Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

image.png.6570b563a9aaa9454d5fca51206f07ac.png

z @ salvatore

nAiP6II.png.0b14366125b84ab546cd1942b9f55628.png.1d20dd0f49ac7e40d9654692cc6bce51.png.e9205b93988430-c40e0588eb2073cc6e9e18.png.22191a67f52ac22e13d24bca97d00fba.png.bc42753e366ef897a4ab3c84f413cb68.png

T: Dzisiejszego już niestety jesiennego, zimnego poranka witamy naszego najbardziej tajemniczego Administratora forum, a jest to właśnie @ salvatore ! Witaj! Twoja skryta natura podpowiada mi na wstępie, że muszę poznać najpierw Twoje imię oraz kilka podstawowych informacji. Jak masz na imię, ile masz lat i czym się zajmujesz na co dzień?
S: Witam wszystkich serdecznie. Jak już niektórzy wiedzą na imię mam Jakub, mam 25 lat i pracuję w branży budowlanej (stawianie od podstaw domów, bloków oraz remonty fasad i wnętrz).

T: Jakubie zrób mi… odpowiedź na kolejne pytanie! Praca na budowie bywa mordercza i przede wszystkim odpowiedzialna. Co jest najtrudniejszego w Twojej pracy? Jak długo zajmujesz się tym fachem?
S: Praca na budowie jest odpowiedzialna to prawda, zwłaszcza na moim stanowisku. W większości obecnie zajmuje się BHP na miejscu pracy, czyli muszę zadbać, aby każdy z pracowników przestrzegał środków bezpieczeństwa i ubioru na budowie oraz aby każdy miał bezpieczne stanowisko pracy. Tutaj gdzie pracuję, czyli w Norwegii bezpieczeństwo pracy jest stawiane na pierwszym miejscu. Nawet terminy wydawania budynków nie są tak ważne, jak BHP. Zajmuję się już tym około 5 lat i ciągle staram uczyć się w tym fachu czegoś nowego.

T: Jeżeli najpierw nie zadbamy o bezpieczeństwo własne i innych, to szybko praca może zamienić się w falę złych doświadczeń i nieszczęść, więc dobrze, że jest taka osoba jak Ty, która ciągle trzyma nad tym pieczę. Jaka jest zatem nazwa Twojego stanowiska? Jest to stanowisko wyższe? Jak wygląda hierarchia pracowników w takim miejscu?
S: Przy jakimkolwiek poważniejszym wypadku cała budowa zostaje zatrzymana, aż do czasu wyjaśnienia incydentu, a to wiąże się z opóźnieniami oraz karami finansowymi dlatego BHP jest tak bardzo ważne. Ciężko mi znaleźć dobre określenie dla tego stanowiska, ponieważ jak wspomniałem, sam muszę wyszukiwać niedogodności oraz naruszeń przy BHP i je poprawiać. Zaokrąglając, niech będzie to po prostu ktoś od bezpieczeństwa. Jest to stanowisko wyższe niż inni pracownicy, ponieważ na placu budowy my jesteśmy pierwsi i przygotowujemy dla nich miejsce pracy, a bez nas nie mogliby jej zacząć. Za nieprzestrzeganie BHP również możemy rozdawać żółte kartki ostrzegawcze bądź wysyłać pracowników do domu w zależności od stopnia naruszenia zasad. Nad nami oczywiście są nasi szefowie, główne kontrole obiektów oraz inspektorzy.

T: Brzmi to wszystko rozsądnie i bezpiecznie, nie tylko dla was, ale i dla osób, które będą z takowych nieruchomości korzystać. W końcu to dla dobra nas wszystkich. Mógłbyś wskazać, co jest najtrudniejsze, a co najłatwiejsze w Twojej pracy?
S: Będąc szczerym, to większość rzeczy jest tutaj trudna, ponieważ zabezpieczając miejsca pracy dla pracowników, zawsze coś może pójść nie tak, zdarzyć się coś nieprzewidywalnego a akurat w tym miejscu ktoś się pojawi i możesz mieć kogoś na sumieniu. Pracując przy tym, trzeba skupić się w 100%, rzetelnie wykonywać swoje obowiązki, aby móc spać spokojnie. Najłatwiejszy natomiast w mojej pracy jest moment, gdzie po zakończonym dniu wsiadasz w samochód i możesz udać się do domu.

