Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

image.png.fd833300a10f71708d00da7d85bd98dc.png

z @ dbk

image.png.87812af731ba038550c4176425502c08.pngimage.png.87812af731ba038550c4176425502c08.pngimage.png.87812af731ba038550c4176425502c08.png

@ Titania : Dzisiejszym gościem weselnym oraz nowym członkiem zarządu specjalnego pt. wywiady po godzinach jest @ dbk ! Jest to dojrzały osobnik naszego stada posiadający specjalne umiejętności, które poznacie w dzisiejszym wywiadzie. Na początku po prostu nam się przedstaw!
@ dbk : Siema, jestem tym lepszym Karolem z forum! Mam 27 lat i rozum 15-latka.

@ Titania : Karol w polskim wydaniu, w tak pięknym wieku to rzadkość! Całe szczęście, że to nie kolejny Niemiec! Skoro znamy już Twoje piękne imię, to powiedz nam, czym zajmujesz się na co dzień?
@ dbk : Jak na stereotypowego Polaka rodaka przystało, pracuję na etacie. Po pracy standardowo odpalam komputer no i wpada forum/gierka. Czasem jakiś YouTube. I tak sobie żyję z dnia na dzień, coraz bliżej do upragnionej emerytury.

@ Titania : Praca popłaca, a tym bardziej, jeśli jest owocna i nie pracuje się „za karę”. Opowiedz nam więcej o swojej pracy. Czym się zajmujesz? Lubisz ją? Z czego jesteś w niej najbardziej zadowolony, a z czego najmniej? Co chciałbyś zmienić?
@ dbk : Ogólnie to od niespełna 9 lat zajmuje się sprzedażą. Od lekko ponad roku pracuję w banku. Praca jak każda inna, swoje trzeba zrobić. Jestem mega zadowolony, tak szczerze to chyba nie ma na co narzekać. Jedynie mógłbym się przyczepić to stroju, bo jednak pełen garnitur musi być. Pracujemy w takich godzinach, że zaniesienie go do pralni graniczy z cudem i trzeba kombinować z niepotrzebnym wolnym dniem. Nie mam na miejscu pralni, która przyjęłaby ubiór w piątek po pracy i miała na poniedziałek gotowe. Dlatego kupiłem 3 komplety i mam na zmianę. Po prostu sam fakt, że trzeba tam jechać i tracić czas na głupoty mnie lekko irytuje, ale się przyzwyczaiłem.
 suit-149468_640.webp

@ Titania : To taki elegancik z Ciebie! Niby prosta rzecz, a jednak brak dostępności w odpowiednim czasie na pewno potrafi irytować człowieka. Co zatem sprzedawałeś? Były to produkty, usługi, a może jeszcze coś innego?
@ dbk : Zaczynałem świeżo po ukończeniu w LO w Call Center. Wbrew temu, co czytamy w różnych serwisach o tego typu firmach, tam naprawdę da się zarobić. Nie chciałem wiecznie prosić rodziców o pieniądze, dlatego obrałem taki kierunek + studia zaoczne. Chwilę po ich ukończeniu udało się wskoczyć na pozycję kierownika i przez niespełna 2 lata zarządzałem grupą (10-15 osób) dzwoniącą. Sprzedawaliśmy usługi Plusa, później doszedł Cyfrowy Polsat i Netia. Aktualnie w banku pełnię funkcję menadżera placówki, jednak specyfika pracy jest trochę inna. Prócz zarządzania trzeba samodzielnie również coś sprzedać. Odpowiada mi to właśnie ze względu na fakt, że mam realny wpływ na wysokość swojej pensji. W poprzedniej pracy nie do końca tak było i mimo intensywniejszych okresów wypłaty potrafiły być mniejsze.

@ Titania : Brzmi całkowicie sensownie, tym bardziej że udało Ci się zajść aż na stanowisko kierownicze. Dodatkowo dotarłeś aż do miejsca, gdzie tak naprawdę od Ciebie zależy, ile zarobisz. Czy kierowanie grupą ludzi sprawiało Ci problem? Jak myślisz, jakie cechy charakteru Ci w tym pomogły?
@ dbk : Ależ oczywiście, a dodatkowym utrudnieniem była praca z kolegami i koleżankami, z którymi się wspólnie dzwoniło... Jednak po tych już prawie 3 latach doświadczenia dużo nauczyłem się, jeśli chodzi o pracę z ludźmi. Potrafię wysłuchać i jestem bardzo cierpliwy. Jeśli natomiast miałbym wymienić cechy, które pomagają to na pewno wypominane mi niejednokrotnie "ego top" - myślę, że bycie upierdliwym i posiadanie własnego zdania, dążenie do własnych celów, naprawdę wiele pomaga w tej robocie. 
1399858-200.png

