Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

W nowym stylu, narzucone socjalizmem :D. Zapraszam, miłego czytania. 

REDAKTOR [@ Erwin]

BOHATER WYWIADU [@ KubeN]

Cześć KubeN!

No Heyka!

Jakieś plany na ten piękny wieczorek?

Obecnie kończę przepisywać zaległą pracę domową, ale żadnych konkretnych planów na dzisiaj nie miałem.

A co to za praca domowa?

Miałem przepisać około 20 stron z podręcznika na Polski, ale z racji, że wakacje były tuż tuż i olałem totalnie temat.

No i pięknie, na co to komu? To skoro kończysz pracę domową, to może chciałbyś być w tematach literatury?

Ja i literatura to jak ogień i woda hahah.

O tym się dowiemy, pod jednym warunkiem- wejścia w wywiad! 

Czemu nie? Możemy spróbować 

Cieszę się i z tego miejsca dziękuję za zgodę. Samo wejście w wywiad- ogromny szacunek ze strony redaktora. Więc zacznijmy monotonicznym akcentem- przedstaw się nam- tutaj mam na myśli imię, wiek, zainteresowania, hobby i powiedz nam gdzie sobie mieszkasz.

Nazywam się Kuba, co w sumie łatwo można wywnioskować. Mam prawie 17 lat dokładnie 11 września będę mieć urodziny. Mieszkam sobie około 30 km od Lublina, a moim zainteresowaniem niedługo będzie głównie elektronika i wszystko z nią związane. Hobby aktualnie nie posiadam, ale czasem zaglądam sobie na siłownie.

„30 km od Lublina"- nie zdradzisz dokładniej swojego zamieszkania?

Mogę jeszcze powiedzieć, że mieszkam w powiecie Świdnickim. Tak wiem Świdnik, ja też się niego śmieje.

Osz ty tajemniczy człowieku! W takim razie, chociaż zdradź czy blisko twojego zamieszkania są jakieś zabytki, bądź miejsca, które warto zwiedzić.

Szczerze to nie, w mojej okolicy nie ma zbytnio miejsc wartych zwiedzenia. Jedynym zabytkiem jest kościół, który pochodzi z XIII wieku. A tak poza tym to wieś, jak każda inna.

Aj to niezbyt kolorowo, a masz chociaż gdzie tam wyskoczyć na weekendy?

Na piwko zawsze znajdzie się jakieś miejsce hahah Niedaleko mnie znajduję się dosyć przyjazny resort.

Dosyć przyjazny resort- dawaj więcej! W sumie byłbym zdziwiony, ale chlejemy.eu zobowiązuje do alkoholi.

No wiadomo, boisko to kosza, piłki nożnej i siatkówki plażowej, ale także kilka altanek i miejsce na grilla. Dosyć blisko jest także sklep, wiec w razie wypadku jest plan B.

No i takie przygotowane plany to ja szanuję, gościu. Masz jakąś stałą ekipę ?

Szczerze to nie, ale zawsze z kimś wpadnę i jest ktoś z kim można atrakcyjnie spędzić czas.

Oczywiście, przysłowiowo na browarka mordeczko. Powiedz, który z trunków przypadł najbardziej Ci do gustu!

Aż dziwnie o tym pisać, ale najbardziej no to wiadomo, że perełka moja kochana, a z takich trunków nazwijmy to „na bogato" Ballantines.

A na brak myślenia- namysłów rozumiem haha?

Jak najbardziej.

Dobra, nie rozpijajmy już tego tematu, haha! Natknąłeś takie zdanie „a moim zainteresowaniem niedługo będzie głównie elektronika"- opowiadaj coś więcej!

Chodzę do szkoły, która w nazwie posiada słowa zespół szkół elektronicznych, a konkretniej jestem na profilu technik elektronik, więc ten temat nie jest mi aż tak obcy, chociaż dopiero od tego roku szkolnego będę mógł mieć większą styczność z tym tematem na warsztatach.

Rozumiem, to powiedz mi skąd takie natchnienie na ten zawód i jak się na nim czujesz?

Natchnienia nie miałem wybrałem tą szkołę, bo jest dobra. Ale obecnie myślę, że chyba dobrze czuję się w moim przyszłym zawodzie i mam nadzieję, że nie będę mieć z nim większych problemów.

Jak idzie Ci na przedmiotach zawodowych? Kumasz o co chodzi?

No z praktyki nie idzie mi chyba źle, no ale gorzej z teorią, a zwłaszcza z elektrotechniką, która jest okropna :d Na szczęście jest ona tylko przez 1 rok.

Miałem styczność z elektrotechniką. Mega przyjemny przedmiot- można było się wyspać przez te 45 minut! A jak jest z przedmiotami ogólnymi?