T: Oczywiście najłatwiejsza rzecz należy zapewne do tych najprzyjemniejszych. Kuba, powiedz nam, dlaczego Norwegia? Co sprowadziło Cię do tamtego kraju? Czyżby zarobki jak każdego Polaka?
S: Tak szczerze wyjazd do Norwegii nie był jakoś planowany. Po ukończonym technikum wujek zaproponował mi czy chciałbym przyjechać do niego na jakiś czas i zobaczyć jak to tutaj wygląda. Nie mając nic do stracenia ani nie wahając się, wyjechałem, spróbowałem i od tego dnia aż do dziś zostałem.

T: Jesteś tam już zatem sporo czasu. Jakie technikum ukończyłeś? Myślałeś kiedyś o powrocie do Polski lub zamierzasz to kiedykolwiek zrobić?
S: Ukończyłem technikum informatyczne. Trochę żałuje, że nie poszedłem dalej w tym kierunku, ale cóż, obecnie też nie narzekam. Do Polski przylatuję średnio co półtora miesiąc na tygodniowy urlop, więc bywam dość często, ale jednak o powrocie na stałe, póki co nie myślę. Planuję tutaj osiedlić się na stałe.
File:Animated-Flag-Norway.gif - Wikimedia Commons

T: Sentyment do własnego kraju mimo wszystko dalej pozostanie. Co najbardziej podoba Ci się w Norwegii? W jaki sposób tam wygląda życie dla przeciętnego Kowalskiego?
S: Najbardziej podoba mi się tutejsze podejście do życia. Wszystko na spokojnie, bez stresu. Brak pośpiechu w pracy, na wszystko jest czas. Żyje się tutaj jakoś tak beztrosko. Spokojna głowa to podstawa. Dzień, a raczej tydzień przeciętnego Kowalskiego wygląda tak: Od poniedziałku do czwartku praca 7-15:30 a w piątki do 13. Wtedy zaczyna się już weekend. W weekendy wyjazdy do domków wakacyjnych tzw. „hytte” na imprezy bądź grille. W ciągu dnia przed jak i po pracy zdecydowana większość uprawia różnorodne sporty. Jazda na rowerze, bieganie, rolki, siłownia itp. Sportowy tryb życia jest tutaj bardzo popularny, jak i promowany.

T: Weekend to na pewno ulubiona część tygodnia każdego obywatela, nie tylko w Norwegii. Jak to mówią, z kim przystajesz, takim się stajesz, więc myślę, że wyjdzie Ci to na zdrowie i również korzystasz z tego, w taki sposób, jak reszta obywateli. W tym kraju jednak dni są znacznie krótsze, tak samo, jak zimniejszy klimat, dużo jeszcze zależy od miejsca, w którym mieszkasz. Zamieszkujesz bardziej południową czy północną część Norwegii? Odczuwasz dużą różnicę klimatu względem tego panującego w Polsce?
S: Mieszkam i pracuje w Oslo, czyli w południowo-wschodniej części Norwegii. Klimat jest tam bardzo zróżnicowany. Tak jak wspomniałaś, dni są znacznie krótsze, ale tylko w okresie jesiennym oraz zimowym. Widno robi się przeważnie od godziny 8:30 rano do około 15-16 i później ciągła szarówka i noc. Klimat jest chłodniejszy to prawda, ale nie jakoś znacząco. Ostatnia zima była porównywalna do tej w Polsce. Natomiast w okresie letnim pojawia się efekt białych nocy, tzn. jest widno cały dzień i całą noc. Z początku ciężko jest się do tego przyzwyczaić, ale podstawą są dobre żaluzje w oknach. Najgorszym jednak okresem jest obecny czas z powodów intensywnych opadów deszczu. Jest już zimno, ciemno i deszczowo.