@ Titania : Z niektórymi cechami człowiek się rodzi, a inne nabywa w trakcie życia. Jakich cech charakteru nie lubisz u siebie i chciałbyś zmienić?
@ dbk : Na to pytanie odpowiem prosto z mostu - jestem niezłym prowokatorem i lubię często komuś po prostu dowalić. Staram się nad tym panować, ale nie zawsze wychodzi.

@ Titania : Także naszego Karola proszę tutaj nie prowokować! Jak to wygląda u innych ludzi? Które cechy szybko doprowadzają Cię do białej gorączki?
@ dbk : Chyba nie ma nic gorszego od osoby, która na każdy temat świata wie najlepiej. Chodzi mi konkretnie o taki typ człowieka, który zawsze wtrąci swoje 3 grosze i będzie wmawiał Ci, że jest inaczej. Niezależnie od tego, czy gadacie o samochodach, czy o ogrodnictwie.

@ Titania : Oj tak! Do tego ma 100-letnie doświadczenie w każdej dziedzinie i zawsze wie lepiej! Jesteś może gadułą czy raczej nie odzywasz się, gdy nie masz nic do powiedzenia? O czym najbardziej lubisz rozmawiać?
@ dbk : Raczej nalezę do tych, co za dużo gadają. Często mam tak, że coś powiem, a potem myślę sobie, że mogłem w sumie tego nie mówić. Nie mylić z utrzymaniem czegoś w tajemnicy!

@ Titania : Oczywiście, że nie! Należysz do osób lojalnych i umiejących dochować tajemnicy?
@ dbk : A no to pewnie. Jak ktoś mówi "nie gadaj nikomu" to jest to jednoznaczne. Pewnie sama wiesz, jak kończy się zdradzenie czyjejś tajemnicy "tylko jednej osobie".

@ Titania : Tak to niestety jest, a zaufanie ciężko odbudować. Zapewne jak każdemu człowiekowi zdarzyło Ci się spotkać osobę, która Twoje zaufanie nadwyrężyła albo zniszczyła. Jak zachowujesz się wtedy wobec drugiej strony? Przekreślasz, czy raczej wybaczasz?
@ dbk : Raczej wybaczam, ale uważam co mówię 2x bardziej. Przekreślam tylko tych, którzy nie oddają pieniędzy.

@ Titania : A szczególnie w większych ilościach… Brak szacunku to pokrewieństwo takich zachowań. Co zazwyczaj robisz, gdy masz zły dzień lub nadmiar problemów? Zawsze znakomicie sobie z tym radzisz, czy jednak daje się zauważyć w zachowaniu znaczny upust złych emocji?
@ dbk : Kurde, ciężko odpowiedzieć. Nie rozgraniczam jakoś dobrych i złych dni. Każdy dzień, w którym muszę iść do roboty jest złym dniem. Mam bardzo luźne podejście do życia lub istnieje też opcja, że nie spotkałem się z prawdziwymi problemami.

@ Titania : Lepiej dla Ciebie! W końcu nikt nie lubi walczyć z problemami i mieć z tego powodu gorsze chwile w życiu. Co jest tak właściwie Twoim hobby? Jakie masz pasje?
@ dbk : Elektronika. Zdecydowanie. Nawet wchodząc do zwykłego marketu, muszę przejrzeć wszystkie gadżety. I niekoniecznie mówimy o komputerach, nawet głupi blender potrafi mi sprawić radość. Chyba nigdy nie wszedłem do sklepu typu Media Markt, żeby wyjść bez niczego. Aktualnie w domu wisi 65-calowy telewizor, który przez 4 lata odpalony był łącznie z 100h. Nie oglądam go w ogóle, tylko kurze trzeba ścierać. Podobał mi się, to sobie kupiłem Pasje? Hmmm... Uwielbiam wydawać pieniądze, ile bym nie miał, zawsze znajdę coś do kupienia.