Wyspać się przez 45 minut? Też bym tak chciał. U mnie w szkole również jest profil teleinformatyk i to co wy macie, to jest ułamek tego co my elektronicy. Przedmioty ogólne spoczko ani razu nie zajrzałem do książki, a za każdym razem udało mi się coś napisać. Średnia była satysfakcjonująca.

O proszę, pochwal się naszym czytelnikom, jaka to średnia!

Stabilna 3,5- nie jest to może wyczyn, ale jak na mnie jest to dobry wynik, biorąc pod uwagę, że jest to szkoła średnia.

Jak na technikum to mógłbym rzeknąć perfekcja. W tym roku jakiś cel?

Zdanie do następnej klasy :d Poza tym wiadomo prawo jazdy i huczna 18.

No właśnie, za moment przejdziemy do tych tematów. Ale zostając chwilkę- który przedmiot najbardziej zaniżył średnią, który jest twoim najpewniejszym prócz W-F oraz którego najbardziej nienawidzisz.

Przedmiotem, którego nienawidzę i który najbardziej zaniżył mi średnią to wiadomo elektrotechnika, a najpewniej chyba czuje się na pomiarach, urządzeniach elektronicznych i religii XD

Religia, spokojnie macie na lekcjach?

Jeżeli picie wódki na religii, uciekanie przez okno do ukochanego sklepu i pytanie katechety, czy BDSM to grzech. To tak na lekcjach panuje spokój.

Rozumiem, czyli spokojnie. Witajmy w twojej kuchni, przepraszam siłowni! Wspomniałeś, że lubisz coś tam poćwiczyć i teraz pytanie- trening siłowy czy street workout?

Siłowy, workout jest dla mnie trochę obcy i nigdy go nie próbowałem, ale w życiu wszystkiego warto spróbować.

Oczywiście, czyli klasycznie z ciężarkami?

No czasem jeszcze boksowanie w worek wpadnie, ale głównie to jak wspomniałeś ciężarki.

Jakimiś rekordami mógłbyś się pochwalić?

Szczerze to nie mam się zbytnio czym chwalić, bo wiadomo, że inne wyniki zawsze są lepsze, ale poza tym nigdy nie próbowałem zrobić maksa na klatkę, nogi itd.

Rozumiem, wracając do cardio na worku(można tak to nazwać) to powiedz- nie próbowałeś swoich sił może w jakimś klubie?

Nie traktuje tego jako coś, co jest dla mnie najważniejsze i w mojej okolicy nie ma takich klubów, a do Lublina w życiu nie jeździłbym za taką pierdołą.

No rozumiem. Zróbmy krok, ale to jaki krok w dorosłość.. Niedługo przestaniesz oficjalnie być dzieciaczkiem. Niedługo, bo to już tylko roczek- powiedz jak czujesz się z tym faktem, jakie masz cele, bo już nam zrobiłeś mały spoiler, chociażby prawo jazdy!

Cele, jakie mam? Muszę zrobić coś takiego, za co jeszcze ja nie wezmę odpowiedzialności. No ale tak na serio to szczerze nie czuję się jakbym miał mieć za rok 18 lat, na razie wolę myśleć, że nie jestem jeszcze pełnoletni i nie muszę jeszcze brać wszystkiego na siebie. A taki prawdziwy cel do 18 no to wyżej wspomniane prawo jazdy i jakiś fajny melanżyk na kilka dni nad jeziorkiem, czy gdzieś indziej.

No proszę, proszę. Tylko alkoooholizacja w bani! W sumie masz rację, zostań jeszcze tym młodym Kubą. Jeśli mam być z Tobą szczery nie będzie źle! Powiedz mi jedno przyjacielu- jakieś autko chciałbyś po zdaniu prawka posiadać, jakieś masz na celu?

No taki golf 3 to już coś :D. Tak na poważnie to wiadomo, że przez dłuższy czas nie kupię sobie auta, ale myślałem nad jakimś fajnym sedanem coś w stylu Mazdy 6 albo coupe, jakim jest Mitsubishi Eclipse 2 generacji z silnikiem 2.0 4g63 w benzynie.

Golfik 3 to już coś, na wiosce coś haha. Widać ciągnie Cię do Japonii kraju kwitnącej wiśni, nie myślałeś nad czymś w stylu jakiegoś Niemca? Tak, tak golf wymieniony haha, ale prócz?

Czy ja wiem, może nad jakimś passatem b6 warto się rozejrzeć albo BMW, byle tylko nie wytkali palcami XD.

