coś jest możliwe to oddać go jak najszybciej. Modele Lite słynną z problemów technicznych i to się zdarza. Nie wydaje mi się abyś dostała zamiennik przez ten okres czasu choć o to też warto zapytać. Podsumowując, zmień telefon na markę Apple.

To jak z gówna w gówno drugie wejść. XD Ale dzięki za odpowiedź. 

Opublikowano
2 minuty temu, EXTREMAAAAA napisał:

Ekran rozlany. Gwarancja.

Jeżeli telefon nie jest ubezpieczony to gwarancja tego nie obejmie, więc wątpię żeby wymienili ekran, dali nowy bez dodatkowych kosztów. 

• Zasłużony
Opublikowano
Przed chwilą, Zdolna. napisał:

To jak z gówna w gówno drugie wejść. XD Ale dzięki za odpowiedź. 

Według mnie modele od 5 do 7 Iphona są bardzo dobre. Spoko, zazwyczaj wszystko co powinnaś wiedzieć o gwarancji itd jest napisane w umowie bądź w jej załącznikach ^^

Opublikowano
1 minutę temu, NoYesPro napisał:

Jeżeli telefon nie jest ubezpieczony to gwarancja tego nie obejmie, więc wątpię żeby wymienili ekran, dali nowy bez dodatkowych kosztów. 

Ekran nie rozlewa się bez powodu, także gwarancja uznaje takie uszkodzenie.

Miałem taką sytuację, więc wiem, co mówię.

@ Zdolna.w Iphone'ach, ekran to papier XD

• Zasłużony
Opublikowano
1 minutę temu, EXTREMAAAAA napisał:

dlatego też są produkowane szkła hartowane oraz obudowy zabezpieczające. Trzeba dbać o to co się ma :serduszko:

• Lubię to! 1
Opublikowano
Przed chwilą, mayor napisał:

dlatego też są produkowane szkła hartowane oraz obudowy zabezpieczające. Trzeba dbać o to co się ma :serduszko:

No ja mam, spokojnie. Ze 4 w zapasie XDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ale w Samsungach szkło nie działa, masz szkło, telefon upadnie - ekran rozlany, szkło całe ;x 

• Wow 1
Opublikowano
2 minuty temu, EXTREMAAAAA napisał:

Ekran nie rozlewa się bez powodu, także gwarancja uznaje takie uszkodzenie.

Miałem taką sytuację, więc wiem, co mówię.

Również dobrze mogła na nim usiąść xDD jestem przekonany że nie przyjmą bez kosztów naprawy, nie mają podstaw :) 

• Zasłużony
Opublikowano
Przed chwilą, mayor napisał:

Mam szkło hartowane, jest nie naruszone. Zmieniam co 3/4 miesiące. Obudowę również posiadam. Dodam że ani razu mi nie upadł. 

Opublikowano
1 minutę temu, NoYesPro napisał:

Również dobrze mogła na nim usiąść xDD jestem przekonany że nie przyjmą bez kosztów naprawy, nie mają podstaw :) 

Przeczytaj kartę gwarancyjną na necie, jeżeli "specjalista od opinii uszkodzenia" uzna, że nie przyczyniła się do uszkodzenia, będzie podstawa do uznania gwarancji.

@ Zdolna. regularność zmieniania szkła, nie ma nic do rzeczy XD

Opublikowano

Z doświadczenia..

Zamienniki w play 

Spoiler

746405420_4_644x461_stare-telefony-nokia 

Jak będą chcieli uwzględnić to zrobią to, aczkolwiek w play jest dodatkowy pakiet na wyświetlacz więc nie wiem czy nie jest obowiązkowy aby naprawić telefon. 

• Haha 1
  • Zasłużony
Opublikowano
3 minuty temu, EXTREMAAAAA napisał:

Przeczytaj kartę gwarancyjną na necie, jeżeli "specjalista od opinii uszkodzenia" uzna, że nie przyczyniła się do uszkodzenia, będzie podstawa do uznania gwarancji.