Electronic.png

@ Titania : Jak to mówią „mała rzecz, a cieszy”! Potrafisz również majsterkować przy elektronice? Czy np. wymiana gniazda stanowi dla Ciebie wyzwanie?
@ dbk : Niestety, mam dwie lewe ręce do jakichkolwiek robót fizycznych, serio. To dość dziwne, bo mężczyźni w mojej rodzinie potrafią zrobić niemal wszystko w domu. Tłumaczę to w ten sposób, że czasy się zmieniły. Dziś do wszystkiego woła się specjalistów, którzy miko wieloletniej pracy w branży często wykonują powierzoną robotę po prostu źle.

@ Titania : Brak umiejętności manualnych, które większość potrafi jak potrafi, to żaden wstyd. Po prostu tak jak mówisz, czasy się też zmieniły. Gdybyś mógł określić się specjalistą, jakie byłyby to dziedziny?
@ dbk : Myślę, że całe życie będę coś sprzedawał. Świetnie się czuję jako doradca/handlowiec i tak jak już wspominałem z samego początku - mam realny wpływ na wysokość swojej pensji. Do tej pory doświadczyłem dwóch różnych branż i nieskromnie mówiąc myślę, że świetnie się w tym odnajduję.

@ Titania : Dobrze jest mieć swoje miejsce i czuć się dobrze w tym, co się robi. To jest ważne i to właśnie dzięki temu człowiek czuje się szczęśliwy. @ dbk czy jesteś aktualnie szczęśliwym człowiekiem?
@ dbk : Mam wszystko, czego mi trzeba, więc wychodzi na to, że tak.

@ Titania : Masz wobec tego swoją drugą połówkę?
@ dbk : No pewnie, aż o 9 lat za długo :KEKW:

ryfjchgvb.png

@ Titania : Całkiem niezły staż! Tyle lat z jedną babą, a to dopiero początek tej cudownej drogi HyHy. Oby trwało jeszcze dłużej i szczęścia wam życzę! Może są jakieś rzeczy które irytują Cię u płci przeciwnej? Może u swej wybranki nawet zauważasz takie cechy?
@ dbk : A no dzięki dzięki. Strasznie nie lubię widoku pijanych i w ogóle pijących kobiet. Druga taką cechą negatywnie przeze mnie postrzeganą będzie brak dbałości o porządek wokół siebie. Kolokwialnie mówiąc, nie lubię brudasów - zostawianie talerza po jedzeniu itd. Irytuje mnie to zarówno u kobiet, jak i mężczyzn, jednak jakoś tak odnoszę wrażenie, że kobiecie mimo wszystko bardziej nie wypada. Nie jestem żadnym pedantem, ale do cholery co jest trudnego w wyniesieniu po sobie naczyń, papierków po jedzeniu etc.??

@ Titania : Wypada, nie wypada, każdy jest sobą i pewnych cech nie wykorzeni ze swojego charakteru. Jak myślisz, co jest najważniejsze w związkach? Jakie związki według Ciebie nie mają sensu?
@ dbk : No jasne, wiadomo, że każdy ma jakieś cechy wrodzone. Co jest ważne w związkach? Myślę, że zdrowa relacja. Z jednej strony nie powinno się ograniczać partnera, zaś z drugiej nie powinno się tego nadużywać. Wydaje mi się, że często zazdrość jest powodem wielu konfliktów i rozstań, a zupełnie niepotrzebnie. Nie mam pojęcia, ciężki temat. Żyjemy z partnerką jak kumple i jest nam dobrze. Mieszkamy pod jednych dachem ok. 4 lat i się nie pozabijaliśmy jeszcze. Zadajesz same trudne pytania.

@ Titania : Wasza relacja jest jak na parę przystało! Jakie są Twoje plany na najbliższą przyszłość? Jakie masz cele które zamierzasz zrealizować w najbliższym czasie?
@ dbk : Z najbliższych planów to wykup mieszkania. W zasadzie już uznaję to za zrealizowane, bo wszystko czeka tylko i wyłącznie na to, aż miasto wznowi tę możliwość (zawiesili chwilę po "premierze" pandemii). Czekam też na wymianę pionów w bloku, żeby móc wyremontować całość i mieć znów święty spokój. Chciałem też zmienić samochód, ale jakoś odchodzę od tego pomysłu, bo aktualny jest w pełni sprawny, nie zawodzi, nie jest jeszcze taki stary i tani w eksploatacji. Chyba się starzeję i już nie odczuwam potrzeby posiadania super fury. Tez znacznie mniej jeżdżę niż kilka lat wstecz, może dlatego. Co będzie dalej - nie wiem. Chcę wykupić już to mieszkanie i rozglądać się za czymś większym, a to spieniężyć.