BMW ma zepsutą opinie, bardzo nawet.. Przez osoby właśnie młodsze, ale przynajmniej ja uwielbiam BMW, bo mój cel to e46 z 3.0i. Mniejsza, jak jest u Ciebie?

No cóż, wg mnie bmw to auta często dla takich Sebków, których szczytem marzeń jest e39. Warto także pomyśleć o Audi, bo nie wspomniałem o tym, a osobiście wolę właśnie Audi od BMW.

A jakiś konkretny model?

A4 pewnie, na nic innego zapewne nie byłoby mnie stać.

Rozumiem, na myśli b5?

Nie no może takie b6 albo b7.

No i prawidłowo, b5 to wielowahacz- nie jest zbyt przyjemny w wymianach. Czy z motoryzacją łączy Ciebie jakaś pasja?

Niezbyt, chociaż znam podstawy i mógłbym stwierdzić czasem co działa, a co nie.

No rozumiem. W takim razie zamykając ten temat życzę zdania prawka! Czy po zakończeniu szkoły zamierzasz kontynuować swoją naukę?

Oczywiście, że tak! Planuję złożyć papiery na Politechnikę Wrocławską, ale czy mi się to uda, nie wiem.

O proszę, a czemu akurat Wrocław? Bardzo daleko od domu.

Ponieważ jest tam kierunek, dzięki któremu mógłbym sporo zarobić, a poza tym rodzima politechnika nie jest tak dobra i zaawansowana.

Rozumiem, a jaki to kierunek?

Coś ze sprzętem medycznym, chyba warto pożyć kilka lat na słoikach haha.

Pewnie, że tak. Skoro w przyszłości ma to dawać Ci lepsze życie. Dobra, aby lekko od nudzić naszych czytelników mam dla Ciebie zadanie bojowe. Opisz swój największy „przypał" w życiu. Powodzenia.

Organizowanie pseudo walk pomiędzy uczniami w szkole, tworzenie zakładów pieniężnych pomiędzy nimi i namawianie do walk. Wszystko skończyło się oczywiście na dyrektorze, który akurat mnie odciągnął mnie od kary i w sumie tylko mi nic poważnego się nie stało, ja sam nie brałem udziału w tych ''walkach'' hahah.

Haha. Może zostaniesz w przyszłości jakimś włodarzem nowej federacji skoro zacząłeś już w tak młodym wieku?

No cóż, wszystko stoi przede mną otworem i nigdy nic nie wiadomo.

W razie czego mogę zostać drugim włodarzem coś jak Boxdil i Gola. Widać, jesteś dość łamiącym zasady człowiekiem, na co dzień agencior z Ciebie? :d

Na co dzień jest tak jak każdy inny, ale gdy nadarzy się ku temu okazja jestem takim agenciorem hahha.

Wariatem się rodzi, zgadzasz się z tym?

No trochę tak i nie, wszystko zależy od otoczenia i ludzi, z którymi spędza się czas.

To też, jesteś zdania, że towarzystwo zmienia człowieka?

W bardzo dużym stopniu tak jest, ale jak wiadomo zawsze trzeba mieć swój rozum.

Wiadomo! Jesteś osobą, która trzyma rękę na pulsie?

No powiedzmy, że tak.

Powiedzmy- czyli nie do końca?

Wiadomo, że każdy ma czasem jakieś odstępstwa od tej reguły.

„czasem"- rzadziej czy częściej haha?

Wydaje mi się, że raczej rzadziej.

W takim razie bardzo dobrze. Jakie cechy osobowości mógłbyś wymienić w swojej osobie?

Lenistwo, upartość, złośliwość, inteligentny, dowcipny, zgryźliwy, uczynny, wesoły, rozmowy, ciekawy, wścibski, zazdrosny, towarzyski, uczciwy i w sumie dalej to nie wiem. Wybacz, że tak namieszałem.

Spoczko, a zapomniałeś o jednym- skromny haha. Jakie cechy znów najbardziej szanujesz w sobie i innych?

Najbardziej szanuję uczciwość i szczerość, bo jeżeli ktoś nie jest szczery- z automatu traci się u tego kogoś zaufanie.

To prawda, spotkałeś się z taką sytuacją gdzie niestety, ale straciłeś zaufanie do danej osoby?

Niestety, ale tak i to niejednokrotnie.

Która z danych sytuacji Ciebie najbardziej zabolała? Była to Ci bliższa osoba?

Owszem była to dla mnie w pewnym sensie bliska osoba. Czy mnie zabolała? Chyba nie, człowiek uczy się na błędach, ale najlepiej uczyć się na błędach innych.

Czy uważasz, że porażki prowadzą do upadku, czy budowy człowieka?

