Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

1181205541_eurowizjakids2222.thumb.png.91f3b23eb493090d1b03a5b1b9426d13.png

Eurowizja Junior to coroczny konkurs muzyczny organizowany od 2003 roku. 

Udział w nim mogą brać dzieci w przedziale wiekowym od 9 do 15 lat, które reprezentują swój dany kraj należący do Europejskiej Unii Nadawców. Każde państwo może mieć tylko jednego swojego reprezentanta.

Dnia 25.11.2018, a więc wczoraj, Polska osiągnęła pierwszy taki międzynarodowy sukces. Wszystko to za sprawą młodej Polki - Roksany Węgiel, która dzielnie reprezentowała nasz kraj.

Jej wysiłek się opłacił, bowiem po raz pierwszy w historii tego dziecęcego konkursu, a nawet w historii Eurowizji dla dorosłych, zwycięskim krajem została właśnie Polska.

Roksana Węgiel ma dopiero 13 lat, jednak jej głos zdaniem wielu artystów i muzyków jest niesamowity, a nawet skazany na sukces.

Tegoroczny konkurs został zorganizowany na Białorusi, gdzie walkę o wygraną podjęło aż 19 innych utalentowanych dzieci.

13-latka swój pierwszy sukces już osiągnęła zwyciężając XVI edycję Eurowizji Junior.

Zwycięską piosenką okazała się ta znajdująca się poniżej:

Spoiler

Młodej Polce gratulacje złożył sam prezydent RP - Andrzej Duda. Podziękował dziewczynie za piękne reprezentowanie naszego kraju w tak ważnym dla Nas roku, 100-lecia odzyskania niepodległości.

Warto wspomnieć, że Roksana jest także zwyciężynią I polskiej edycji The Voice of Kids. 

Składamy jej serdeczne gratulacje! 

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Premium
Opublikowano

Widziałam ją na żywo w Voice Kids i wtedy byłam pod wrażeniem. Wczoraj oglądałam konkurs Eurovision i wiedziałam, że dobrze jej pójdzie. Lecz nie sądziłam, że aż tak.

Opublikowano

Piosenka mi się w ogóle nie podoba, ale sam głos ma świetny. 

Opublikowano

Ge

6 godzin temu, Awika. napisał:

Udział w nim mogą brać dzieci w przedziale wiekowym od 9 do 15 lat, które reprezentują swój dany kraj należący do Unii Europejskiej. Każde państwo może mieć tylko jednego swojego reprezentanta.

To nie jest prawdą. Żeby wziąć udział w dziecięcej Eurowizji, nie trzeba należeć do Unii Europejskiej, tylko do Europejskiej Unii Nadawców. Np. Armenia, Gruzja, Azerbejdżan, Kazachstan, nie należą do UE, a rokrocznie biorą udział w JESC. :default_wink:

• Zasłużony
Opublikowano
20 godzin temu, Flow napisał:

Ge

To nie jest prawdą. Żeby wziąć udział w dziecięcej Eurowizji, nie trzeba należeć do Unii Europejskiej, tylko do Europejskiej Unii Nadawców. Np. Armenia, Gruzja, Azerbejdżan, Kazachstan, nie należą do UE, a rokrocznie biorą udział w JESC. :default_wink:

Racja, mój błąd. Dziękuję za uwagę!

Opublikowano
Dnia 28.11.2018 o 01:50, drenn napisał:

Nie było żadnej kaleki ani tranwestyty skrzywdzonej przez życie, że wybrano według talentu?

To Eurowizja dla dzieci, nie dla dorosłych :cry: , tutaj nigdy nie było takich przypadków.

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.