Jump to content
Awika.

Wywiad - CHerbatniK

Recommended Posts

• Popular Post

800751238_WYWIAD5.png.47374f7f747ecea090b6344693d297b4.png

Wywiad z @ CHerbatniK

[R] - redaktor
[O] - odpowiadający

[R] - Cześć! Co ciekawego u Ciebie słychać? Mam nadzieję, że masz dłuuuuuuuższą chwilę.
Cieszę się, że będę mogła przeprowadzić z Tobą ten wywiad. Jesteś gotowy?

[O] - Witam Panią redaktor. Aktualnie odpoczywam, gdyż mam wolne do wtorku, więc mam duuuuuuuuuuuuuuużo czasu i możemy zaczynać.:default_smile:

[R] - Super! W takim razie lecimy. Na samym początku przedstaw się proszę użytkownikom, napisz jak masz na imię, ile masz lat, gdzie się uczysz/pracujesz, jakie są Twoje zainteresowania.

[O] - Mam na imię Mateusz, mam 20 lat i pracuje na produkcji opon. Moim głównym zainteresowaniem jest jaranie w dużych ilościach i oczywiście mój samochód "wisienka".

[R] - Mateusz... hm, nie Ty jeden masz tak na imię na naszym forum, czyżbyś należał do "Mateuszowego gangu"? Haha.

[O] - Hmm, nie słyszałem o takim gangu, ale jeśli są to osoby, które lubią sobie przypalić jakieś bongo lub wiadro, to jak najbardziej. :default_biggrin:

[R] - Możesz się ich zapytać, kto ich tam wie haha. Jesteś dwudziestolatkiem, więc teoretycznie jesteś młody, praktycznie niby też, ale jak Ty czujesz się z tym wiekiem? Zdajesz sobie sprawę, że przeżyłeś już 1/5 wieku?!

[O] - Tak serio? To nie czuję, że mam 20 lat. Ja nadal gdzieś tam w środku jestem dzieckiem, które woli się bawić niż myśleć poważnie o życiu.

[R] - Całe życie jest jeszcze przed Tobą, mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę! Masz już jakieś plany na przyszłość? Coś konkretnego czy ogólna wizja?

[O] - Kiedyś miałem taki okres, że planowałem swoje kolejne kroki i najczęściej, gdy już byłem prawie u celu wszystko trafiał... Dziś żyję z dnia na dzień i cieszę się każdą chwilą mojego życia, które w żaden sposób nie jest planowane.

[R] - Spontaniczne życie, rozumiem rozumiem, można i tak! Napisałeś na początku, że pracujesz, chciałbyś Nam może coś o owej pracy opowiedzieć? Jak wygląda, czym się w niej zajmujesz, no i czy ją lubisz!

[O] - Tak jak wcześniej pisałem, pracuję na produkcji opon osobowych, a dokładniej na maszynie zwanej "optimizer", która bada, czy opona jest dobra, nie ma żadnych bić bocznych itp.  Jest to dosyć odpowiedzialne stanowisko, gdyż po mnie tę oponę widzi tylko klient, więc jak ja puszczę jakieś "gówno", to muszę mieć na uwadze, że na tej oponie mogą jeździć całe rodziny. Praca jak praca, czy lubię? Zależy od dnia, czasami idę do niej z chęcią, a innym razem jak na ścięcie.

[R] - No tak, praca jest głównie źródłem zarobku, ale jeszcze fajniej jest jak sprawia Nam ona przyjemność! Myślę, że na temat pracy to chyba wszystko, a więc przejdziemy teraz do Twojego głównego zainteresowania, dosyć nietypowego, jakim jest... no właśnie, palenie marihuany. Jak to wszystko się zaczęło?

[O] - Wszystko zaczęło od zawodówki w 1 klasie na praktykach, gdzie znajomi namówili mnie na spróbowanie wiadra na pierwszy raz (od razu mówię, że na pierwszy raz nie polecam wiadra) i wyszło tak, że nie wyszedłem z szatni przez kolejne 8 godzin praktyk, gdyż odcięło mi nogi i nie było ze mną kontaktu.

