Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje Audi już na allegro także wiesz xD

a coś konkretnego ?

Linka możesz na pw podesłać :D

Opublikowano

Jeżeli chodzi o skóre to u mnie dyskwalifikuje auto...w zime jak siadasz to w tylek zimno, a latem goraco...welur tez latwiej utrzymac

Opublikowano

Jeżeli chodzi o skóre to u mnie dyskwalifikuje auto...w zime jak siadasz to w tylek zimno, a latem goraco...welur tez latwiej utrzymac

Czy ja wiem, nie jest tak źle z tą skórą. Osobiście jak bede szukał to właśnie ze skórą :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skóra dobra rzecz :) 

W wakacje będzie Cie parzyć w dupsko a w zimę jak na kostce lodu będziesz siedział do puki nie podgrzejesz fotela :)

Po drugie o skórę trzeba dbać żeby się nie wytarła, przetarła i nie wyschła...

Pielęgnacja musowa :D

Wiem co mówię bo mój sabb tak ma :D 

Opublikowano

Dla mnie warte auto do pokazania i do kupna jest Audia A3 sportback. Z 2008 roku można kupić w przedziałach od 40-50 tysięcy, ale warto. Mój brat ostatnio sobie sprawił taką właśnie bestie, wygląd niczego sobie, a moc? 180 kucyków pod maską przy takie masie samochodu robi swoje. Godny polecania samochód.

Opublikowano

Ja wyremontowałem swoją A6 i wziałem 30tys a ona byla z grudnia 2006 więc prawie 2007..a za Audi A3 jakbym miał dac 50tys z 2008 to chyba bym umarl...7lat auto krótkie, ale to Audi ceny są za wysokie...za 50tys to masz juz fajne autka klase wyzej i mlodsze

Opublikowano

Ja wyremontowałem swoją A6 i wziałem 30tys a ona byla z grudnia 2006 więc prawie 2007..a za Audi A3 jakbym miał dac 50tys z 2008 to chyba bym umarl...7lat auto krótkie, ale to Audi ceny są za wysokie...za 50tys to masz juz fajne autka klase wyzej i mlodsze

Wszystko zależy od priorytetów, jak ktoś chce prestiżową marke i nie patrzy że za te pieniądze można mieć dużo młodsze i lepiej wyposażone Auto. Osobiście nie kupiłbym A3 ze względu na to że małe, przy wzroście 190cm za mną może usiąść ktoś nie wiekszy niz 165cm, wiem bo jezdzilem A3 dosyć długo, ale każdy kupuje to czego potrzebuje ;)

Opublikowano

No jasne ja też nikomu w portfel nie zaglądam...ja lubie wieksze auta typu A6 tylko po roku uzytkowania naprawy dwumasu wtryskow i ogolnie utrzymania musiałem zrezygnować...Auto juz stare 9lat, wiec kupilem Elantre sporo nowsze na gwarancji...tylko przesiadka z Audi do Hyundaia boli jezeli chodzi o środek auta

Opublikowano

No jasne ja też nikomu w portfel nie zaglądam...ja lubie wieksze auta typu A6 tylko po roku uzytkowania naprawy dwumasu wtryskow i ogolnie utrzymania musiałem zrezygnować...Auto juz stare 9lat, wiec kupilem Elantre sporo nowsze na gwarancji...tylko przesiadka z Audi do Hyundaia boli jezeli chodzi o środek auta

No to na pewno, w zeszłym tygodniu miałem okazję przejechac 1000km A6 C6 2010r 3.0TDI 240km.. Odejście niesamowite, full opcja sprawia że nie chce się z tego samochodu wysiadać, ale jakbym miał pokrywać wszystkie naprawy i tankowanie to poszedłbym z torbami :D

Opublikowano

Trochę mi się nudzi, więc postanowiłem opisać samochód który od dawna mnie "prześladuje"

A jest to Mitsubishi Galant VIII tzw "Rekin", piękna sylwetka, w miarę bogate wyposażenie, i dwa słuszne silniki w modelu Galant 2.5 V6 (163km) i w modelu Legnum 2.5 VR4 TwinTurbo (280km).

Są również inne silniki takie jak
Benzynowe:
- 2.0 (136km)
- 2.0 GDI 16v (145km)

- 2.4 GDI (150km)

- 2.4 GDI 16V (145km)
- 3.0i V6 24V GTZ (197km)
Diesel:
- 2.0 TDI (90km)

Niestety, wszystkie silniki GDI okazały się klapą, a to przez bezpośredni wtrysk
paliwa, pozawalającym na nieznaczne podniesienie mocy i momentu obrotowego, ale jak to w 

życiu bywa, jest coś za coś, silniki te są bardzo awaryjne.
Silnik benzynowy 2.0 jak i diesel 2.0 TDI są po prostu za słabe na taką budę.
Silnik 3.0i był wypuszczany tylko na rynek Japoński, tak samo jak 2.5 VR4, jednak
silnika 3.0i w europie praktycznie się nie uświadczy, a parę VR4 się znajdzie
jednak za cenę prekraczającą 30tyś zł za egzemplarz w miarę dobrym stanie.

Tyle słowem wstępu o silnikach.

Chyba najbardziej w tym modelu wyróżnia się wygląd, nie oszukujmy się
jeżeli samochód jest zadbany i stoi na fajnym kole, nie ma osoby która się za nim nie obejrzy.
Wręcz już ponadczasowa sylwetka, która przykuwa oko i nie da się pomylić jej z żadną inną.
Z ciekawostek możemy zauważyć że front Galanta jest montowany w współczesnych 
Mitsubishi (oczywiście po liftingach, ale podobieństwa widać) np Outlanderze rocznik 2011, 
Lancer IX oraz ASX.

Wyposażenie w tych rocznikach jest bogate (zwłaszcza w wersjach Avance), przez skórę
klimatornik, dobre nagłośnienie, podgrzewane fotele,
aż po standard czyli 4 elektryczne szyby.

Niestety samochód może mieć miliony plusów, ale nic nie jest bez wad.
Główną wadą Galanta są rdzewiejące tylne nadkola, wymiana może nie jest droga,

ale już lakierowanie może pociągnąć po kieszeni użytkownika.
Wielowahaczowe zawieszenie na polskich drogach to nie jest super rozwiązanie,
wymiana co 2-3 lata kompletnego zawieszenia na pewno pociągnie po kieszeni.
Ale ta przyjemność z jazdy, prowadzenie i przyklejenie do drogi wynagradza wszytko
(wiem bo miałem okazję trochę pośmigać).

Ale chciałem trochę napisać o wersji Legnum, która według mnie jest oszołamiająca.
280km Musi robić robotę a Twin Turbo (nie mylić z bi turbo), pozwala na powalające przyśpieszenie
już od najmniejszych obrotów. Niestety model Legnum był wypuszczany tylko na rynek Japoński,
i jeżeli ktoś chciał posiadać ten samochód musiał ściągać go właśnie z kraju kwitnącej wiśni.
Jeżeli ktoś w Polsce chce kupić VR4 (a jest taka możliwość, widziałem kilka na aukcjach) to
zazwyczaj są one w opłakanych stanach, a części dosyć ograniczone.
Uwierzcie mi że kupić ten model nie jest problem, jednak utrzymać, i doprowadzić do jakiegoś stanu
często przerasta samą wartość przy zakupie. Jednak czego nie robią fani motoryzacji.

Osobiście jest to moje małe ciche marzenie!

Kilka fotek:
29700700075_large.jpgphotoshopsaaker.png
mitsubishi__galant_2500_v6_24_avance_200
100_0281.jpg

PS. Twin Turbo jest bardzo podobnym rozwiązaniem jak Bi turbo, jednak
układ ten posiada dwie turbo sprężarki, jedną mniejszą która działa do 1500obr/min
drugą większą która załącza się od 1500obr/min a przy 2500obr/min daje już
nam pełną moc do dyspozycji. Dzięki zastosowaniu dwóch turbosprężarek o różnych rozmiarach
znacznej poprawie uległa praca urządzenia w calym zakresie prędkości obrotowej silnika.

Opublikowano

A CO SĄDZISZ O SAAB 9.5 AERO 2.3 TURBO ??

A pod jakim względem pytasz? Ogólnym? No i o którą generacje pytasz?

Opublikowano

Tylko musisz mi podać jeszcze generację, I, II czy III bo silniki różnią się trochę konstrukcyjnie a nie chciałbym opisywać w ciemno i strzelać o którego chodzi :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Ten temat został zamknięty przez Moderatora.

Powód: Brak zainteresowania tematem

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post a moderator rozpatrzy go ponownie.

Katujemy.eu - Katuj razem z nami!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.