T: Na pewno kraj nieco inny do życia niż nasza Polska, jednak klimat sam przyznaj, że nasz polski jest nieco lepszy niż ten w Norwegii? Wspomniałeś wcześniej, że spoty w tym kraju są promowane, czy sam uprawiasz jakieś sporty?
S: Oczywiście, że Polski klimat jest lepszy. Nie można mieć jednak wszystkiego, co dobre i nie pozostaje nic innego jak po prostu przyzwyczaić się do tego norweskiego. Owszem, uprawiam sport. Co tydzień ze znajomymi staramy się zebrać i gramy w piłkę nożną. Są do tego super warunki, ponieważ boiska są na bieżąco konserwowane i oczyszczane. Sporo jest też hali sportowych, na których można grać, gdy pogoda nie dopisuje. Jeżdżę też sporo na rowerze, gdy tylko jest czas więc głównie w weekendy. Zimą znowu uwielbiam jeździć na nartach. W Norwegii bardzo dużo stoków więc jest w czym wybierać. Niedaleko mojego miejsca zamieszkania jest ogromny, zamknięty stok, na którym można jeździć nie tylko zimową porą. Polecam również wyjazdy do Austrii bądź Włoch na narty, ponieważ tam też są super widoki, jak i stoki.

T: Widać, że sportowy świr jest w Tobie również mocno zakorzeniony i nie opuszcza Cię nawet na krok, ale o to chodzi! Sportowy tryb życia! Zgaduję zatem, że skoro lubisz uprawiać sporty, zdarza Ci się też oglądać je w tv. Jakie dyscypliny sportowe śledzisz? Jaki jest Twój ulubiony sportowiec?
S: Trzeba zadbać o aktywność fizyczną dla zdrowia, bo, jak i wiadomo, dość często zdarzają się weekendy spędzone na grach, więc trzeba to jakoś wyrównać. W telewizji zazwyczaj oglądam mecze piłki nożnej i siatkarskie oraz śledzę skoki narciarskie, jak i również narciarstwo alpejskie. Moim ulubionym sportowcem jest gwiazda piłki nożnej znana na całym świecie, magik gry, a mianowicie Ronaldinho.

Ronaldinho GIFs - Get the best GIF on GIPHY

T: Znany i lubiany, mistrz w swej osobie. Masz może w swojej karierze sportowego świra jakieś osiągnięcia? Chciałbyś przybliżyć nam również nazwę klubu piłkarskiego, któremu kibicujesz?
S: Żadnych osiągnięć zbytnio nie posiadam. Na nartach jeżdżę już od około 15 lat, lecz robię to dla siebie, bo po prostu lubię to robić. W piłkę nożną gram jeszcze dłużej, lecz „najwyżej” gdzie grałem to jedynie w lidze niedzielnej o nic wartościowego. Nie wliczam tutaj zawodów z czasów gimnazjum oraz technikum, bo było to już dłuższy czas temu i nie pamiętam dokładnie jakie tam mieliśmy wyniki. Nie jestem kibicem żadnego klubu piłkarskiego. Oglądam wszystkie ligi, lecz tego jedynego, ulubionego nie posiadam.

T: Sport to zdrowie i tego się po prostu trzymałeś! Poleciłeś naszym użytkownikom wyjazd do Włoch i Austrii. Zgaduję, że są to kraje przez Ciebie odwiedzone. W jakich krajach jeszcze byłeś bądź chciałbyś zwiedzić?
S: Osobiście poza Norwegią i Polską jeżdżę na narty do Austrii. Bardzo mi się tam spodobało i mam swoje już obadane miejsce. Do Włoch planuję się wybrać słysząc same pozytywy od przyjaciół. Co więcej, w Polsce jest również bardzo dużo zadbanych i ładnych stoków z rewelacyjnymi widokami. Przykładem jest Szklarska Poręba, Bukowina Tatrzańska, Wisła oraz wiele innych. Z pewnością chciałbym się wybrać do Szwajcarii, Francji i wcześniej wspomnianych Włoch.

