Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Łasica

Q&A | Łasica - Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

Do następnego Q&A nominuję @ Titania ;>

Pytania od @ Gosia ?!
1. Skąd pomysł na nick? Najpierw miałem Lassisch, a wzięło się to od "Las-" - człon z mojego nazwiska, a końcówkę "sisch" dałem, by dodać lekko niemieckiego wydźwięku. Nie wiem w sumie dlaczego, ale młody byłem wymyślając go. A, że w avatarze od zawsze była łasica...
2. Jak trafiłeś na forum? Wróciłem do CS 1.6 po bardzo długiej przerwie. Wpisałem w google "sieci serverów cs 1.6", Katujemy było gdzieś tam wysoko, no i miało moje ulubione dd2.
3. Dlaczego akurat UBT? Uwielbiam wyzwania, a ocenianie czyjegoś sposobu grania i zachowań, podejmowanie werdyktów co do tego, czy +b czy -b, jest niewątpliwie wyzwaniem. Za każdym razem szybciej bije mi serce, gdy wklejam rozpiskę i daję werdykt. Podobnie, gdy gram 1v4 czy 1v5 przy 15 osobach z mojego teamu oglądających mnie.
4. Czujesz, że odnalazłeś się na forum i jest ono Twoim miejscem? Oj tak. Czuję się tutaj świetnie, no i poznałem kilka ciekawych i wartościowych osób.
5. Jak zaczęła się Twoja przygoda z cs'em? Za dzieciaka (końcówka XX wieku) chodziłem do kafejek internetowych, gdyż u siebie komputer z internetem miałem dopiero od końca podstawówki/początku gimnazjum. Jakiś starszy znajomek grał akurat już nie pamiętam, w którą wersję CSa, ale 1.1 albo 1.3 na mapie as_oilrig i mnie strasznie zaciekawił. Potem pokazał co i jak i na drugi dzień przyszedłem już z większą ilością pieniędzy do tejże kafejki ;>
6. Próbowałeś grać w CS:GO? Raz w życiu spróbowałem, u kumpla na kompie, ale nie spodobało mi się. Zupełnie inna gra, nie ten sam klimat.
7. Inna gra prócz 1.6, którą mógłbyś polecić? Grałem w życiu też trochę w League of Legends - polecam, jeśli ktoś lubi gry typu MOBA i ma nerwy ze stali XD
8. Jak spędzasz swój wolny czas? Lubię wychodzić na zewnątrz; czy to się przejść, pohuśtać (tak, lubię się hustać z muzyką na uszach). Ostatnio ruszam się trochę w domu. No i gram sobie w CSka.
9. Na czym polega Twoja praca? Typowa papierkowa robota. Najkrócej - najgłówniejszym moim zadaniem jest tworzenie dokumentacji podczas wysyłek towaru.
10. Jakim człowiekiem jesteś na co dzień? Nie mnie to oceniać, ale wydaje mi się, że miłym. Jestem też pracowity, czasami aż za bardzo. No i dużo się uśmiecham.
11. Twoje największe zainteresowanie/hobby? Kiedyś miałem sędziowanie meczów piłki nożnej, ale zrezygnowałem. Teraz tylko oglądanie w wolnej chwili czegoś i słuchanie muzyki, ale nie wiem, czy można zaliczyć to do hobby.
12. Jak wspominasz swoje dzieciństwo? Źle. Wszystkie dobre wspomnienia zostały zasłonięte bądź zatarte przez ojca alkoholika. Nie polecam.
13. Ulubiony posiłek? Ciężko wybrać, bo lubię wiele rzeczy jednakowo - nawet te, które mi szkodzą. Powiedzmy, że fasolka po bretońsku na równi ze schabowym.
14. Spędzasz czas biernie czy czynnie? Zależy od czasu, humoru i ochoty. Raz tak, raz tak.
15. Czy miałeś marzenie, które już spełniłeś? Tak. Za dzieciaka miałem marzenie, by ojciec przestał pić. Po kilku latach nastał cud. 
16. Co jest dla Ciebie najważniejszą wartością? Miłość. Bez niej zawsze czegoś będzie brakować; niezależnie od tego jak dobrze człowiek się czuje i jak mu się powodzi.
17. Jakie cechy cenisz w ludziach? Szczerość, dobroć i lojalność.
18. Alkohole wysokoprocentowe czy niskoprocentowe? Aktualnie żadne. Ale jeśli już piję, to tylko 35%+
19. Ulubiony trunek? Monster biały.
20. Jak zazwyczaj spędzasz swój dzień? Pobudka 5.30, łazienka, śniadanie + kawa. Sklep, praca, powrót, łazienka, jedzenie, CS, muzyka, film. Powtórz x4. W weekend trochę inaczej to wygląda.

