Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Awika.

[428]. Pytanie Na Dziś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie to niezbyt fajne.. ludzie niech występują.. ale zwierzaki są przez to dzikie, tresowane.. słabo generalnie :v 

• Lubię to! 2
Opublikowano
1 minutę temu, Nati napisał:

Dla mnie to niezbyt fajne.. ludzie niech występują.. ale zwierzaki są przez to dzikie, tresowane.. słabo generalnie :v 

i bardzo często męczone całymi dniami.

• Lubię to! 2
  • Legenda
Opublikowano

Typowe wykorzystywanie organizmów żywich pod publikę. Dziecko któro ogląda takie "widowisko" na pewno nie wyniesie z tego nic dobrego. Zwierzęta są zestresowane tak samo jak ludzie, na którch wywieranoby taką presję. Nie chcę nawet myśleć, jak traktują zwierzęta, które po prostu nie słuchają "swego pana", a sami treserzy muszą stosować wszelkie środki, aby zwierzę było w 100% posłuszne, bo ukróci mu "widowiska". Uważam, że cyrki powinny być zabronione. 

• Lubię to! 1
  • Zasłużony
Opublikowano

Skoro czlowiek jest w stanie skrzywdzić drugiego czlowieka, to czemu ma nie krzywdzić zwierząt. Matki zabijają własne dzieci, więc cyrk chyba wyszedł poza ramkę. Ludzie użalają się nad zwierzętami, a współczucia dla ludzi czasem im brakuje. :P Człowiek dawo przestał się zastanawiać nad tym co robi. Jako najbardziej "inteligentne" stworzenie na ziemii okazuje się wcale nim nie być. Uważam że człowiek jest głupim stworzeniem. Tyle ile wyrządzamy zła sobie wzajemnie, zwierzętom i innym organizmom jest przerażające. Ludzie nie mają skrupułów. Nie cofają się przed niczym. A z roku na rok jest gorzej. Kiedyś się tego bałam. Po pewnym czasie stwierdziłam, że nie ma sensu. Jestem częścią tego zła. Każdy z nas jest zły, ja czy nawet Ty. A przez to staje się zły świat. Kiedyś siądziemy i będziemy tylko płakać, ale każdy już w swoim własnym cyrku, które zrobił z własnego życia, to dopiero będą emocje. :D

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Sponsor
Opublikowano

Zwierzęta w cykru są przetrzymywane w klatkach, tresowane od małego, by wykonywać różne czynności, bardzo często z użyciem przemocy, by zwierze wiedziało, kto tutaj rządzi, a co najgorsze w zwierzętach jest wyplewiany naturalny instynkt drapieżnika, dzięki któremu na wolności takie zwierze potrafi przeżyć.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.