T: Same wspaniałe kraje i widoki do pozazdroszczenia. Oby udało spełnić się te małe i duże cele! Kuba, co tak właściwie lubisz robić w wolnym czasie? Jak wykorzystujesz czas wolny od obowiązków?
S: Prócz wcześniej wspomnianych aktywności jak zapewne większość z nas tutaj, wolny czas lubię spędzać przy filmach/serialach, jak i grach. Jest to taka odskocznia od rzeczywistości, monotonii i szarej rzeczywistości a czasami po prostu dla zabicia czasu. Co więcej, przyjemnie też spędza mi się czas na gotowaniu. Nie jestem w tym jakimś ekspertem, ale uważam też, że nie idzie mi to najgorzej.

T: Jakaś odskocznia również jest potrzebna, szczególnie, aby nie popaść w marazm. Jakie są Twoje ulubione gry? W jaką przegrałeś najwięcej godzin?
S: Zdecydowanie moimi ulubionymi grami będą: Wiedźmin 3, Assasins Creed (prawie cała seria), God of war (najbardziej Ragnarok), Hogwart Legacy, Ghost of Thushima, Cyberpunk 2077 oraz Star Wars Battlefront 2. Z takich starszych gier sentyment pozostał do: Metin 2, Gothic 1 i 2, GTA (San Andreas i Vice City), Diablo 2 oraz CS 1.6, w którym spędziłem najwięcej godzin.

https://assetsio.reedpopcdn.com/wiedzmin-3-next-gen-h.jpg?width=1600&height=900&fit=crop&quality=100&format=png&enable=upscale&auto=webp Assassin's Creed II Standard Edition | Już dostępne do pobrania i zakupu w  Epic Games Store Kup God of War | DLCompare.pl Dziedzictwo Hogwartu | Xbox Ghost of Tsushima - gra o samurajach na PS4 ma datę premiery i zwiastun  fabularny [WIDEO] - kiedy wychodzi, premiera w Polsce, gameplay, 2020,  PlayStation 4 - Technologie Cyberpunk 2077 | Pobierz i zagraj w Cyberpunk na PC — Epic Games Store

T: Wszystkie nie są mi znane, lecz wierzę, że był to świetnie spędzony czas, który szybko przy gierkach niestety ucieka. Jak dużo inwestujesz w gry oraz swój sprzęt komputerowy? Może zechciałbyś się nim pochwalić naszym czytelnikom?
S: Ceny gier poszły sporo w górę, nie ma co tu ukrywać. Kupując nowe, długo zapowiadane tytuły w dniu premiery takie jak przykładowo Hogwart Legacy bądź God of war trzeba liczyć się z wydatkiem między 250-300 zł no ale czego nie robi się dla gier. Często jednak na różnych platformach można znaleźć ciekawe promocje. Mój sprzęt do grania ma już prawie 3 lata, ale sprawuje się do tej pory bardzo dobrze.
Dokładna specyfikacja to:

Płyta główna - MSI B450 TOMAHAWK MAX CPU - AMD Ryzen 9 3900X
Karta graficzna- MSI Geforce RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO 8GB GDDR6
RAM- HyperX 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Predator RGB
SSD - Kingston 1TB M.2 PCIe NVMe A2000
Chłodzenie wodne - NZXT Kraken X73 RGB 3x120mm
Zasilacz - Corsair HX850i 850W80 Plus Platinum
Obudowa - SilentiumPCArmis AR7XEVOTGARGB
Monitor - LED 27" AOC CQ27G2U Curved
Myszka - Glorious PC Gaming Race Model O (Matte White)
Kupując go w 2020 dokładna cena za ten zestaw + Windows 10 wyniosła mnie 11 300 zł.