We wszystkim należy znaleźć złoty środek. Czasem porażka może dać nam do myślenia i czegoś nas nauczyć, ale jeżeli niepowodzenia będą się przytrafiały non stop, to może nas to zrujnować.

Mądre słowa, powiedz mi czy miałeś sytuacje w życiu, której najbrdziej żałujesz? I chętnie wcześniejszemu sobie dałbyś w pysk?

Na pewno znalazłoby się kilka takich, bo czasem mam faktycznie za długi język. Kilku sytuacji żałuję w 100%.

Mógłbyś podać tą, którą najbardziej żałujesz?

Wyznałem pewnej osobie rzeczy, które były plotkami. Ostatecznie osoba ta przebaczyła tym plotkarzom, a to ja zostałem tym złym.

Czyli nie było to jedynie z Twojej winy jak to mamy zrozumieć?

To nie była moja wina, ale gdybym nic nie mówił, to nie było takiej sytuacji.

Nie mnie to oceniać, ale skoro tak uważasz- to tak jest. Będąc w takich tematach- masz swoją drugą połówkę, twoje drugie ja?

Nie mam i szczerze to w obecnym czasie nie widzi mi się to xD

Brak idealnej kandydatki?

No cóż będąc w szkole gdzie wśród około 900 uczniów, jest 20 dziewczyn- trochę ciężko z tym XD

Haha, to współczuję. Nie tak dawno był temat szkoły, a ona przecież wraca... Żyjmy jednak jeszcze wakacjami. Jak minęły te wakacje?

Zdecydowanie za szybko tak jak wszystkim.

Zrobiłeś coś ciekawego przez ten czas?

Tak składałem podanie na opiekuna areny hahah, ale tak na poważnie to postrzelałem się na ASG, miałem kilka wypadów na resorcik i jakieś inne małe spotkania.

O proszę, ASG- posiadasz swojego "FPS'A"?

Nie no aż tak to nieee hahah, byłem tam rekreacyjnie wraz z ziomkami z klasy, jeden z nich się tym interesuje.

Jak wrażenia?

Nie był to mój pierwszy raz, ale i tak te 4 godziny strzelania się było świetne.

Z czego miałeś przyjemność strzelać?

Klasyczny cs, czyli ak 47 i m4a4, oczywiście repliki.

Haha, czy umiejętności na replikach były również dobrze jak te z cs'a?

Były one równoznaczne z grą @ martini w cs. Jak jest motywacja to coś wejdzie, ale jak nie ma to lepiej w siebie strzelić :D

Haha! Jakie piękne porównanie, a jak ze śladami? ASG bardzo bolesne zajęcie.

No kilka małych ranek było, ale w porównaniu do utraty zęba albo oka to błahostka. Oczywiście są stalkery i okulary, ale mimo to wypadki się zdarzają.

To prawda- napisałeś, że nie był to twój pierwszy raz. I pytanie- większych obrażeń nie poniosłeś przez tych kilka wypadów?

Nie i nie miałem tak naprawdę zbytnio nazwijmy to obrażeń.

Czyli wszystko szczęśliwie haha. Nie próbowałeś swoich sił, że snajperki?

Może i chciałbym spróbować, ale akurat wtedy nie było jej na stanie.

No to najgorzej, haha. Tym smutnym akcentem kończymy temat ASG. Ostatnie dni tych wakacji, jakieś plany?

No cóż, zostało mi tylko kupienie biletów MPK i PKP oraz jakiś tam książek. Oczywiście na perełkę też trzeba się spotkać.

Wiadomo, perła to drogocenna rzecz! No właśnie- jak przygotowania?

Przygotowania? Raczej ich brak hahah. Wszystko w swoim czasie :D.

Co ma być to będzie, zawsze i wszędzie- wkroczyliśmy w świat muzyki. Więc opowiadaj, bo pewnie jak każdy lubisz coś posłuchać- masz swój ulubiony gatunek bądź kawałek?

Nie mam ulubionego gatunku ani ulubionego kawałka, ale lubię sobie czasem posłuchać disco polo, rapu, popu i co mi tam wpadnie. Ostatnio wkręciłem się w kawałek:

I powiem, że naprawdę świetnie mi się tego słucha. Z wykonawców to chyba najlepiej przypadł mi Tymek oraz Guzior mimo wszystko. Mam naprawdę zróżnicowany gust muzyczny haha.

Tymek- artysta, który ma naprawdę spory hejt wśród słuchaczy hip-hopu. U Ciebie jest inaczej, ale co sądzisz o osobach, które mu ubliżają?

Nie interesuję się tym i szczerze średnio mnie to obchodzi, ja słucham tylko tego, co aktualnie mi się podoba hahah.