@ Titania : Własny kąt jest potrzebny, tym bardziej że u siebie, to zawsze u siebie. Wynajem też wiąże się z pewnym ryzykiem i zawsze to kasa do czyjejś kieszeni. Oby wszystkie plany się powiodły i udało się je zrealizować w pełni. Karol, jakie jest Twoje zdanie na temat młodych osób, które otrzymują wiele drogocennych rzeczy i majątki wprost od najbliższych? Myślisz, że takie sytuacje zmieniają ludzi?
@ dbk Na pewno zmieniają. Ciężko jednoznacznie wypowiedzieć się na ten temat. Nie jestem typem, który komuś czegoś zazdrości a wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś ma, żeby dać, to niech daje. Jeśli dają, to bierz. Wracając jeszcze do początku - jasne, każdego człowieka zmieni pieniądz. Jeden stanie się gorszym, drugi lepszym. Smutno się jedynie patrzy na sytuacje, w których ojciec przekazuje cały majątek potomstwu, a Ci kończą z długami mimo posiadania ogromnych pieniędzy i rozwiniętych firm. Nie każdy potrafi wykorzystać swojej szansy.

@ Titania : A inni pewnie nawet nie chcą wykorzystać tej szansy, bo dostają coś, do czego nie mają za grosz chęci i talentu. Wyobraź sobie, że wygrałeś milion złotych. W jaki sposób dysponujesz taką ilością gotówki?
@ dbk : Nigdy o tym nie myślałem. Znając mój charakter, pewnie bym przepierniczył... Może warto byłoby zainwestować w jakąś nieruchomość. Milion złotych to sporo pieniędzy i z tym raczej nikt wątpliwości nie ma, ale... przy dzisiejszych cenach wszystkiego nawet nie wystarczyłoby na zakup działki w dobrej lokalizacji + budowy jakiegoś kozackiego domu. Jak będę tyle miał to będę się martwił.

@ Titania : Teraz dom z miliony to normalny skromny domek. Niestety ceny nas zjedzą, ale miejmy nadzieję, że powoli w końcu zacznie się to stabilizować. Czego najbardziej się obawiasz? Czego boisz się najbardziej?
@ dbk : Chyba niczego. Wiele rzeczy bagatelizuję po prostu. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest to najzdrowsze podejście jednak taki już jestem. Tak jak pisałaś chwilę wcześniej, po prostu pewnych cech nie wypędzisz.

@ Titania : Może to i dobrze, bo przynajmniej częściej wyjdzie Ci to na zdrowie. Potrafisz gotować? Jakie jest Twoje ulubione danie?
@ dbk : Potrafię. Moimi ulubionymi potrawami są pizza, lasagne, spaghetti bolognese. Z reguły wszystko, co ma w sobie połączenie pomidora z bazylią i oregano.

pizza_PNG43981.png Lasagna-PNG-Free-Download.png Spaghetti-Meatballs-PNG-File.png

@ Titania : Mniam! Pyszności! Jaki słodycz sprawi Ci najwięcej radości? Może też taki łasuch z Ciebie?
@ dbk : Zwykła mleczna Milka w zupełności wystarcza mi do pełni szczęścia.

@ Titania : Kobita musi mieć z Tobą dobrze! Łatwym sposobem uśmiech na twarzy i zadowolenie! @ dbk  uprawiasz jakieś sporty?
@ dbk : Tylko rekreacyjnie i nieregularnie. Najczęściej jeżdżę rowerem - mój rekord to 124km jednego dnia. Myślę, że jak na totalnego laika na lekką nadwagą to dobry wynik. Rzadziej gram w tenis stołowy. Jedyna dyscyplina w szkole, w której się zawsze wyróżniałem na tle klasy i w sumie samej szkoły. Mam jeszcze rakietkę w domu to czasem pójdę zagrać do miejskiego klubu ze znajomymi, ale to już raczej okazjonalnie. 
▷ Rowery: obrazki ruchome, animowane gify i animacje ‐ 100% DARMO!