T: Robi wrażenie! @ salvatore , jak długo istniejesz w świecie cs’a? Pamiętasz swoje początki tej przygody? Od czego zaczynałeś i jakimi umiejętnościami mógłbyś pochwalić się naszym użytkownikom?
S: Jeżeli chodzi o granie, to zaczęło się to już daaawnoo temu. Śmiało mogę powiedzieć, że pierwsze rozgrywki w CS 1.6 mogły zacząć się już jakieś i nawet 12 lat temu (a może i więcej?), choć nie jestem pewny. Jeżeli natomiast chodzi o działanie przy serwerach, to naszą przygodę zaczęliśmy jakieś 4 lata temu. Zaczynaliśmy od jednego serwera (pamiętny nasz Mirage #2) z czasem otwierając kolejne i kolejne. Trochę serwerów u nas było, więc dokładnej kolejności ich otwierania nie pamiętam, ale kto u nas grał, może co nieco pamiętać, jak to powstawało. Moje szczególne umiejętności, którymi mogę się pochwalić to odpowiednie motywowanie chłopaków (m.in. @  Kacper , @  BinaR , @ raynie , @  MLK. oraz inni), aby pracowali przy serwerach oraz forum więcej, szybciej i wydajniej.

T: Spory szmat czasu, co na pewno łączy się z ogromnym doświadczeniem. Niektórych na pewno nie trzeba motywować, bo widać sporą działalność. Mimo wszystko o dobry silnik trzeba dbać, aby zawsze pracował wydajniej. Co możesz powiedzieć na temat ostatnich zmian w świecie cs’a? Jesteś w stanie już się określić, czy było to w pełni dobre wyjście, które przyniesie same pozytywy?
S: Odnośnie do ostatnich zmian to mogę powiedzieć, że z początku przy serwerach mamy bardzo pod górkę, ale mam nadzieję, że z czasem serwery wystartują jak te z CS:GO. Jeżeli chodzi o grywalne części, śmiało mogę powiedzieć, że niektóre zmiany wizualnie wyglądają lepiej (smoke, molotov), jak i dźwięki, lecz widać też niektóre niedopracowania jak np. przy sprayowaniu. CS:GO miało swój klimat, który wolałem i osobiście na CS2 nie będę się przenosić, aby grać.

T: Dobrze znać również opinię eksperta w tej dziedzinie. Sentyment do CS:GO pozostanie na długo w serduszkach. Jest coś, czego aktualnie brakuje Ci na forum bądź zmieniłbyś coś?
S: Tak szczerze to na forum brakuje mi tylko niektórych ludzi, którzy kiedyś tu z nami byli, ale już zakończyli swoją przygodę z CS/forum a zmienić to nie chciałbym nic.

T: Tęsknota za starą, dobrą ekipą zawsze pozostaje, ale to środowisko, w którym jest jednak duża rotacja ludzi, zarówno tych, którzy zostają na całe życie, jak i tych, którzy tylko szkodzą. Pełniłeś inne rangi niż ta, na której aktualnie się znajdujesz?
S: Pełniłem kilka innych rang. Na początku przygody z CS 1.6 byłem na kilku serwerach adminem. Nie mając własnych serwerów w CS:GO pełniłem funkcję admina serwera, a następnie jego opiekuna. Na którejś z sieci (nie pamiętam już nazwy) byłem też moderatorem, lecz dawno temu. Przed naszym ostatnim przejściem tutaj byłem również właścicielem jednej wtedy większych sieci.

T: Obrotny z Ciebie człowiek, ale to właśnie dowodzi o tym, że to miejsce odpowiednie dla Ciebie. Jakie cechy charakteru są Twoimi dominującymi? Można zauważyć, że jest to również m.in. opanowanie oraz tajemniczość?
S: Myślę, że bardzo dobrze trafiłaś Moniko z tym opanowaniem i tajemniczością. Poza tymi cechami myślę, że śmiało mógłbym dodać jeszcze przezorność, optymizm, wytrwałość w dążeniu do określonych celów, jak i szczerość.

