Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nick oskarżonego: Skiper

Opis sytuacji: Dostałem warna za coś, za co nie powinienem. W regulaminie nic nie pisze o spamie oraz nie ma punktu, który brzmi "Wszelkie kwestie, które nie zostały poruszone w regulaminie zostaną rozpatrzone indywidualnie przez Administrację" oraz "Wszelkie nieporuszone, logiczne punkty regulaminów for cs, obowiązują również i u nas." Natomiast istnieje tam punkt, który odnosi się do upomnień słownych "Polityka dotycząca ostrzeżeń jest następująca: za przewinienia łamiące regulamin forum, administratorzy i moderatorzy będą udzielać upomnienia słowne w postaci notatki w poście oraz dodawać ostrzeżenie, jeżeli zajdzie taka potrzeba. Niektóre posty mogą zostać od razu usunięte, autor posta zostanie poinformowany." Ewidentnie, nie dostałem żadnego upomnienia słownego.

"Warn został nadany za właściwą rzecz, pytałem się @Dudnes dla pewności. Zapraszam do pisania skargi / odwołania." - Taką odpowiedź dostałem na to, żeby znalazł mi punkt w regulaminie, który mówi o tym, że nie można spamić.

Ja robiłem wszystko co nie sprzeczało się z regulaminem a mimo to, zostałem ukarany bez podstawy. Chyba coś tu jest nie tak... Winę raczej ponosi tutaj autor regulaminu ponieważ, nie uwzględnił tutaj wszystkich podstawowych kwestii regulaminu forum takiego jak te (czyt. forum gier/cs).

Powód: Warn za niezłamanie regulaminu oraz niestosowanie się do niego

Dowody:

https://katujemy.eu/profile/8111-lizcon/warnings/1070/

Oraz wyżej już podałem link do regulaminu.

Przypominam również, że:

Prawo nie działa wstecz - oznacza to, że pewne zasady mogą być inne niż dawniej, ale nie można ich egzekwować wobec postów już istniejących.

Żądam rzdjęcia tego niedorzecznego ostrzeżenia. - Niedorzecznego tak jak już wspomniałem, nie ma żadnego punktu poruszającego sprawę spamu.

Zanim zaczniecie dawać warny poprawcie regulamin...

A najlepiej stwórzcie taryfikator kar.

Chętnie również się pokłócę z kimś, kto się wypowie pod tym postem ponieważ wiem, że mam rację.

• Przykro mi 1
Opublikowano

dowód nie dziala. Poza tym to jest takie trudne do domyślenia się ze spam nie jest wskazany? Poza tym jak powiedzial ci ze kontaktował się z h@ i on powiedzial ze warn ma być to nie rozumiem twojego oburzenia w tym momencie.

poza tym tam jak zacytowales regulamin jest napisane(skrócę to): Będą nadawane upomnienia slowne ORAZ ostrzeżenia. Te oraz to chyba nie bez powodu nieprawdaż ?

Opublikowano

No cóż tak jak wypowiedziałem się tobie na PW. Dla pewności zapytałem się H@, a ten powiedział mi co powiedzial, wiec ostrzeżenie zostało nadane.

Na ten moment czekam na wypowiedź Dudnesa ;)

• Legenda
Opublikowano

@ Lizcon Prosiłbym Cię o przedstawienie całej sytuacji w jakiej dostałeś ostrzeżenie z Twojej perspektywy, chodzi mi co pisałeś, gdzie to było itp. 

@ Skiper To samo chciałbym się dowiedzieć z Twojej perspektywy jak to wyglądało. 

Opublikowano

@ VolTuuR. Skoro czepiamy się szczegółów, to czepiajmy się szczegółów. Proszę bardzo
Może przeczytasz całość punktu? A mianowicie:
"...za przewinienia łamiące regulamin forum, administratorzy i moderatorzy będą udzielać upomnienia słowne w postaci notatki w poście oraz dodawać ostrzeżenie, jeżeli zajdzie taka potrzeba..." także z której strony złamałem regulamin forum? :)

@ Skiper ja już napisałem, że robiłem wszystko co nie było sprzeczne regulaminem.

//edit
@ martini Na 5 profilach, na strumieniach napisałem "XD" ponieważ, znam ich i trochę mnie rozśmieszyła sytuacja, że znowu ich spotkałem. Zrobiłem to oddzielnie na każdym z profilów. Przecież nie będę tworzył tematu, w którym napiszę "XD" i oznaczę ich wszystkich, bo to jest bezsensowny temat. Aha, i raczej to nie jest spam jeśli robię to na innych profilach, a nie na tym samym. To nie są jakieś posty tylko strumienie na profilach, nie zwiększa mi się ilość postów czy wpisów. Więc bezsensu jest również dawać warna za coś, co daje tak naprawdę tylko powiadomienie u nich... Poza tym nie macie chyba opcji "Napisz publiczną wiadomość na strumieniu tego, tego, tego, tego i tego użytkownika" tylko do jednego... Nagle z bomby dostaje warna za spam o którym już mówiłem, że brak jakiegokolwiek odniesienia. Dodatkowo brak wzmianek o tych strumieniach.

Chyba coś zapomniałem dopisać, ale to jak się przypomni, to może dopiszę.

//edit2

Przypomniało mi się.

Ta wiadomość strumienia również wyświetla się tylko u mnie na profilu oraz u nich. Nic więcej z tym się nie dzieje. To nie jest jakaś aktualizacja statusu czy coś. Nie trafia to na panel boczny na forum...

• Właściciel
Opublikowano

W regulaminie rzeczywiście nie ujęliśmy takich sytuacja jak ta więc ostrzeżenie zostaje zdjęte. Dodatkowo, dzięki twojej uwadze regulamin został poprawiony 

Komentarze dodane na profil użytkownika są wyświetlane dla wszystkich w panelu bocznym, @ Weak. wspomniał wyżej. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania bądź wątpliwości zgłoś się do mnie na pw bądź załóż nowy wątek. Temat uważam za rozpatrzony.

• Lubię to! 1
  • 4 miesiące temu...
  • Legenda
Opublikowano

●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●●

archiwum.png

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.