@ Titania : Sporty są piękne, ale nie zawsze jest czas, motywacja i z kim je uprawiać. Co jest Twoim największym osiągnięciem, sukcesem?
@ dbk : Wiesz co, chyba po prostu miejsce, w którym aktualnie się znajduję. Mam dobrze płatną pracę, samochód, praktycznie dopięte mieszkanie i mimo prawie 30-stki na karku mogę ze spokojoną głową grac w gry, zamiast myśleć co jutro włożę do garów.

@ Titania : Ewentualnie zapierdzielać na 2/3 etaty, żeby godnie żyć. Nic, tylko docenić i cieszyć się życiem! Mimo wszystko jesteś w wieku, gdy ludzie zakładają rodziny lub myślą o tym. Masz pod tym względem jakieś plany na najbliższą przyszłość?
@ dbk : Nie mam.

@ Titania : Wszystko wyjdzie w praniu, więc jeszcze czas na takie rzeczy. Karol, jak wyglądała Twoja ścieżka edukacji? Jak wspominasz lata spędzone w murach szkolnych na każdym etapie?
@ dbk : W szkole byłem przeciętny. Podstawówka + gimnazjum wiadomo paseczki, a później LO, papieroski i te sprawy. Po szkole średniej poszedłem zaocznie na zarządzanie, które ukończyłem i w zasadzie tyle. Była w planach magisterka, ale na razie nie odczuwam takiej potrzeby. Być może kiedyś wrócę do tematu.

@ Titania : Aktualnie masz świetną pracę, więc pewnie to Ci wystarcza. Wolisz książki czy seriale? Może masz swoje ulubione pozycje?
@ dbk : Wolę gry. Nie oglądam seriali, nie czytam książek. Bardzo rzadko obejrzę jakikolwiek film. Telewizja mogłaby dla mnie nie istnieć.

@ Titania : A mimo to posiadasz sporych rozmiarów telewizor! Za ile sprzedasz? :feelsevilman:Przejdźmy zatem do Twojego ulubionego świata! W jakie gry najczęściej grasz?
@ dbk : Ten telewizor ma już z 5 lat i na obecne standardy poza tym, że jest duży nic specjalnego nie oferuje. Jak wspominałem wyżej kupiłem, bo chciałem. Często kupuje cos niepotrzebnie Co do gier to raczej te najpopularniejsze produkcje. Głównie CS, teraz nowa FIFA. ETS2/ATS, Forza Horizon 5. Okazjonalnie Business Tour i jak ktoś namówi to lolka tez odpalę. No i czekam na to GTA 6 z niecierpliwością.

@ Titania : Na pewno radość z kupna zaspokoiła Twoje potrzeby w danym momencie. Całkiem ciekawa kolekcja gier! Brakuje jeszcze spoconej koszulki obok biurka od LOL`a. Z kim najchętniej pogrywasz w niektóre z tych gier? Może są to jakieś osoby z forum?
@ dbk : No właśnie w lolka grałem za dzieciaka bardziej, teraz jakoś mnie nie kręci, a tyle sie tez zmieniło, że człowiek nie ma czasu się nad tym pocić. W większość z tych gier gram ze znajomymi, których znam prywatnie. Spontanicznie zdarzają się też gierki z ludźmi z forum, głównie na arenie. Czasem wpadnie jakiś mm z potężnym składem @ happy.  @ saddy.  @ ally .

@ Titania : Musisz mieć zatem sowite zaplecze znajomych, którzy są zawsze chętni na wspólną gierkę! Co według Ciebie jest najlepsze podczas gier online, a nie doświadczasz tego w grach offline?
@ dbk : Rozmowa z innymi. Gry offline bardzo szybko mnie nudzą. Przy grach 1vs1 z kolei brak schematów, które u botów są powtarzalne. Każdy przeciwnik gra inaczej.

@ Titania : Kontakt i wspólne cele są świetną rozrywką i urozmaiceniem! Zapewne Twoim ulubionym serwerem jest arena. Opowiedz nam, jak się tam w ogóle znalazłeś i co sądzisz o tym serwerze.
@ dbk : Arena zawsze była moim ulubionym modem, jeśli chodzi o serwery społeczności. Co za tym idzie, gdy tylko dołączyłem do społeczności katujemy, zacząłem na niej po prostu grać.

@ Titania : Dobrze, że trafiłeś właśnie do nas i tutaj zapuściłeś swoje korzenie. Jak wiadomo, byłeś również opiekunem areny. Chciałbyś wrócić na tę funkcję?
@ dbk : Nie, zdecydowanie nie.