T: Same wspaniałe cechy, które na pewno kreują Cię na jeszcze bardziej intrygującego człowieka. Jakich cech zatem unikasz wśród innych ludzi? Jakim ludziom nie ufasz lub jakim ufasz?
S: Będąc szczerym, unikam ludzi, którzy są: nadmiernie agresywni, kłamliwi, próbują wywyższać się nad innymi czy obrażają innych, bo uważają siebie, za nie wiadomo kogo, fałszywi oraz tych, którzy nadużyli mojego zaufania niejednokrotnie. Szczególne zaufanie mam do ludzi, którzy są ze mną szczerzy i zawsze mówią wprost, o co chodzi, a nie obgadują tego z kimś innym za moimi plecami oraz do tych, którzy są w stanie pomóc w najgorszym, jak i najcięższym momencie. W obecnych czasach nie wszystkich można darzyć zaufaniem, bo niektórzy mogą to wykorzystać przeciwko nam. Zakładam, że wielu z nas się o tym przekonało na własnej skórze i również takich osób trzeba unikać.

T: Sama prawda i dobrze to sprecyzowałeś, a to również pozytywnie wpływa na Twoją osobowość. Kuba, nigdzie również nie mogliśmy ujrzeć Twej osoby i obawiam się, że dołączenie Twojego zdjęcia do wywiadu byłoby równie nierealne. Zechciałbyś zatem opisać użytkownikom swój wygląd? Co najbardziej docenisz w swoim wyglądzie, a z czym niekoniecznie czujesz się dobrze?
S: Co do wyglądu to osoby z sieci, które mnie znają i mają więcej kontaktu ze mną, ze względu na łatwiejszą komunikację na różnych komunikatorach, wiedzą jak wyglądam i nie jest to jakaś mega wielka tajemnica. Można byłoby się rozpisać na temat tego, jak wyglądam, lecz sam suchy opis za bardzo nie odda tego, jak jest naprawdę, więc niech to nadal zostanie "tajemnicą".

T: Także ten rąbek tajemnicy zostawimy za nami. @ salvatore , masz może swoją drugą połówkę? Sądzisz, że znalezienie osoby, z którą chciałoby się spędzić resztę życia, jest łatwiejsze ze względu na szeroki dostęp do Internetu, czy może trudniejsze?
S: Owszem, mam swoją drugą połówkę. Internet znacznie ułatwia znalezienie kogoś, lecz jedynie do „wstępnej” fazy poznawania. Niektórzy poznają się w grach, na platformach typu Discord, jak i stronach randkowych. Osobiście uważam, że drugą osobę poznamy dokładnie jedynie przez szczerą rozmowę w cztery oczy. W internecie każdy może napisać wszystko i stać się całkowicie inną osobą. Możesz pisać z kimś przez przykładowo rok, a może okazać się, że osoba, z którą pisałeś, jest całkowicie kimś innym, przez co trzeba być ostrożnym z tym jakimi informacjami dzielimy się z osobami poznanymi w sieci.

T: Tak, to prawda, którą świetnie przedstawiłeś. Tobie oraz ukochanej życzę zatem wszystkiego dobrego! Kuba, co Cię uskrzydla? Co sprawia Ci radość?
S: Radość sprawiają mi przyziemne sprawy takie jak urlop, czas spędzony z rodziną oraz ze znajomymi, wyjazdy na narty, gdy piękna, zimowa pogoda dopisuje no i oczywiście granie w gry z ekipą.
Лыжи GIFs - Get the best gif on GIFER
T: Czas wolny to czas, który każdy docenia i z pewnością daje wiele radości. Zatrzymajmy się nieco przy tematach rodzinnych. Masz rodzeństwo?
S: Mam jedną siostrę Julię, która ma 14 lat.