Rozumiem, rozumiem. Dobra kawałek od White 2115 pt. „Mogę dziś umierać"- co w nim najbardziej uwielbiasz?

Przede wszystkim rytm i dynamikę, ale także dobrze dobrane słowa i melodie.

Rozumiem. A z innej kultury- disco polo. Masz swój ulubiony?

Bardzo lubię akcent i bardzo wkurzam się, kiedy nagle jest piosenka przez twe oczy zielone i wszyscy nagle zaczynają śpiewać, a kiedy jest następny kawałek to jest cisza. Mega mnie to wkurza, bo większość z tych osób uważa się za ''fanów''. Lubię także top girls, jorgus, Power play i wiele innych.

Mógłbym z Tobą pić!! Też uwielbiam disco, ale to chyba jak na każdej wiosce haha. I znam tak naprawdę nie chwale się, ale sporo nutek. Ostatnio bardzo też popularna stała się „mama, mama ostrzegała"- lubisz czasami ponucić?

Na ts prawie cały czas to śpiewam :D

Siada, co nie?

Siada? To mało powiedziane haha. Pamiętam, że pierwszy raz usłyszałem to, kiedy miało coś około 200 tysięcy wyświetleń.

Haha, uzależnienie. Mam wrażenie, że tak samo, jak przez pewien czas „Ona Tańczy Dla Mnie"- czyż nie?

Osobiście nigdy nie podobał mi się ten utwór :/

O proszę, teraz to mnie zdziwiłeś! Był muzyka to teraz czas na książki. Lubisz coś czasem poczytać?

Jak już wcześniej wspominałem ja i literatura za sobą nie przepadamy i naprawdę nie pamiętam, kiedy ostatnio przeczytałem jakąś książkę od deski do deski.

Dobra, to nie wypytuję już haha! A jak jest z filmami- pewnie coś lubisz sobie oglądać?

Uwielbiam Piratów z Karaibów, komedie typu super zioło, ale także filmy takie jak Boyka itp. Bardzo lubię jak coś się dzieje na ekranie, nienawidzę romansów i wszystkiego z tym związanego. Uwielbiam także niektóre seriale np. Rick and Morty lub Paradise PD. Oczywiście jednym z lepszych seriali wg mnie jest Narcos.

O widzę, że o filmach pogadamy. Też zabolała Cię końcówka ostatniej serii Boyki?

Osobiście myślałem nad zupełnie innym zakończeniem i nie sądziłem, że znowu wróci do walki w więziennych kazamatach. Nie była to jego decyzja, ale jednak wolałbym, gdyby udało mu się wtedy ją uwolnić i wrócić do legalnych walk :/

Też tak sądzę. Za to pokazał honor- zupełnie jak sam aktor w życiu prawdziwym. Powiedz mi, skoro lubisz takie tematy to z pewnością obiłeś się o filmy np. po prostu walcz. Czy potrafią one zmotywować do działania?

Jeżeli ktoś jest w naprawdę patowej sytuacji i chce coś ze sobą zmienić, to jeżeli weźmie ten film do siebie z pewnością się zmotywuje do działania.

Miałeś sytuacje gdzie brakowało Tobie samemu motywacji? Jeśli tak co wtedy robiłeś?

Szczerze? Pewnie była taka sytuacja, ale przeczekałem sobie to zbytnio nic nie robiąc i żyłem dalej.

W takim razie wróćmy do filmów. Posiadasz swojego ulubionego aktora, aktorkę? Tylko proszę nie wymieniaj tutaj Sashy- nie o takie aktorstwo chodzi haha.

Nie mam ulubionego aktora. Chociaż najbardziej podoba mi się gra Johnego Deppa. Nigdy się w sumie nad tym nie zastanawiałem i moim zdaniem każdy aktor ma coś w sobie, dzięki czemu można go przez długi czas oglądać.

To prawda, coś w tym jest. Dobra mam małą zabawę dla Ciebie!

Jestem ciekaw!

Wyobraź sobie, że stajesz się kimś co ma wszystko, nawet super moce- trochę jak hero i układasz sobie plan na któryś dzień. Jakby wyglądał?

Plan na dzień? Najlepsza przygoda jest właśnie bez żadnego planu, to jest jak z melanżem- wszystko ma dziać się na spontanie. Zapewne to, co by mi przyszło do głowy, zostałby wykonane.

Serio, kompletny brak ambitnego planu? Przynajmniej @ Gosia ?! byłaby dumna z Ciebie, hahaha. No to mnie zawiodłeś, aż zmieńmy to na coś przyjemniejszego- kuchnia! Powiedz, którą kuchnie świata uwielbiasz.