Pytania od @ Titania
1. W nocy śpisz z odkrytą nóżką, czy boisz się, że ktoś wyjdzie spod łóżka i Ci ją zje? Boję się, bo jestem przykryty aż pod samiuśkie uszy ;> 
2. Wierzysz w duchy? Nie.
3. W jakiej sytuacji panikujesz? Gdy ktoś zaskakuje mnie czymś, czego bym w ogóle się nie spodziewał i nie mam czasu, by adekwatnie zareagować.
4. Lubisz koty? Uwielbiam. Mam nawet 2.
5. Zawijasz się czasem w dywan i udajesz naleśnika? Nie, chociaż parę razy mnie kusiło.
6. Kiedy ostatnio śpiewałeś? Dzisiaj rano jadąc do pracy.
7. Co Ci się ostatnio śniło? Jakiś lot z wycieczką z klasy licealnej.
8. Najgłupsza rzecz, na której zrobiłeś sobie krzywdę? Rampa w skate parku, wysokości około 2m. Wjazd i zjazd były w jednej linii, a młody ja postanowił rowerem zjechać z boku tej rampy. Rower zatrzymał się na granicy rampy, zawiesił się dołem ramy, ja wyleciałem przez kierownicę i spadłem na twarz. A przy okazji poharatałem sobie jajka śrubami od kierownicy.
9. Miałeś kiedyś coś złamane? Co? Na szczęście nie. (Tfu odpukać)
10. Jak czujesz się w towarzystwie osób co najmniej dwa razy starszych? Wiek nie ma dla mnie znaczenia. Oby tylko miały poczucie humoru.
11. Jak często podczas rozmowy z kimś twarzą w twarz zerkasz w telefon? Tylko jeśli dzwoni, to sprawdzam czy to ważne.
12. Jak się czujesz, gdy ktoś kto z Tobą rozmawia siedzi cały czas w telefonie? Rzadko się to zdarza, ale bardzo mnie to denerwuje. Staram się wtedy jak najszybciej zakończyć tę rozmowę, bo szkoda naszego czasu.
13. Robisz coś, aby nie wpaść w „trans współczesności”? Tak. Lubię się czasami odciąć od wszystkiego. Czasami jest to wyjazd na wieś do babci, czasami wyjście na kilka godzin czy to nad zalew na ławkę, czy to na huśtawkę. Bez internetu, tylko ja i muzyka na uszach.
14. Jak radzisz sobie ze strachem? Staram się go przezwyciężać - przeważnie się udaje. Może kiedyś opanuję strach przed dużą wysokością...
15. Przebrałeś się kiedyś za księżniczkę? Nie.
16. Chciałbyś być królem? Nie. Za duża odpowiedzialność.
17. Gdybyś miał dużo hajsu, jak byś go zainwestował? Trochę bym podarował rodzicom i najbliższym, trochę bym dał na potrzebujących, a trochę odłożył na moje stare lata.
18. W co wierzysz? Wierzę, że to co robisz, wraca do Ciebie. 
19. Najgłupsza rzecz, jaką w życiu zrobiłeś? Zapalenie pierwszego papierosa.
20. Na co nigdy nie byłeś chory, chociaż duża część społeczeństwa chociaż raz w życiu na to zachorowała? Zapalenie płuc.
21. Słuchasz muzyki podczas kąpieli? Nie. 
22. Lubisz chodzić na basen? Uwielbiam. 
23. Potrafisz pływać? Jakimi stylami? Potrafię. Klasycznym, kraulem, na plecach, no i pieskiem hyhy.
24. Miałeś kiedyś jaką ksywę? Jeśli tak, to jaką? Jak miałem 6 czy 7 lat to ziomki wpadły na ksywkę Laska. Oryginalna, jak na chłopaka. A wzięła się od nazwiska. Istnieje do dzisiaj. 
25. Zabrakło Ci kiedyś papieru na kibelku? Niestety tak... :C
26. Oplułeś kiedyś chodnik? Zdarzało się kiedyś wielokrotnie.
27. Jak jest najważniejsza teoria którą wyznajesz? Bierz z każdego dnia jak najwięcej - tak, jakby ten dzień był Twoim ostatnim.
28. Lubisz robić doświadczenia na własnej skórze, aby się o czymś przekonać? Tak. Bezustannie to robię. 
29. Jak często słuchasz innych ludzi? Niezbyt często. Muszę najpierw wysłuchać kilku opinii, spokojnie sobie to przemyśleć i zobaczyć, czy ma to sens. Przeważnie nie ma.
30. Na co zwracasz uwagę podczas pierwszej minuty rozmowy w obcym człowiekiem?
Czy utrzymuje kontakt wzrokowy ze mną, na jego postawę i na język, którym się posługuje.
31. Ile czasu zajmuje Ci ocena wnętrza drugiego człowieka? Zależy od człowieka i częstości rozmów, ale myślę, że kilka dni.
32. Lubisz skakać na skakance? Nie.
33. Pobiłeś kiedyś kogoś? Zdarzyło się, a było to w liceum. I w sumie nie nazwałbym tego pobiciem, bo po prostu przegrał w równej, ustalonej walce. A wyzwałem go, bo obraził moją rodzinę.
34. Potrafisz robić „kaczuszki”? Tak.
35. Co zmieniłbyś w swoim życiu, ale nie możesz? Dzieciństwo. Chciałbym inne.
36. Słuchasz innych wnikliwie, czy tylko pobieżnie? Raczej pobieżnie.
37. Wierzysz w ludzkość? Tak. Wierzę, że jeszcze się ogarnie. Kiedyś.
38. Ufasz swojemu rozsądkowi? Ufam, ale u mnie często rozsądek przegrywa z uczuciami.
39. Starasz się być dobrym człowiekiem, czy nie zwracasz na to uwagi? Zdecydowanie tak. Jest to dla mnie bardzo ważne.
40. Podobały się pytania? TAK! 