T: Młodsza siostra to skarb! Chciałeś kiedykolwiek mieć więcej rodzeństwa, czy jedna siostra wystarczająco daje o sobie znać?
S: Będąc jedynakiem chciałem mieć rodzeństwo, bo samemu to jak wiadomo, nudno. Nie daje mi zbytnio popalić, bo jak już wiadomo, większość czasu spędzam w Norwegii, lecz jednak gdy wracam, to zawsze jakieś kłótnie są. Młodsze rodzeństwo to w pewnym sensie „obowiązek”, lecz w pozytywnym znaczeniu, ponieważ jako ten starszy będę musiał nakierować ją w życiu, co jest dobre a co złe oraz pomagać z nastoletnimi problemami.

T: Dobry starszy brat, z którego siostra mogłaby być dumna! Masz prawo jazdy? Jakiej kategorii chciałbyś jeszcze mieć prawo jazdy?
S: Oczywiście mam prawo jazdy kategorii B. Chciałbym jeszcze posiadać w przyszłości prawo jazdy kategorii A czyli na motocykl.

T: Masz może swoje wymarzone auto lub motocykl?
S: Motocykl nie, lecz wymarzony samochód to zdecydowanie Lamborghini Aventador.
Yellow Lamborghini Aventador Car PNG Image | Lamborghini, Coupe cars, Car
T: Świetne auto! Oby udało się kiedyś faktycznie zrealizować. Jakie jeszcze są Twoje marzenia?
S: Moje główne marzenia to aby moi bliscy, jak i ja żyli długo i zdrowo, bo to najważniejsze. Oprócz tego to założyć szczęśliwą rodzinę, mieć ustabilizowaną sytuację życiową, nie musieć na nic sobie żałować i być szczęśliwym.

T: Piękne marzenia! Przede wszystkim szczere i czyste z serca. Życzę Ci tego i oby się spełniło. Masz może swojego ulubionego aktora/aktorkę, film oraz serial?
S: Mam trzech ulubionych aktorów. Pierwszy z nich to Johnny Depp głównie dzięki roli kapitana Jacka Sparrowa z Piratów z Karaibów, Leonardo DiCaprio oraz Brad Pitt. Moje ulubione filmy to: Harry Potter, Władca Pierścieni, Piraci z Karaibów, Star Wars, Piła, Avengers, X-Men, Incepcja, 3 billboardy za Ebbing oraz zdecydowana większość horrorów (zbyt dużo tytułów, aby wymieniać wszystkie). Co do seriali to z pewnością będą to: The originals, pamiętniki wampirów, the boys, The walking dead, Gra o tron, Peaky Blinders, Wikingowie oraz chłopaki z baraków.

T: Znakomita obsada i znakomite tytuły, które w większości są również znane i lubiane. Masz swój autorytet, wzór do naśladowania? Kogoś, kto Cię inspiruje?
S: Nie mam swojego autorytetu ani wzoru do naśladowania. Jestem po prostu sobą, postępuje według tego, co uważam za stosowne, nie kopiując niczyich zachowań, czy stylu bycia.

T: I tak trzymaj! Lubisz pomagać innym? Myślisz, że jesteś dobrym człowiekiem w tym zepsutym świecie?
S: Lubię pomagać innym czy to w pracy, czasami przypadkowym osobom, jak i znajomym czy rodzinie. Jest to służenie dobrą radą, czasem pokazanie co i jak należy zrobić bądź pomoc finansowa. Staram się nikomu nie robić pod górę, lecz czasami traktuje innych tak, jak oni traktują mnie. Jeśli ktoś chce mi zrobić na złość, to niestety pomocy ode mnie nie otrzyma. Reasumując to wszystko, śmiało mogę stwierdzić, że jestem dobrym człowiekiem, lecz inni mogą uważać inaczej. Osobiście, nie przypominam sobie, aby ktoś coś kiedykolwiek wytknął mi w twarz odnośnie do złego postępowania.