[R] - Haha, czy ja wiem czy to zachęcająca opowiastka, może i dobrze, że nie. Nie będziemy polecać młodym użytkownikom używek. To nawet chyba karalne. :o Niemniej jednak, Twoje główne zainteresowanie jest inne niż zazwyczaj u ludzi. Jest to chyba hobby, które wymaga niemałego wkładu pieniężnego, czyż nie?

[O] - To jest zależne od mojego wolnego czasu, są tygodnie, gdzie nie mam nawet czasu zapalić, a są tygodnie, że w przeciągu 2-3 dni potrafię spalić 500 złotych i więcej.

[R] - Kosztowne zainteresowanie, czy godne polecenia? Nie mnie to oceniać haha. Zmieniamy temat, żeby nie zagłębiać się bardziej w jaranko. Napisałeś, że Twoim zainteresowaniem jest samochód "wisienka". Dlaczego akurat taka nazwa i jaki to samochód?

[O] - Ty wiesz dlaczego akurat taka nazwa, bo go widziałaś, a do innych użytkowników mogę napisać, że chodzi tutaj o kolor. Jest to Audi A3 8l, 1.8t, 200km i z czego się najbardziej cieszę, że jest quattro.

[R] - Długo już jesteś posiadaczem owej Audicy? I dlaczego akurat takie auto? Po prostu się podobało czy nie było więcej funduszy?

[O] - Owej Audicy jestem posiadaczem od zeszłego miesiąca. Mi się podobają samochody szybkie, a niekoniecznie młode, stąd taki wybór, a nie inny. Do tego chciałem z napędem na 4 koła, co by zwijało asfalt pod kołami. W przyszłości planuję albo wsadzić coś mocniejszego do niej albo kupić całkowicie coś innego.

[R] - Czyli masz ją od całkiem niedawna, no proszę. Masz może jakieś swoje wymarzone auto, którym byś śmigał? Jeśli tak, to co to za samochód?

[O] - Tak jak pisałem wcześniej, nie myślę co będzie jutro, ale jeśli miałbym tak na już wybrać auto, to na pewno była by to jakaś Supra i pod maską ponad 1000km. :heart1:

[R] - Ojeeej, nie znam się na motoryzacji, ale na szczęście Ty tak, więc wiesz o czym piszesz haha. No to jedziemy i zmieniamy temat na nieco inny, mianowicie, przejdziemy do kuchni. Potrafisz gotować? Może masz jakieś swoje popisowe danie?

[O] - W sumie, u mnie z gotowaniem nie jest najlepiej, ale jakieś proste dania potrafię przygotować np. spaghetti bolognese, które jak słyszałem od znajomych jest bardzo dobre (pewnie było średnie, ale nie chcieli mnie urazić). Najczęściej jednak, moja dieta to telefon i zamawianie czegoś do domu.

[R] - Hmm, wydaje mi się, że gdyby Ci się tylko chciało to byś coś ugotował! Leniuchu, haha! Przejdźmy teraz do czasu wolnego, co robisz jak go masz? Wiadomo, że palisz, ale coś oprócz tego?

[O] - Tego czasu jest niewiele zważywszy na to, że pracuje na 4 brygadówce, ale jeśli go mam, to spędzam trochę czasu na FFA z racji, iż jestem tam adminem, a wieczorkami wypady ze znajomymi i tak naprawdę w ten sposób kończy się mój wolny czas i zaczyna się praca.

[R] - Jak Ci się podoba FFA? Lubisz tam grać? Dużo jest tam cheaterów? Zapewne sprawia Ci wiele radości możliwość zbanowania odpaleńca, czyż nie? :default_biggrin:

[O] - Sprawa z FFA jest bardziej skomplikowana, bo cheaterów nie jest dużo, bardziej się bany sypią za jakieś obrazy i wyzwiska. Niestety staram się nie grać za wiele dla dobra serwera, bo nie chce komuś ujmować umiejętności, ale gdy wchodzę na serwer gdzie jest dajmy na to 16 osób, to mapa się kończy, a ja gram 1 vs 1. Dlatego dla dobra serwera, gdy widzę wychodzące osoby, to odpuszczam.

