Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dopytać użytkowników co by mi polecili na pierwszą furę. Prawko mam od 3 miesięcy a mój budżet OK 45/50k

@ clixxu.    Nie no ino waluta PLN. Bo do dolarów jeszcze ze daleko a cena jakoś zbyt wygórowana nie jest 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Passat 1.9 TDI B5. Z nim zawsze dojedziesz do celu, a spalanie ma w granicach 5L/100KM. 

• Bywalec
Opublikowano

Cena nie jest zbyt wygórowana????? Chłopie to ja ci daje numer konta i rzuć tam parę groszy :D

• Haha 1
Opublikowano

Chłopy ale bez jaj bo serio szukam fury ale nie takiej jak wy dajecie bo w takich to najprawdopodobniej mój dziadek jeździł 🤣🤣🤣 i nie róbcie z tej kwoty jakieś nie wiadomo jakiej, bo to nie jest dużo na samochód dla tego się pytam co polecacie, dużo to by mogło być 300/400k 😀

• Legenda
Opublikowano

Zależy czego oczekujesz od auta. Przy tej kasie (jeśli to nie lipa) już masz trochę do wyboru i wszystko zależy jak będziesz używał auta. Miasto/częste stawanie/korki - raczej benzyna/benzyna+lpg, dłuższe trasy/rzadkie gaszenie - diesel. A jaką markę to już od Twoich upodobań. Raczej nie brał bym nic za tyle pieniędzy na pierwszy raz, bo na bank coś rozpierdzielisz prędzej czy później, szkoda potem walić koszty. 

• Lubię to! 3
  • Haha 1
Opublikowano

@ czakteoretycznie masz rację, lecz taki budżet mam i chce go przeznaczyć. Aktualnie celuje w Audi a3 rocznik 2012-2016

Ew. Jz podobnego rocznika nie są to jakieś mega auta do inwestycji, a całkiem są ok z tego co słyszałem a i auta w Hatchbacku biorę. Na początku też myślałem o bmw e92 lecz za duża Moc wydaje mi się i dosyć duży jest jak na pierwszą furkę 

aaa i raczej nie rozpierdolę bo jestem osobą która szanuje to co ma :) tym bardziej samochód. I mieszkam w okolicach rybnika więc to takie miasto jak po chuju xD

Opublikowano

@ SQUeZNo tak, lepiej na rachunek starych niż maluch. Jak to już kilka razy słyszałem Bananowe życie na rachunek Ojca 😀😀 takie życie mamy w Polsce jeden jeździ lambo drugi pasatem b5 nikt nie wybiera sobie życia. A korzystać trzeba

• Legenda
Opublikowano

Jak to kiedyś zajebi*** @ mayor powiedział "Zarabiasz 20k miesięcznie i siedzisz na forum katujemy.eu"

Bez obrazy oczywiście :cry: Po prostu uważam to za lekką głupotę wydawanie takiej ilości pieniędzy na pierwsze auto, zgodzę się tutaj w 100% z @ czak

Uwierz mi, nie ma co zgrywać kozaka na pierwsze auto i lepiej jest nabrać tej wprawy za kółkiem, dopiero potem myśleć o jakimś porządnym aucie, no ale oczywiście to są tylko nasze rady, jak zrobisz to już twoja indywidualna decyzja.

@ LOLSON. Gdzie ja napisałem coś o twoich zarobkach? Czytanie ze zrozumieniem, przytoczyłem tylko cytat mayora, osoby kumate będą wiedziały co mam na myśli.

Chłopie co jest z tobą? Nikt ani Ci nie mówi, że nie masz takiego i takiego auta na start, ani nikt nie patrzy do portfela, zluzuj z tempa, bo jak na razie masz ogromny ból dupy o coś, czego nikt tutaj nie zrobił.

• Lubię to! 1
  • Haha 1
Opublikowano

@ Karcok1. Pytanie co ma zarabianie do forum? Bo nie rozumiem i kto powiedział że ja zarabiam.. Siedzę na różnych forach od lat i ja napisałem że mam tyle i tyle a wy mi że powiem pierdolicie o tym na co wydać a napisałem w pytaniu (co polecacie do tej ceny) :)

2. Teraz ja coś powiem co to znaczy takiej ilości? Robicie z tej kwoty mega dużo rozumiem że dla niektórych tak jest ale to tak naprawdę jest półtorej tygodnia w USA w dobrym standardzie na wakacje... 