Schabowy. Tak na serio, no to chyba kuchnia włoska jest tą ulubioną. Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony oraz te słynne włoskie kanapki. Ubóstwiam także naszą rodzimą kuchnię, chociaż lubię jak czasem jest coś w niej zmieniane, bo monotonia w jedzeniu też jest trochę zła. Należy urozmaicać swoją dietę i eksperymentować ze składnikami do dań.

A które potrawy mógłbyś wymienić w TOP5?

Lasagne z mozzarellą, Tortilla, Schabowy, Spaghetti Bolognese, Pizza Neapolitańska.

No i kurde do popicia trzeba coś, ulubione napoje?

Alkohole w sumie były no to jak nie one, lubię także cole- żeby czymś popić, ewentualnie sok pomarańczowy, który ubóstwiam. Lubię także kawę, za to nienawidzę herbaty i wszystkiego z nią związanego.

Skąd taka nienawiść do herbaty?

Bo mimo to, że jest napojem to jest sucha, smak jest okropny i piłem ją może 3 razy.

A pewnie Liptona to już kupuje haha. Rozumiem, wchodzimy w świat cs'a- jesteś gotowy?

Jestem gotowy, kręci mnie to jak mikrofala talerz.

Haha. Opowiadaj nam o swoich początkach z cs'em. Ile miałeś lat, jak się zaczęło, że sięgnąłeś po niego?

Pierwszy raz zagrałem w Cs 1.6 i szczerze nie pamiętam, w którym to było roku, ani ile miałem lat. Popykałem sobie trochę w niego i przez jakiś czas zapomniałem zupełnie o cs. Myśl o powrocie naszła mnie w roku 2016, na przełomie lipca i sierpnia. Od tamtego momentu nie rozstaje się z cs. Na początku grałem for fun i przez jakieś 100 meczów nie mogłem wyjść z silvera. Po otrzymaniu nowego komputera, zatrzymałem się dopiero na supreme. Bez żadnych treningów, grania z drużyną itp., udało mi się go wbić po około pół roku. Niestety, gdy miałem mieć mecz o globala wykryto u mnie cheatera i wszystko legło w gruzach :/. Od tamtego momentu nie zależy mi na randze, a faceitów nie gram ani trochę. Kiedyś próbowałem dołączyć do drużyny pseudo-amatorów, ale na szczęście szybko się to skończyło. Wolałem za to posiedzieć sobie na serwerach społecznościowych, a szczególnie na arenie. Może jeszcze nie na tej sieci, ale jednak na arence :d Po miesięcznej przerwie spowodowanej awarią komputera, wracając zauważyłem, że serwer, na którym grałem jest teraz innej sieci, a wcześniejsza sieć serwerów przestała istnieć. No ale cóż, żyje się dalej. Pomału wdrożyłem się w nowy system wraz ze swoimi starymi znajomymi i tak po jakimś czasie zostałem adminem, choć nie ukrywam, że po upływie roku chciałbym zająć nareszcie jakieś inne stanowisko.

Która wersja kantera według Ciebie w subiektywnej opinii jest, była lepsza?

Według mnie mimo wszystko to właśnie CS:GO jest tą najlepszą wersją, to właśnie w nią grało i gra mi się najprzyjemniej, gdyż w porównaniu z poprzednimi wersjami Valve uczyniło dużo pozytywnych zmian. Chociaż nie ukrywam, że niektóre rzeczy tj. hitboxy albo tickrate są powodem do płaczu.

„Kiedyś próbowałem dołączyć do drużyny pseudo-amatorów, ale na szczęście szybko się to skończyło"- zawód związany z zespołem?

No trochę tak. Szybko mi się to znudziło, a obowiązek bycia na treningach itp., był dla mnie mega uciążliwy. Dlatego dosyć szybko pożegnałem się z "organizacją".

„Wdrożyłem się w nowy system wraz ze swoimi starymi znajomymi"- są to znajomi występujący na sieci?

No niestety nie, tylko jeden z nich był adminem na arenkach, ale mimo to nadal utrzymuje z nimi kontakt i zawsze świetnie mi się rozmawia z tymi mufonami.

Rozumiem. Prócz cs'a lubisz popykać w jakieś inne gry?

Oczywiście, że tak. Może nie ma ich dużo, ale są to między innymi WOT, 60 seconds, Minecraft XD, ostatnio tomb rider, Battlefield 1 oraz baaardzo rzadko rocket leauge.

O proszę, która z tych gier grywasz najczęściej oraz w której masz największy staż?

Trudno ocenić, ale najdłuższy staż mam wocie i to w tę grę najczęściej gram zaraz po cs.

Ile masz tych 10 tierów?