@ Titania : Mimo wszystko dobrze, że mamy w swoich szeregach tak dobrego admina! Jak czujesz się w roli ubt oraz grafika? Jak dużo czasu poświęcasz na te funkcje?
@ dbk : Akurat opiekunów na arenie mamy dobrych, tyle ile mogą, to dbają o nas. Co do reszty, robię tyle, ile trzeba. Jak się pojawia coś dla mnie, to po prostu sie to robi. Czasem jest to pół wieczoru, a czasem przez kilka dni ani chwili. Grafikiem nigdy wybitnym nie byłem, ale tyle, co na forum to chyba w zupełności wystarczy. UBT - spoko, jakaś odskocznia. To chyba jedyna rzecz, której do tej pory nie robiłem na sieciach cs'a.

@ Titania : Trzy rangi, a uważam, że z każdą sobie dobrze radzisz i nie sprawia Ci żadnych problemów! Gdyby rekrutacja na moderatora została otwarta, próbowałbyś swoich sił również na tej posadzie?
@ dbk : Na ten moment również nie, ale nigdy nie mowię nigdy. Szczerze mówiąc, to nie znam regulaminu jakoś perfekcyjnie, a są punkty takie dość nietypowe (np. czerwony kolor dla H@). Nie chce mi się tego uczyć wszystkiego na nowo. Poza tym są osoby, które na pewno chciałyby spróbować swoich sił, bo zawsze jest kilka podań. Niech młodzi się wykazują.

@ Titania : Poczekaj, tylko omiotę kurz z okularów i włożę aparat słuchowy, bo stare rupiecie nadal są na straży! Co aktualnie najbardziej podoba Ci się na forum, a co chętnie byś zmienił?
@ dbk : Podoba mi się, że mimo prywatnych znajomości/przyjaźni nie odczuwam tzw. kolesiostwa. Widać, że ludzie, którzy nie wywiązują się ze swoich obowiązków, tracą rangi pomimo, że siedzą z czerwonymi na kanałach. Nie ma też zmian w rangach bez podań, nikt "z dupy" nagle nie jest moderatorem itd.. Kiedyś to gorzej wyglądało, dlatego też zrezygnowałem wtedy z katów. Jak @ Karcok  to przejął, to się poprawiło pod tym kątem muszę przyznać. Co mi się nie podoba? Z samego strikte forum to styl, na początku mówię no niby spoko, ale im dłużej patrzę, tym gorzej. Nowe logo jest tragiczne. Kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Nie da się dogodzić wszystkim. Co do całej sieci, irytuje mnie, że mam do wyboru tylko arenę + only mirki, ale to z kolei takie czasy. Sam myślałem, żeby nie zagadać, zrobić własny serwer. Przejrzałem jednak top GT i nic poza wspomnianymi mirkami czy arenami niestety nie żyje. Bez sensu więc robić kolejnego only mirka

@ Titania : Konstruktywna opinia, to potrzebna opinia, dlatego cieszymy się, że nigdy nie boisz się śmiało mówić co myślisz w takich sytuacjach! Czy nasz na forum swoje bliskie duszyczki? Jaką ilość alkoholu chciałbyś z tymi samymi osobami spożyć?
@ dbk : Z aktualnego składu to szczerze powiedziawszy, nikt nie jest mi jakiś bardzo bliski. Z lepszych kontaktów to @ Maciusi3k @ happy.  @ saddy.  @ ally , ale nie nazwałbym tego jakąś super znajomością. Po prostu to jedyne osoby, z którymi zagrałem kilka razy i przy okazji pogadałem. No i admini/opiekuni areny, ale z nimi raczej tylko na serwerze rozmawiam, a aktualnie dobre 2 tygodnie mnie tam nie ma. Alkoholu nie piję w ogóle, ale jeśli pojawi się jakaś okazja na integrację to czemu nie. 
no-alcohol-icon-png-7.png

@ Titania : Alkohol to tylko dodatek, a im mniej go w życiu tym jesteśmy zdrowsi. Jeszcze sporo osób do ubicia będziesz mieć, także fragów i dobrej zabawy nigdy tu nie braknie! Czy jest jakaś rzecz na forum, która mogłaby spowodować, że odszedłbyś z dnia na dzień? Poza tą, o której już wspominałeś.
@ dbk : Nigdy o tym nie myślałem pod tym kątem. Raczej się nigdzie nie wybieram. Gdybym już miał zniknąć, to raczej w ogóle zrezygnowałbym z społeczności CS'a. Tak na dobrą sprawę oprócz katów istnieje tylko jedna żywa sieć, starzy bywalcy dobrze wiedzą, o czym piszę. To już nie są czasy 1.6, gdzie jakikolwiek kontakt był właśnie w głównej mierze na forach. Kiedyś, żeby być adminem trzeba było "schylić się", tj. napisać jakieś posty itd.. Dziś admini nawet nie wchodzą na forum, a jeśli już odwiedzą, to nie biorą aktywnego udziału w dyskusjach.