Pytania od @ Narks.

1. Dlaczego akurat sieć Katujemy? Odpowiedziałem wyżej.
2. Jaki jest Twój ulubiony napój procentowy? Jack Daniel's Honey.
3. Dlaczego większość ludzi nie myśli? Bo by coś zrobić i wcześniej pomyśleć, to potrzeba nierzadko czasu. A ludzie nie lubią tracić czasu na "pierdoły".
4. Czy kiedyś nadejdzie koniec świata? Tak.
5. Masz pieska w domu? Nie, dwie kotki. 
6. Ile potrafisz wypić alkoholu, jak masz dobry dzień? Zero siedem.
7. Co robisz, gdy dana osoba Cię wkurza? Zależy, kto to jest. Przeważnie kończę rozmowę, albo zmieniam temat.
8. W jakim zawodzie pracujesz? Referent ds. logistyki magazynowej.
9. Dlaczego nie pijesz energetyków? PIJĘ! 2-3 Monsterki w tygodniu, czasami 4.
10. Lubisz mądre i ładne dupeczki? Tak, aczkolwiek to rarytas.
11. Mieszkasz w Polsce? Tak.
12. Warto być milionerem? Mile widziana dłuższa wypowiedź. Myślę, że tak. Pieniądze mogą załatwić wiele spraw. Może nie dają szczęścia, ale dają całą resztę. 

Pytania od @ Lemur | *P3Sz3K*

1. Do jakiego kraju chciałbyś pojechać na wakacje? Hiszpanii.
2. Paliłeś kiedyś trawkę? Tak. Kilka razy.
3. Czy uważasz, że jednostkowy przypadek pobicia w rodzinie kwalifikuje się do zgłoszenia tego odpowiednim służbom jako przemoc domowa? Tak.
4. Chciałbyś polecieć w kosmos? Nie.
5. Czy według Ciebie marihuana powinna być w Polsce legalna? Czemu tak/nie? Tak, gdyż nie powoduje nic, co byłoby złe dla organizmu. Na pewno nie gorzej od alkoholu i papierosów, a obie te używki są legalne.
6. Wolisz duże imprezy z wieloma osobami, czy spotkania z paroma znajomymi? Spotkania z paroma znajomymi.
7. Dałbyś radę chodzić codziennie w garniturze? Tak. Prawie codziennie chodzę w koszuli, więc nie dużo mi brakuje.
8. Umiesz gotować? Tak średnio.
9. Wolałbyś codziennie zajmować się domem, czy chodzić do pracy? Praca.
10. Jaka jest twoja ulubiona mapa w cs'ie?
Bezapelacyjnie de_dust2
11. Jest jakiś sport ekstremalny, w którym chciałbyś się sprawdzić? Slalom gigant XD
12. Wolisz samochód czy motocykl? Póki nie mam prawka, to pewnie żadne.
13. Wierzysz w istoty pozaziemskie? Tak. Wszechświat jest zbyt ogromny, a rachunek prawdopodobieństwa jest przytłaczający. 
14. Zdarzyło ci się uratować komuś życie? Bezpośrednio - tak. Gdy siostra miała 4 lata, zawaliły się pod nią spróchniałe deski przykrywające starą studnię. A pośrednio - biorąc pod uwagę, że z jednej jednostki oddanej krwi (450ml) można uratować nawet 3 osoby,  a oddałem krew prawie 50 razy... to myślę, że udało mi się uratować więcej niż tylko 1 osobę.
15. Chciałbyś być kokainowym bossem? Nie.

Pytania od @ XOTourLilf3

1.Jak zacząłeś przygodę na Katujemy i od czego zaczynałeś? Jest wyżej. Gram i grałem tylko na dd2#2. Po tygodniu złożyłem podanie o adma, a po 3 podanie o UBT. I tak sobie żyję do dzisiaj.
2.Masz rodzeństwo? Tak, starszego brata oraz młodszą i starszą siostrę.
3.Ulubiony kolor? Niebieski.
4.Singiel czy zajęty? Singiel.
5.Czym się interesujesz? Było wyżej gdzieś.
6.Jaką broń najbardziej lubisz w Csie? M4A1 i AK47.
7.Od kiedy nosisz okulary? Od 2013 roku.
8.Jaki gatunek muzyki lubisz słuchać? Chillstep, Vocal Trance oraz Drum and Bass (D'n'B).
9.Czy uprawiasz sport? Rekreacyjnie bieganie + basen.
10.Jakie jest twoje marzenie? Nie mam żadnego aktualnie. A nawet gdybym miał, to bym nie mógł go zdradzić.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.