Na razie tylko jeden, ale niedługo wbije 2 na raz hahaha.

Haha, powodzenia w takim razie. Minecraft- ostatnio stał się bardzo grywalny. Powiedz mi poszedłeś za trendem?

Szczerze to nawet o tym nie widziałem, zacząłem grać, bo naszła mnie ochota po około 5 latach przerwy haha.

Można i tak. Obecnie grasz ze znajomymi czy samemu?

Gram samemu, chociaż nie ukrywam, że fajnie jest z kimś popykać. Gra samemu szybko się nudzi.

To prawda! Myślę, że u nas bez problemu znajdziesz ochotników do gry! Niedługo kluczem otworzy się skrzynie, skrzynie najważniejszych pytań związanych z siecią. Ale, ale ostatnią zabawę mocno zepsułeś- więc trzeba to jakoś nadrobić. Proponuję kilka szybkich pytań, wchodzisz?

Oczywiście, że tak.

Praca biurowa czy fizyczna?

Biurowa.

Sport czy e-sport?

Sport.

Frytki proste czy karbowane?

Proste.

Pepsi czy cola?

Cola la la la.

New school czy Old school?

New school.

Peja czy Tede?

Peja.

Katujemy czy inne sieci? :D

Katujemy mniam mniam.

I tym samym otwiera się skrzynia. Trafiłeś na sieć poprzez serwer, wspomniałeś, że chciałbyś piastować wyższe stanowisko. Mógłbyś powiedzieć, w jakie celujesz?

Głupio tak pisać, ale taki opiekun albo moderator to byłby w pytkę, na UBT się raczej nie nadaje.

Czemu, słaba znajomość cheatów?

Raczej brak czasu na pobieranie i ocenianie demek oraz mimo tego, że mam tego orzełka, nie czuję się mega pewny co do osądzania demek, choć przez ten rok miałem 1 skargę, która skończyła się przedłużeniem bana dla gracza XD oraz miałem tylko 1 odwołanie od bana, ponieważ była to zwykła pomyłka przy nadawaniu bana.

To bardzo dobry wynik. Jak uważasz! A czemu moderator bądź opiekun?

Ponieważ wydaje mi się, że znam dostatecznie regulaminy, zasady oraz graczy i pewne granice. Jestem pewny swoich decyzji i odpowiedzialny, co wydaje mi się, że dobrze by poskutkowało.

No to w takim razie powodzenia. A próbowałeś składać podania?

Tak, ale wolę o tym nie wspominać.

Rozumiem, zakończone odrzuceniem. Haha?

No jak widać.

Staraj się, a administracja z pewnością to zauważy! Jak oceniasz obecną pracę poszczególnych grup na sieci, tzn.:
Graficy, redaktorzy, moderatorzy, UBT, opiekunowie serwerów, właściciele serwerów, v@, a także właściciela?

No mam nadzieję, że ktoś to zauważy :/. To tak..
Graficy- @ czak świetnie spełnia swoją robotę.
Redaktorzy - Na razie jest zastój spowodowany wakacjami, ale mam nadzieję, że od września redakcja ruszy pełną parą wraz z @ Awika. i @ voıɔe
Moderatorzy trochę za mało udzielają się na forum i w sumie oprócz @ Awika., @ Karcok oraz @ skp- prawie w ogóle ich nie widać. Tzn. wykonują zazwyczaj swoje obowiązki, ale są aktywni sporadycznie :/
UBT-Nie ma co się przyczepić, chłopaki wykonują swoją pracę wzorowo, tylko często się kłócą.
Opiekunowie serwerów-No tak naprawdę, to zbytnio nie wiem jak wykonują swoje obowiązki, ale wydaje mi się, że ktoś tam zaniedbuje swoje serwery, ale tak na pierwszy rzut oka nie ma do czego się przyczepić
Właściciele serwerów-Każdy chce dla swojego serwera jak najlepiej i wydaje mi się, że każdy stara się na 101%
V@ - Tutaj też nie mam do czego się przyczepić, bo vice administratorowie są osobami, które faktycznie rozmawiają często na chatboxie i niemalże zawsze wykonują należycie swoje obowiązki :d
Właściciel-No @ Dudnes siedzi sobie na urlopie i kiedy to czyta jest pewnie na kacu. Ale mimo to stara się, żeby sieć rosła i wypadła jak najlepiej pośród innych i jak na razie wychodzi mu to rewelacyjnie!

Jeśli miałbyś coś zmienić w sieci, to co to by było?

Zdecydowanie wybór kandydatów na niektóre stanowiska i większą jawność niektórych informacji np. Awanse i degradacje, przyszłe plany itp.