@ Titania : To samo dotyczy płatności za admina, gdzie kiedyś to admin płacił stałe składki, aby w ogóle utrzymać się na randze, a teraz ta funkcja jest najczęściej darmowa, a nawet nagradzana. Jak wspominasz swoje początku z cs’em? Kiedy w ogóle zacząłeś grać?
@ dbk : No dokładnie. Kiedyś każdy był w stanie wyłożyć przysłowiową dyszkę, żeby tylko mieć władzę Dzisiaj 90% adminów jest na max. miesiąc. W CS'a zacząłem grać w 6 klasie podstawówki, czyli 2007-2008 jakoś tak. Długo grałem w 1.6, potem w liceum w ogóle nie używałem komputera. Może sporadycznie do szkoły. Jak pokończyłem szkoły to pewnego nudnego dnia pomyślałem "ale bym se pograł w coś" no i pojechałem po komputer i tego samego dnia dusiłem w CSGO. To było lekko ponad 5 lat temu no i tak wróciłem do życia przed komputerem.

@ Titania : Szybki powrót w spontanicznym stylu wskazany jak najbardziej! Masz w sobie coś z wariata. Jakim sprzętem do gierek zatem dysponujesz?
@ dbk : Komputer: https://www.morele.net/inventory/info/b9b6305e/ Monitory: jeden 240hz z acera, drugi 60hz pomocniczy z samsunga - tyle o nich wiem XD Słuchawki: Steelseries Arctis 7 Klawiatura: Razer Cynosa Chroma Mysz: Logitech G Pro Wireless

@ Titania : Mniam! Niejeden napalony gamer schrupałby taki zestaw i przygarnął do siebie. Dużo inwestujesz w gry oraz sprzęt? A może nie przywiązujesz do tego większej wagi i kupujesz po prostu to, co Ci się podoba?
@ dbk : Oczywiście, że zwracam uwagę na ceny. Jestem raczej typem człowieka, który rzadko sobie na coś pozwala. Jeśli jednak dochodzi do momentu, którym czegoś chcę, to zazwyczaj wybieram lepszej jakości produkty. W skrócie - wolę kupić znacznie rzadziej, ale premium.

@ Titania : Najgorzej jednak trafić na produkt premium, który zawodzi, albo ma swoje mankamenty. Jak oceniasz swój skill w counter strike?
@ dbk : Mocne 2/10 haha. Na serwerach publicznych gram lepiej od większości, bo jednak poziom jest mega niski, ale jak przyjdzie zagrać coś turniejowego to zazwyczaj zamykam XD

@ Titania : Myślę, że to i tak lepszy skill od niektórych. Bez wątpienia byłabym Twoim fragiem. Powiedz nam Karol, czego nauczyłeś się w Internecie? Może jest jakaś sytuacja związana z Internetem, przez którą masz złe wspomnienia?
@ dbk : Żeby nigdy podczas jakiegokolwiek handlu nie dawać jako pierwszy. Nie ważne, czy to wirtualny przedmiot, czy pieniądze. Nie ważne, ile ktoś ma dobrych opinii. Jeśli drugiej osobie nie pasuje, odpuszczam interes. No i nawiązując do powyższego - tak, oczywiście. Zostałem kilka razy oszukany na jakieś pieniądze/itemy. Na szczęscie były to niewielkie wartości.

@ Titania : Każdy z nas chociaż raz dał się oszukać, czy to wirtualnie, czy w życiu realnym. Ważne jednak, aby nie popełniać tych samych błędów. Zakupy internetowe są równie powszechne, co tradycyjne. Jak jest najdroższa rzecz zakupiona przez Ciebie w internecie? Jak często kupujesz w ogóle w internecie? Którą metodę zakupu wolisz?
@ dbk : Najdroższa to chyba komputer wyżej podlinkowany. Kupuję, jeśli coś potrzebuję. Nie ma reguły. Czasem będzie to kilka razy w miesiącu, a czasem w dniu. Mimo wszystko wolę "dotknąć", ale dość często jest tak, że w sklepach stacjonarnych brakuje produktów, które widzę w sieci.