[R] - Ojj, czyżbyś straszył graczy? Tak być nie może! :o Żartuję oczywiście, a jak to jest u Ciebie z cs'em? Długo już w niego grasz? Jakie były Twoje początki?

[O] - Ogólnie w cs'a gram około 12 lat, gdzie w 2015 roku zacząłem pogrywać w CS:GO i zamiennie z CS 1.6 gram w niego do dziś. Niestety ominęła mnie era kafejek internetowych, czego bardzo żałuję, ale zacząłem grać na starym jak świat komputerze brata, gdzie ilość fps nie była powalająca, ale grało się i było naprawdę przyjemnie i według mnie na serwerach panowała dużo lepsza atmosfera, wtedy nie chciało się wychodzić z gry i zarywało się noce, a później spało na lekcjach. Piękne czasy, chciałbym choć na chwilę do nich wrócić.

[R] - Czasem fajnie jest sobie powspominać stare, dobre czasy. Choć na chwilę wraca beztroska tamtych lat. Grasz może jeszcze w coś innego niż podane odmiany cs'a? Masz do jakiejś gry sentyment?

[O] - Sentyment mam do serii gry Gothic do której wracam regularnie. W więcej gier nie gram, gdyż dorosłe życie mi na to nie pozwala.

[R] - Domyślam się, że to wszystko przez, niestety, brak czasu. Pamiętasz może jaka była pierwsza gra komputerowa, w którą zagrałeś?

[O] - Tak, pamiętam i bardzo dobrze ją wspominam, był to Robin Hood: Legenda Sherwood. Była to pierwsza gra w którą zagrałem, grafika beznadziejna, dubbing beznadziejny, ale mimo wszystko grałem z bananem na twarzy.

[R] - Ahahah, pierwsza gra sprawiła na pewno dużo radości, w końcu była tą pierwszą! Zapewne jednak to cs skradł Twoje serce, mam rację?

[O] - Gdyby tego nie zrobił, to pewnie dziś bym nie udzielał Ci wywiadu i najprawdopodobniej w ogóle byśmy się nie znali, tak jak z większością ludzi na Katujemy i na innych sieciach, które już dziś nie istnieją, a z ludźmi z nich mam kontakt do dziś.

[R] - Cs łączy ludzi, piękne! ^^ Jak już wspomniałeś o Katujemy to przejdziemy na temat Naszego wspaniałego forum. Jak tutaj trafiłeś, dlaczego zostałeś i jak idzie Ci wypełnianie swoich obowiązków?

[O] - Przeniosłem się razem z serwerem cs 1.6 JackPot i kilkoma innymi osobami, między innymi @ Zdolna., @ voıɔe, @ Elpablo i wiele innych z naszej sieci, która kończyła swoją działalność, a w tamtym momencie Katujemy robiło reaktywację sieci, gdzie od razu zostały mi przeniesione rangi z poprzedniego forum, czyli UBT cs 1.6 i admin cs 1.6 jackpot. Później zakończyłem swoją przygodę z CS 1.6 i tym samym zakończyłem swoją przygodę z Katujemy. Niedawno zacząłem znowu grać w CS:GO i stwierdziłem, że wrócę na "stare śmieci" i pograłem trochę na FFA, gdzie mam admina po dzień dzisiejszy. Obowiązków nie mam za wiele, a wypełnianie ich sprawia mi niesamowitą przyjemność.

[R] - Cieszymy się, że wróciłeś na "stare śmieci" i adminujesz na jednym z Naszych serwerów. Ogólnikowo, co sądzisz o Katujemy? Jest coś, co byś zmienił? Jakie masz kontakty z użytkownikami?

[O] - Nie oszukujmy się, na obecną chwilę Katujemy to jest topka sieci w Polsce i na chwilę obecną nic nie przychodzi mi na myśl, chociaż jest jedna rzecz, a mianowicie typer, którego z miejsca administracja odrzuca. Wiem, że kiedyś takowy był,  lecz nie było w nim aktywności i z tego powodu został zlikwidowany, ale od tego czasu przewinęło się co najmniej kilka tematów z takową propozycją, czyli są ludzie, którzy chętnie braliby w tym przedsięwzięciu udział, a na chwilę obecną jest to odrzucane z miejsca. Jeśli chodzi o kontakty z użytkownikami, to tak na prawdę z niewieloma rozmawiałem czy pisałem, ale też żadnych większych sporów nie miałem. Jest tylko kilka osób z którymi utrzymuję na sieci stały kontakt i między innymi jesteś właśnie Ty.

