Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

image.png.fd833300a10f71708d00da7d85bd98dc.png
 Witam wszystkich czytelników!
Dziś mam okazję gościć weterana forum @  czak!

7R1Pllv.png.eda93a78ea22a6c5588e34c7dc41f9d1.png.6c36ca7894ec4fecce332fc0d679f81b.png
L: Dzień dobry, jak się czujesz i jak spędzasz te zimne, już niedługo grudniowe dni?

C: Witam Pana redaktora i Witam po raz kolejny użytkowników. Czuje się ok, chociaż zakwasy po wczorajszym bieganiu mi wychodzą. Jak spędzam dni? W sumie niezmiennie od jakiegoś czasu: praca, dom, kobieta, dzieci, od jakiegoś czasu wróciłem do sportu i tak to sobie mijają dni.

L: No dobrze, jak wszyscy wiemy rodzina, dzieci, praca i dom wymaga poświęcenia ogromu czasu. Na forum dołączyłeś na początku 2017 roku, a więc jesteś jednym z forumowych dinozaurów . Powiedz nam, jak łączysz życie prywatne z obowiązkami forum oraz jak zaczęła się twoja historia z nim?
C: Tak dokładnie to dołączyłem pod koniec 2015, ale to długa i głupia historia. A na sieci znalazłem się w sumie z przypadku, po długiej przerwie od cs'a wyszukałem serwerów w grze, na jednym dostałem perma od, którego nie mogłem się odwołać, bo miałem jakimś cudem bana na forum (sick) i poszedłem dalej - patrzę katujemy, fajny klimat i zostałem na dłużej. Co do łączenia życia prywatnego i "forumowego" - to jest ciężko, daje z siebie tyle ile mogę, informowałem o tym wcześniejszą administrację i nikt mi nie zrobił problemu, jak i teraz też nie robią. Może dlatego, że jestem "weteranem". Nie wiem.

L: Fakt, klimat tutaj jest naprawdę świetny! Skoro już jesteśmy w temacie forum, opowiedz nam coś o awansie. W "podziemiach" chodzą słuchy, że była okazja, ale odmówiłeś. Czy to prawda? Jeśli tak to, co stanęło na przeszkodzie i dlaczego nie zgodziłeś się, a jeśli nie to czy masz zamiar ubiegać się o tzw. VA?
C: Nie pamiętam żeby była taka propozycja padła, raczej sam chciałem być wyżej, ale to dawno temu za jeszcze starej ekipy. Na ten moment nie mam zamiaru piąć się dalej, ze względu właśnie na brak czasu, bardziej myślałem o zostawieniu stołka, bo forum potrzebuje osób aktywnych i które coś wnoszą. Pomagałem nawet, nie mając rangi, zawsze mogą do mnie uderzyć w sprawach grafik i innych rzeczach.

L: Rozumiem, czyli plotka zdementowana. Teraz może odejdźmy od forum na chwilę i lepiej cię poznajmy. Powiedz nam, jak masz na imię, ile masz lat i czym tak dokładnie się zajmujesz zawodowo?
C: Jasne, Ci którzy nie zdążyli poznać - jestem Patryk mam 31 lat, aktualnie zawodowo zajmuje się grafiką, przygotowywaniem druków na tekstyliach i obsługą klienta, oraz od niedawna fotografią.

L: Cześć Patryk! Miło mi cię poznać! Skoro już o tobie rozmawiamy to może opowiedz nam, skąd się wzięła grafika w twoim życiu i ile czasu już ją robisz? Bo pracki są naprawdę świetne!
C: Nie przesadzajmy, grafiki na forum są strasznie amatorskie, z nutą "doświadczenia". Grafiką zajmuje się od ok. 2008 roku przez długi czas amatorsko, zdobywałem doświadczenie, nie wiedziałem co w sumie chce robić. W 2014 podjąłem pracę związaną z grafiką. A zacząłem się nią zajmować w sumie z przypadku - zacząłem jak większość od darmowego GIMPA, chciałem zrobić jakąś sygnaturkę czy inną grafikę formową na pamiętne forum GTAsite, potem był PHOTOSHOP i pierwsze pieniądze za jakiś projekt naklejki i potem już poszło.

L: Grafika zapewne wymaga dużego poświęcenia czasu oraz dużej kreatywności. Dla relaksu pewnie słuchasz jakiejś muzyki, zdradzisz nam co najczęściej gra ci na słuchawkach oraz jaki gatunek muzyczny sobie cenisz?
C: Rap, hip-hop kto jak woli to nazywać, ale nie to nowoczesne G* przez niektórych pieszczotliwie nazywane hiphopolo czy inny trap? xD ale posłucham też innych piosenek które po prostu siądą. Peja, OSTR, ostatnio Intruz, Ero, Kękę, można gwałcić replay.

L: Coś w tym jest, te nowe „podgatunki” oraz to co wypuszcza obecna scena, nie może się liczyć do klasyki i weteranów polskiej sceny. No dobrze Patryk, a co lubisz obejrzeć w wolnej chwili? Jaki serial cię ostatnio wciągnął tudzież film, a do jakich po prostu lubisz wracać z sentymentu?
C: Ogólnie nie oglądam seriali ponieważ uważam to za stratę czasu, w ostatnich dwóch latach obejrzałem dwa i był to Lucyfer i Ślepnąc od świateł. Co do filmów to lubię wracać do takich filmów jak Szybcy i Wściekli, Terminator, Predator, Obcy, Godziny Szczytu, Kill Bill, Gran Torino itp.