T: To tym bardziej potwierdza, że jesteś dobrą osobą, która tak samo na takie dobro zasługuje. Dzisiaj mamy wybory, na które większość z nas czekała z niecierpliwością. Udało Ci się zagłosować? Czy jest to raczej temat, na który nie chcesz odpowiadać?
S: Ten temat pozostawię bez odpowiedzi.

T: Dobrze Kuba, szanujemy to. Powiedz nam, co jest dla Ciebie wspaniałe, a dla innych absurdalne?
S: Będąc szczerym, nie mam odpowiedzi na to pytanie, ale wprowadzę lekkie zamieszanie i napiszę ananas na pizzy.

T: Malutki absurdzik nam się tu wkradł, ale to nic! Lecimy dalej, a już niebawem dotrzemy do końca. @ salvatore , z czego jesteś dumny w swoim życiu?
S: Dumny jestem z tego, że jak wspomniałem we wcześniejszym pytaniu, jestem sobą i nie naśladuje nikogo. Również z tego, że mimo pewnych przeciwności dążę do wytyczonych przeze mnie celów życiowych i je realizuje. Najbardziej jednak dumny jestem ze swojej rodziny oraz przyjaciół, bo wiem, że zawsze mogę liczyć na pomoc i wsparcie.

T: My natomiast jesteśmy dumni z tego, że posiadamy taką osobę w szeregach Administracji! Kuba, będziemy powoli zbliżać się do końca naszego wyczerpującego wywiadu. Na koniec, powiedz nam, na co masz ochotę w tym momencie? Co chciałbyś dodać od siebie oraz może kogoś pozdrowić?
S: W tym momencie mam ochotę iść do domu i wziąć gorący prysznic, ponieważ jest minusowa temperatura i troszkę zimno. Chciałbym na koniec pozdrowić wszystkich, którzy wytrwali do samego końca a szczególnie @  Kacper @ raynie @  MLK. @ Namey @  BinaR oraz Ciebie Moniko za wspaniale przeprowadzony wywiad.

T: Dziękujemy serdecznie za udzielenie wywiadu i poświęcony czas. Do zobaczenia na forum.

• Lubię to! 7
  • KAT 1
  • Uwielbiam 7
Opublikowano

jest fajne, ale oczekiwałem pawla w wywiadze
@  Paweł.  zapłacę.

Paweł.   (edytowane)

Ja i wywiad, musisz liczyć na jakiś cud 

@  lhu nie stać Cie na takie cos

Edytowane przez Paweł.
  • Lubię to! 2
  • Katowicz
Opublikowano
5 godzin temu, Titania napisał(a):

pamiętny nasz Mirage #2

Pamiętam, bardzo dobry serwer, pierwszy na którym zaczęłam grać regularnie i dostałam tam swoją pierwszą szansę jako admin.  

Bardzo ciekawy wywiad, przyjemnie się czytało. Dobra robota Monia! :blushHug:

• Lubię to! 3
  • KAT 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
6 godzin temu, Titania napisał(a):

odpowiednie motywowanie chłopaków

Co robisz Jakubie? :kekl: @ salvatore

• Lubię to! 2
  • KAT 1
  • Haha 2
Opublikowano
7 godzin temu, Titania napisał(a):

Moim ulubionym sportowcem jest gwiazda piłki nożnej znana na całym świecie, magik gry, a mianowicie Ronaldinho.

Miło mi

• Zasłużony
Opublikowano
23 godziny temu, Titania napisał(a):

aby pracowali przy serwerach oraz forum więcej, szybciej i wydajniej.

@  BinaR Pokaż mu fakulca.

• Lubię to! 1
  • Moderator
Opublikowano

Lamborghini Aventador elektryk, jak na Norwega przystalo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Trzymaj się tam, 23nok za litr :floppahey:

@ salvatore Bylem u brata teraz to mowil ze powyzej 20kr nie tankuje xD 

salvatore  

23 NOK to wychodzi 9 PLN. Na godzinę po odjęciu podatku zarabiasz ~200 NOK. Uważam, że ceny paliwa nie są tutaj wysokie 😅

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.