[R] - W kwestii typera muszę się z Tobą zgodzić. Stety niestety, wyższa administracja chyba jest zrażona wcześniejszym niepowodzeniem tego działu i nie zamierza przez to ponownie przechodzić, szkoda. Co do kontaktów, sądzę, że po tym wywiadzie zapewne znajdzie się kilka osób o podobnych zainteresowaniach jak Twoje i na pewno się z nimi dogadasz haha.

[O] - Mam taką nadzieję, koledzy do jarania zawsze się przydadzą. :default_biggrin:

[R] - Ahahaha, nigdy nie będzie ich mało! ^^ Śmigniemy teraz do rozległego tematu, jakim jest muzyka! Masz może jakąś ulubioną piosenkę? W utworach zwracasz uwagę bardziej na słowa czy na tło, jakim jest np. bit?

[O] - Nie jestem "przyklejony" do żadnego gatunku, gdyż według mnie nie jest to ani trochę wygodne. Słucham tego, czego chcę, słucham to, co wpada w ucho. Piosenka to całokształt, nie można patrzeć na jedną część piosenki, żeby coś się podobało, to musi być wszystko, co mi z tekstu jak bit słaby i vice versa.

[R] - Racja, czasem może złapać taki mood, że nie chcesz posłuchać rapu tylko rocka albo jazzu haha. Myślę, że to zależy od nastroju, a Ty? Jak uważasz?

[O] - Jak najbardziej zależy to od nastroju, bo ktoś smutny nie będzie słuchał raczej czegoś wyskokowego i śpiewał sobie pod prysznicem, a raczej posłucha sobie czegoś spokojniejszego.

[R] - Dobrze, że się dogadaliśmy haha. To teraz polecimy w świat marzeń i wyobraźni, zaczaruj Naszych czytelników i opowiedz im o swoich marzeniach, zarówno tych z dzieciństwa, jak i tych obecnych.

[O] - Tak jak wyżej pisałem, nie myślę co będzie jutro i żyje tym, co jest teraz, a teraz moim marzeniem jest wolny dzień w pracy (spełniło się :default_biggrin:), za dzieciaka marzyłem by mieć dużo pieniędzy, żebym mógł mieć wszystkie zabawki na jakie miałem ochotę.

[R] - Tak to właśnie jest jak praca pochłania tyle czasu. :/ No cóż, pieniądze na drzewach nie rosną, a szkoda. :( Będziemy powoli zmierzać do końca wywiadu, zgodzisz się jeszcze na kilka pytań z serii "Ulubione"?

[O] - Wytrzymałem z Tobą prawie 5 godzin udzielając wywiadu, to te kilka minut też dam radę. :default_biggrin:

[R] - Haha, dzięki!

ULUBIONE

[R] - Ulubiona bajka z dzieciństwa?

[O] - Bakugan.

[R] - Ulubiony gatunek muzyczny?

[O] - To co wpada w ucho. :default_smile:

[R] - Ulubione miasto w Polsce?

[O] - Rzeszów.

[R] - Ulubione dzikie zwierzę?

[O] - Kameleon.

[R] - Ulubione pomieszczenie w domu?

[O] - Mój pokój.

[R] - Tym oto sposobem dotarliśmy do końca tego wywiadu. Bardzo Ci dziękuję Mateuszu za poświęcony czas i cierpliwość do mojej osoby haha. Chciałbyś może coś dodać na zakończenie? Może chcesz kogoś pozdrowić?

[O] - Chciałbym pozdrowić całe forum Katujemy, a w szczególności Ciebie i osoby, bez których nigdy by mnie tutaj nie było. Nie chce oznaczać, ten kto ma wiedzieć, to wiedział będzie.

• Like 8
  • I love it 8

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.