Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

1605499270_tydzbanie.thumb.jpg.89d4617d1f859d551e3d02e4cd465ffe.jpg

Co roku w Polsce odbywa się plebiscyt na Młodzieżowe Słowo Roku.

W roku 2016 wygrał wyraz "sztos", natomiast w 2017 zwycięskim wyrazem okazało się jakże często wymowne "XD".

Jakie słowo zwyciężyło w tym roku?

Około 30% głosów osób biorących udział w plebiscycie zostało oddane na wyraz "dzban" i to właśnie on okazał się w roku 2018 zwycięskim.

Do tegorocznego konkursu napłynęły ponad 3 tysiące zgłoszeń, a także tysiące memów, które wybierane były w całej Polsce.

Dzban to w dzisiejszych czasach nie tylko określenie na naczynie gospodarcze używane najczęściej do przechowywania płynów. Także słowo to określa osobę, która mą małą lub wątpliwą inteligencję. Czasami słowem "dzban" określa się pieszczotliwie przyjaciela. Często wyraz ten używany jest żartobliwie, jednak są ludzie, którzy biorą je za obrazę.

Na drugim miejscu w plebiscycie uplasowało się słowo "masny" bądź "masno", a na miejscu trzecim słowo "prestiż".

Jury, w których skład wchodzą: Ewa Kołodziejak, Bartek Chaciński oraz Marek Łaziński zadecydowało, aby wyróżnić także 3 inne słowa. Są to: "normik", "zwyklak" i "mamadżer".

Według słów jednego z jury, Marka Łazińskiego: "Dzbanem może być każdy".

A Wy? Na jaki wyraz oddalibyście swój głos?

• Lubię to! 1
  • Haha 1
Opublikowano

Nie wiem czy ja jestem stary xddd ale przewaznie najsłynniejszy tekst gdzie słyszę wszędzie nie ważne gdzie jestem czy na wsi czy w miastach mówią xd < świr paleta albo, łokieć pięta i nie ma klienta xd :D. Kurfa mam 22 lata to jestem taki stary że nie słyszałem z żadnego tekstu w tym temacie haha, ale plusik trzymaj bo miło się czytało cd. 

• Zasłużony
Opublikowano
2 minuty temu, A~S~ napisał:

Nie wiem czy ja jestem stary xddd ale przewaznie najsłynniejszy tekst gdzie słyszę wszędzie nie ważne gdzie jestem czy na wsi czy w miastach mówią xd < świr paleta albo, łokieć pięta i nie ma klienta xd :D. Kurfa mam 22 lata to jestem taki stary że nie słyszałem z żadnego tekstu w tym temacie haha, ale plusik trzymaj bo miło się czytało cd. 

Teraz króluje wyrażenie "dzban jesteś i frajer". Na pewno go nie znasz? Jeśli nie to nie jesteś młodzieżowy:default_biggrin:

Opublikowano
Przed chwilą, Awika. napisał:

Teraz króluje wyrażenie "dzban jesteś i frajer". Na pewno go nie znasz? Jeśli nie to nie jesteś młodzieżowy:default_biggrin:

Omg tyle wódki tyle imprez w moim życiu i nigdy tego nie słyszałem xd haha :D, jestem starym dziadem xddd 🤣🤣🤣

• Haha 1
  • Donator
Opublikowano

Nigdy nie słyszałam, aby ktoś z mojego środowiska powiedział któreś z tych slow, jedynie "iksde" słyszałam kilka razy, ale poza tym nic i w sumie się cieszę. 

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.