Co Ci się natomiast bardzo podoba, której rzeczy byś na pewno nie zmienił i chciałbyś, aby nie była zmieniona?

Atmosfery na forum na pewno bym nie zmienił, bo jest naprawdę fenomenalna :d Nie zmieniłbym także wyglądu obecnego forum, bo po jakimś czasie naprawdę mi się spodobało. Rzeczą wartą uwagi jest także łatwość wyszukiwania potrzebnych mi rzeczy.

No i pięknie, brzydko tak zakończyć wywiad skoro tak ładnie się rozpisujesz. Proponuję kolejną zabawę, mianowicie podam Ci 6 nicków z forum, a ty powiesz co sądzisz na temat tych osób. Wchodzisz w to?

Jak najbardziej, ale jeżeli będzie mus to powstrzymam się od odpowiedzi i z góry przepraszam za moje wypowiedzi :D

No to niech będzie i ona.. @ Awika..

@ Awika.to taka mała wojowniczka, gdyby mogła z pewnością zawojowałaby cały świat, będąc na zebrze, trzymając naleśnik w ręku.

Jak słodko, @ Dudnes.

Dudnes to prawdziwy przyjaciel, zawsze otworzy drzwi kolegom z alkoholem, mimo tego, że inni koledzy czekają na niego na ts. Jest on naprawdę pracowity, ale tylko wtedy kiedy ma na to ochotę.

No to alkuś @ Weak'uś..

Człowiek, u którego praca idzie razem ze spożyciem alkoholu. Robi on bardzo dużo dla sieci, a więc ten druga rzecz idzie w parze. Jedna rzecz, której mu zazdroszczę to kolekcja kapsli. Z tego, co mi wiadomo kilka osób na sieci boi się Kłika hahah.

@ Gosia ?!alkosia!

Jeżeli ktoś mówi o sobie, że jest alkoherosem to trzeba mu wierzyć :d Tak właśnie jest w przypadku Gosi, której wątroba po 60 będzie jak reprezentacja San Marino w piłce nożnej. Niby jest, ale nie spełnia swojej funkcji. Naprawdę mogę pozazdrościć jej tego wiecznego poczucia humoru.

Zamykacz tabeli- @ martini!

Martini to naprawdę ciekawy osobnik, który bardziej niż alkohol ceni sobie kobiety. O jego zakolach powstało sporo legend, ale ile z nich jest prawdą- tego nie wiem. Bardzo przyjemny i charyzmatyczny jegomość.

Z racji, iż jesteśmy już przy końcu wywiadu to ostatnią osobę wybierz sam sobie!

Ooo kurde XDDD. Pierwszą osobą, która przyszła mi na myśl to @ Karcok, bo jest go pełno na forum! Człowiek, który w dużym stopniu odstaje od reszty między innymi poprzez tagujemy.eu albo swoje przeróbki i nie tylko. Chłopak ewidentnie jak dorwie się do % to z nimi przesadza. Taki kurczok średnio mądro głupi! Loff Karol xD.

No i tym pięknym akcentem chciałbym Ci podziękować za czas, który poświęciłeś na poczet tego wywiadu. Moje ostatnie pytanie na dziś, koniec wywiadu brzmi następująco- chciałbyś kogoś pozdrowić?

Ja również naprawdę mega ci dziękuję za czas i chęci, które poświęciłeś Jest mi niezmiernie miło i tak w sumie to pozdrawiam wszystkich adminów z arenek, naszego świetnego grafika, wszystkie panie z forum, no i oczywiście całe forum oraz administrację katujemy!

Ten kto dotrwał do końca- chwała, a na koniec zdjęcie bohatera tego jakże cudnego wywiadu!

KUBA..thumb.jpg.3135878b9d7ece5f51a017833aecf5f7.jpg

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 10
Opublikowano

Woow! Bardzo obszerny wywiad i naprawdę można się wiele z niego dowiedzieć. Brawo dla Was za poświęcony czas! Czekam na więcej. :loffki: 

Ps. Gdybym cofnęła czas również wybrałabym się na studia do Wrocławia, piękne miasto. Powodzenia na przyszłość!

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
  • Zasłużony
Opublikowano

Jest kilka błędów do poprawki, ale poza tym to świetny wywiad zrobiłeś kumplu! @ Erwin

Z chęcią więcej sobie takich przeczytam, zaciekawiły mnie :default_biggrin:

Plusik :1x:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
  • Donator
Opublikowano

Ja to wiedziałem że z ciebie redaktorXD. Leci plusik, ciekawy wywiad :>.

• Uwielbiam 1
Opublikowano

ładnie, ładnie duży plus za chęci do takiej rozpiski

ciekawe kogo to stopy na zdjęciu

• Haha 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.