Jump to content
Rudzia

[1114] Pytanie na dziś

Recommended Posts

Moim skromnym zdaniem powinien zdobyć tą prestiżową nagrodę za zeszły jak i ten rok. Ale to jest France Football i to może być różnie. 

Powiem tak. Jakby ten plebiscyt był uczciwy, bez żadnego patrzenia na medialność, popularność danego zawodnika to Lewandowski jak najbardziej powinien tą złotą piłkę dostać, bo po prostu od 2 lat jest półkę wyżej niż Ronaldo/Messi. Wiele osób zarzuca Lewemu (typowe polaczki) że gra w Bayernie który co roku zdobywa mistrzostwo i Puchar Niemiec (chociaż rzadziej) i gra na ogórków, a teraz popatrzcie na Messiego, który przeszedł do Ligue, która jest jak dla mnie 2 półki niżej od La Ligi, a półke niżej od Bundesligi i chłop nie może strzelić bramki i asystować! Mało tego, oglądnę sobie czasem mecze PSG (bo obstawiam mecze i czasem trzeba jak już się inne mecze skończą) to Messi jest mało produktywny, najlepszym przykładem jest tego ostatni mezc jak chłop stoi w miejscu przez minutę przed "16" i czeka co zrobią partnerzy xD Dlatego tu jest kolejny argument dla Lewego, bo on chcę być cały czas pod grą tak jak Karim w Realu, wychodzi pod środek boiska, poda, przedrybluje i zaraz jest już w polu karnym. Lewandowski osiągnął niewiarygodny poziom, w Lidze mistrzów znowu w tym sezonie będzie walczył o króla strzelców i mam nadzieję, że ominą go kontuzję, bo ten Bayern też bez Lewego nie wygląda dobrze. Poprzednie edycje pokazały nam jak należy traktować ten Plebiscyt, Ribery wygrał wszystko, był wiodącą postacią Bayerni, a nie dostał złotej piłki XD Tak samo Sneijder, właśnie wtedy Messi dostał swoją darmową Złotą Piłkę, za co? A no za nazwisko, popularność i chuj wie co jeszcze. 

Dlatego podsumowując moją powyższą wypowiedź na 80% Messi znowu dostanie darmową złotą piłkę, bo jakby to wyglądało, że w Erze Ronaldo i Messiego jakiś Polak miałby zdobyć złotą piłkę, prawda? Zostawiam sobie te 20% nadziei licząc, że France Football w końcu postąpi właściwie i sprawiedliwie, bo jak znowu się ośmieszą to mam nadzieje, że spadnie na nich fala krytyki i jakieś petycję o usunięcie tego śmiesznego plebiscytu. 

Pozdrawiam :) 

• I love it 2

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.