lihtu Posted September 12 Share Posted September 12 Nick: lihtu aka jasiu Co chcesz wprowadzić/zmienić: POWROT TYPERA ( moge sie nim opiekować i robic za 5 (wezme visconsina do pomocy)) a tak serio, wprowadziłbym typera na nowo w obieg sieci, jako iż mam spore doświadczenie jako redaktor czy typer (tutaj na sieci czy na kilku innych), to myśle że byłbym w stanie się nim zajmować i wznowić swoja kariere jako forumowicz 🫨 edit1 @ visca tak, Karol i Weronika świetnie prowadzili typera i totalnie sie z toba zgadzam, ale nie wydaje mi sie, ze nie bylbym w stanie się nim opiekować. Znasz mnie i wiesz ile czasu i checi wkładałem w typera (moge powiedziec, ze gdy bylem w składzie bylem tym najaktywniejszym). edit2 @ Karcok doskonale wiem jak to jest prowadzić typera i ile czasu sie na to poświęca bo bylem przeciez z wami w tej ekipie XD dobrze wiem ile czasu poświęcałem na posty, ktore nie byly ode mnie wymagane, czy kategoria nba prowadzona tylko przeze mnie 2 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator visca Posted September 12 Sponsor V.I.P Opiekun [DISCORD] Moderator Share Posted September 12 Powiem tak, był już omawiany powrót typera, który okazał się totalnym niewypałem. Brało w nim udział kilka osób, ale nie było totalnego przygotowania pod kątem co i jak kiedy robi, jakie imprezy itp itd, tylko bylo wszystko robione ciągiem. Byłbym za przywróceniem typera, ale pod kilkoma warunkami: - Opiekunem Typera zostałby @ Karcok u którego typer śmigał jak ta lala i współpraca pomiędzy nim, a typerami była idealna. - Typer byłby prowadzony regularnie i byłoby więcej osób do pomocy, bo Ty i ja byśmy nie dali rady w miarę tego zrobić. Jeśli te wymagania zostałyby spełnione, choć z tym pierwszym wymaganiem myśle, że może być to problem, byłbym za przywróceniem typera, na ten moment myśle, ze neutral z tą propozycją. // Edit @ lihtu Nie mówię tego, ze nie mógłbyś się tym opiekować. Miałem na myśli po prostu to, ze potrzebujemy kogoś z twardą ręka, jaką byli@ Karcok i @ Asuna bądź większej ilości zainteresowanych, bo podczas 1 tury przywrócenia typera zgłosiłem się tylko wyłącznie ja. Jeśli ten pomysł z Tobą jako opiekunem, mną i jeszcze innymi osobami (o ile będą jakieś chętne) wypali, to chętnie będę za. 1 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Global Moderator kejmaN. Posted September 12 UNBAN™ Supervisor [CS 1.6] V.I.P Global Moderator Share Posted September 12 Oho, szybko rzucasz się na głęboką wodę. Odważnie. Tematy z typowaniem nie stanowiły problemu, lecz sam udział użytkowników w nim. Do teraz mnie to zastanawia, dlaczego była tak słaba nagonka na typowanie i zgarnianie darmowych nagród. Może nie były zbytnio zachęcające i przydałoby się je urozmaicić? Przechodząc do tematu, uważam - jeśli znowu ten dział ma być omijany szerokim łukiem, to wolę go zostawić i nie wskrzesać. Na tym forum dużo osób nie lubi typować meczy. xD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucek_mostowiak Posted September 12 Share Posted September 12 Bardzo chętnie wziąłbym udział w czymś takim (typer ze mnie jak tralala). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Server Owner Karcok Posted September 13 Sponsor Server Owner Share Posted September 13 Osobiście uważam, że będzie to funkcjonować jak w każdym innym przypadku, mianowicie "Dzisiaj mam ochotę, to zatypuje" prawda jest taka, że na następny dzień to niestety umrze. Niestety/Stety, typer na naszym forum był skonstruowany jako DODATEK do przyjemnego serfowania po Katujemy, a nie odrębną stronę konkursów w których można regularnie wygrywać po 360 dni VIP'a itd. Nacisk na profesjonalizm i pracę zespołu był ogromny, z reszą każda osoba która w tamtym czasie prowadziła typera wraz ze mną, doskonale Ci powie, jak mocny był "druk" na to, aby wszystko funkcjonowało na 200 obrotach ( @ Asuna @ visca @ dejmano ) Nie wiem co by musiało się stać, aby ktoś mnie namówił na prowadzenie Typera, z racji tego iż jest to