@ Zdolna. regularność zmieniania szkła, nie ma nic do rzeczy XD

Z reguły zmieniam w obawie aby się nie kruszyło.. Jakoś mam większe zaufanie jak krócej jest na telefonie. 😅 

Opublikowano
Przed chwilą, Zdolna. napisał:

Z reguły zmieniam w obawie aby się nie kruszyło.. Jakoś mam większe zaufanie jak krócej jest na telefonie. 😅 

Szkło się nie ulatnia ;p ale przezorny zawsze ubezpieczony ponoć. 

• Haha 1
  • Zasłużony
Opublikowano

Tłumacze, na każdy sprzęt przysługuje gwarancja/reklamacja. Ubezpieczenie na urządzenie jest wykupywane na wypadek kradzieży itd.

Play to raczej jedna z większych firm w telekomunikacji, gdyby nie mieli takiego czegoś jak gwarancja/ubezpiecznie które jest dodane do umowy to wątpię, że klienci chcieliby ryzykować. Jak już powiedziałem @ Zdolna. przejdź się do Play i zapytaj "Czy do mojej umowy/oferty przysługuje mi gwarancja/ubezpiecznie w wyniku uszkodzenia sprzętu nie z mojej winy?", możesz również zapytać "Czy przez okres naprawy przysługuje mi zastępczy sprzęt?" Tyle w temacie jak na moje.

• Lubię to! 1
  • Zasłużony
Opublikowano
2 minuty temu, mayor napisał:

Tłumacze, na każdy sprzęt przysługuje gwarancja/reklamacja. Ubezpieczenie na urządzenie jest wykupywane na wypadek kradzieży itd.

Play to raczej jedna z większych firm w telekomunikacji, gdyby nie mieli takiego czegoś jak gwarancja/ubezpiecznie które jest dodane do umowy to wątpię, że klienci chcieliby ryzykować. Jak już powiedziałem @ Zdolna. przejdź się do Play i zapytaj "Czy do mojej umowy/oferty przysługuje mi gwarancja/ubezpiecznie w wyniku uszkodzenia sprzętu nie z mojej winy?", możesz również zapytać "Czy przez okres naprawy przysługuje mi zastępczy sprzęt?" Tyle w temacie jak na moje.

Dzięki, najbardziej konkretna odpowiedź. Wiszę Ci piwo jak się uda. 

• Uwielbiam 1
  • Legenda
Opublikowano

Zawsze jak kupujesz nowy telefon dostajesz gwarancję, więc wątpię, żeby @ Zdolna. nie miała. Idź do salonu, powiedz w czym jest problem, bez problemu powinni wziąć telefon i wysłać go do serwisu. Co do zastępczego telefonu, to wątpię, żeby dali Ci coś godnego uwagi, ja na takie przypadki mam drugi telefon o 1 model mniej. 

Opublikowano
9 minut temu, martini napisał:

Zawsze jak kupujesz nowy telefon dostajesz gwarancję, więc wątpię, żeby @ Zdolna. nie miała. Idź do salonu, powiedz w czym jest problem, bez problemu powinni wziąć telefon i wysłać go do serwisu. Co do zastępczego telefonu, to wątpię, żeby dali Ci coś godnego uwagi, ja na takie przypadki mam drugi telefon o 1 model mniej. 

Play ostatnio robił problemy z wymianą telefonu parę razy, czytałem w internecie wpis jakichś użytkowników, więc warto dodać, że osoba w salonie, nie jest od oceniania telefonu, więc musi go przyjąć na gwarancję. Taki mały protip jeszcze.

• Lubię to! 1
  • Zasłużony
Opublikowano

To jest tak... Wiem już że obejmuje to gwarancja, zamiennik na czas naprawy dostanę. Jutro idę oddać telefon, bo wtedy będzie możliwość wzięcia innego do użytku. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.