@ Titania : Często tak jest lub po prostu musielibyśmy odwiedzić x sklepów, aby znaleźć upragnioną rzecz, która na internecie jest dostępna od ręki. Macanko każdy lubi, a szczególnie jeśli chodzi o twarde przedmioty HyHy. Z jakim przykładem braku jakiegokolwiek rozumu spotkałeś się w internecie? Może w ostatnim czasie było coś, co utkwiło Ci w pamięci?
@ dbk : Ciężko teraz coś przytoczyć. Wystarczy wejść na Facebooka i pod dowolnym postem z większym zainteresowaniem poczytać komentarze. Idiotów nie brakuje.

@ Titania : To prawda. Jest tego niestety plaga. Jakie jest Twoje zdanie na temat związków przez internet?
@ dbk :To takie w ogóle istnieją w wieku ponadgimnazjalnym i wyżej? XD

@ Titania : Prawdopodobnie istnieją, a jak się miewają… No dobra nie wnikajmy! Ile czasu dziennie spędzasz w mediach społecznościowych? Posiadasz coś poza Facebookiem?
@ dbk Prawie tyle, co nic. Na fb wejdę z przyzwyczajenia. Nie oszukujmy się, to już dawno umarło. Nie posiadam żadnych innych socjali.

@ Titania :To i lepiej. Szkoda marnowania czasu, która można zainwestować inaczej. Uważasz, że jesteś na tyle bystrym i zaradnym człowiekiem, że poradziłbyś sobie bez funkcjonowania internetu?
@ dbk : Kiedyś tego internetu nie było i miałem okazję żyć w tych czasach. Dawaliśmy radę, wszystko, co trzeba było w książkach. Aktualnie mamy trochę inne czasy. Znajdując się w tym otoczeniu, bez internetu mogłoby być ciężko. Używamy go na co dzień, nie tylko do gierek czy socjali. Ma mnóstwo zalet, o których nie mówi się głośno.

@ Titania : Owszem! Myślę, że również te lata gdzie internet nie był wszechstronny wspominasz jak najlepiej! Powoli nasza przygoda dobiega końca. Powiedz nam jeszcze na koniec, czego oczekujesz od swoich kolegów z UBT?
@ dbk : Jesteśmy grupą. Oczekiwać to może osoba nadzorująca nas. Z mojej strony liczę na pomoc w niecodziennych sytuacjach, z którymi nie miałem okazji się spotkać.

@ Titania : I mamy nadzieję, że koledzy z zespołu zawsze będą takiej pomocy udzielali! Chciałbyś dodać coś od siebie na koniec kub kogoś pozdrowić, coś mu przekazać?
@ dbk : Chyba wystarczająco zostałem przepytany. Dobra robota. Mam nadzieję, że wszyscy przeczytają z zaciekawieniem. A teraz szach-mat. Posta dodajesz Ty, więc wszystko jest zgodne z regulaminem (oznaczanie grup hehe). Pozdrawiam @ UNBAN™ [CS:GO]@ Admin CS:GO [ARENA]. I jeszcze @ Dziewczyny, niech wszyscy wiedzą, ze jestem stulejarzem xD

@ Titania : No to mnie zrobiłeś! Wszystkie cycki małe i duże zapraszamy tutaj! Dbk zbada czy zdrowe. Dziękuję i Tobie za poświęcony czas oraz wytrwałość. Pozdrawiamy Was wszystkich i do zobaczenia tu i tam!
 :UmPikaOla:

• Lubię to! 1
  • KAT 3
  • Wow 1
  • Uwielbiam 15
  • Zasłużony
Opublikowano

Super wywiad, potężny wylew na mm to moja specjalność. Gdyby nie ja życie byłoby za łatwe. :peppehat:

• Lubię to! 3
  • Zasłużony
Opublikowano

Podczas  czytania miałam lekkie wrażenie, że to troszkę inny wywiad, niż wszystkie. Krótkie, zgrabne i sensowne wypowiedzi. Pytania jak zwykle w punkt i płynnie poprowadzona rozmowa. Aż chciałoby się więcej. 

Dobra robota! :default_happy:

• Lubię to! 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.