totalnie niewdzęczna pozycja, podobnie jak byćie członkiem Typera. Wkładasz i poświęcasz wszystko od siebie, siedzisz czasem parę godzin nad przygotowaniem prostych postów, abyście wy mieli wszystko ładnie i przejrzyście postawione pod nos, ostatecznie post zostaje załadowany i lajkują go 2/3 osoby w tym ja i inni typerzy, a odpowiedzi jest jeszcze mniej 1/2, powtarzam, mówimy tutaj o poście który robi się +1/2 Godziny, nie 5min i wracamy na randomka. Respekt jaki w ostatnim czasie na tym forum dostawali wszyscy Typerzy to jest po prostu jakaś kpina i nie chce przeżyć takiego rozczarowania poraz kolejny. @ FlesH Jak w du**e byłeś, to lepiej weź latarkę. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluffy D. Tail Posted September 14 Share Posted September 14 Powiem tak, od paru lat prowadziłem dział typera na kilku forach sieci serwerów CS (na niektórych zaczynałem od zera z własną prostą, czy też zaawansowaną formułą i regulaminem) i im dłużej to trwało tym bilans osób biorących w tym udział się zmniejszał. Z pięć lat temu na jednej sieci miałem taki bilans, że w każdym typowaniu brało udział mniej więcej ok. 25 osób i to się nie nudziło do momentu zresetowania tabeli punktowej, która miała sporą ilość osób. Posiadałem też "Sklepik Typera" tak samo jak tutaj z usługami serwerów/forum, ponieważ stawał on się bardziej opłacalny, niż zakup w sklepiesms, a w późniejszym czasie to przeminęło i odwróciło się w drugą stronę. Czasy się zmieniają tak samo, jak przejścia ludzi z CS 1.6 na CS:GO, a w aktualnym momencie z CS:GO na CS 2 - coś zawsze musi umrzeć. W każde typowałem wkładałem min. 30 minut, aby przyciągały obecność osób bez kopiowania , przez HTML i to było szanowane, ale w ostatnich 2 latach skończyło się na max. 10-15 osobach w typowaniach. Inni to poszanują, a drudzy "dadzą lajka i napiszą "SUPER, będę brał udział", gdzie biorą udział, a później im się to nudzi. Czasy ze "Sklepikiem Typera" odeszły, bo już nikomu nie chce się wypełniać samodzielnie wzoru, a skopiować czyiś i pozmieniać jedynie wyniki, a także braniu dzień w dzień w typowaniu. Najlepszą decyzją, aby ożywić typera jest wprowadzenie systemu kolejek z tabelą punktową, która kończy się po X kolejkach i ograniczenie się przynajmniej do trzech wybranych (popularnych) dyscyplin sportowych, czy też e-sportowych oraz większych wydarzeń (dla przykładu "IEM Katowice", w którym można zaproponować sporą ilość nagród do wygrania za udział ( @ Paweł. coś o tym wie, bo był przy wszystkim, jak to prowadziłem z jeszcze jedną osobą). Najważniejsze w tym jest, aby typowania nie pojawiały się codziennie, co dwa dni, czy też parę typowań jednego dnia lub wszystkich meczy (a tylko te najważniejsze), bo się odechce. Zwęzić je do jednego typowania na tydzień i zobaczyć jak to się będzie rozkręcało. Jak ruszy w dobrą stronę to można się pokusić o dwa typowania na tydzień i na tym zakończyć nie dawać więcej na tydzień. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Administrator Titania Posted Monday at 06:39 PM Donor Vice Administrator Share Posted Monday at 06:39 PM Sam poddział typera wciąż istnieje, wystarczy go tak naprawdę tylko wskrzesić. Co do powrotu samej rangi, aktualnie nie ma ku temu persektyw. Typowanie powróci, jednak na nieco innych zasadach. Nagrody będzie można odbierać po każdym evencie wraz z pojawieniem się wyników. Będą to nagrody dostosowane/maksymalnie zbliżone do trudności typowania. Typy do obstawiania będą pojawiać się maksymalnie raz w tygodniu, w zależności od wydarzeń sportowych. Będą również znacznie okrojone. Na ten moment typerem będzie się zajmować się @ visca oraz chętne osoby od moda wzwyż. Jeżeli są w tym gronie chętne osoby do współpracy zapraszam na pw. 1 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Administrator Titania Posted Monday at 06:39 PM Donor Vice Administrator Share Posted Monday at 06:39 PM Propozycja przyjęta. Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts