Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

Nick oskarżonego: @ sad.

Opis sytuacji: Była na mnie skarga, zostałem poproszony o wypowiedź i opis sytuacji, więc przytoczyłem słowa sebka i innego gracza bez zacenzurowania, mimo iż były to wulgaryzmy to nie były moje słowa, ja tylko cytowałem :p, a sad dał mi warna za "kulturę wypowiedzi", gdy spytałem go na PW za co ten warn to nie raczył odpisać ;x. Według mnie sam powód warna jest bez sensu, skoro to nie były moje wypowiedzi, ale no cóż. Chciałbym również zaznaczyć, że inni gracze używają wulgaryzmów w statusach i jakoś nie są za to karani.

Powód: Niesłuszny warn.

Dowody: 

ten temat to dowód :v

a, że użytkownicy przeklinają w statusach to chyba każdy wie i każdy moze zobaczyc.

Opublikowano

Nigdy nie odpisuje w celu jakichkolwiek wyjaśnień, bo zazwyczaj wychodzi z tego niemiła sytuacja. Jestem jednym z wielu moderatorów na tej sieci i nie mam zamiaru wykonywać całej roboty sam. Co do meritum sprawy. Sebek pisząc skargę na Ciebie ocenzurował wulgarne wypowiedzi. Ty tego nie zrobiłeś. Regulamin forum obowiązuje wszystkich, ty jako unban powinieneś znać go i wiedzieć, że używanie jakichkolwiek wulgaryzmów jest czynem zabronionym, karanym ostrzeżeniem. Niedługo każdy użytkownik będzie bluzgał i tłumaczył, że tylko cytuje wypowiedź kogoś innego. Wstawienie paru gwiazdek w wyraz nie wymaga dużego wysiłku. Szanujmy się. Nie róbmy z forum jednej wielkiej farsy. Tyle z mojej strony. 

Pozdrawiam.

• Zasłużony
Opublikowano

Według zasady języka polskiego cytat przytaczamy za pomocą "...", w wyżej podanym poście nie widać aby cudzysłów został użyty w jakiejkolwiek z wypowiedzi. Z tego można wywnioskować, że mogły być to twoje słowa i mogło wprowadzić to w błąd moderatora. Taka mała ciekawostka, można napisać w tytule po prostu odwołanie od warna a nie od razu skarga, wyolbrzymienie straszne. 

• Lubię to! 1
  • Zasłużony
Opublikowano

więc czemu nie karacie osob, ktore uzywaja wulgaryzmow w statusach ?

@ mayor w poście są wklejone logi oraz napisałem "Po otrzymanym banie napisałeś do mnie na PW ów wiadomości"

Żeby moderator dał się wprowadzić w błąd i myśleć, że to moje słowa, a nie cytaty to musiałby mieć iq na minusie.

Poza tym, miałem napisać "odwołanie od warna" w dziale "skargi" ?

• Lubię to! 1
  • Legenda
Opublikowano

O ile dobrze wiem, nie było z tobą większych problemów @ IMean

Tym bardziej nie rozumiem decyzji @ sad. Dlaczego od razu dał warna, zamiast uprzednio upomnieć ciebie.

Tak jak @ IMean napisał, według mnie wystarczyło dać wycinek, aby się ludzie sami zorientowali że jest to cytat, poza tym, nie trzeba być chyba geniuszem, aby to zauważyć.

Podsumowując, powinno paść upomnienie, a nie od razu z pierwszej lepszej beczki warn.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Legenda
Opublikowano

1. @ sad.  "Nigdy nie odpisuje w celu jakichkolwiek wyjaśnień, bo zazwyczaj wychodzi z tego niemiła sytuacja."  

Każdy moderator ma obowiązek poinformować użytkownika za co dostał ostrzeżenie. 

2. Powinieneś dać upomnienie @ IMean, bo to było oczywiste, że On cytuje wypowiedź.

3. Ostrzeżenie @ IMean zdejmuję i odwołanie/skargę przyjmuję jako słuszną. 

@ sad. następnym razem trochę łagodniej, a nie od razu tak rygorystycznie. 

• Lubię to! 4
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●●

archiwum.png

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.