L: No dobrze, poznaliśmy filmy oraz muzykę. Przyszedł czas na gry! Opowiedz nam jaka gra wciągnęła cię najbardziej, w co teraz najczęściej pykasz oraz jak zaczęła się historia z serią Counter-Strike bo to dzięki niej tutaj jesteśmy.
C: A więc, ostatnio nie grywam w ogóle. Praca, rodzina nie pozwala na granie, jak raz w miesiącu coś odpalę to raczej tytuły typu GTA SA, Cyberpunk etc. Najbardziej wciągająca gra - Mass Effect Trylogia - lubię do niej wracać, zawsze można grę przejść w różny sposób i nigdy się nie nudzi - epickie dialogi - ach. Przygoda z CS'em zaczęła się jak większości w tamtych czasach - od kafejki internetowej i cs'a 1.5. Potem granie u kolegi, pierwszy komputer, długa przerwa, więc w sumie tak zacząłem grać w 2003 roku. A przestałem 2-3 lata temu. Czasami się ma ochotę wrócić.

L: Kafejki, piękna sprawa -tak słyszałem, nie miałem okazji być w takowej. A jak ty wspominasz te czasy? Czasy kafejek internetowych i spędzania tam dużej ilości czasu?
C: Było ok, mnóstwo śmiechu i ogólnie było przyjemnie, każdy grał z każdym, assault był popularniejszy niż dust,i nie było większych problemów, zdarzały się dziwne sytuację i tak jak teraz to się mówi toxici, ale była fajna obsługa i szybko takich delikwentów wypraszali, no i te dodatkowe godziny grania za darmo. Coś fajnego jak się miało 5zł za godzinę, a grało 2-3 godziny .

L: Zapewne świetnie wspominasz te czasy, a przede wszystkim te darmowe godziny ;). Przejdźmy do może trudniejszych pytań i bardziej osobistych? Powiedz nam co robisz, gdy próbujesz zaimponować innym, o ile próbujesz?
C: Haha, fajne pytanie. Nigdy nie próbowałem i nie będę próbował imponować innym. Nie ten typ osobowości, staram się zawsze być sobą i albo ktoś to akceptuje albo nie, nie mam potrzeby się przymilać.

L: Fakt, jeśli chce być się soba, to trzeba liczyć się z tym, że nie każdy to zaakceptuje. Dobrze Patryku, zdradź nam sekret i opowiedz jak widzisz się w przyszłości? Tak za 5-10 lat? Może jakaś firma graficzna?

C: Od dwóch lat próbuję zabrać się za swój biznes, więc pewnie niebawem to się ziści. Postawię domek i będę żył z wynajmu, haha. A tak poważnie, nie myślę o tym, liczy się tu i teraz.

L: To życzę wszystkiego co najlepsze i żeby plany wyszły, sam wiem jak to jest żyć z wynajmu, także trzymam kciuki! Przed nami ostatnie pytanie i przejdziemy do szybkich strzałów! Co ci daje największy spokój w życiu i dlaczego?
C: Moje życie to raczej pasmo niepokojów, także, nauczyłem się z tym żyć i czasami jest to motor napędowy do działania. Na pewno spokój zapewniłaby stabilizacja finansowa, oraz dobre zdrowie.

L: Rozumiem, nikt z nas nie żyje w bańce mydlanej i nie ma życia „jak z bajki”. Jeszcze raz chciałbym ci życzyć powodzenia i szczęścia w twoich planach, mam nadzieję, że się uda! A teraz przejdźmy do szybkich strzałów!

zxc.png.96a986b6196f46617498ed22317968fa.png.64303032ac4a5321d42e855d4cb8f550.png

L: Kawa czy Herbata?
C: Kawa, chociaż nie mogę

L: Psy czy koty?
C: Psy

L: Playstation czy Xbox?
C: Playstation

L: Automat czy manual?
C: Automat

L: Lato czy zima?
C: Zima

L: Bluza z kapturem czy bez?
C: Bluza z kapturem

L: Żółte czy białe światło?
C: Światło białe

zxc.png.96a986b6196f46617498ed22317968fa.png.64303032ac4a5321d42e855d4cb8f550.png

L: I koniec! To tyle z moich pytań. Dziękuję za odpowiedzi oraz poświęcony czas Patryku! Jeśli chcesz kogoś pozdrowić to jest to właśnie ten moment
C: Dzięki bardzo, fajnie, że mogłem znów w tym uczestniczyć, nie będę wymieniał z nicków - pozdrawiam całą ekipę, administrację i wszystkich świętych i szczególnie @  Karcok oraz @  Titania

Ode mnie idą również serdeczne pozdrowienie dla osób oznaczonych oraz całego Katujemy.eu! 
Dziękuje za poświęcony czas i mam nadzieję że ten krótki, lecz myślę że ten treściwy wywiad was zaciekawi! 
Do zobaczenia za dwa tygodnie :serduszko:

• Lubię to! 3
  • KAT 1
  • Uwielbiam 8
Opublikowano

Jak na pierwszy wywiad całkiem całkiem, ale uja się dowiedzieliśmy między bogiem a prawdą. Zabrakło pytania, czy to prawda, że @ czak ma większego siura niż @ Karcok ...

• Legenda
Opublikowano
19 godzin temu, Karcok napisał(a):

@ LEGENDAR  to jest spec od siusiaków

Ale jak to? :sadKEKW: Konkurencja? :monkaStab:

Wywiad udany, mimo że krótki, ale wiadomo co presja czasu robi z człowiekiem. Mam nadzieję, że ujrzymy kolejne w nieco lepszym wydaniu! 

@ czak  fajny oscypek, pozdrowionka również! :sure:

• Lubię to! 1
  • Haha 2
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.