I uwierz mi że są ludzie co wydaje 3x więcej bo znam takich 

3. I co z tego że to pierwsza fura? To znaczy że mam się ograniczać do (golf, Passat, fiat) trochę to jest śmieszne.. 

A i jeszcze jedno do portfela się nie patrzy bo ja do innych nie patrzę. I uwierz mi że to min jakie chce wydać 😀 i słabo oceniacie osoby na forum a miałem nadzieję że ktoś pomoże trochę żałosne ze zamiast normalnych propozycji dostałem to co wyżej jest :) temat można zamknąć. 

@ Karcoka gdzie masz normalna propozycje do mojej ceny która wymieniłem? Dziwne że na innym forum zaczynającym się na 1shot dostałem propozycję normalne.. Nie mam bólu dupy :) nie mam o co mieć. Tylko po chuja tak głupie propozycje 

• Lubię to! 2
  • Legenda
Opublikowano

18 latek który zderzył się z rzeczywistością i tym jak wygląda w Polsce życie, że ludzie biorą 50k na auto jako żart...

Po języku który zastosowałeś i faktach które przytoczyłeś idzie tylko wywnioskować jak bardzo hajs rodziców Cię rozwydrzył i jak zepsuty jesteś. Oby w życiu nie było Ci ciężko, bo im będziesz miał więcej lat na karku, tym będzie gorzej jak dostaniesz dostawać bodźce z zewnątrz...

Golfy, Passaty, Fiaty - niektóre bardzo dobre i tanie w utrzymaniu auta. 50k zapłacisz za auto, licz, że w pierwszym roku w niego pewnie wsadzisz sporo, jeśli trafisz na słabą używkę. Oj sporo. 

Chcesz konkretów?

Audi - A4, A6 - Roczniki ok. 2008-2013 możesz dostać w tych pieniądzach lub trochę ponad 50k, napęd na przód lub 4x4 spoko opcja dla początkujących.

BMW 3, 5, może nawet 7 znajdziesz, z rocznikami podobnie, jak chcesz bardziej po wariować, są też opcje w X-Drive

Gama silników zależy już do czego auta będziesz używał i tak jak wspomniałem we wcześniejszym poście.

Jedź bezpiecznie.

• Lubię to! 6
  • Dzięki 1
Opublikowano

@ czaknie musisz się martwić o moje życie radzę sobie doskonale i dziękuję za normalna odpowiedź na pytanie :) 

• Legenda
Opublikowano

To nie jest typowe forum motoryzacyjne, aby wszyscy Ci tutaj udzielili odpowiedzi na co musisz uważać i pod co celować.

Tutaj wszyscy czerpiemy fun z czego się da, nie zamierzamy nikogo obrażać, ani z nikogo się śmiać.

Po prostu mega nas dziwi fakt, że ludzie w takim wieku kupują sobie auto (Planują kupić) za 50k. Powtórze jeszcze raz, nie zaglądamy nikomu do portfela! Twoja kasa, twoja decyzja.

Mój przyjaciel też sobie kupił Forda Focusa nowszego za bagatela 40tys eur, a dzisiaj już sobie niestety niczym jeździć nie może, bo gryzie ziemie.

Nie uważam, że kupno mocnego, czy drogiego samochodu, to od razu większe ryzyko wypadku, czy innych pierdół, bo to nie ma nic do tego, ba! Nawet kupno auta mocniejszego i używanie go z mózgiem, to większe bezpieczeństwo!

Poza ty, tak jak @ czak napisał, tak i ja się do tego odniosę: Nie sztuką jest kupić auto, sztuką jest je utrzymać.

Temat zamykam, bo się zrobił lekki spam i ból dupy.

• Lubię to! 1
  • Przykro mi 1
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużony
Opublikowano
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Temat został przeniesiony do archiwum!

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.